Pentru zona

    Ușile de interior și prețul acestora

    Articolul a fost citit chiar de 3036+ utilizatori
    Pe piață există o mare varietate de uși de interior, deși toate îndeplinesc aceeași funcție. Ușile de interior pot fi: din lemn masiv, furniruite, din material care imită furnirul, din sticlă sau metalice. Ce prețuri au aceste uși și pe care să le alegem?
    Articol de specialitate 3036
    vrata ena
    Avem 289 executanți pentru domeniul Uși interior:

     

     

    În funcție de modul de deschidere, se disting mai multe feluri de uși de interior: glisante, oscilo-batante și batante clasice, cu deschidere pe dreapta sau pe stânga. Ușile de interior batante clasice sunt cele mai des întâlnite.

    1. Ce trebuie să știm înainte de a cumpăra uși de interior?

    Înainte de a cumpăra o ușă de interior, în primul rând trebuie să știm foarte exact, ce dimensiuni are golul de ușă. Este vorba de deschizătura în perete destinată ușii și care este neprelucrată. Ușile de interior au dimensiunile între 75 cm (aceste uși au mărime minimă și sunt adecvate pentru camere de serviciu) și 130 cm (aceasta este dimensiunea maximă pentru o ușă de interior oscilo-batantă sau batantă clasică).
    Bineînțeles, că de cele mai multe ori factorul decisiv în alegerea ușilor de interior îl constituie prețul acestora. Prețul ușilor de interior variază între 200,00 și 1.000,00 EUR și depinde de execuție. Ușile furniruite sunt cel mai des folosite. Pentru ușile de interior se folosesc predominant tocuri din lemn masiv, pentru că sunt foarte rezistente. În continuare, vă prezentăm și alte tipuri de uși de interior.

    vino.jpg

    2. Ușile de interior glisante

    Ușile de interior glisante pot fi elemente frumoase și practice ale locuințelor. Acestea sunt foarte adecvate în cazul în care spațiul în care sunt montate este prea îngust pentru o ușă cu deschidere clasică, de exemplu, în cazul coridoarelor. Ușile de interior glisante se diferențiază în funcție de sistemul de deschidere: acestea se pot deschide în perete sau de-a lungul acestuia. Ușile glisante sunt prinse în partea superioară și în cea inferioară în șine simple sau duble. Acestea alunecă pe șine pe rulmenți și sunt prevăzute cu 2 perii împotriva prafului, care mențin șinele curate. Grosimea minimă a ușilor glisante este de 4 cm și poate atinge chiar și 8 cm, dacă ușile sunt prevăzute cu izolație. Montarea ușilor glisante, care se închid într-o casetă de aluminiu, este mai complicată. În general, caracteristicile defavorabile ale ușilor glisante - mai ales a acelora care se deschid de-a lungul peretelui - sunt etanșarea proastă și faptul că nu izolează fonic.

    Prețul ușilor de interior glisante
    Din cauza șinelor, prețul ușilor glisante începe de la 400,00 EUR în sus. Dacă ușa este din sticlă călită, atunci prețul acesteia începe de la 600,00 EUR.

    Sfaturi de specialitate de la SIBEL PLAST IMPEX S.R.L.

    Cum se măsoară corect dimensiunea ușii de interior?

    În cazul tâmplăriei PVC măsurătorile se fac astfel:

    Pentru măsurarea înălțimii unei ferestre/uși, se masoară întodeauna în trei părti: stânga, mijloc, dreapta.
    Pentru măsurarea lungimii unei ferestre/uși, se măsoara la fel, în trei părti: sus, mijloc, jos.

    Sunt situații când golul pentru fereastră nu are aceleași dimensiuni, în stânga față de dreapta, sau sus față de jos; de aceea este corect să măsurăm golul de zid în toate posibilitățile. În urma efectuării măsurătorilor în acest fel, se ia cea mai mică cotă măsurată, din care se scade 20mm pe lățime și 20 mm pe înălțime. Exemplu: Fereastra care are golul de 1000 mm lățime și 1000 mm înălțime va avea cote de excuție 980 mm pe lățime și 980 mm pe înălțime.

    Clienților oferiți mai multe modele de uși, care sunt cele mai populare?

    Avem o gamă variata de modele. Putem executa uși standard cu T-uri din PVC sau uși la care folosim diverse modele din panel decorativ. Cele mai utilizate modele sunt cele standard cu T-uri din PVC datorită costului și termenului de livrare mai scăzut.

    Petcu Cătălin Emil, SIBEL PLAST IMPEX S.R.L.

    3. Ușile de interior furniruite

    Ușile de interior furniruite au aspectul unor uși din lemn masiv, dar sunt ușoare și au un preț accesibil. Pe piață sunt disponibile câteva zeci de tipuri de furniruri din lemn autohton sau importat. La producerea furnirurilor, se folosesc cel mai mult lemnul de nuc și cel de stejar. Acest fapt se datorează solidității și rezistenței pe care aceste tipuri de lemn le au. Ușile furniruite pot avea o alcătuire diversă. În mod tradițional, la fabricarea acestor uși se foloseau cartonul și alte materiale ușoare. La ora actuală, se folosesc tot mai mult uși de interior furniruite, fabricate din plăci PAL perforate, care sunt solide și în același timp și ușoare.

    Prețul ușilor de interior furniruite

    Ușile de interior furniruite, caracterizate printr-o execuție foarte bazică, costă de la 200,00 EUR în sus. Ceva mai mult - până la 400,00 EUR - veți plăti pentru o ușă cu încuietoare magnetică și balamale ascunse. În schimb, prețul ușilor furniruite de înaltă calitate poate ajunge chiar și până la 600,00 EUR.

    vrata ena 2.jpg

    4. Ușile de interior masive

    Ușile de interior masive sunt, de obicei, executate din panouri triplu stratificate lipite încrucișat. Grosimea unei astfel de uși este de 4 cm. Interiorul ușii poate fi, de asemenea, executat din șipci de brad lipite și foi de furnir. Mai există și alte modele de uși masive mai perfecționate, din lemn lipit. Acestea sunt mult mai scumpe.

    Prețul ușilor de interior masive
    Prețul ușilor de interior masive începe de la 300,00 EUR și, bineînțeles, că depinde de tipul lemnului, al balamalelor și al execuției.

     

     

     

    Articol de specialitate 3036
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Uși interior?

    Avem 289 executanți pentru domeniul Uși interior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 289 executanți pentru domeniul Uși interior
    8.9
    0

    THE MICIU S.R.L.


    8.9
    0

    GLASS & MIRROR CONCEPT


    8.9
    0

    MISPASIF FAN UNIVERSAL SRL


    10
    3

    TERMORAID EXPERT SRL-D