Pentru zona
    Fațada casei este primul lucru care se vede când cineva vine în vizită la dvs și care va lăsa o impresie asupra cuiva. Ea  protejează casa de influența mediului exterior și îi dă un aspect frumos, așa că este important culoarea pe care o veți alege pentru fațadă.
    Articol de specialitate 467
    favorit
    vopsire fațada
    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    Dacă doriți să vopsiți fațada, trebuie să știți că este o investiție de durată: vopseaua de fațadă dacă este calitativă poate dura foarte mulți ani și din acest motiv alegerea culorii pentru fațadă trebuie făcută cu atenție, mai ales că aceasta costă mult.  Din această cauză nu trebuie să țineți cont de ceea ce este la modă, ci să acordați atenție mai multor factori:

    Factorii care influențează alegerea culorii pentru fațadă

    Vopsirea fațadei în culoarea dorită oferă mai multe avantaje: întreaga casă va avea un aspect plăcut și clădirea va arăta mai frumos, dar va ieși în evidență și ceea ce este în jur.  Sunt mai mulți factori pe care trebuie să-i avem în vedere atunci când alegem culoarea potrivită pentru fațadă.

    Alte elemente ale casei

    De asemenea, trebuie să ținem cont și de culoarea acoperișului, a tâmplăriei, a jgheaburilor, a jaluzelelor și chiar a gardurilor.

    Vom încerca în continuare să facem o legătură între culoarea fațadei și culoarea acoperișului. Când cumpărați culoarea pentru fațadă,  trebuie să aveți în vedere culoarea acoperișului, mai ales că acoperișurile sunt produse într-o gamă mai mică de culori. De obicei, acoperișurile sunt de culoare roșie și atunci pentru fațadă este cel mai bine să alegeți culoarea bej, galben pal sau alb. Acoperișurile maro se potrivesc mai bine cu culorile menționate mai sus, dar și cu unele culori calde. Acoperișurile negre și gri antracit se potrivesc în general cu toate culorile de fațadă. Totuși, cel mai bine este să vă decideți pentru o fațadă de culoare albă, verde pal sau albastră.

    fatada alba
    Dacă acoperișul este închis la culoare, atunci cel mai bine este să alegeți o fațadă de culoare albă, verde deschis sau albastru.
    Dacă acoperișul este de culoare închisă,  evitați atunci culorile închise.

    Casele din jur

    Trebuie să aveți în vedere ca fațada casei dvs să nu se deosebească prea mult de casele din jur, chiar este indicat să fie asemănătoare cu cele din jur, astfel și strada va arăta mai frumos. Dacă, alegem o fațadă de culoare închisă, iar casele din jur sunt vopsite în galben sau culori pastel, aceasta va afecta negativ aspectul întregii case.

    Fațada casei ar trebui să fie în ton cu ceea ce este în jurul ei, cu culorile care predomină. Astfel, puteți să vă inspirați din natură sau materialele care se află în grădina dvs. 

    Culorile de pe fațada casei dvs. trebuie să aibă o legătură cu clima din acea zonă.

    Totdeauna trebuie să aveți aceasta în vedere, deoarece și culoarea fațadei va arăta altfel atunci când casa este îndreptată spre soare față de cea unde nu ajunge soarele. Pe lângă lumină, culoarea fațadei este expusă temperaturii din exterior, astfel că dacă acestea sunt foarte mari sau foarte mici pot contribui la schimbarea compoziției mortarului.  

    fatada casa
    Culorile fațadei arată altfel dacă casa este inundată de soare decât cea care se află la umbră. 

    Unele culori reflectă lumina soarelui, dar se și contopesc. Aici vorbim despre reflexia luminii. Vara, albul și alte culori deschise ale fațadei reflectă mai multă lumină , iar cele negre și închise absorb lumina. Ajungem la concluzia că fațadele de culoare închisă se încălzesc mai repede și duc la modificări mai mari ale tencuielii. De asemenea, absorbind  mai multă lumină, își pierd din intensitatea culorii.

    Coeficientul de reflexie a luminii pentru fațada albă este de 100%, ceea ce înseamnă reflexie completă, pe lângă 0% pentru fațada neagră.

    Dacă vorbim despre  "culori deschise sau închise pentru fațadă" există un alt motiv pentru care investitorii optează rar pentru culorile mai închise. La fel ca în interior, se spune că o culoare deschisă mărește vizual spațiul și îi conferă profunzime, astfel și casa va părea mai mare decât cum este în realitate. Pe de altă parte, o fațadă închisă la culoare  poate face casa să pară mai mică decât ce este în realitate. Astfel,  culorile închise sunt recomandate doar pentru a scoate în evidență unele părți ale fațadei: balcoane, intrări în casă, stâlpi. La fel este și pentru culorile intense. Este mai bine dacă predomină culorile naturale, neutre și mai deschise și doar unele părți trebuie scoase în evidență folosind o  vopsea închisă.

    Nuanțele neutre conferă fațadei un aspect natural și luminos, ele fiind și cele mai recomandate.

    Ce culori veți alege pentru fațadă?

    Se pune deseori întrebarea care este culoarea de fațadă ideală pentru casa dvs? O atenție deosebită trebuie acordată modului de proiectare a casei și formei. Dacă aveți nedumeriri, vă oferim câteva sugestii:

    Fațadă de culoare deschisă și acoperiș închis la culoare

    Acesta este stilul clasic.  Fațada albă este întotdeauna elegantă și o puteți îmbina cu toate culorile. Aici trebuie să vă gândiți și la detaliile de pe fațadă, cum sunt lemnul care poate fi de culoare deschisă sau închisă. Cu toate acestea, fațada albă are un dezavantaj, deoarece se murdărește repede și trebuie vopsită mai des.. Cel mai bine este să alegeți  o nuanță crem, bej, taupe.

    fatada deschisa acoperis inchis
    Fațada deschisă la culoare și acoperișul  de culoare închisă aparține stilului clasic care nu dă greș.  

    Fațadă de culoare galben deschis

    Culoarea galbenă este o alegere foarte bună, deoarece se poate armoniza cu majoritatea acoperișurilor și este mai plăcută la ochi decât fațada albă. Se murdărește mai puțin decât o fațadă albă. Oferă un sentiment de optimism și fericire, aparținând stilului tradițional. O  puteți combina cu detalii maro, ocru sau bej, iar dacă sunteți adeptul stilului modern, combinați culoarea galben deschis cu cea gri.

    fatada galben deschis
    Fațada galbenă este mai plăcută la ochi
    Fațada galbenă este mai plăcută la ochi și se recomandă pentru casele cu etaj. 

    Fațadă alb-gri

    Dacă doriți o casă modernă, optați pentru o fațadă alb-gri. Fațada gri este cea mai acceptabilă pentru că murdăria este  mai puțin vizibilă.Totuși, pare prea industrial și atunci se combină cu alte culori, cum ar fi albul.

    fatada alb gri
    Dacă doriți un aspect modern al casei, optați pentru o fațadă gri-alb.

    Fațadă în culorile naturii

    Fațadele de culoare maro, pământii arată în general naturale și dau  senzația de  căldură și ospitalitate. La fel și murdăria care se acumulează de-a lungul anilor, ca și în cazul fațadelor gri, este mai puțin vizibilă. Unele părți ale fațadei le puteți scoate în evidență cu nuanțe mai deschise cum ar fi albul „murdar”. Culorile naturale, neutre, se vor potrivi mai bine cu grădina și cu tâmplăria de lemn.

    Culorile  pământii în tonuri mai deschise sunt potrivite ca și culoare de bază.

    Culoarea verde pastelată este o alegere bună pentru fațada casei dvs, deoarece verdele se poate combina cu bejul sau maroul. 

    Culori pastelate pentru fațadă

    Dacă doriți să vă simțiți parcă sunteți la mare, optați pentru culori pastel și deschise, ele fiind o alegere bună pentru toți cei care doresc să placă ochiului, și să nu scoată în evidență casa. 

    Albastrul pastel va arăta bine în combinație cu alb, gri și bej. Lemnul este alb și acoperișul este gri. Culoarea albastru pastel și curtea îngrijită vă va face să vă simțiți parcă sunteți la mare. 

    fatada albastra
    Albastrul pastel va arăta bine în combinație cu alb, gri și bej.

    Puteți opta și pentru culoarea caisei. Dacă veți combina fațada pastelată cu o curte atent îngijită, veți avea senzația că sunteți la mare. Cine știe, s-ar putea chiar să vă inspirați vecinii.

    fatada pastelata
    Dacă veți combina fațada pastelată cu o curte atent îngijită, veți avea senzația că sunteți la mare.

    Referitor la combinații de culori pentru fațadă, experții recomandă utilizarea a cel mult trei culori. Există o regulă de a combina culoarea aleasă cu nuanțe mai deschisa sau mai închise, precum și cu alb și astfel vor fi evidențiate elementele decorative și detaliile arhitecturale ale clădirii. Pentru a lua decizia corectă când alegeri culorea pentru fațadă, trebuie să vă uitați atent la paleta de culori a producătorului și să verificați ce culori se potrivesc cel mai bine, iar cel mai bun sfat îl veți primi de la antreprenorul ales.

    mester fatada
    Meșterul pe care l-ați angajat vă va oferi sfaturi bune cu privire la alegerea culorii pentru fațadă.

    Vă întrebați cât costă vopsirea ? Prețul vopsirii fațadei în 2 straturi cu vopsea acrilică lavabilă este de aproximativ 5 EURO/m2. Vopsirea fațadei din lemn azuriu în 2 straturi va costa la fel.

    Cui puteți încredința vopsirea fațadei? Trimiteți o cerere zugravilor din zona dvs care au experiență. - gratuit și fără obligații!

    Tipuri de vopsea pentru fațadă

    Vopseaua de fațadă nu afectează doar aspectul casei, ci o și protectează. Caracteristicile fizice ale vopselei pentru fațade sunt rezistența la razele ultraviolete, durabilitate, permeabilitate la vapori... Deosebim următoarele tipuri de vopsea pentru fațade.

    culori pentru fatada
    Vopseaua de fațadă nu influențează doar aspectului casei, ci reprezintă și o protecți a acesteia.

    Vopsele acrilice pentru fațadă

    Acestea sunt cele mai potrivite vopsele pentru aplicarea pe suprafețe brute din beton, dar sunt bune și pentru finisarea pereților. Este important de reținut că nu sunt permeabile la vapori, așa că trebuie  aplicate pe o suprafață uscată. Singurul lor dezavantaj este impermeabilitatea la vapori, dar nu sunt rezistente nici la ciuperci și mucegai. În plus, se murdăresc ușor.

    Cu toate acestea, vopselele acrilice pentru fațadă au o serie de avantaje - au rezistență mecanică excelentă, putere de acoperire, rezistență bună la razele ultraviolet.

    Vopselele acrilice pentru fațadă nu se șterg dacă sunt expuse mult timp la soare.  

    Vopsele pe bază de silicat pentru fațadă

    Potrivite doar pentru substraturi minerale, sunt excelente pentru acoperirea mortarelor de var și var-ciment. Spre deosebire de vopselele acrilice de fațadă, vopselele pe bază de silicat sunt permeabile la vapori, astfel încât acest tip de fațadă„respiră”. Sunt foarte rezistente la razele ultraviolete și la acțiunea substanțelor agresive. Dezavantajele lor sunt elasticitatea scăzută, ceea ce face ca vopseaua să se șteargă, precum și o selecție modestă de culori.

    Vopsele siliconice pentru fațadă

    Aceasta este cea mai bună, dar cea mai scumpă alegere. Vopselele siliconice pentru fațade pot fi aplicate pe substraturi minerale și acrilice. Sunt o soluție excelentă pentru clădirile expuse la condiții meteorologice extreme, casele cu acoperișuri plate și zonele umede.

    Tolerează foarte bine expunerea pe termen lung la razele ultraviolete. Sunt impermeabile, dar și permeabile la vapori, peretele nu reține umezeala, fiind chiar rezistente la apariția mucegaiului. Alegerea culorilor este vastă, sunt ușor de aplicat și uniformitatea culorii se obține rapid. Fațada cu vopsele siliconice se curăță ușor și eficient, fără a deteriora vopseaua.

     

    Articol de specialitate 467
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zugrav, zugrăveli?

    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli
    10
    4

    DYNASTY POWER FUTURE SRL


    8.9
    0

    COMAR GLOBAL CONSULT SRL


    8.9
    0

    NECHITA BUILDING S.R.L.


    8.9
    0

    SAZCON DESIGN SERVICES SRL