Pentru zona

  Uși de intrare și de cameră: lemn, PVC sau ALU?

  Articolul a fost citit chiar de 1654+ utilizatori
  Există o gamă largă de materiale diferite pentru toate tipurile de uși, exterioare și interioare. Materialele cele mai des folosite sunt lemnul, PVC-ul, aluminiul și combinațiile lor. Care material să alegeți? Care are proprietăți mecanice, iar cele izolatoare mai bune? Care material este mai ieftin? Toate acestea sunt întrebări pe care și le pune oricine care decide să cumpere sau să înlocuiască o ușă. Pentru a vă face alegerea măcar un pic mai ușoară, am luat în considerare toate tipurile de uși care sunt considerate standard pentru clădirile rezidențiale.
  Articol de specialitate 1654
  ușă de intrare

  1. Ușă de intrare din PVC

  PVC-ul este considerat ca una dintre cele mai favorabile alegeri, având în vedere că poate fi vopsit și astfel se armonizează stilistic și estetic cu orice interior și exterior, iar suprafața ușii poate fi realizată după dorințele clientului. Mai presus, ușile din PVC sunt ușor de curățat și întreținut, de lungă durată și, nu în ultimul rând, prețul lor este cu siguranță cel mai bun - așa că nu ar trebui să vă pară surprinzător că sunt cele mai căutate.

  1.1. Care sunt caracteristicile ușilor de intrare din PVC?

  În comparație cu lemnul, ușile din PVC au o izolare termică și fonică mai slabă, dar, pe de altă parte, sunt mai rezistente la influențele externe și deci mai durabile. Ușile de intrare din PVC sunt cele mai ușor de întreținut, deoarece ștergerea lor cu o cârpă umedă este suficientă.

  Dacă vreți o ușă de intrare mai ieftină decât lemnul, dar să arate cât mai natural, luați o ușă din PVC cu imitație de lemn
  Dacă vreți o ușă de intrare mai ieftină decât lemnul, dar să arate cât mai natural, luați o ușă din PVC cu imitație de lemn

  2. Ușă de intrare din lemn

  Lemnul, datorită unei mai bune izolații termice și fonice în comparație cu alte materiale, este unul dintre materialele populare pentru ușile de intrare. Pentru că sunt realizate din materiale naturale, ușile de intrare din lemn se încadrează extrem de bine în orice concept de amenajare a locuinței și a mediului înconjurător. Stejarul, molidul și zada sunt specii foarte populare și căutate, adesea în combinație cu sticla.

  2.1. Caracteristicile ușilor de intrare din lemn

  Conductivitatea termică a lemnului variază între 1,1-1,3 W/m2K, ceea ce demonstrează că este într-adevăr un material izolant foarte bun. Tipul de sticlă folosit în combinație cu lemnul și PVC este sticla termopan.

  Sfaturi de specialitate de la ONEDOOR RO S.R.L.

  Care sunt caracteristicile ușilor ONEDOOR?

  ONEDOOR oferă clienților uși exterioare și interioare Hormann. Ușile au aspect elegant. Le caracterizează rigiditatea ridicată a catanului datorită foii de oțel inoxidabil, izolație termică ridicată datorită cadrului ușii din aluminiu, protecție ridicată la efracție datorită sistemului de siguranță cu închidere în 5 puncte. 

  Ce alte servicii/produse oferiți clienților?

  Clienților oferim o gamă mare de porți și uși. Tocuri, sisteme de acționare, echipamente și soluții tehnice în domeniul ușilor, porților și automatizărilor. Pentru toate produsele asigurăm montaj profesionist, reparații și mentenanță. 

  Adrian Sandu, ONEDOOR RO S.R.L.

  3. Ușă de intrare din aluminiu

  Aluminiul este unul dintre materialele care arată cel mai atractiv în construcția modernă, dovadă fiind prețul său, mai mare decât la alte. Aluminiul este materialul care, în comparație cu PVC-ul și lemnul, este cel mai rezistent la influențele externe. În plus, tâmplăria din aluminiu este considerată cea mai sigură, adică antiefracție. În ceea ce privește estetica, astfel de uși, precum și ferestrele din aluminiu, pot fi vopsite, de fapt, anodizate pentru a obține toate tonurile „metalice”, de la cele mai deschise la cele mai închise, precum și culorile aurii și arămii, sau vopsite și plastifiate cu pulbere. Pot fi de orice nuanțe din diagrama de tonuri RAL.

  3.1. Care sunt caracteristicile ușilor de intrare ALU?

  Aluminiul este mai tare și mai durabil, dar poate fi și reciclat complet, deci este mai ecologic în comparație cu PVC-ul. Cu toate acestea, în ceea ce privește proprietățile de izolare, se situează pe ultimul loc în categoria izolației termice și fonice, conductivitatea termică a aluminiului fiind cuprinsă între 3,0-6,0 W/m2K.

   Ușile de intrare ALU sunt definitiv cele mai sigure
  Ușile de intrare ALU sunt definitiv cele mai sigure

  4. Ușă de cameră PVC

  În afară de ușile din lemn, ușile din PVC sunt din ce în ce mai des alese pentru uși de interior. Avantajele PVC includ instalarea ușoară, întreținerea mai ușoară și mai ieftină în comparație cu lemnul și aluminiul și, bineînțeles, prețul. În plus, există o gamă mai mare de dimensiuni, suprafețe, forme și culori. Cu ajutorul diferitelor folii și acoperiri, este posibil să faceți ușile din PVC să arate ca, să zicem, cu adevărat din lemn, deși pot semăna la fel cu alte materiale naturale, conform dorințelor dumneavoastră. Datorită prețului mic al tipului de baza de ușă din PVC vă puteți permite mai multe accesorii precum izolarea fonică sau mânere și clanțe speciale.

  5. Ușă din lemn pentru cameră

  Nu este nevoie să spun că lemnul este considerat prima alegere pentru ușile camerei datorită naturaleței, căldurii și mirosului său. Prin textura și culoarea sa, acest tip de ușă funcționează perfect, completând ambianța și creând un microclimat plăcut. Există multe modele și cadre de diferite culori la dispoziția dumneavoastră. Variantele din lemn, precum furnir, lac alb și decor, se potrivesc perfect în aproape orice spațiu interior. În ultimul timp au fost foarte căutate ușile de cameră furniruite, un fel de combinație între aspectul lemnului masiv și ușurința canatului de ușă. Caracteristic acestui tip este că sunt acoperite cu o folie specială imprimată, motiv pentru care arată atât de luxos și atractiv, dar sunt, desigur, și ceva mai scumpe.

   Ușile furniruite ale camerelor sunt la modă în ultimii ani
  Ușile furniruite ale camerelor sunt la modă în ultimii ani

  6. Ușă din aluminiu a camerei

  Se poate spune că pentru ușile de cameră din aluminiu cumpărătorii optează doar ca o excepție, mai puțin pentru apartamente, deci sunt foarte rar întâlnite. Ușile camerelor pur și simplu nu sunt făcute din acesta, deoarece nu există cerere și sunt foarte scumpe. Cu toate acestea, aluminiul este cel mai adesea folosit în interior pentru cadrele ușilor și ferestrelor glisante mari de balcon, cadrele balustradelor scărilor și galeriilor; este folosit adesea pentru realizarea ușilor de intrare, antiefracție, subsol și garaj sau cele din camerele cazanelor și se găsesc și ca uși centrale la intrările în clădiri, deoarece sunt solide, stabile și în mare parte ignifuge.

  7. Cât costă ușile de intrare din lemn, aluminiu sau PVC?

  7.1. Uși de intrare din lemn, PVC sau aluminiu

  Cât costă o ușă de intrare? Prețul ușii de intrare depinde de tipul de material, dimensiuni, piese vitrate, decorațiuni, elemente de securitate și producător. Printre cele mai ieftine sunt apoi PVC-ul și dacă sunt mărimi standard pentru ele ar trebui date între 500 și 2.000 lei. Prețurile ușilor de intrare din lemn variază între 3.000 și 10.000 lei. Ușile de intrare din aluminiu sunt ceva mai scumpe - între 3.000 și 15.000 lei, în timp ce combinația dintre lemn și aluminiu costă 3.000 și 15.000 lei.

  7.2. Ușă de balcon

  Prețul ușilor de balcon din PVC cu un singur canat de dimensiuni 86x204 costă 637,44 lei/buc. Ușile de balcon realizate dintr-o combinație de lemn și aluminiu sunt tot din pin, pin și stejar în oferta majorității producătorilor. Furnizorii de uși de balcon și pereți panoramici în preț cuprind în general livrarea, montajul și lucrările minore de zidărie și vopsire necesare pentru montarea tâmplăriei.

  7.3. Ușă de cameră din lemn, aluminiu sau PVC

  Cât costă o ușă de cameră? Ușile de cameră variază în funcție de tipul, metoda de deschidere și material. Prețul ușilor de cameră furnir de stejar, dimensiunea 600x2000x40 mm costă 1.176 lei. Ușile glisante pe perete sunt întotdeauna mai scumpe, cele care intra în perete sunt și mai scumpe, iar cele mai scumpe uși sunt din sticla securizată. Cel mai puțin veți plăti pentru ușile de cameră din PVC de dimensiuni standard, al căror preț este în jur de 800 lei. Cele mai scumpe sunt, desigur, ușile de ALU, care de exemplu la dimensiune 1.000x2150 mm, costă 7.288 lei.

  7.4. Ușă glisantă pentru cameră

  Cât costă o ușă glisantă? Ușile glisante ale camerei sunt diferite ca mărime și număr de aripi, mecanismul de acționare, materiale și finisaje. Aripa ușii glisante poate fi finisată după preferințe, fereastra poate fi deschisă și altele asemenea, deși fiecare lucrare ulterioară presupune un cost mai mare. Preturile variază, și sunt date fără costul de instalare. Aceasta înseamnă că prețul unei uși de cameră glisante din sticlă cu șine, cadru din aluminiu dimensiunea 76x205 cm ar fi 855 lei.

  7.5. Demontarea și montarea ușilor de camera și de intrare

  Prețurile montajului și demontării ușilor de cameră depind de producător, ofertă precum și de tipul de material și dimensiuni. Pentru demontarea ușilor existente plătiți în jur de 150 lei, iar pentru montarea ușilor de cameră, împreună cu montarea cadrului și cercevelei ușii, plătiți între 200 și 300 lei. Instalarea unei uși de intrare este puțin mai costisitoare. Demontarea ușii de la intrare costă între 175 și 225 lei, iar montajul între 325 și 500 lei.

   PVC-ul este cel mai adesea ales pentru ușile glisante de dimensiuni mai mari
  PVC-ul este cel mai adesea ales pentru ușile glisante de dimensiuni mai mari

  Dacă decideți să instalați sau să înlocuiți ușa, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 1654
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul UȘI INTERIOR?

 • Uși interior Bucureşti
 • Uși interior Cluj-Napoca
 • Uși interior Constanţa
 • Uși interior Dumbrăveni
 • Uși interior Iaşi
 • Uși interior Timişoara
 • Uși interior Alba Iulia
 • Uși interior Arad
 • Uși interior Bacău
 • Uși interior Baia Mare
 • Uși interior Bârlad
 • Uși interior Bistriţa
 • Uși interior Botoşani
 • Uși interior Brăila
 • Uși interior Braşov
 • Uși interior Buzău
 • Uși interior Călăraşi
 • Uși interior Craiova
 • Uși interior Deva
 • Uși interior Drobeta-Turnu Severin
 • Uși interior Focşani
 • Uși interior Galaţi
 • Uși interior Giurgiu
 • Uși interior Hunedoara
 • Uși interior Mediaş
 • Uși interior Oradea
 • Uși interior Piatra-Neamţ
 • Uși interior Piteşti
 • Uși interior Ploieşti
 • Uși interior Râmnicu Vâlcea
 • Uși interior Reşiţa
 • Uși interior Roman
 • Uși interior Satu Mare
 • Uși interior Sfântu Gheorghe
 • Uși interior Sibiu
 • Uși interior Slatina
 • Uși interior Slobozia
 • Uși interior Suceava
 • Uși interior Târgovişte
 • Uși interior Târgu Jiu
 • Uși interior Târgu Mureş
 • Uși interior Tulcea
 • Uși interior Turda
 • Uși interior Vaslui
 • Uși interior Zalău
 • Uși interior Abrud
 • Uși interior Adjud
 • Uși interior Agnita
 • Uși interior Aiud
 • Uși interior Aleşd
 • Uși interior Alexandria
 • Uși interior Amara
 • Uși interior Anina
 • Uși interior Aninoasa
 • Uși interior Ardud
 • Uși interior Avrig
 • Uși interior Azuga
 • Uși interior Babadag
 • Uși interior Baia de Aramă
 • Uși interior Baia de Arieş
 • Uși interior Baia Sprie
 • Uși interior Băile Govora
 • Uși interior Băile Herculane
 • Uși interior Băile Olăneşti
 • Uși interior Băile Tuşnad
 • Uși interior Băileşti
 • Uși interior Bălan
 • Uși interior Bălceşti
 • Uși interior Balş
 • Uși interior Băneasa
 • Uși interior Baraolt
 • Uși interior Bechet
 • Uși interior Beclean
 • Uși interior Beiuş
 • Uși interior Berbeşti
 • Uși interior Bereşti
 • Uși interior Bicaz
 • Uși interior Blaj
 • Uși interior Bocşa
 • Uși interior Boldeşti-Scăeni
 • Uși interior Bolintin-Vale
 • Uși interior Borşa
 • Uși interior Borsec
 • Uși interior Brad
 • Uși interior Bran
 • Uși interior Breaza
 • Uși interior Brezoi
 • Uși interior Broşteni
 • Uși interior Bucecea
 • Uși interior Budeşti
 • Uși interior Buhuşi
 • Uși interior Bumbeşti-Jiu
 • Uși interior Buşteni
 • Uși interior Buziaş
 • Uși interior Cajvana
 • Uși interior Calafat
 • Uși interior Călan
 • Uși interior Călimăneşti
 • Uși interior Câmpeni
 • Uși interior Câmpia Turzii
 • Uși interior Câmpina
 • Uși interior Câmpulung
 • Uși interior Câmpulung Moldovenesc
 • Uși interior Caracal
 • Uși interior Caransebeş
 • Uși interior Carei
 • Uși interior Cavnic
 • Uși interior Căzăneşti
 • Uși interior Cehu Silvaniei
 • Uși interior Cernavodă
 • Uși interior Chişineu-Criş
 • Uși interior Ciacova
 • Uși interior Cisnădie
 • Uși interior Codlea
 • Uși interior Comăneşti
 • Uși interior Comarnic
 • Uși interior Copşa Mică
 • Uși interior Corabia
 • Uși interior Costeşti
 • Uși interior Covasna
 • Uși interior Cristuru Secuiesc
 • Uși interior Cugir
 • Uși interior Curtea de Argeş
 • Uși interior Curtici
 • Uși interior Dăbuleni
 • Uși interior Darabani
 • Uși interior Dărmăneşti
 • Uși interior Dej
 • Uși interior Deta
 • Uși interior Dolhasca
 • Uși interior Dorohoi
 • Uși interior Drăgăneşti
 • Uși interior Drăgăneşti-Olt
 • Uși interior Drăgăşani
 • Uși interior Dragomireşti
 • Uși interior Eforie
 • Uși interior Făgăraş
 • Uși interior Făget
 • Uși interior Fălticeni
 • Uși interior Făurei
 • Uși interior Feteşti
 • Uși interior Fieni
 • Uși interior Fierbinţi-Târg
 • Uși interior Filiaşi
 • Uși interior Flămânzi
 • Uși interior Frasin
 • Uși interior Fundulea
 • Uși interior Găeşti
 • Uși interior Gătaia
 • Uși interior Geoagiu
 • Uși interior Gheorgheni
 • Uși interior Gherla
 • Uși interior Ghimbav
 • Uși interior Gura Humorului
 • Uși interior Hârlău
 • Uși interior Hârşova
 • Uși interior Haţeg
 • Uși interior Horezu
 • Uși interior Huedin
 • Uși interior Huşi
 • Uși interior Ianca
 • Uși interior Iernut
 • Uși interior Ineu
 • Uși interior Însurăţei
 • Uși interior Întorsura Buzăului
 • Uși interior Isaccea
 • Uși interior Jibou
 • Uși interior Lehliu-Gară
 • Uși interior Lipova
 • Uși interior Liteni
 • Uși interior Livada
 • Uși interior Luduş
 • Uși interior Lugoj
 • Uși interior Lupeni
 • Uși interior Mangalia
 • Uși interior Mărăşeşti
 • Uși interior Marghita
 • Uși interior Medgidia
 • Uși interior Miercurea Nirajului
 • Uși interior Miercurea Sibiului
 • Uși interior Miercurea-Ciuc
 • Uși interior Mihăileşti
 • Uși interior Milişăuţi
 • Uși interior Mioveni
 • Uși interior Mizil
 • Uși interior Moineşti
 • Uși interior Moldova Nouă
 • Uși interior Moreni
 • Uși interior Motru
 • Uși interior Murfatlar
 • Uși interior Murgeni
 • Uși interior Nădlac
 • Uși interior Năsăud
 • Uși interior Năvodari
 • Uși interior Negreşti
 • Uși interior Negreşti-Oaş
 • Uși interior Negru Vodă
 • Uși interior Nehoiu
 • Uși interior Novaci
 • Uși interior Nucet
 • Uși interior Ocna Mureş
 • Uși interior Ocna Sibiului
 • Uși interior Ocnele Mari
 • Uși interior Odobeşti
 • Uși interior Odorheiu Secuiesc
 • Uși interior Olteniţa
 • Uși interior Oneşti
 • Uși interior Orăştie
 • Uși interior Oraviţa
 • Uși interior Orşova
 • Uși interior Oţelu Roşu
 • Uși interior Ovidiu
 • Uși interior Panciu
 • Uși interior Pâncota
 • Uși interior Paşcani
 • Uși interior Pătârlagele
 • Uși interior Pecica
 • Uși interior Petrila
 • Uși interior Petroşani
 • Uși interior Piatra-Olt
 • Uși interior Plopeni
 • Uși interior Podu Iloaiei
 • Uși interior Pogoanele
 • Uși interior Potcoava
 • Uși interior Predeal
 • Uși interior Pucioasa
 • Uși interior Răcari
 • Uși interior Rădăuţi
 • Uși interior Râmnicu Sărat
 • Uși interior Râşnov
 • Uși interior Recaş
 • Uși interior Reghin
 • Uși interior Roşiori de Vede
 • Uși interior Rovinari
 • Uși interior Roznov
 • Uși interior Rupea
 • Uși interior Săcele
 • Uși interior Săcueni
 • Uși interior Salcea
 • Uși interior Sălişte
 • Uși interior Săliştea de Sus
 • Uși interior Salonta
 • Uși interior Sângeorgiu de Pădure
 • Uși interior Sângeorz-Băi
 • Uși interior Sânnicolau Mare
 • Uși interior Sântana
 • Uși interior Sărmaşu
 • Uși interior Săveni
 • Uși interior Scorniceşti
 • Uși interior Sebeş
 • Uși interior Sebiş
 • Uși interior Segarcea
 • Uși interior Seini
 • Uși interior Sighetu Marmaţiei
 • Uși interior Sighişoara
 • Uși interior Simeria
 • Uși interior Şimleu Silvaniei
 • Uși interior Sinaia
 • Uși interior Siret
 • Uși interior Slănic
 • Uși interior Slănic-Moldova
 • Uși interior Solca
 • Uși interior Şomcuta Mare
 • Uși interior Sovata
 • Uși interior Ştefăneşti
 • Uși interior Ştefăneşti
 • Uși interior Ştei
 • Uși interior Strehaia
 • Uși interior Sulina
 • Uși interior Tălmaciu
 • Uși interior Ţăndărei
 • Uși interior Târgu Bujor
 • Uși interior Târgu Cărbuneşti
 • Uși interior Târgu Frumos
 • Uși interior Târgu Lăpuş
 • Uși interior Târgu Neamţ
 • Uși interior Târgu Ocna
 • Uși interior Târgu Secuiesc
 • Uși interior Târnăveni
 • Uși interior Tăşnad
 • Uși interior Tăuţii-Măgherăuş
 • Uși interior Techirghiol
 • Uși interior Tecuci
 • Uși interior Teiuş
 • Uși interior Ţicleni
 • Uși interior Tismana
 • Uși interior Titu
 • Uși interior Topliţa
 • Uși interior Topoloveni
 • Uși interior Turceni
 • Uși interior Turnu Măgurele
 • Uși interior Ulmeni
 • Uși interior Ungheni
 • Uși interior Uricani
 • Uși interior Urlaţi
 • Uși interior Urziceni
 • Uși interior Valea lui Mihai
 • Uși interior Vălenii de Munte
 • Uși interior Vânju Mare
 • Uși interior Vaşcău
 • Uși interior Vatra Dornei
 • Uși interior Vicovu de Sus
 • Uși interior Victoria
 • Uși interior Videle
 • Uși interior Vişeu de Sus
 • Uși interior Vlăhiţa
 • Uși interior Vulcan
 • Uși interior Zărneşti
 • Uși interior Zimnicea
 • Uși interior Zlatna