Pentru zona

    Uși antifoc

    Articolul a fost citit chiar de 1146+ utilizatori
    Din ce în ce mai mult, ușile antifoc sau rezistente la incendiu sunt instalate și în clădirile rezidențiale individuale, în special la intersecția dintre camera cazanului și locuință. Caracteristica principală a ușilor antifoc este protecția împotriva focului, a gazelor otrăvitoare și a fumului și prevenirea răspândirii acestora. Prin urmare, ușa rezistentă la incendiu trebuie să fie închisă în orice moment, cu excepția momentului în care se intră sau iese din cameră.
    Articol de specialitate 1146
    ușă antifoc
    Avem 290 executanți pentru domeniul Uși interior:

    1. De ce o ușă rezistentă la incendiu?

    S-a dovedit că un incendiu cauzează mult mai puține daune financiare dacă ușile antifoc și alte elemente ale sistemului de stingere a incendiilor sunt instalate în case sau clădiri. În același timp, nu trebuie să uităm faptul că, în caz de incendiu, nu vorbim doar despre daune financiare sau materiale, ci și despre posibile consecințe catastrofale și tragice pentru persoanele care locuiesc în ele sau se găsesc acolo . Ușile antifoc asigură mai mult timp de evacuare, limitează sever răspândirea potențială a focului și mențin și păstrează fumul dăunător și gazele de ardere, care sunt adesea chiar mai mortale decât focul în sine.

    Acesta este motivul pentru care ușile antifoc sunt un element obligatoriu al oricărei clădiri publice, dar nu sunt destinate clădirilor rezidențiale și caselor familiale. În acest text, vom analiza numeroasele avantaje datorate cărora credem că această ușă ar trebui să devină un element obligatoriu al fiecărei case. Pentru clădirile private, este de dorit ca ușa de securitate să fie între garaj și spațiul de locuit sau între camera cazanului și restul casei - în funcție de poziția dispozitivelor care au cele mai mari șanse de a provoca un incendiu.

    2. Materiale pentru uși rezistente la incendiu

    În ceea ce privește alegerea, pe piață există numeroase variante de uși antifoc clasice și uși antifoc din lemn sau aluminiu. Materialele disponibile pentru ușile antifoc au fost selectate cu atenție în conformitate cu proprietățile lor de rezistență la foc și fum. Ușile de incendiu reprezintă o cheltuială semnificativă, care, cu toate acestea, în caz de incendiu depășește toate îndoielile potențiale. Costul este afectat și de materialul din care este fabricată ușa rezistentă la incendiu.

    2.1. Uși antifoc din oțel

    Ușile antifoc din oțel sunt de așa natură încât canatul și cadrul sunt realizate din oțel special. Miezul aripii are o umplutură și etanșări speciale. Există uși de acest gen cu un arbore din sticlă refractară.

    2.2. Uși antifoc din aluminiu

    Ușile antifoc din aluminiu diferă de cele din oțel doar după cadrul și aripa lor care sunt fabricate din aluminiu. Proprietățile miezului aripii ușii sunt aceleași ca și la cele din oțel.

    2.3. Uși antifoc din lemn

    Ușile antifoc din lemn au o foaie și un cadru din lemn. Foaia are o umplutură ignifugă, sigilii și sticlă. Contrar credinței populare că lemnul se aprinde și arde rapid, este foarte bun pentru ușile rezistente la incendiu, deoarece numai coaja arde rapid, în timp ce miezul trunchiului, datorită densității și structurii sale, este în mare parte mocnit, care acționează ca un scut împotriva flăcărilor și căldurii și previne răspândirea focului ceea ce este crucial pentru protecția împotriva incendiilor. Ușile antifoc din lemn sunt, prin urmare, o alegere excelentă.

    Ușile antifoc asigură timpul necesar evacuării, previn răspândirea focului, a fumului și a gazelor periculoase
    Ușile antifoc asigură timpul necesar evacuării, previn răspândirea focului, a fumului și a gazelor periculoase

    3. Cât timp ușa antifoc ține rezistență la foc?

    3.1. Factorul R pentru ușile antifoc

    Factorul R este de fapt un semn al capacității materialului de a-și menține capacitatea portantă în ciuda incendiului și este exprimat în minute: R15, R30, R60, R90 și așa mai departe. R15 înseamnă astfel că un element structural sau portant este capabil să-și mențină capacitatea portantă timp de 15 minute după începerea incendiului, adică să reziste la 15 minute de sarcină standard a incendiului. Factorul R nu este important pentru ușile antifoc, deoarece acestea nu sunt un element de susținere al construcției. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că protecția împotriva incendiilor funcționează sistemic, adică astfel încât clădirea în ansamblu să fie protejată de foc, altfel ușa însăși nu va juca un rol important. Nici o ușă „super-foc” nu va fi utilă deloc dacă construcția în sine este atât de rea încât se prăbușește în decurs de 15 minute sau mai puțin de la declanșarea focului.

    3.2. Factorul E pentru ușile antifoc

    În ofertă sunt incluse cel mai adesea uși care asigură 30 de minute de protecție împotriva incendiilor. În acest caz, este standardul EI30. Dacă este necesară o protecție la foc mai lungă, puteți alege între standardul EI60 (60 de minute) sau EI90 (90 de minute). Pe lângă foc, ușile antifoc trebuie să împiedice căldura și fumul să iasă din cameră.

    3.3. Factorul I pentru ușile antifoc

    Acesta este un factor care vorbește despre capacitatea elementului de a preveni transferul excesiv de căldură. Din acest motiv, ușile antifoc trebuie să aibă o izolație foarte bună, care, la fel, este exprimată și în minute: I15, I30, I60 ... (înseamnă 15, 30, 60 ... minute).

    4. Cum să cumpărați o ușă antifoc bună?

    Când cumpărați o ușă rezistentă la incendiu, trebuie să alegeți cu atenție și să vă uitați – cereți un autocolant de identificare. Autocolantul de identificare listează toți parametrii de protecție împotriva incendiilor, organizația de certificare, producătorul și numărul documentului relevant.

    5. Prețul ușilor antifoc

    Ușile antifoc sunt mai scumpe decât cele obișnuite. Un factor important care influențează formarea prețului ușilor antifoc este standardul, dimensiunea și materialul ușii. Deschiderile ușilor, dacă există, măresc prețul. În orice caz, prețurile ușilor metalice de interior antifoc variază de la 1.635 lei și mai mult.

    Dacă decideți să cumpărați o ușă rezistentă la incendiu, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1146
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Uși interior?

    Avem 290 executanți pentru domeniul Uși interior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 290 executanți pentru domeniul Uși interior
    8.9
    0

    PROLEMATEX PRODCOM SRL


    8.9
    0

    THERMOSTAR SRL


    8.9
    0

    Pajero - Ferestre Premium


    10
    2

    CONTACT PROMOTION S.R.L.

    Ilfov