Pentru zona

    Plăci și țevi pentru încălzirea în pardoseală, preț încălzire în pardoselă

    Încălzirea în pardoseală este un sistem în care apa circulă prin conducte instalate în pardoseală. Căldura acumulată în sistem este transferată către structura podelei, astfel încât întreaga suprafață a podelei devine un corp de încălzire. Căldura de la podea se transferă treptat în aer și astfel încălzește întreaga încăpere. Datorită eficienței și economiei sale, sistemul de încălzire prin pardoseală devine o soluție din ce în ce mai căutată și populară. Sistemul este independent și autonom și poate fi utilizat atât în case particulare, cât și în clădiri rezidențiale sau publice.
    Articol de specialitate 296
    incalizre pardoseala
    Avem 2375 executanți pentru domeniul Încălzire in pardoseală:

    1. Încălzire în pardoseală - avantaje

    1.1. Încălzirea în pardoseală încălzește uniform aerul

    O caracteristică pozitivă a sistemului este că aerul încălzit se răspândește uniform în întreaga cameră datorită suprafeței mari de încălzire. Pardoselile emit căldura prin radiație, aerul este încălzit, ridicat și expandat, încălzind astfel întregul spațiu și tot ce se află în el. Eficiența încălzirii în pardoseală variază între 50 și 80%, comparativ cu caloriferele, care ating abia 30%. Costurile de încălzire datorită eficienței sistemului sunt mai mici cu 6 până la 12%. În plus, pierderile de energie din cauza radiațiilor sunt mult mai mici în comparație cu utilizarea sistemelor clasice.

    1.2. Încălzirea prin pardoseală crește calitatea vieții

    Pe lângă o mai bună eficiență energetică, se îmbunătățește și calitatea vieții în acest tip de spațiu de locuit. Deoarece aerul se încălzește treptat, circulă și se ridică pentru că este mai ușor decât frigul, se creează mai puțin praf; deoarece este mai greu decât aerul încălzit și cel rece, rămâne la pământ și nu se ridică. Astfel, aerul din cameră este mai puțin uscat, iar umiditatea este mai mare. Aerul se usucă mai puțin datorită temperaturii mai scăzute a apei din sistemul de pardoseală.

    1.3. Încălzirea prin pardoseală asigură o temperatură mai plăcută a pardoselii

    Datorită încălzirii prin pardoseală, temperatura pardoselilor variază între 20°C și 29°C, ceea ce este o temperatură ambientală foarte dorită - intervalul optim recomandat este în jur de 25°C, în timp ce cel mai scăzut este undeva în jur de 21°C.

    1.4. Încălzirea prin pardoseală este de dorit din punct de vedere estetic, deoarece este „invizibilă”

    Încălzirea în pardoseală este, de asemenea, o opțiune eficientă și de dorit din punct de vedere al stilului interior și al esteticii, deoarece nu există dispozitive de încălzire vizibile în interior.

    țevi incalzire pardoseala
    Din cauza eficacității sistemului cheltuielile încălzirii sunt mai mici cu aproximativ 6-12%

     

    2. Încălzirea prin pardoseală - puncte slabe

    Pe lângă faptul că încălzire prin pardoseală este un sistem de încălzire foarte eficient, din păcate, nu este lipsită de anumite caracteristici negative.

    2.1. Încălzirea lentă a spațiului

    Încălzirea în pardoseală funcționează prin încălzirea mai întâi a structurii pardoselii și abia apoi a spațiului. Prin urmare, în cazul fluctuațiilor bruște de temperatură, sistemul nu este capabil să reacționeze rapid - va avea nevoie de câteva ore, adică atât cât permit materialele de acoperire a podelei.

    2.2. Defecțiunile sunt greu de găsit și reparat

    Problema cu încălzirea prin pardoseală poate fi și aceea că este integrată în construcția și structura pardoselii, deci orice defecțiune este sistemică. Deoarece astfel de reparații necesită intervenții mai mari, de fapt, lucrări artizanale și uneori de construcții, ele necesită și costuri mai mari.

    3. Care pardoseală este potrivită pentru încălzirea în pardoseală?

    Eficiența și economia sistemului de încălzire prin pardoseală pot fi compromise prin instalarea unui tip greșit de pardoseală. Felul și  tipul de pardosea se aleg în funcție de felul și tipul încălzirii în pardosea, nu invers. Nu contează de ce sistem este vorba - dacă este vorba de un sistem de apă caldă, ceea ce presupune o rețea de conducte de un anumit diametru sau o rețea electrică de conductori - și nici modul în care vor fi separate acele instalații. Există pardoseli care nu sunt recomandate sau potrivite deloc pentru că sunt slabe conductoare de căldură sau deloc.

    Pentru încălzirea prin pardoseală, cele mai preferate sunt acoperirile caracterizate printr-o conductivitate termică bună, precum piatra și ceramica; de asemenea, sunt recomandate laminate, parchet, linoleum sau unele pardoseli textile. Datorită instalării încălzirii prin pardoseală, acoperirile de podea în sine sunt adesea schimbate.

    Materialele complet nepotrivite pentru încălzirea prin pardoseală sunt cele precum pluta, iar unele tipuri de pardoseli textile se numără printre acestea.

    4. Încălzire electrică în pardoseală

    Oamenii sunt în mare parte familiarizați cu sistemul de încălzire prin pardoseală în care mijlocul de transfer de căldură este apa. Este cunoscut și pentru încălzirea electrică în pardoseală. Încălzirea electrică prin pardoseală poate fi utilizată ca sistem principal de încălzire al clădirii.

    Încălzirea electrică prin pardoseală poate fi instalată sub orice pardoseală
    Încălzirea electrică prin pardoseală poate fi instalată sub orice pardoseală

    Există mai multe tipuri și tipuri de încălzire electrică prin pardoseală. Unul dintre sisteme este de fapt o rețea de fire de cupru și există și folii metalice. De asemenea, sunt cunoscute sistemul cu benzi de aluminiu și sistemul de cabluri plasate peste o rețea de fibre de sticlă.

    Cel mai bun lucru despre un sistem electric de încălzire prin pardoseală este că este mai ieftin decât sistemele convenționale și mai ușor de instalat. Și este și mai important ca toate tipurile de pardoseli să fie potrivite pentru aceasta.

    5. Încălzire în pardoseală - preț

    Prețul încălzirii în pardoseală depinde, în primul rând, de sistemul pe care îl alegeți (apă sau curent), de suprafață, adică de mărimea sistemului, dar și de elemente, precum felul, tipul și puterea cazanului, pompă de căldură, colectoare solare și alte părți ale echipamentelor însoțitoare și altele asemenea. Pentru achiziție, instalare, conectare la cutiile de distribuție și testarea presiunii în sistem, aveți nevoie de între 200 și 250 RON/m2.

    Articol de specialitate 296
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Încălzire in pardoseală?

    Avem 2375 executanți pentru domeniul Încălzire in pardoseală:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2375 executanți pentru domeniul Încălzire in pardoseală
    8.9
    0

    CLIMARENA SRL


    8.9
    0

    IDEAL SPACE SRL


    8.9
    0

    T.I.M. INSTAL RETELE S.R.L.


    8.9
    0

    EXCLUSIVE FAST INSTAL SRL