Pentru zona

    Uși glisante de cameră, metode de instalare și preț

    Articolul a fost citit chiar de 2255+ utilizatori
    Ușile glisante ale camerelor din casele moderne, de ultimă generație, sunt un înlocuitor elegant și funcțional pentru ușile batante clasice. Împreună cu progresul din ce în ce mai rapid al diverselor tehnologii și materiale, standardele în amenajarea spațiului, precum și modalitățile de producție se schimbă; la fel și noua ușă a camerei. De ce ușile glisante ale camerei sunt soluția potrivită? Care sunt punctele lor forte și punctele slabe? Unde pot fi plasate? Prețul unei uși glisante este destul de corect în comparație cu una clasică. În textul care urmează veți găsi răspunsurile la aceste întrebări.
    Articol de specialitate 2255
    usi glisante

    1. Uși glisante - avantaje și dezavantaje

    Funcția principală a ușilor glisante ale camerei, precum și a celor clasice, este separarea spațiilor. Ca orice piesă de mobilier, această ușă are avantajele și dezavantajele sale.

    1.1. Avantajele ușilor glisante

    Unul dintre primele avantaje ale ușilor glisante este cu siguranță economisirea spațiului. Ușile glisante de cameră sunt o soluție foarte practică pentru locurile în care este necesară cea mai mare utilizare posibilă a spațiului, în special în apartamentele mai mici. În consecință, nu este nevoie să lăsați spațiu pentru deschiderea unei uși batante clasice, astfel încât mobilierul poate fi aranjat într-un mod care nu este singura posibilă soluție. Utilitatea și eficiența ușilor glisante vin în prim plan chiar și în cazurile în care în apartament locuiesc oameni cu mobilitate redusă. În plus, ușile glisante se deschid și se închid ușor și aproape în tăcere. Combinând diferite materiale, puteți obține o ușă care va fi o soluție elegantă, complet îmbinată cu interiorul.

    1.2. Dezavantaje ușilor glisante

    Să spunem adevărul, această ușă pare să nu aibă slăbiciune. Unicul lucru este că are izolație fonică și termică mai slabă în comparație cu ușile batante. Pentru camerele pe care le considerăm cele mai intime, precum dormitorul, baia și toaleta, ușile batante sunt totuși mai potrivite sau pentru camerele copiilor, care, după logica lucrurilor, ar trebui să fie mai compacte. Desigur, alegerea personală poate fi complet diferită.

    1.3. Ușă glisantă cu un singur canat

    Ușile glisante cu un singur strat, așa cum sugerează și numele lor, au un singur canat și sunt utilizate pentru pasaje obișnuite cu lățimea de 70-120 cm. Pot fi încorporate sau fixate pe perete.

    1.4. Uși glisante cu două canate

    Aceste uși sunt utilizate pentru pasaje mai largi sau servesc ca pereți despărțitori. Foile ușii se deplasează în direcții identice sau diferite.

    Sfaturi de specialitate de la CASA CONCEPT DESIGN SRL

    Unde pot fi folosite ușile glisante?

    Ușile glisante sunt luate în considerare mai mult în designul locuințelor ce nu oferă un spațiu generos. Acestea pot fi montate la baie, bucătărie, debara, dressing chiar și la dormitor. PORTA DOORS vine în întâmpinarea clienților cu o gamă largă de sisteme de glisare pentru a putea satisface orice nevoie. De exemplu sistemul de glisare COMPACT ce poate fi montat la orice tip de cameră, oferă un design minimalist deoarece atunci când se deschide ușa, aceasta intra în perete, la vedere rămânând doar tocul.
    În același timp, pentru ușile glisante, optează și cei care dețin o locuință cu spațiu interior mare. Aici un design elegant este dat de o usă glisantă dublă care atunci când este deschisă dă impresia de open space

    Cum se întrețin ușile glisante?

    Datorită procesului de producție al ușilor glisante PORTA DOORS, acestea nu necesită un mod special de întreținere, față de ușile standard batante.
    Foaia de ușă se curăță cu soluțiile ce se pot găsi cu ușurință în comert, speciale pentru sticlă sau lemn. Cât despre curățarea sistemului de glisare, nimic mai simplu, deoarece nu necesită o întretinere specială. Sistemul de glisare nu are clasica șină pe podea, foaia de ușă nu ruleaza pe roți doar pe șina de sus. Acest sistem nu necesită ungere cu vaselină sau alte substanțe lubrifiante. Singurele elemente ce necesită curățare sunt cele exterioare care se curăță doar de praf.

    Viorel Bordianu, manager CASA CONCEPT DESIGN SRL

    2. Instalarea ușii glisante

    Conform metodei de deschidere, ușile glisante sunt împărțite în două grupe: ușile glisante suspendate și ușile care intră în perete.

    2.1. Ușă glisantă suspendată

    Aceste uși glisante sunt numite și uși de perete, deoarece sunt așezate astfel încât să fie practic atârnate sub tavan și atârnate de perete. Cu toate acestea, partea superioară a peretelui pe care vor fi suporturile trebuie să fie goală și să fie o anumită distanță între perete și ușă. Ușile suspendate sunt ușor de instalat, întreținut și eventual reparat. Slăbiciunea lor este, dacă se poate numi o slăbiciune, că se vede mecanismul de alunecare; de fapt, este foarte vizibil și este de două ori mai lat decât ușa însăși, ceea ce, potrivit unor opinii, încalcă întreaga estetică. Desigur, deși nu este necesar, suporturile și mecanismul pot fi ascunse de un fel de muluri decorative sau mască decorativă.

    Usa glisanta suspendata
    Ușă glisantă suspendată

    2.2. Uși glisante care intră în perete

    Acestea sunt așa-numitele uși glisante încorporate și sunt deosebit de practice. Când foaia ușii glisante intră în perete la deschidere, trebuie să existe un rulment special realizat în care foaia să intre sau ușa în sine este pur și simplu căptușită cu gips carton pentru a arăta ca un perete real. În acest caz, rulmentul trebuie să fie prevăzut special fie în timpul proiectării, fie în timpul renovării.

    usi glisante care intra in perete
    Uși glisante care intră în perete.

    3. Fixarea ușii glisante

    3.1. Ușă glisantă suspendată

    Sistemul de fixare a ușii glisante variază de la producător la producător. S-ar spune că sistemul este același, doar că există o mulțime de variații. Ușa atârnă de suporturile de pe șină și este fixată în partea superioară a peretelui, sub tavan, în timp ce în partea inferioară există roți care alunecă pe podea și nu permit ușii să se balanseze.

    3.2. Rotile

    Pentru a doua variantă a ușilor glisante, rolele sunt cel mai important element. Deci ușa nu este suspendată, ci se mișcă pe role de-a lungul unei șine așezate în podea sau pe ea. Aceste uși glisante necesită instalarea de ghidaje superioare, care sunt de obicei pe tavan, în timp ce ghidajele inferioare sunt așezate pe podea, pe o acoperire de podea adecvată.

    3.3 Ghidaje

    Este posibil să amplasați ghidajele inferioare în podea? Raspunsul este da. În acest caz, la cererea clientului, canalul este tăiat în pardoseală și sunt instalate ghidaje. Se face cel mai ușor în parchet și laminat. În cazul gresiei se poate așeza un profil înainte de a le lipi, în care ghidajele vor veni ulterior. Când vine vorba de acoperiri de podea moi, cum ar fi covor sau etison, canalul este tăiat și aici, astfel încât ghidajele ar merge între podea și acoperirea textilă. Pentru fiecare dintre aceste modalități de instalare a ghidajelor de podea, se presupune că totul va fi aliniat și în același plan, astfel încât totul să pară neted și simplu.

    4. Materiale pentru uși glisante

    În ceea ce privește materialul, alegerea este aproape nelimitată. Ușile glisante pot fi din lemn, sticlă, placaj, materiale plastice, aluminiu. Culorile, modelele, texturile, liniile și stilurile sunt, de asemenea, numeroase. Ușile glisante ale camerei dintr-o combinație de lemn și sticlă sunt cele mai des utilizate. Desigur, rolul crucial în selecție îl joacă respectarea mobilierului deja existent, precum și poziția acestora, adică scopul.

    4.1. Ușă glisantă din lemn

    Ușile din lemn sunt foarte plăcute la prima vedere. Probele variază de la frasin foarte deschis la culoare la nuc foarte închis. Ușile glisante din lemn adevărat sunt cu siguranță de cea mai înaltă calitate și mai grele decât cele din placaj, deci necesită suporturi și ghidaje mai puternice și mai scumpe.

    4.2. Uși glisante din sticlă

    Aceste uși sunt foarte populare deoarece lasă lumina adânc în spațiu, dar nu și sunetul. Ele servesc adesea ca partiții în camere mai mari, cum ar fi birouri sau în combinație cu pereți de sticlă.

    usi glisante din sticla
    Home office cu uși glisante din sticlă.

    4.3 Uși din aluminiu

    Ușile glisante din aluminiu sunt utilizate pentru încăperile care trebuie protejate, deoarece este un material durabil și ușor.

    4.4. PVC

    Ușile glisante din plastic sunt cu siguranță cele mai ieftine oferte. PVC-ul este rezistent la murdărie și este de lungă durată, iar în același timp, este destul de ușor și plăcut.

    5. Prețul ușilor glisante pentru camere

    Cât poate costa o ușă glisantă? Prețurile variază în funcție de tip, metodă de deschidere și material. Prețul ușilor glisante din sticlă de dimensiuni standard, împreună cu mânerele și accesoriile aferente variază între 400 și 4.000 lei/buc.Mai scumpe sunt ușile care intră în perete, precum și de exemplu, cele din sticlă călită.

    Dacă decideți să instalați o ușă glisantă, ne puteți contacta și la Daibau.ro.

    Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2255
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Usi glisante?