Pentru zona

    Zid de sprijin din beton, cu amenajare florală sau imitația pietrei sparte - ce trebuie să știți?

    Articolul a fost citit chiar de 2595+ utilizatori
    Dacă tocmai vă ocupați de amenajare a împrejurimilor casei și ale grădinii și vă întrebați, cum să vă înfrumusețați și să vă însufleți parcela, atunci zidurile de sprijin sunt o alegere potrivită. Fie că alegeți bolțari destinați decorațiilor florale sau bolțari ce imită piatra spartă, construirea unui zid de sprijin alcătuit din astfel de bolțari este extrem de ușoară, iar rezultatul va fi întotdeauna foarte atrăgător.
    Articol de specialitate 2595
    zid de sprijin piatra sparta
    Avem 1283 executanți pentru domeniul Pavaj:

    1. Unde utilizăm bolțari și construim ziduri de sprijin ?

    Bolțarii sunt elemente prefabricate, care se folosesc pentru amenajarea terasamentelor, a malurilor și a zidurilor de sprijin. Sunt destinați construirii de ziduri naturale, creării de spații verzi verticale, execuției de zidurilor de sprijin plantate vertical, delimitării spațiilor exterioare, separării parcelelor și a diferitelor niveluri de teren. Acești bolțari sunt disponibili în mai multe materiale și forme. Bolțarii din beton sunt ieftini și rezistenți la influențele externe, în timp ce bolțarii care imită piatra naturală au un aspect foarte atractiv.

    2. Tipuri de bolțari

    2.1. Bolțari cu funcție secundară de ghivece și bolțari care imită piatra spartă

    Dacă pe plan secundar dorința dumneavoastră este aceea de a amenaja într-un mod deosebit o denivelare de teren, atunci zidurile de sprijin cu ornamente florale constituie într-adevăr alegerea perfectă. Bolțarii din care sunt realizate aceste construcții îndeplinesc și funcția unor ghivece de flori, fiind deci versatili. Nu este nimic mai plăcut decât să privești un zid construit din astfel de bolțari, în care plantele prosperă în mod minunat și creează un aspect natural deosebit, aflat în completă armonie cu natura înconjurătoare. Bolțarii din beton pot fi netezi sau nervurați, dreptunghiulari sau semicirculari.

    Bolțari cu rol secundar de ghivece alcătuiesc un zid atractiv plin de plante ornamentale.
    Bolțari cu rol secundar de ghivece alcătuiesc un zid atractiv plin de plante ornamentale.

    2.2. Bolțarii cu aspect de piatră spartă

    Bolțarii cu aspect de piatră spartă sunt realizați fie din piatră veritabilă, fie sunt artificiali. Modul în care a fost prelucrat suprafața lor le dau aspectul atractiv al pietrei naturale. Spre deosebire de bolțarii utilizați pentru amenajări florale, bolțarii cu aspect de piatră spartă are un profil complet, deci mai multă masă. Cel mai adesea, acești bolțari se utilizează pentru a construi ziduri de sprijin decorative, cu care se delimitează diferite terenuri. Bolțarii utilizați pentru ultimul rând al zidurilor de sprijin au dimensiuni și aspect diferit. Rolul lor este de a înfrumuseța și finisa întreaga compoziție.

    3. Modul de construire a unui zid de sprijin

    Zidurile de sprijin construite din bolțarii de care ne-am ocupat la punctele anterioare trebuie să fie construite ținând seama de anumiți factori, pentru a le asigura stabilitatea. În primul rând trebuie să se execute fundația zidului, pe care vor fi așezați primii bolțari. Abia după ce primul rând de bolțari este foarte bine conectat de fundație și este stabil, se trece la ridicarea zidului cu noile rânduri. De asemenea, nu uitați să montați chiar lângă fundație conducta sistemului de drenare, deoarece scurgerile necontrolate de apă pot deteriora sau chiar rupe zidul de sprijin. Apoi, asigurați-vă că protejați zidul de sprijin cu o folie de plastic specială pentru a preveni pătrunderea umezelii în beton. După aceea, montați bolțarii pe verticală până la înălțimea de 1 m. Dacă zidul de sprijin este înclinat respectiv în pantă, atunci înălțimea sa poate fi de 1,5 m.

    Cât costă bolțarii, construirea unui zid de sprijin?

    3.1. Care este prețul bolțarilor destinați construirii zidurilor de sprijin cu amenajare florală?

    Bolțarii din beton, din care se execută ziduri de sprijin cu amenajare florală, costă între 50 - 85 EUR/m2, livrarea fiind inclusă în preț. Construirea de ziduri de sprijin cu acești bolțari depinde de tipul de pământ existent, de unghiul de înclinare al terenului, de lungimea zidului și, bineînțeles, de executant.

    3.2. Cât costă bolțarii din beton care imită piatra spartă?

    Bolțarii din beton, care imită piatra spartă și din care se execută ziduri de sprijin depinde și de numărul de laturi cioplite. Bolțarii cu o singură latură cioplită costă între 220 - 300 RON/m2. Bolțarii cu două laturi cioplite costă în jur de 400 RON/m2. Iar bolțarii cu patru laturi cioplite costă aproximativ 536 RON/m2.

    Articol de specialitate 2595
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pavaj?

    Avem 1283 executanți pentru domeniul Pavaj:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1283 executanți pentru domeniul Pavaj
    8.9
    0

    MALDOM BUSSINES SRL


    8.9
    0

    DOUA MOTIVE S.R.L.


    8.9
    0

    SC MODERN HOUSE SRL


    8.9
    0

    AGH CONSTRUCT & MORE S.R.L.