Pentru zona

    Uși de intrare și de cameră: lemn, PVC sau ALU?

    Articolul a fost citit chiar de 1898+ utilizatori
    Există o gamă largă de materiale diferite pentru toate tipurile de uși, exterioare și interioare. Materialele cele mai des folosite sunt lemnul, PVC-ul, aluminiul și combinațiile lor. Care material să alegeți? Care are proprietăți mecanice, iar cele izolatoare mai bune? Care material este mai ieftin? Toate acestea sunt întrebări pe care și le pune oricine care decide să cumpere sau să înlocuiască o ușă. Pentru a vă face alegerea măcar un pic mai ușoară, am luat în considerare toate tipurile de uși care sunt considerate standard pentru clădirile rezidențiale.
    Articol de specialitate 1898
    ușă de intrare
    Avem 289 executanți pentru domeniul Uși interior:

    1. Ușă de intrare din PVC

    PVC-ul este considerat ca una dintre cele mai favorabile alegeri, având în vedere că poate fi vopsit și astfel se armonizează stilistic și estetic cu orice interior și exterior, iar suprafața ușii poate fi realizată după dorințele clientului. Mai presus, ușile din PVC sunt ușor de curățat și întreținut, de lungă durată și, nu în ultimul rând, prețul lor este cu siguranță cel mai bun - așa că nu ar trebui să vă pară surprinzător că sunt cele mai căutate.

    1.1. Care sunt caracteristicile ușilor de intrare din PVC?

    În comparație cu lemnul, ușile din PVC au o izolare termică și fonică mai slabă, dar, pe de altă parte, sunt mai rezistente la influențele externe și deci mai durabile. Ușile de intrare din PVC sunt cele mai ușor de întreținut, deoarece ștergerea lor cu o cârpă umedă este suficientă.

    Dacă vreți o ușă de intrare mai ieftină decât lemnul, dar să arate cât mai natural, luați o ușă din PVC cu imitație de lemn
    Dacă vreți o ușă de intrare mai ieftină decât lemnul, dar să arate cât mai natural, luați o ușă din PVC cu imitație de lemn

    2. Ușă de intrare din lemn

    Lemnul, datorită unei mai bune izolații termice și fonice în comparație cu alte materiale, este unul dintre materialele populare pentru ușile de intrare. Pentru că sunt realizate din materiale naturale, ușile de intrare din lemn se încadrează extrem de bine în orice concept de amenajare a locuinței și a mediului înconjurător. Stejarul, molidul și zada sunt specii foarte populare și căutate, adesea în combinație cu sticla.

    2.1. Caracteristicile ușilor de intrare din lemn

    Conductivitatea termică a lemnului variază între 1,1-1,3 W/m2K, ceea ce demonstrează că este într-adevăr un material izolant foarte bun. Tipul de sticlă folosit în combinație cu lemnul și PVC este sticla termopan.

    Sfaturi de specialitate de la ONEDOOR RO S.R.L.

    Care sunt caracteristicile ușilor ONEDOOR?

    ONEDOOR oferă clienților uși exterioare și interioare Hormann. Ușile au aspect elegant. Le caracterizează rigiditatea ridicată a catanului datorită foii de oțel inoxidabil, izolație termică ridicată datorită cadrului ușii din aluminiu, protecție ridicată la efracție datorită sistemului de siguranță cu închidere în 5 puncte. 

    Ce alte servicii/produse oferiți clienților?

    Clienților oferim o gamă mare de porți și uși. Tocuri, sisteme de acționare, echipamente și soluții tehnice în domeniul ușilor, porților și automatizărilor. Pentru toate produsele asigurăm montaj profesionist, reparații și mentenanță. 

    Adrian Sandu, ONEDOOR RO S.R.L.

    3. Ușă de intrare din aluminiu

    Aluminiul este unul dintre materialele care arată cel mai atractiv în construcția modernă, dovadă fiind prețul său, mai mare decât la alte. Aluminiul este materialul care, în comparație cu PVC-ul și lemnul, este cel mai rezistent la influențele externe. În plus, tâmplăria din aluminiu este considerată cea mai sigură, adică antiefracție. În ceea ce privește estetica, astfel de uși, precum și ferestrele din aluminiu, pot fi vopsite, de fapt, anodizate pentru a obține toate tonurile „metalice”, de la cele mai deschise la cele mai închise, precum și culorile aurii și arămii, sau vopsite și plastifiate cu pulbere. Pot fi de orice nuanțe din diagrama de tonuri RAL.

    3.1. Care sunt caracteristicile ușilor de intrare ALU?

    Aluminiul este mai tare și mai durabil, dar poate fi și reciclat complet, deci este mai ecologic în comparație cu PVC-ul. Cu toate acestea, în ceea ce privește proprietățile de izolare, se situează pe ultimul loc în categoria izolației termice și fonice, conductivitatea termică a aluminiului fiind cuprinsă între 3,0-6,0 W/m2K.

     Ușile de intrare ALU sunt definitiv cele mai sigure
    Ușile de intrare ALU sunt definitiv cele mai sigure

    4. Ușă de cameră PVC

    În afară de ușile din lemn, ușile din PVC sunt din ce în ce mai des alese pentru uși de interior. Avantajele PVC includ instalarea ușoară, întreținerea mai ușoară și mai ieftină în comparație cu lemnul și aluminiul și, bineînțeles, prețul. În plus, există o gamă mai mare de dimensiuni, suprafețe, forme și culori. Cu ajutorul diferitelor folii și acoperiri, este posibil să faceți ușile din PVC să arate ca, să zicem, cu adevărat din lemn, deși pot semăna la fel cu alte materiale naturale, conform dorințelor dumneavoastră. Datorită prețului mic al tipului de baza de ușă din PVC vă puteți permite mai multe accesorii precum izolarea fonică sau mânere și clanțe speciale.

    5. Ușă din lemn pentru cameră

    Nu este nevoie să spun că lemnul este considerat prima alegere pentru ușile camerei datorită naturaleței, căldurii și mirosului său. Prin textura și culoarea sa, acest tip de ușă funcționează perfect, completând ambianța și creând un microclimat plăcut. Există multe modele și cadre de diferite culori la dispoziția dumneavoastră. Variantele din lemn, precum furnir, lac alb și decor, se potrivesc perfect în aproape orice spațiu interior. În ultimul timp au fost foarte căutate ușile de cameră furniruite, un fel de combinație între aspectul lemnului masiv și ușurința canatului de ușă. Caracteristic acestui tip este că sunt acoperite cu o folie specială imprimată, motiv pentru care arată atât de luxos și atractiv, dar sunt, desigur, și ceva mai scumpe.

     Ușile furniruite ale camerelor sunt la modă în ultimii ani
    Ușile furniruite ale camerelor sunt la modă în ultimii ani

    6. Ușă din aluminiu a camerei

    Se poate spune că pentru ușile de cameră din aluminiu cumpărătorii optează doar ca o excepție, mai puțin pentru apartamente, deci sunt foarte rar întâlnite. Ușile camerelor pur și simplu nu sunt făcute din acesta, deoarece nu există cerere și sunt foarte scumpe. Cu toate acestea, aluminiul este cel mai adesea folosit în interior pentru cadrele ușilor și ferestrelor glisante mari de balcon, cadrele balustradelor scărilor și galeriilor; este folosit adesea pentru realizarea ușilor de intrare, antiefracție, subsol și garaj sau cele din camerele cazanelor și se găsesc și ca uși centrale la intrările în clădiri, deoarece sunt solide, stabile și în mare parte ignifuge.

    7. Cât costă ușile de intrare din lemn, aluminiu sau PVC?

    7.1. Uși de intrare din lemn, PVC sau aluminiu

    Cât costă o ușă de intrare? Prețul ușii de intrare depinde de tipul de material, dimensiuni, piese vitrate, decorațiuni, elemente de securitate și producător. Printre cele mai ieftine sunt apoi PVC-ul și dacă sunt mărimi standard pentru ele ar trebui date între 500 și 2.000 lei. Prețurile ușilor de intrare din lemn variază între 3.000 și 10.000 lei. Ușile de intrare din aluminiu sunt ceva mai scumpe - între 3.000 și 15.000 lei, în timp ce combinația dintre lemn și aluminiu costă 3.000 și 15.000 lei.

    7.2. Ușă de balcon

    Prețul ușilor de balcon din PVC cu un singur canat de dimensiuni 86x204 costă 637,44 lei/buc. Ușile de balcon realizate dintr-o combinație de lemn și aluminiu sunt tot din pin, pin și stejar în oferta majorității producătorilor. Furnizorii de uși de balcon și pereți panoramici în preț cuprind în general livrarea, montajul și lucrările minore de zidărie și vopsire necesare pentru montarea tâmplăriei.

    7.3. Ușă de cameră din lemn, aluminiu sau PVC

    Cât costă o ușă de cameră? Ușile de cameră variază în funcție de tipul, metoda de deschidere și material. Prețul ușilor de cameră furnir de stejar, dimensiunea 600x2000x40 mm costă 1.176 lei. Ușile glisante pe perete sunt întotdeauna mai scumpe, cele care intra în perete sunt și mai scumpe, iar cele mai scumpe uși sunt din sticla securizată. Cel mai puțin veți plăti pentru ușile de cameră din PVC de dimensiuni standard, al căror preț este în jur de 800 lei. Cele mai scumpe sunt, desigur, ușile de ALU, care de exemplu la dimensiune 1.000x2150 mm, costă 7.288 lei.

    7.4. Ușă glisantă pentru cameră

    Cât costă o ușă glisantă? Ușile glisante ale camerei sunt diferite ca mărime și număr de aripi, mecanismul de acționare, materiale și finisaje. Aripa ușii glisante poate fi finisată după preferințe, fereastra poate fi deschisă și altele asemenea, deși fiecare lucrare ulterioară presupune un cost mai mare. Preturile variază, și sunt date fără costul de instalare. Aceasta înseamnă că prețul unei uși de cameră glisante din sticlă cu șine, cadru din aluminiu dimensiunea 76x205 cm ar fi 855 lei.

    7.5. Demontarea și montarea ușilor de camera și de intrare

    Prețurile montajului și demontării ușilor de cameră depind de producător, ofertă precum și de tipul de material și dimensiuni. Pentru demontarea ușilor existente plătiți în jur de 150 lei, iar pentru montarea ușilor de cameră, împreună cu montarea cadrului și cercevelei ușii, plătiți între 200 și 300 lei. Instalarea unei uși de intrare este puțin mai costisitoare. Demontarea ușii de la intrare costă între 175 și 225 lei, iar montajul între 325 și 500 lei.

     PVC-ul este cel mai adesea ales pentru ușile glisante de dimensiuni mai mari
    PVC-ul este cel mai adesea ales pentru ușile glisante de dimensiuni mai mari

    Dacă decideți să instalați sau să înlocuiți ușa, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1898
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Uși interior?

    Avem 289 executanți pentru domeniul Uși interior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 289 executanți pentru domeniul Uși interior
    8.9
    0

    MARITRANS SRL


    8.9
    0

    THE MICIU S.R.L.


    8.9
    0

    ALMET GRUP SRL


    8.9
    0

    GACINI CONSTRUCT SRL