Pentru zona

    Grosimea și prețul unei plăci de fundație

    Articolul a fost citit chiar de 4418+ utilizatori
    Fundația este, atât la propriu, cât și la figurat, fundamentul fiecărei clădiri, purtătorul și suportul acesteia. Care ar trebui să fie grosimea minimă a plăcii de fundație care să garanteze stabilitatea și capacitatea portantă? Care este diferența dintre o placă de fundație BA și o placă de podea BA? Ne vom ocupa de acest lucru în acest text.
    Articol de specialitate 4418
    plata de fundație
    Avem 3373 executanți pentru domeniul Fundație casa:

    1. Placă de fundație BA și placă de podea BA?

    Mulți oameni nu fac distincție între placa de fundație BA și placa de podea BA, ceea ce este normal dacă nu sunt profesioniști. Diferența este în primul rând în poziție și grosime.

    Placa de pardoseală BA este realizată din beton armat și grosimea acesteia este în mare parte de 12-15 cm. O astfel de placă de beton armat este de obicei plasată peste fundația centurii și scopul său principal este de a transfera sarcina, adică greutatea pe fundația centurii.

    Placa de fundație BA este ceva complet diferit, deoarece este exact înlocuitorul centurii fundației din noua clădire și este de două ori mai groasă.

    Pe aceste două grafice, veți vedea mai ușor diferența dintre o placă de bază BA și o placă de podea BA.

     O placă de beton deasupra unei centuri ale fundației nu este o fundație
    O placă de beton deasupra unei centuri ale fundației nu este o fundație

    2. Care este grosimea plăcii de fundație?

    Grosimea plăcii de beton armat depinde în mare măsură de mărimea obiectului pe care îl va purta și este calculată în funcție de sarcina la care va fi expusă. Obiectele mai mari și întinderile mai mari necesită pereți portanți mai groși și, prin urmare, cu atât sunt mai mari forțele de încărcare la care va fi expusă placa de fundație; din motive de stabilitate și siguranță a întregii clădiri, aceasta înseamnă o placă de fundație mai groasă.

    Deoarece este foarte dificil să se facă un calcul matematic precis, se presupune că, din practică și experiență, placa de fundație din beton armat pentru obiecte mai mici ar trebui să aibă 12-15 cm, iar pentru obiecte mai mari 30-35 cm și chiar mai mult.

     Placa de fundație devine o metodă tot mai căutată de fundație în construcții noi
    Placa de fundație devine o metodă tot mai căutată de fundație în construcții noi

    3. Prețul plăcii de fundație

    Cât costă o placă de fundație? Prețul depinde de grosimea acesteia, cantitatea de material utilizat, marca betonului, adâncimea de instalare a plăcii, izolația termică și, bineînțeles, executantul. Se calculează că fundația costă întotdeauna aproximativ 10% din valoarea totală a investiției.

    Astfel, prețul unei plăci de fundație pentru o casă medie de familie ar fi între 400 și 600 lei / m2. Acest preț include betonul subiacent, sudarea hidroizolației și instalarea izolației termice cu grosimea de 20 cm. În plus, sunt incluse achiziționarea și lipirea armăturii, instalarea betonului și instalarea izolației verticale, precum și marginile suprapuse pe colțurile plăcii de fundație.

    În tot cazul, reiese că ați plăti aproximativ 50.000 lei pentru placa de fundație a unei case familiale de 120 m2. Calculați practic că fundația reprezintă aproximativ 10% din investiția totală. De asemenea, trebuie subliniat faptul că instalarea unei izolații mai groase înseamnă automat un preț mai mare.

    Dacă decideți să puneți temeliile, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 4418
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fundație casa?

    Avem 3373 executanți pentru domeniul Fundație casa:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3373 executanți pentru domeniul Fundație casa
    8.9
    0

    B.B.S. TECHNO CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    TIMOC SRL


    8.9
    0

    CORODESCU COSMIN - MIHAI ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


    8.9
    0

    BOSTAN JUNIOR SRL