Pentru zona

    Furnir sau HPL/CPL pentru uși de cameră?

    Articolul a fost citit chiar de 642+ utilizatori
    Alegerea materialului pentru canaturile ușii este importantă din mai multe motive. Când vine vorba de stil și estetică, este întotdeauna bine ca ușile camerei să se potrivească cu stilul și estetica spațiului de locuit. Cu siguranță, alte cerințe precum calitatea, funcționalitatea și ușurința de curățare și întreținere nu trebuie uitate. La urma urmei, multe depind și de preț. Atunci când alegeți o ușă de interior, nu vă grăbiți și cumpărați prima pe care o întâlniți și care arată decent. Gândiți-vă la achiziție și vă puteți consulta și cu un expert în ceea ce privește potrivirea culorilor în interior.
    Articol de specialitate 642
    usa interior
    Avem 290 executanți pentru domeniul Uși interior:

    Furnirul, adică CPL/HPL sunt materiale diferite care pot fi folosite la realizarea ușilor de cameră. Pe care o veți alege se bazează în mare parte pe propria judecată. Unele persoane preferă materialele naturale și contactul cu natura în mediul lor de viață este foarte important pentru ei, în timp ce altora le pasă doar de aspectul care trebuie să fie atractiv și să se potrivească cu restul mobilierului din casă. Pentru alții, caracterul practic, durabilitatea și întreținerea ușoară sunt mai importante.

    1. Uși furniruite de cameră - avantaje și dezavantaje

    Ușile furniruite sunt realizate dintr-un miez (PAL, fagure, placaj...) care este acoperit cu furnir. Furnirul este un strat subțire de lemn care este lipit de PAL și îi dă aspectul de lemn natural. Ușile furniruite sunt adesea realizate din furnir de stejar, arțar sau fag.

    Furnirul este un finisaj subțire care dă impresia că întreaga ușă este din lemn
    Furnirul este un finisaj subțire care dă impresia că întreaga ușă este din lemn

    1.1. Avantajele furnirului pentru ușile de interior

    Ușile furniruite sunt atrăgătoare din punct de vedere estetic. Furnirul este un strat subțire de finisare care se aplică pe ușă pentru a da impresia că este realizat în întregime din lemn masiv, prin ceea ce se obțin două lucruri: aspectul de naturalețe în interior, în timp ce, pe de altă parte, prețul unor astfel de uși este destul de accesibil, în contrast cu cele masive, din lemn. Ușile din furnir sunt, de asemenea, relativ durabile.

    1.2. Dezavantajele furnirului pentru ușile de interior

    Unul dintre dezavantajele majore ale ușilor furniruite este că furnirul se scorojește în timp. Acest lucru se poate întâmpla dacă ușa este expusă la umezeală sau dacă nu este întreținută corespunzător. Ușile furniruite sunt mai puțin rezistente decât cele din lemn masiv.

    2. Uși de cameră CPL/HPL

    Abrevierile CPL și HPL desemnează laminatul lipit în mai multe straturi care este comprimat și fuzionat într-unul singur sub presiune (CPL-Continuous Pressed Laminat/HPL-High Pressed Laminat). Placajele din lemn obținute în acest fel sunt foarte rezistente la deteriorările mecanice precum loviturile și zgârieturile, și de aceea un astfel de canat de ușă are aceleași caracteristici. Ce finisaj îți vă va plăcea mai mult este într-adevăr o chestiune de gust personal - sunt foarte multe, din cele mai diverse culori, structuri și finisaje de suprafață - așa-numitul lemn de decor (imitație).

    Ușile CPL/HPL sunt rezistente la umiditate și nu necesită întreținere specială, deci sunt ideale pentru încăperile precum baia
    Ușile CPL/HPL sunt rezistente la umiditate și nu necesită întreținere specială, deci sunt ideale pentru încăperile precum baia

    2.1. Uși CPL/HPL - avantaje

    Ușile CPL/HPL sunt rezistente și pot dura mult timp. Datorită suprafeței solide, sunt rezistente la zgârieturi, impact și uzură. Aceasta înseamnă că sunt ideale pentru gospodăriile cu mai mulți membri, unde sunt utilizate în mod constant sau expuse constant la influențe specifice. Ușile CPL/HPL sunt, de asemenea, ușor de întreținut. Deoarece sunt rezistente la umezeală, pot fi curățate doar cu o cârpă umedă, fără mijloace sau metode speciale de întreținere.

    2.2. Uși CPL/HPL - dezavantaje

    Unul dintre dezavantajele atribuite ușilor CPL/HPL este că acestea sunt mai puțin atractive din punct de vedere estetic decât ușile furniruite. Ușile CPL/HPL sunt imitația lemnului și, prin urmare, nu au căldura și naturalețea lemnului natural. Dacă sunteți în căutarea unei uși pentru cameră care să fie atrăgătoare din punct de vedere vizual și să arate natural, atunci tipul acesta nu este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. În plus, ușile CPL/HPL sunt mai puțin flexibile decât ușile furniruite. Aceasta înseamnă că sunt mai greu de adaptat la diferite dimensiuni și forme ale camerelor. Dacă aveți nevoie de o ușă flexibilă, atunci ușile furniruite sunt cu siguranță mai bune.

    3. Prețul ușilor de cameră - comparație între furnir și HPL/CPL

    Canatele ușilor HPL/CPL sunt în cele mai multe cazuri au prețuri mai accesibile decât canaturile furniruite. Ce finisaj preferați este într-adevăr o chestiune de gust personal. Furnirurile au multe culori, structuri și finisaje diferite, la fel ca laminatele. Prețurile sunt în jur de 1.500 RON pentru ușa CPL/HPL și în jur de 2.000 RON pentru ușa furniruită.

    4. CPL/HPL sau furnir? Ce ușă de cameră să alegeți?

    Alegerea dintre ușile furniruite și ușile CPL/HPL depinde de nevoile și așteptările dumneavoastră. Dacă sunteți în căutarea unei uși de interior care să fie durabilă și rezistentă la zgârieturi și impact, atunci ușile CPL/HPL sunt o alegere mai bună. Totuși, dacă doriți o ușă care să ofere cea mai apropiată alternativă la lemnul natural, atunci ușile furniruite sunt cu siguranță alegerea preferată. În plus, ar trebui luat în considerare prețul. Ușile CPL/HPL sunt de obicei mai ieftine decât ușile furniruite, dar prețurile pot varia în funcție de marcă, calitate și design.

    Materialul ales din care va fi realizată ușa camerei nu este fără importanță
    Materialul ales din care va fi realizată ușa camerei nu este fără importanță

    Atunci când alegeți o ușă de interior, este important să luați în considerare și alți factori precum dimensiunea, forma și funcția. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unei uși de baie care va fi tot timpul expusă la umiditate, atunci ușile CPL/HPL sunt o opțiune mai bună deoarece sunt rezistente la umiditate. Totuși, dacă cumpărați o ușă pentru dormitor sau sufragerie care ar trebui să fie asociată cu căldură și un aspect natural, atunci alegeți ușa furniruită.

     

     

    Articol de specialitate 642
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Uși interior?

    Avem 290 executanți pentru domeniul Uși interior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 290 executanți pentru domeniul Uși interior
    10
    0

    HOLZ CENTER SRL


    8.9
    1

    GENERIC PRODIMPEX SRL


    8.9
    1

    EARTHPLAST GROUP SRL


    8.9
    0

    DANIELUŞIMMG DIVERS S.R.L.