Pentru zona

    Lucrările de pavare și prețul acestora

    Articolul a fost citit chiar de 4566+ utilizatori
    Pavarea este o soluție accesibilă pentru amenajarea spațiului exterior. La ora actuală, avem la dispoziție multe posibilități de a amenaja spațiul exterior în armonie cu locul și tradiția acestuia. Atunci când alegeți tipul de pavaj pentru casa dumneavoastră, trebuie să țineți seama de anumiți factori, pe care vi-i expunem în acest articol.
    Articol de specialitate 4566
    1
    Avem 1290 executanți pentru domeniul Pavaj:

    Prin pavarea curții, a căii de acces, a potecilor și a zonelor de protecție a arborilor plantați putem îmbunătăți substanțial aspectul și funcționalitatea amenajării exterioare a casei. Pavarea este o soluție ieftină și se realizează rapid. De asemenea, în zonele pavate schimbarea și repararea instalațiilor aflate sub pavele nu necesită lucrări de anvergură. În plus, suprafețele pavate sunt mai ecologice față de cele asfaltate și betonate.

    Prețul pavajului variază între 10,00 EUR/m2 și 17,00 EUR/m2.

    1. Cum se execută pavarea?

    Pentru execuția unui pavaj de calitate, este foarte importantă pregătirea bazei pe care vor fi montate pavelele. Modul de pregătire a terenului de pavat depinde de destinația acestuia și de tipul pavelelor folosite. Pentru asigurarea unei capacități de sarcină corespunzătoare a solului, trebuie să se înlăture tot stratul de pământ al terenului. Altfel, dacă acesta ar rămâne, s-ar afunda neuniform după montarea pavelelor. Executanții buni de pavaje stabilesc în prealabil capacitatea de sarcină și riscul de afundare a solului prin realizarea de măsurători. Apoi, procedează la excavarea pământului până la adâncimea de 20 – 30 cm. Peste terenul de pe care a fost înlăturat stratul de pământ se aplică o țesătură permeabilă. După aceea, se execută stratul de drenare, prin adăugarea a două straturi de pietriș. Stratul de drenare mai este numit și ”substratul tampon”. Acesta asigură durabilitatea pavajului. La execuția de pavaje se folosește, de obicei, nisip de râu. Urmează punerea pietrelor marginale și a bordurilor. Ultimul strat, care servește ca și suprafață de bază este din așchii de lemn. Pe acesta se montează direct pavelele. Pentru nivelarea porțiunilor pavate se folosesc plăci vibrante compactoare. Pentru umplerea rosturilor se aplică peste pavele nisip de cuarț sau alt fel de nisip, care nu conține calcar.

    2. Materialele folosite pentru pavele

    Este necesar a sublinia, că nu toate materialele sunt adecvate pentru pavaj. Este important ca alegerea dvs. să se potrivească cu mediul înconjurător și cu arhitectura casei. De exemplu, nu are sens să folosiți piatră chinezească, dacă locuiți în casă la munte sau beton spălat, dacă aveți o fațadă din cărămidă. Vă sfătuim, să vă consultați în acest sens cu arhitectul dumneavoastră.

    2.1 Cuburile din granit

    Cuburile din granit sunt unul dintre cele mai îndelung folosite materiale pentru pavarea piețelor, a străzilor și a altor zone publice. Pavarea cu cuburi din granit este foarte adecvată și în cazul unor terenuri curbate, dar este mai puțin recomandată pentru zonele umede și cele cu diferențe mari de nivel. Cuburile din granit au diferite dimensiuni: 5 x 5 x 5 cm, 8 x 8 x 8 cm sau 10 x 10 x 10 cm; cele mai mari au dimensiunile 20 x 20 x 20 cm. Pe un metru pătrat montăm în jur de 180 de cuburi cu laturile de 5 cm, 100 de cuburi cu laturile de 8 cm și 80 de cuburi cu laturile de 10 cm.

    Prețul cuburilor din granit este de aproximativ 32,00 EUR/m2 sau 0,2 EUR/buc.

    2.jpg
    Pavajul din cuburi de granit este simplu de executat și are un aspect plăcut, Daibau

    Sfaturi de specialitate de la PAVIMONT SRL

    Care sunt factorii de care depinde durabilitatea pavelelor?

    Există doi factori de care depinde durabilitatea pavelelor: 
    - Producția pavajului. Acesta trebuie realizat în mod corespunzător de către fabricanți, folosind materiale de calitate și dispunând de mijloacele tehnologice adecvate pentru producerea unui pavaj cât mai calitativ.

    - Planeitatea pavajului. Stratul suport trebuie realizat în mod corect folosind materialele necesare (sort, piatră concasată, etc.)

    Care sunt recomandările dvs pentru întreținerea pavajului? Oferiți garanție clienților?

    - Pentru întreținerea pavajului este recomandată folosirea unui impermeabilizant (cu efect umed sau fără) la interval de un an pentru a proteja suprafața pavajului și pentru ai oferi un aspect cât mai nou.
    - Da, firma noastră SC PAVIMONT SRL oferă garanție de 1 an firmelor și 2 ani persoanelor fizice care aleg să achiziționeze pavaj propus de firma noastră și care aleg ca pregătirea suprafeței de montaj și a întreținerii să fie realizate de noi.

    Adrian Vladulescu, PAVIMONT SRL

    2.2 Plăcile din beton spălat

    Plăcile de pavaj din beton spălat sunt fabricate dintr-un beton special, din care s-a spălat liantul. Aceste plăci sunt adecvate pentru pavarea drumurilor, a trotuarelor și a aleilor, ca și pentru amenajarea grădinilor. Baza dură protejează împotriva alunecării. Dimensiunile plăcilor din beton spălat sunt între: 40 cm x 40 cm și 60 cm x 60 cm.

    Pavajele din plăci din asfalt spălat sunt accesibile ca și preț, costând în jur de 6,00 EUR/m2 sau 1,5 EUR/placă.

    3.jpg
    Pavelele din beton sunt folosite atât pentru execuții rustice, cât și moderne, Panija.

     

    2.3 Pavelele din beton

    Pavelele din beton pot avea forme foarte variate. Datorită ofertei mari de pigmenți de pe piață, acestea pot fi executate în multe culori. Multe modele imită piatra sau alte materiale naturale. Există mai multe feluri de pavele din beton: cu margini în relief, cu margini ascuțite sau cu aspect învechit, obținut printr-o metodă specială. Dacă nu ne place monotonia pavajului neîntrerupt, putem executa un model cu pavele distanțate între ele, care facilitează creșterea ierbii. 

    Prețul pavelelor din beton variază între 10,00 EUR/m2 și 30,00 EUR/m2.

    4.jpg
    Model de pavaj din beton, care permite ierbii să îi ”rupă” monotonia, iStack.

     

    2.4 Pavelele din lemn

    Lemnul este un material excelent pentru grădina dumneavoastră. Textura naturală a lemnului se armonizează frumos cu plantele din grădină și cu alte materiale naturale. Dacă ne hotărâm să pavăm cu pavele din lemn, este important să alegem corect tipul de lemn folosit. De exemplu, un lemn bun pentru execuția de pavele este unul dur, cum ar fi lemnul de castan și trunchiurile de stejar. Pavajul cu pavele din lemn se execută la fel ca pavajul cu pavele din beton. Adăugăm, că trebuie să se execute cu atenție sistemul de drenare, altfel pavelele vor începe să putrezească.

    5.JPG
    Cu pavele din lemn aducem diversitate amenajării exterioare, Malgrove. 

     

    În cazul în care aveți nevoie de un sfat sau de o ofertă pentru execuția de pavaje, apelați la noi. În sistemul Daibau avem mai multe firme, care execută pavaje.

    Trimiteți-ne o cerere pentru pavarea curții, amenajarea exterioară a casei sau pentru alte lucrări și veți primi mai multe oferte de la executanții verificați de noi.

     

    Articol de specialitate 4566
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pavaj?

    Avem 1290 executanți pentru domeniul Pavaj:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1290 executanți pentru domeniul Pavaj
    8.9
    0

    AC CONTURING S.R.L.


    8.9
    1

    SG CONSTRUCTION HOUSE S.R.L.


    8.9
    0

    RUMEHDI TAX S.R.L.


    9.7
    0

    GRADINARII TAI S.R.L.