Pentru zona
    Aerul este peste tot în jurul nostru și este o sursă inepuizabilă de energie. O pompă de căldură modernă aer-apă permite extragerea energiei chiar și din aerul exterior foarte rece. Testele au arătat că, chiar și la temperaturi exterioare de până la -25°C, se poate economisi până la 50% din energie. Pompele de căldură sunt un mod de încălzire eficient din punct de vedere energetic și durabil, așa că devin o alegere din ce în ce mai populară pentru încălzirea clădirilor noi și a caselor vechi renovate.
    Articol de specialitate 305
    Pompa caldura aer apa
    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    1. Pompa de căldură aer-apă: avantaje

    Pompa de căldură aer-apă este cea mai ieftină dintre toate tipurile de dispozitive de acest tip. Asamblarea și întreținerea acesteia sunt, de asemenea, accesibile. În principiu, acestea sunt proiectate și proiectate astfel încât să acopere în mod independent toate pierderile de căldură ale casei sau apartamentului la temperaturi exterioare de până la -5°C. Când temperatura exterioară este mai mică decât aceasta, o altă sursă de încălzire cu care este combinată pompa este pornită. În condițiile climatice care predomină în regiunea noastră, aceste tipuri de dispozitive sunt capabile să acopere mai mult de 98% din nevoile termice ale clădirii. De aceea, chiar si la planificarea si proiectarea sistemului de incalzire se fac aprecieri care includ temperatura si precipitatiile medii dintr-un anumit loc precum si volumul obiectului pentru a sti exact ce capacitate ar trebui sa aiba sistemul.

    Încălzitoarele electrice sunt cel mai adesea furnizate ca sursă de rezervă sau altă sursă de încălzire în clădirile noi. Clădirile existente, totuși, au de obicei deja instalată o sursă convențională de încălzire adecvată, care poate fi utilizată atunci când temperatura exterioară scade sub -5°C. Datorită acestui lucru, puteți trece cu ușurință de la pompa de căldură la o altă sursă de încălzire, de obicei automat, cu ajutorul controlului electronic.

    Pompa caldura aer apa functionare
    Funcționarea pompei de căldură aer-apă poate fi controlată cu ușurință prin controlul electronic

    2. Pompa de călduă aer-apă: funcționare

    De asemenea, o pompă de căldură aer-apă poate extrage suficientă energie din aerul rece pentru a încălzi apa până la 60°C. În acest caz, funcționează foarte similar, adică după același principiu, dar în direcția opusă, ca un frigider sau un aparat de aer condiționat - prin procesul circuitului de răcire. Acesta este unul dintre motivele pentru care pompele de căldură pot fi folosite atât pentru încălzire, cât și pentru răcire.

    2.1. Agentul frigorific preia căldură din aer

    Conductele unității exterioare sunt umplute cu un anumit tip de agent frigorific care circulă prin ele (de obicei gaz freon). Ventilatoarele externe aspiră și suflă aer rece din exterior prin tuburi spiralate. Temperatura agentului frigorific de evaporare este de -50°C. Prin urmare, agentul frigorific poate absorbi căldura din aerul înconjurător chiar dacă acesta este sub limita de îngheț, deoarece este încă mai mare decât temperatura agentului frigorific.

    2.2. Compresorul pompei de căldură comprimă agentul frigorific

    Agentul  frigorific care pompează căldura din aer în interior, compresorul o comprimă și o transformă într-un lichid. Prin urmare, temperatura lichidului de răcire crește.

    2.3. Căldura este transferată la sistemul de încălzire

    Într-un schimbător de căldură, căldura de la agentul frigorific este transferată în apa care circulă în sistemul de încălzire (radiatoare, încălzire prin pardoseală) sau în sistemul de alimentare cu apă (încălzire cu apă caldă menajeră).

    2.4. Evaporarea agentului frigorific

    După ce căldura este transferată de la agentul frigorific în apă, aceasta trece prin supapa de expansiune. Acolo, spre deosebire de un compresor, presiunea scade și agentul frigorific se evaporă și, desigur, temperatura lui scade din nou. Agentul frigorific se întoarce apoi la unitatea exterioară unde întregul proces începe de la capăt.

    Pompe de caldura aer apa
    Pompele de căldură aer-apă pot obține, de asemenea, suficientă energie din aer rece pentru a încălzi apa până la 60°C

    3. Durabilitatea pompei de căldură aer-apă

    Dispozitivele și sistemele de acest tip sunt foarte durabile și au o durată de viață lungă. În medie, pompele de căldură pot funcționa impecabil timp de 15 ani sau mai mult. Dispozitivele de înaltă calitate de la mărci renumite, concepute cu ajutorul celor mai avansate tehnologii, sunt și mai fiabile și pot rezista până la 25 de ani. Pentru ca pompa de căldură să funcționeze atât de mult timp fără probleme, este necesar să aveți grijă de montarea ei corespunzătoare, întreținerea reglementară, utilizarea corectă și reparațiile urgente ale eventualelor defecte minore. Pompele de căldură moderne sunt proiectate în așa fel încât să aibă mecanisme de protecție și să reducă la minimum posibilitatea apariției erorilor. Producătorii dovediți de astfel de dispozitive și sisteme cu mulți ani de experiență vor furniza, de asemenea, toate piesele de schimb necesare pe durata lungă de viață a produselor lor. În comparație cu alte tipuri de încălzire, pompa de căldură este cu siguranță cel mai durabil și mai fiabil sistem.

    4. Pompa de căldură aer-apă – întreținere

    Dacă doriți ca pompa de căldură să funcționeze cât mai mult posibil, trebuie să aveți grijă de ea în mod corespunzător. Service-ul anual și controalele preventive vor contribui la o durată lungă de viață a acestuia.

    Este important să verificați în mod regulat setările pompei de căldură și starea componentelor sale externe. Și anume, gheața se poate acumula pe ele iarna, ceea ce face dificilă funcționarea întregului dispozitiv și a echipamentelor însoțitoare. Prin urmare, ciclul de dezghețare trebuie verificat în mod regulat pentru a vă asigura că funcționează corect. De asemenea, asigurați-vă că plantele și tufișurile sunt la cel puțin 20 cm distanță de unitatea exterioară.

    5. Garanția pompei de căldură aer-apă

    Diferiți producători oferă diferite perioade de garanție pentru pompele de căldură. Cu toate acestea, ele variază de obicei între doi și trei ani. Garanția de bază acoperă toate costurile pieselor de schimb și reparațiilor în perioada de valabilitate.

    6. Când vor fi recuperate  fondurile investite în pompa aer-apă?

    Cândse poate aștepta rentabilitatea investiției într-o pompă de căldură împreună cu costurile de exploatare? Răspunsul depinde de valoarea costurilor de montare și a subvențiilor etc. În medie, o investiție într-o pompă de căldură poate fi recuperată în 3-5 ani. Având în vedere că pompele de căldură de cea mai bună calitate de la producători recunoscuți pot funcționa 20 de ani sau mai mult, asta înseamnă practic că sistemul va continua să funcționeze cel puțin 15 ani după ce s- a investit în el.

    Articol de specialitate 305
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pompă de căldură?

    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură
    8.7
    0

    OPTIMUS INSTAL S.R.L.


    8.9
    0

    CLIMARENA SRL


    8.9
    1

    ACHV SYSTEMS SRL


    8.7
    0

    INGENIOUS GREEN CONSTRUCT S.R.L.