Pentru zona

  Termenele pentru obținerea autorizației de construire și construirea unei case

  Construirea unei case este un pas important în viață, care necesită nu doar mulți bani, ci și mult timp, răbdare și dăruire. Fiecare viitor proprietar se întreabă cât va trebui să aștepte autorizația de construire și alte decizii, aprobări și autorizații, precum și cât va dura construcția în sine. De aceea am decis să aruncăm o privire mai atentă asupra cronologiei construcției clădirii, de la idee până la finalizare, de fapt, momentul mutării așteptat cu nerăbdare.
  Articol de specialitate 49
  construirea-casei.jpg
  Avem 784 executanți pentru domeniul Autorizație de construire:

  1. Termene pentru obținerea autorizației de construire

  1.1. Județul unde solicitați permisul

  Autorizația de construire se emite pe baza documentelor depuse autorităților competente, nu mai târziu de 30 de zile de la data când cererea s-a înregistrat. Dacă se constată că documentația nu este completă, aceasta se va trimite înapoi solicitantului în maxim 5 zile lucrătoare de la data înregistrării, cu menționarea deficiențelor și a elementelor necesare completării acesteia. În acest caz, termenul pentru emiterea autorizației este de maximum 30 de zile de la data depunerii documentației complete.

  Autorizațiile de construire sunt emise de către președinții consiliilor județene, de primarul general al municipiului București sau de primari, și anume:

  a).  de președinții consiliilor județene, cu avizul primarilor, pentru:
  –  investițiile care se aproba de Guvern;
  –  investițiile care se realezează în extravilanul comunelor, inclusiv anexele gospodărești ale exploatațiilor agricole;
  –  investițiile care se află pe terenuri care depășesc limita a doua sau mai multor unități administrativ-teritoriale;
  b). de primarii municipiilor sau orașelor, pentru construcțiile și lucrările de orice fel din intravilanul și din extravilanul acestora, cu excepția celor prevăzute la lit. a);
  c) de primarul general al municipiului București, pentru toate construcțiile și lucrările din intravilan și din teritoriul administrativ al municipiului București, prevăzute la lit. a) si b), precum și de primarii sectoarelor municipiului București, pentru toate categoriile de construcții și amenajări urbanistice din cadrul sectoarelor, stabilite de Consiliul General al Municipiului București, la propunerea consiliilor locale ale sectoarelor;
  d) de primarii comunelor, cu avizul structurilor de specialitate din cadrul consiliilor județene, pentru construcțiile și lucrările care se execută în intravilanul localităților, cu excepția celor prevăzute la lit. a).

  1.2. Complexitatea planului arhitectural

  Obținerea unei autorizații de construire este legată de timpul pe care arhitectul îl va petrece pentru dezvoltarea soluțiilor conceptuale, documentația de proiect și planuri. Dacă alegeți un plan standard, puteți economisi ceva timp, dar nu vă sfătuim să faceți asta, întrucât construiți o singură dată în viață și merită efortul de a obține o locuință conform dorințelor, dimensiunilor și nevoilor voastre. Din practică se știe că angajaților administrativi din municipiu care eliberează autorizații de construcție le este greu să înțeleagă sau să interpreteze planurile arhitecturale mai complexe, de aceea adesea solicită explicații suplimentare de la arhitect sau solicitant, ceea ce prelungește durata totală de procesare a cazului. Se poate chiar întâmpla ca aceștia să respingă documentația ca fiind inadecvată, deși este de fapt bună și completă.

  2. Solicitarea autorizației de construire

  Solicitantul autorizației de construire/desființare este persoană fizică sau juridică care deține un titlu asupra imobilului și care atesta dreptul de proprietate (de exemplu: contract de vânzare-cumpărare, de schimb, de donație, certificat de moștenitor, act administrativ de restituire, hotărâre judecătorească etc.), sau a unui contract de concesiune, contract de cesiune, contract de comodat, contract de închiriere (numai pentru construcții cu caracter provizoriu, cu acordul expres al proprietarului de drept). Solicitarea emiterii unei autorizații de construire/desființare se poate face direct de către deținătorii titlului asupra imobilului sau de investitori, sau prin intermediul unui împuternicit, care a fost desemnat în condițiile legii, poate fi consultantul, proiectantul, sau altă persoana fizică sau juridica autorizată, având ca obiect de activitate managementul sau proiectarea lucrărilor de construcții.

   Termenul limită pentru procedura unificată de obținere a autorizației de construire este de 30 de zile
  Termenul limită pentru procedura unificată de obținere a autorizației de construire este de 30 de zile

  3. Timpul de construcție a casei de la excavare până la acoperiș

  Odată ce aveți în mână autorizația de construire, puteți începe construcția casei cu documentația întocmită și șeful de șantier ales. Construcția până la a treia fază durează aproximativ patru până la cinci luni. În câteva zile vor fi terminate terasamentul și placa de fundație. O săptămână este suficientă pentru a începe construirea pereților parterului și a plăcii de podea. Puteți socoti că fiecare etaj va fi construit în aproximativ două săptămâni. Lucrările de tâmplărie, acoperișuri și tablă sunt în general finalizate în jur de o săptămână, cu excepția cazului în care este o structură de acoperiș mai complexă.

  „Vă recomandăm ca atunci când planificați programul termenelor de lucru, să anticipați și o prelungire de aproximativ două săptămâni din cauza posibilității unei vremi ploioase sau reci.”

  4. Termenele limită de construcție de la început până la sfârșit

  Când lucrările brute de construcție sunt finalizate și clădirea este acoperită, încep lucrările de finalizare. Finalizarea unei case este un proces lung și durează șase până la nouă luni. Urmează executarea instalației electrice și mecanice brute, urmată de construcția pereților despărțitori. După aceea, se realizează bazele și podelele, iar dacă v-ați hotărât pentru pereți prefabricați, acestea sunt așezate pe șapa finită. După aceea, este rândul distribuțiilor de conducte și a tuturor echipamentelor și dispozitivelor pentru instalații și tencuieli. Așezarea podelelor finale și asamblarea fină împreună cu tencuiala se fac chiar la sfârșit. În acest caz, vă sfătuim cu siguranță să contactați managerul de proiect sau supervizorul de construcție pentru consultanță și ajutor, deși ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată. Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

  5. Concluzie

  Construirea unei case din zidărie de la idee până la finalizare poate dura de la un an și jumătate până la doi ani, dar cu planificare pricepută, mai ales în timpul execuției, procesul poate fi scurtat semnificativ. Termenele de construcție ale fiecărei clădiri pot fi influențate semnificativ de către arhitectul însuși cu soluțiile sale conceptuale, deoarece casele tipice cu detaliile standarde necesită mult mai puțină planificare, control și testare decât cele originale cu soluții tehnologice noi. Din păcate, nu puteți avea prea multă influență asupra termenelor de obținere a tuturor avizelor, deciziilor și documentelor de la autoritățile și instituțiile competente, așa că veți avea nevoie de multă răbdare pentru asta. Cu toate acestea, construirea unei case este cu siguranță un mare angajament financiar și de timp, dar amintiți-vă că vă construiți o casă o dată în viață, așa că se merită cu siguranță să investiți timp, bani și energie pentru rezultatul final pe care l-ați dorit.

  Articol de specialitate 49
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 784 executanți pentru domeniul Autorizație de construire:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 784 executanți pentru domeniul Autorizație de construire:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 784 executanți pentru domeniul Autorizație de construire
  9.7
  0

  STANDARD SRL


  9.5
  0

  LAURENTIU PALADE BIROU DE ARHITECTURA SRL


  9.7
  0

  PANCO SA


  9.6
  0

  DUPLIKE CONSTRUCT SRL


  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL AUTORIZAȚIE DE CONSTRUIRE?

 • Autorizație de construire Bucureşti
 • Autorizație de construire Cluj-Napoca
 • Autorizație de construire Constanţa
 • Autorizație de construire Dumbrăveni
 • Autorizație de construire Iaşi
 • Autorizație de construire Timişoara
 • Autorizație de construire Alba Iulia
 • Autorizație de construire Arad
 • Autorizație de construire Bacău
 • Autorizație de construire Baia Mare
 • Autorizație de construire Bârlad
 • Autorizație de construire Bistriţa
 • Autorizație de construire Botoşani
 • Autorizație de construire Brăila
 • Autorizație de construire Braşov
 • Autorizație de construire Buzău
 • Autorizație de construire Călăraşi
 • Autorizație de construire Craiova
 • Autorizație de construire Deva
 • Autorizație de construire Drobeta-Turnu Severin
 • Autorizație de construire Focşani
 • Autorizație de construire Galaţi
 • Autorizație de construire Giurgiu
 • Autorizație de construire Hunedoara
 • Autorizație de construire Mediaş
 • Autorizație de construire Oradea
 • Autorizație de construire Piatra-Neamţ
 • Autorizație de construire Piteşti
 • Autorizație de construire Ploieşti
 • Autorizație de construire Râmnicu Vâlcea
 • Autorizație de construire Reşiţa
 • Autorizație de construire Roman
 • Autorizație de construire Satu Mare
 • Autorizație de construire Sfântu Gheorghe
 • Autorizație de construire Sibiu
 • Autorizație de construire Slatina
 • Autorizație de construire Slobozia
 • Autorizație de construire Suceava
 • Autorizație de construire Târgovişte
 • Autorizație de construire Târgu Jiu
 • Autorizație de construire Târgu Mureş
 • Autorizație de construire Tulcea
 • Autorizație de construire Turda
 • Autorizație de construire Vaslui
 • Autorizație de construire Zalău
 • Autorizație de construire Abrud
 • Autorizație de construire Adjud
 • Autorizație de construire Agnita
 • Autorizație de construire Aiud
 • Autorizație de construire Aleşd
 • Autorizație de construire Alexandria
 • Autorizație de construire Amara
 • Autorizație de construire Anina
 • Autorizație de construire Aninoasa
 • Autorizație de construire Ardud
 • Autorizație de construire Avrig
 • Autorizație de construire Azuga
 • Autorizație de construire Babadag
 • Autorizație de construire Baia de Aramă
 • Autorizație de construire Baia de Arieş
 • Autorizație de construire Baia Sprie
 • Autorizație de construire Băile Govora
 • Autorizație de construire Băile Herculane
 • Autorizație de construire Băile Olăneşti
 • Autorizație de construire Băile Tuşnad
 • Autorizație de construire Băileşti
 • Autorizație de construire Bălan
 • Autorizație de construire Bălceşti
 • Autorizație de construire Balş
 • Autorizație de construire Băneasa
 • Autorizație de construire Baraolt
 • Autorizație de construire Bechet
 • Autorizație de construire Beclean
 • Autorizație de construire Beiuş
 • Autorizație de construire Berbeşti
 • Autorizație de construire Bereşti
 • Autorizație de construire Bicaz
 • Autorizație de construire Blaj
 • Autorizație de construire Bocşa
 • Autorizație de construire Boldeşti-Scăeni
 • Autorizație de construire Bolintin-Vale
 • Autorizație de construire Borşa
 • Autorizație de construire Borsec
 • Autorizație de construire Brad
 • Autorizație de construire Bran
 • Autorizație de construire Breaza
 • Autorizație de construire Brezoi
 • Autorizație de construire Broşteni
 • Autorizație de construire Bucecea
 • Autorizație de construire Budeşti
 • Autorizație de construire Buhuşi
 • Autorizație de construire Bumbeşti-Jiu
 • Autorizație de construire Buşteni
 • Autorizație de construire Buziaş
 • Autorizație de construire Cajvana
 • Autorizație de construire Calafat
 • Autorizație de construire Călan
 • Autorizație de construire Călimăneşti
 • Autorizație de construire Câmpeni
 • Autorizație de construire Câmpia Turzii
 • Autorizație de construire Câmpina
 • Autorizație de construire Câmpulung
 • Autorizație de construire Câmpulung Moldovenesc
 • Autorizație de construire Caracal
 • Autorizație de construire Caransebeş
 • Autorizație de construire Carei
 • Autorizație de construire Cavnic
 • Autorizație de construire Căzăneşti
 • Autorizație de construire Cehu Silvaniei
 • Autorizație de construire Cernavodă
 • Autorizație de construire Chişineu-Criş
 • Autorizație de construire Ciacova
 • Autorizație de construire Cisnădie
 • Autorizație de construire Codlea
 • Autorizație de construire Comăneşti
 • Autorizație de construire Comarnic
 • Autorizație de construire Copşa Mică
 • Autorizație de construire Corabia
 • Autorizație de construire Costeşti
 • Autorizație de construire Covasna
 • Autorizație de construire Cristuru Secuiesc
 • Autorizație de construire Cugir
 • Autorizație de construire Curtea de Argeş
 • Autorizație de construire Curtici
 • Autorizație de construire Dăbuleni
 • Autorizație de construire Darabani
 • Autorizație de construire Dărmăneşti
 • Autorizație de construire Dej
 • Autorizație de construire Deta
 • Autorizație de construire Dolhasca
 • Autorizație de construire Dorohoi
 • Autorizație de construire Drăgăneşti
 • Autorizație de construire Drăgăneşti-Olt
 • Autorizație de construire Drăgăşani
 • Autorizație de construire Dragomireşti
 • Autorizație de construire Eforie
 • Autorizație de construire Făgăraş
 • Autorizație de construire Făget
 • Autorizație de construire Fălticeni
 • Autorizație de construire Făurei
 • Autorizație de construire Feteşti
 • Autorizație de construire Fieni
 • Autorizație de construire Fierbinţi-Târg
 • Autorizație de construire Filiaşi
 • Autorizație de construire Flămânzi
 • Autorizație de construire Frasin
 • Autorizație de construire Fundulea
 • Autorizație de construire Găeşti
 • Autorizație de construire Gătaia
 • Autorizație de construire Geoagiu
 • Autorizație de construire Gheorgheni
 • Autorizație de construire Gherla
 • Autorizație de construire Ghimbav
 • Autorizație de construire Gura Humorului
 • Autorizație de construire Hârlău
 • Autorizație de construire Hârşova
 • Autorizație de construire Haţeg
 • Autorizație de construire Horezu
 • Autorizație de construire Huedin
 • Autorizație de construire Huşi
 • Autorizație de construire Ianca
 • Autorizație de construire Iernut
 • Autorizație de construire Ineu
 • Autorizație de construire Însurăţei
 • Autorizație de construire Întorsura Buzăului
 • Autorizație de construire Isaccea
 • Autorizație de construire Jibou
 • Autorizație de construire Lehliu-Gară
 • Autorizație de construire Lipova
 • Autorizație de construire Liteni
 • Autorizație de construire Livada
 • Autorizație de construire Luduş
 • Autorizație de construire Lugoj
 • Autorizație de construire Lupeni
 • Autorizație de construire Mangalia
 • Autorizație de construire Mărăşeşti
 • Autorizație de construire Marghita
 • Autorizație de construire Medgidia
 • Autorizație de construire Miercurea Nirajului
 • Autorizație de construire Miercurea Sibiului
 • Autorizație de construire Miercurea-Ciuc
 • Autorizație de construire Mihăileşti
 • Autorizație de construire Milişăuţi
 • Autorizație de construire Mioveni
 • Autorizație de construire Mizil
 • Autorizație de construire Moineşti
 • Autorizație de construire Moldova Nouă
 • Autorizație de construire Moreni
 • Autorizație de construire Motru
 • Autorizație de construire Murfatlar
 • Autorizație de construire Murgeni
 • Autorizație de construire Nădlac
 • Autorizație de construire Năsăud
 • Autorizație de construire Năvodari
 • Autorizație de construire Negreşti
 • Autorizație de construire Negreşti-Oaş
 • Autorizație de construire Negru Vodă
 • Autorizație de construire Nehoiu
 • Autorizație de construire Novaci
 • Autorizație de construire Nucet
 • Autorizație de construire Ocna Mureş
 • Autorizație de construire Ocna Sibiului
 • Autorizație de construire Ocnele Mari
 • Autorizație de construire Odobeşti
 • Autorizație de construire Odorheiu Secuiesc
 • Autorizație de construire Olteniţa
 • Autorizație de construire Oneşti
 • Autorizație de construire Orăştie
 • Autorizație de construire Oraviţa
 • Autorizație de construire Orşova
 • Autorizație de construire Oţelu Roşu
 • Autorizație de construire Ovidiu
 • Autorizație de construire Panciu
 • Autorizație de construire Pâncota
 • Autorizație de construire Paşcani
 • Autorizație de construire Pătârlagele
 • Autorizație de construire Pecica
 • Autorizație de construire Petrila
 • Autorizație de construire Petroşani
 • Autorizație de construire Piatra-Olt
 • Autorizație de construire Plopeni
 • Autorizație de construire Podu Iloaiei
 • Autorizație de construire Pogoanele
 • Autorizație de construire Potcoava
 • Autorizație de construire Predeal
 • Autorizație de construire Pucioasa
 • Autorizație de construire Răcari
 • Autorizație de construire Rădăuţi
 • Autorizație de construire Râmnicu Sărat
 • Autorizație de construire Râşnov
 • Autorizație de construire Recaş
 • Autorizație de construire Reghin
 • Autorizație de construire Roşiori de Vede
 • Autorizație de construire Rovinari
 • Autorizație de construire Roznov
 • Autorizație de construire Rupea
 • Autorizație de construire Săcele
 • Autorizație de construire Săcueni
 • Autorizație de construire Salcea
 • Autorizație de construire Sălişte
 • Autorizație de construire Săliştea de Sus
 • Autorizație de construire Salonta
 • Autorizație de construire Sângeorgiu de Pădure
 • Autorizație de construire Sângeorz-Băi
 • Autorizație de construire Sânnicolau Mare
 • Autorizație de construire Sântana
 • Autorizație de construire Sărmaşu
 • Autorizație de construire Săveni
 • Autorizație de construire Scorniceşti
 • Autorizație de construire Sebeş
 • Autorizație de construire Sebiş
 • Autorizație de construire Segarcea
 • Autorizație de construire Seini
 • Autorizație de construire Sighetu Marmaţiei
 • Autorizație de construire Sighişoara
 • Autorizație de construire Simeria
 • Autorizație de construire Şimleu Silvaniei
 • Autorizație de construire Sinaia
 • Autorizație de construire Siret
 • Autorizație de construire Slănic
 • Autorizație de construire Slănic-Moldova
 • Autorizație de construire Solca
 • Autorizație de construire Şomcuta Mare
 • Autorizație de construire Sovata
 • Autorizație de construire Ştefăneşti
 • Autorizație de construire Ştefăneşti
 • Autorizație de construire Ştei
 • Autorizație de construire Strehaia
 • Autorizație de construire Sulina
 • Autorizație de construire Tălmaciu
 • Autorizație de construire Ţăndărei
 • Autorizație de construire Târgu Bujor
 • Autorizație de construire Târgu Cărbuneşti
 • Autorizație de construire Târgu Frumos
 • Autorizație de construire Târgu Lăpuş
 • Autorizație de construire Târgu Neamţ
 • Autorizație de construire Târgu Ocna
 • Autorizație de construire Târgu Secuiesc
 • Autorizație de construire Târnăveni
 • Autorizație de construire Tăşnad
 • Autorizație de construire Tăuţii-Măgherăuş
 • Autorizație de construire Techirghiol
 • Autorizație de construire Tecuci
 • Autorizație de construire Teiuş
 • Autorizație de construire Ţicleni
 • Autorizație de construire Tismana
 • Autorizație de construire Titu
 • Autorizație de construire Topliţa
 • Autorizație de construire Topoloveni
 • Autorizație de construire Turceni
 • Autorizație de construire Turnu Măgurele
 • Autorizație de construire Ulmeni
 • Autorizație de construire Ungheni
 • Autorizație de construire Uricani
 • Autorizație de construire Urlaţi
 • Autorizație de construire Urziceni
 • Autorizație de construire Valea lui Mihai
 • Autorizație de construire Vălenii de Munte
 • Autorizație de construire Vânju Mare
 • Autorizație de construire Vaşcău
 • Autorizație de construire Vatra Dornei
 • Autorizație de construire Vicovu de Sus
 • Autorizație de construire Victoria
 • Autorizație de construire Videle
 • Autorizație de construire Vişeu de Sus
 • Autorizație de construire Vlăhiţa
 • Autorizație de construire Vulcan
 • Autorizație de construire Zărneşti
 • Autorizație de construire Zimnicea
 • Autorizație de construire Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate