Pentru zona

    Plăci de sistem pentru încălzirea prin pardoseală

    Articolul a fost citit chiar de 765+ utilizatori
    Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru încălzirea prin pardoseală, deoarece este mai economică și mai sănătoasă pentru mediul de viață. Cu toate acestea, la instalarea acestui tip de încălzire, atunci când vine vorba de construcții noi, trebuie acordată atenție construcției și structurii podelei, deoarece este specifică. Pentru a face instalarea încălzirii prin pardoseală mai ușoară și mai bună sunt necesare plăcile de sistem.
    Articol de specialitate 765
    placi de sistem
    Avem 2363 executanți pentru domeniul Încălzire in pardoseală:

    1. Plăci de sistem pentru încălzirea prin pardoseală

    La instalarea conductelor de încălzire prin pardoseală cel mai adesea sunt utilizate plăcile de sistem izolante, conectabile, realizate din polistiren expandat și acoperite cu folie de polietilenă. Al doilea tip sunt aceleași plăci din folie de polistiren dur.

    2. Scopul și dimensiunile dopurilor

    Plăcile de polistiren și polietilenă au în comun faptul că au proeminențe octogonale, semicirculare sau în formă de stea pe partea superioară, așa-numitele dopuri, care permit instalarea mai rapidă și mai ușoară a conductelor care trec în jurul lor. Dopurile au 14-20 mm în diametru și 21-25 mm înălțime, în timp ce distanța lor este de 50-75 mm.

    3. Diferite tipuri și grosimi de plăci

    Plăcile din polistiren expandat au o grosime standard de 30-33 mm și sunt potrivite pentru instalarea încălzirii prin pardoseală atât în ​​spații rezidențiale, cât și comerciale. Se folosesc acolo unde sarcina la podea este normală. Când grosimea totală a straturilor de pardoseală este oarecum limitată, de exemplu la renovări, pot fi utilizate plăci mai subțiri din polistiren expandat și apoi grosimea totală a pardoselii este de 15 mm.

    Există, de asemenea, plăci speciale din polistiren expandat destinate montării pe uscat, iar grosimea lor totală este de 30 mm. Încălzirea prin pardoseală poate fi instalată și în încăperi în care există deja izolație termică, atunci când o astfel de încălzire nu este prevăzută de proiect. În acest caz, pot fi utilizate plăci din folie de polistiren dur cu o grosime de numai 0,9 mm.

    Tipul de plăci este ales în funcție de rezistența podelei și de sarcina pe care o suportă. Cu cât sarcina este mai mare, cu atât podeaua trebuie să fie mai dură. O sarcină de 100 kPa este considerată normală și până la 200 kPa este considerată ridicată.

    4. Instalarea plăcilor

    Plăcile termoizolante sunt instalate în diferite moduri, în principal în funcție de scop. Se instalează prin lipire, instalare mecanică sau stivuire. Pentru fiecare dintre aceste metode există instrucțiuni de urmat.

    Plăci din polistiren expandat
    Plăci din polistiren expandat
     Plăci din folie de polistiren dur
    Plăci din folie de polistiren dur

    Dacă decideți să instalați plăci de sistem pentru încălzirea prin pardoseală, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și furnizorii cu care colaborăm și care vă vor răspunde la întrebare.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 765
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Încălzire in pardoseală?

    Avem 2363 executanți pentru domeniul Încălzire in pardoseală:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 2363 executanți pentru domeniul Încălzire in pardoseală
    9.4
    0

    BROMA BUILDING SRL


    9.8
    0

    NECHIFOR CONSTRUCȚII CASE S.R.L.


    9.3
    0

    RADICAL INSTAL SRL


    9.4
    0

    TERMOINSTAL MAMAIA NORD SRL