Pentru zona
    Puteți să vă prindeți singuri de văruire, deși cu siguranță nu va arăta la fel de bine ca atunci când o face un zugrav profesionist. Astăzi, piața oferă nenumărate varietăți, tipuri și feluri de vopsea, astfel încât materialul în sine nu mai este o problemă mare. Ceea ce plătiți de fapt atunci când angajați un meșter sunt cunoștințele și priceperea lui în a executa tehnici cu care să obțină rezultatele dorite.
    Articol de specialitate 202
    varuire
    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    1. Pregătiri înainte de văruire

    Până nu începeți să văruiți, trebuie să pregătiți corect și temeinic substratul, de fapt toate suprafețele, curățându-le sau spălându-le după cum este necesar și acoperind orice fisuri sau zone deteriorate cu chit. Dacă pereții au fost tratați în prealabil cu vopsea pe bază de dispersie, semi dispersie sau var, albirea în sine se va putea face, dar dacă s-au folosit anumite tipuri de vopseli speciale, acestea trebuie îndepărtate mai întâi. În cele din urmă, ar trebui să protejați podeaua cu nailon mai gros, și cu siguranță și mobila dacă nu o scoateți din cameră.

    2. Câtă vopsea este necesară?

    Pe găleți, veți găsi informații despre cantitatea necesară pentru a acoperi în medie un metru pătrat, astfel încât să puteți calcula cu ușurință cât aveți nevoie pentru suprafața pe care ați planificat-o. Regula generală este că 1 litru de vopsea este suficient pentru aproximativ 10 m2 de suprafață. Dacă vopseaua este de bună calitate, o singură aplicare este suficientă, deși se știe din practică că sunt necesare două aplicații pentru o acoperire adecvată. Dacă doriți să zugrăviți suprafețele cu nuanțe mai închise sau cu cele care nu acoperă bine, vor fi necesare trei sau poate chiar patru straturi. De fiecare dată înainte de a aplica un nou strat, așteptați ca cel anterior să se usuce.

    3. Văruire

    Înainte de a începe lucrul, citiți toate instrucțiunile producătorului de vopsea și urmați-le. Deoarece culorile din găleți sunt deja gata, acestea trebuie amestecate bine înainte de aplicare. Când vopseaua este gata, începeți de la marginile camerei. Pentru colorarea marginilor, ar trebui să folosiți o pensulă specială mai mică, cu care desenați marginile de aproximativ 3 cm lățime. După margini, începeți să văruiți tavanul.

    Tavanul se face înaintea pereților, pentru că astfel vopseaua nu va curge pe peretele finit. Se văruiește mai întâi într-o direcție și apoi în cealaltă direcție - neapărat în două straturi. Se folosește o rolă, din burete sau lână, cu mâner telescopic, deși puteți sta și pe o scară dacă vă este mai ușor. Când începeți să văruiți o anumită suprafață, este important să o finisați complet și cât mai repede posibil.

    Apoi treceți la pereți, care sunt tratați ca zone separate. Văruiți fiecare suprafață complet și cât mai repede posibil. Când începeți să lucrați la pereți, vopsiți mai întâi în jurul ferestrelor și ușilor, care trebuie protejate cu nailon și lipite cu bande adezive pentru a nu stropi, apoi continuați spre mijlocul încăperii. Vopseaua se aplică pe perete și apoi se răspândește cu mișcări longitudinale.

    4. Văruirea pereților – preț

    Prețul zugrăvirii cu vopsea albă, în două straturi, material si manoperă va costa în jur de 20 – 30 RON/mp.

    Dacă decideți să angajați un zugrav, pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de această temă, precum și experții, furnizorii și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată. Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 202
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zugrav, zugrăveli?

    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli
    8.9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.


    8.9
    0

    ESTMIR CONS S.R.L.


    8.9
    1

    DALYOS FLY SRL


    8.9
    0

    STRATON CONCEPT SRL