Pentru zona

    Încălzire în pardoseală: termostat pentru încălzire în pardoseală

    Încălzirea în pardoseală este aleasă tot mai des ca metodă de încălzire primară în construcțiile noi deoarece, în comparație cu tipurile convenționale, oferă economii de energie, precum și un spațiu de locuit mai plăcut și mai sănătos. Istoria acestui tip de încălzire datează din epoca romană - atunci, se foloseau țevi de lut prin pereți și podele (hypocaustum) pentru a conduce aerul cald și a-l folosi pentru a încălzi băile termale. Încălzirea în pardoseală funcționează prin radierea căldurii de la pardoseala încălzită (similar cu radiația infraroșie). Suprafața de încălzire este astfel cea mai mare posibilă deoarece este întreaga podea sau perete, nu doar un element de încălzire; prin urmare, temperatura este mai scăzută – cel mult în jur de 30°C. Prin urmare, căldura de la pardoseală pătrunde în spațiu sub formă de radiație (aproximativ 80% din energie este folosită, în timp ce doar aproximativ 25% este folosită cu calorifere), ceea ce permite o încălzire aproape ideală a încăperilor, uniformă, constantă și egală. Economisirile de energie cu acest tip de încălzire sunt de până la 15% în comparație cu costurile încălzirii convenționale, totul datorită încălzirii în pardoseală la temperatură scăzută și radiației termice. În astfel de spații încălzite temperatura este cu un grad sau două mai mică, dar de aceea este foarte plăcut să stați în acestea pentru că este echilibrată, stabilă și constantă.
    Articol de specialitate 151
    incalzire in pardoseala
    Avem 2375 executanți pentru domeniul Încălzire in pardoseală:

    1. Când se recomandă încălzirea în pardoseală?

    Deoarece acest tip de încălzire este mai sigur decât cel clasic, este mult mai plăcut și mai sănătos pentru mediul de locuit, este aproape întotdeauna instalat în fiecare clădire nouă cu izolație termică corespunzătoare. Este recomandat mai ales pentru casele cu consum redus de energie. Deoarece țevile sunt ascunse în podea, este adesea folosită în clădirile și saloanele reprezentative.

    2. Care este diferența dintre încălzirea în pardoseală și încălzirea cu radiatoare?

    La încălzirea clasică prin calorifere, caloriferele în sine și mediul cel mai apropiat de ele se încălzesc cel mai mult, iar aerul cald, fiind mai ușor, se ridică până sub tavan. Acest lucru înseamnă practic că trebuie constant introdusă mai multă căldură în cameră, care ajunge din nou pe tavan. În plus, încălzirea cu radiatoare este la temperatură ridicată deoarece apa este încălzită la aproximativ 80°C, ceea ce consumă în mod constant multă energie. În comparație cu aceasta, încălzirea în pardoseală este un sistem de temperatură scăzută care consumă mult mai puțină energie, iar căldura de la pardoseală, care este o suprafață relativ mare, se răspândește încet prin spațiu și circulă, încălzind totul uniform.

    3. Avantajele încălzirii în pardoseală

    3.1. Asamblare rapidă și dispozitive mai slabe

    Sistemul de încălzire în pardoseală se instalează rapid și costă mai puțin. Datorită materiilor prime din ce în ce mai scumpe de pe piață, caloriferele devin și mai scumpe. Cu încălzirea în pardoseală, apa caldă trece prin țevile de plastic care sunt foarte durabile și rezistente. Acest sistem necesită mai puțină putere inițială a dispozitivului. Deoarece practic întreaga podea este un element de încălzire, sistemul poate fi la temperatură scăzută.

    3.2. Încălzirea în pardoseală este cu până la 15% mai ieftină

    Pardoseala este cel mai mare element de încălzire și atunci când este încălzită, temperatura acesteia rămâne mai scăzută, ceea ce înseamnă că se consumă mai puțină energie. Întrucât pardoseala radiază căldură, se răspândește uniform în tot spațiul și încălzește totul uniform, astfel încât cu un consum mai mic, se realizează un mediu de locuit ideal.

    3.3. Umiditate adecvată în casă

    Deoarece se generează mai puțină căldură, circulă mai puțin și nu usucă aerul, ceea ce are un efect benefic asupra tractului respirator și a pielii.

    3.4. Încălzire în pardoseală - o mai bună utilizare a spațiului

    Prin încălzirea în pardoseală, de asemenea, se obține și o utilizare mai mare a suprafeței utile, deoarece nu este nevoie de elemente de încălzire suplimentare.

    3.5. Recuperarea mai rapidă a investiției inițiale

    Investiția în încălzirea în pardoseală este mai mare decât cea a caloriferelor, dar se recuperează mai repede – în 6-8 ani. Nu trebuie să pierdem din vedere alte avantaje pe care le oferă încălzirea în pardoseală - costuri lunare mai mici de până la 15%, eficiență energetică mai bună, microclimat mai sănătos și altele asemenea.

    Dacă decideți să instalați încălzire în pardoseală, pe site-ul nostru veți găsi firme și meșteri cu care cooperăm și care vor răspunde rapid la cererea dumneavoastră cu ofertele lor.

    Instalarea încălzirii în pardoseală nu este complicată și este foarte rentabilă din toate punctele de vedere
    Instalarea încălzirii în pardoseală nu este complicată și este foarte rentabilă din toate punctele de vedere

    4. Cum sunt instalate țevile?

    Instalarea țevilor depinde de caracteristicile spațiului. Proiectantul decide cea mai bună opțiune după calcularea puterii și dimensiunilor instalațiilor. În practică, este valabil să se folosească aproximativ 7 m de țevi pe m2. În plus, țevile sunt instalate mai dens în apropierea celor mai reci pereți și în punctele cele mai des utilizate ale podelei. Se folosesc țevi de cea mai înaltă calitate cu cele mai lungi garanții, precum cele produse de compania germană HEWING, din polietilenă reticulata (UPET).

    5. Încălzirea în pardoseală aparține sistemelor cu temperatură scăzută

    Tehnologia de încălzire în pardoseală este de așa natură încât nu necesită încălzirea apei la temperaturi ridicate. O parte a sistemului sunt cazane cu temperatură scăzută și rezervoare de căldură în exces și este, de asemenea, posibilă conectarea la o pompă de căldură sau la un sistem solar.

    6. Reglarea căldurii în cameră: termostat pentru încălzire în pardoseală

    6.1. Ce este un termostat de încălzire în pardoseală?

    Un termostat pentru încălzirea în pardoseală este un dispozitiv cheie care permite controlul precis al temperaturii camerei și asigură o încălzire în pardoseală confortabilă și eficientă din punct de vedere energetic. Termostatul de încălzire în pardoseală este utilizat pentru a controla sistemul de încălzire și pentru a menține temperatura dorită a suprafețelor podelei. Una dintre funcțiile de bază ale acestui tip de termostat este măsurarea temperaturii pardoselii și reglarea funcționării sistemului astfel încât să mențină temperatura în intervalul dorit. Cu ajutorul termostatului se setează temperatura dorită și se programează programul sistemului, ceea ce permite o mai mare eficiență și economie de energie.

    Echipamentele automate care reglează încălzirea în pardoseală sunt necesare pentru furnizarea optimă de căldură a încăperilor și menținerea temperaturii ideale a spațiilor de locuit între 20° și 21°C.

    6.2. Ce oferă termostatele moderne de încălzire în pardoseală?

    Termostatele de încălzire în pardoseală de ultimă generație oferă numeroase funcții, inclusiv programare săptămânală a orarului, control de la distanță prin dispozitive inteligente și posibilitatea de a regla temperatura în funcție de anotimp sau de activitatea din cameră. Prin urmare, termostatul pentru încălzirea în pardoseală este un element cheie în realizarea tuturor parametrilor setați de creare a unui mediu de locuit plăcut în spațiul de locuit și reducerea costurilor de încălzire.

    7. Cum să alegeți un termostat potrivit pentru încălzirea în pardoseală?

    Achiziționarea termostatului potrivit pentru încălzirea în pardoseală nu este o chestiune de alegere personală, ci de compatibilitate cu sistemul care va fi instalat și de capacitatea acestuia de a regla cu precizie temperatura. Prin instalarea și utilizarea corectă a termostatului, puteți obține o încălzire mai uniformă în pardoseală a încăperii, ceea ce contribuie la un microclimat mai bun.

    8. Termostatele de încălzire în pardoseală sunt sigure?

    Un termostat eficace pentru încălzirea în pardoseală este crucial pentru siguranță, deoarece previne încălzirea excesivă a suprafețelor podelei, care poate provoca deteriorarea sistemului în sine, dar poate avea și un efect negativ asupra inimii și vaselor de sânge.

    Termostatul este un element important al sistemului de încălzire în pardoseală deoarece controlează toți parametrii
    Termostatul este un element important al sistemului de încălzire în pardoseală deoarece controlează toți parametrii

    9. Termostatul oferă o eficiență energetică mai mare

    Pe lângă toate caracteristicile pozitive enumerate, termostatul pentru încălzire în pardoseală contribuie și la eficiența energetică, deoarece permite un control precis al consumului și, desigur, este benefic pentru mediu, la fel economisește și bani. Termostatul scade sau ridică automat temperatura după necesitate, ceea ce permite încălzirea uniformă a încăperilor pe tot parcursul zilei, în timp ce consumul de încălzire este la un nivel optim.

    10. Încălzirea prin pardoseală provoacă vene varicoase?

    Încălzirea în pardoseală nu poate provoca vene varicoase! Această metodă de încălzire este potrivită pentru toate clădirile bine izolate. Temperatura maximă admisă în podea este de 26-28°C, în timp ce debitul maxim este de 100 W/m2. Dacă astfel de valori nu realizează o încălzire adecvată a încăperilor, căldura este furnizată de elementele de încălzire suplimentare. În orice caz, temperatura maximă admisă a podelei nu trebuie depășită, în primul rând pentru că nu este bună pentru sănătate. Dacă întregul sistem este proiectat, instalat și adaptat profesional și precis la condițiile clădirii, atunci toate calitățile încălzirii în pardoseală își vor arăta în curând toate calitățile, inclusiv beneficiile pentru sănătate ale oamenilor care locuiesc în clădire.

    Un mediu nesănătos poate apărea din cauza supraîncălzirii sistemului, adică a izolației proaste a pereților exteriori, care mărește automat funcționarea dispozitivului pentru a menține parametrii setați, din cauza unui cazan supradimensionat, adică a reglării incorecte al întregului  sistem de țevi.

    11. Ce fel de pardoseli sunt cele mai bune?

    Stratul final, adică pardoseala, este întotdeauna așezat peste încălzirea în pardoseală. Nici unul nu trebuie să fie materiale rezistente la căldură. Dacă rezistența termică a materialului este mai mare de 0,15 m2K/W, atunci căldura nu poate trece de la podea în spațiu și o poate încălzi până la valorile dorite. Apoi ar trebui mărită temperatura apei din țevi, ceea ce nu este nici recomandat, nici bun pentru întregul sistem. Este necesar să se aleagă materialele adecvate în faza de proiectare, nu numai din cauza conductivității termice, ci și din cauza densității țevilor și a tipului acestora, precum și pentru încălzirea apei. Astfel, materialele PVC, gresie, pardoseli calde, parchet în strat subțire și pardoseli similare sunt considerate cele mai bune, iar parchetele masive sunt considerate cele mai proaste.

    Articol de specialitate 151
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Încălzire in pardoseală?

    Avem 2375 executanți pentru domeniul Încălzire in pardoseală:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2375 executanți pentru domeniul Încălzire in pardoseală
    8.9
    0

    NIMARIS IMPORT EXPORT SRL


    8.9
    0

    AXA INDUSTRIES SRL


    8.9
    0

    STYLMAN GAZ CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    OVIX INSTAL SERVICE SRL