Pentru zona
    Un acoperiș plat este una dintre caracteristicile cele mai recunoscute ale clădirilor moderne. Permite o utilizare mai mare a spațiului, adică o valoare de utilizare mai mare a fiecărei încăperi sub un acoperiș plat, de la podea până la tavan. Cu toate acestea, pentru a vă bucura fără griji sub un astfel de acoperiș, cheia este o bună hidroizolare.
    Articol de specialitate 121
    hidroizolarea acoperisului plat
    Avem 381 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș:

    1. Când ar trebui să vă decideți pentru un acoperiș plat?

    Cu un acoperiș plat, veți utiliza mult mai bine spațiul disponibil, deoarece, printre altele, acoperișul poate deveni o terasă suplimentară. Desigur, toate aceste avantaje nu vin de la sine - și anume, este necesară o construcție corectă (planificare și executare) și este mai pretențioasă și mai costisitoare decât un acoperiș clasic înclinat, așa că nu vă prindeți singuri de lucrare, mai ales dacă nu aveți experiență. Prețul unui acoperiș plat depinde în mare măsură de pantă, compoziție și posibila accesibilitate. Un acoperiș plat circulabil sau verde este mult mai scump decât unul pe care nu se poate umbla. Pasul cheie în executarea unui acoperiș plat este, însă, montarea corectă a hidroizolației.

    2. Componentele unui acoperiș plat

    În funcție de componente, există mai multe tipuri de acoperișuri plate; ordinea amplasării, grosimea și tipul de material sunt de asemenea importante. Un acoperiș plat are de obicei următoarele straturi de la structură până la suprafață: un strat protector de pietriș, un strat filtrant din pâslă de polipropilenă și izolație termică, care este de obicei plasat sub hidroizolație; dacă ordinea este inversată, este așa-numita acoperiș plat inversat. Urmează o folie hidroizolatoare care împiedică pătrunderea umezelii, ploii și zăpezii. Fără acest strat, este imposibil să vorbim despre calitatea și longevitatea acoperișului, indiferent de modul în care este realizat. Aceasta este urmată de o izolație suplimentară sub formă de polistiren, barieră de vapori, grund bituminos, beton special pentru acoperișuri (se adaugă aditivi anti-alunecare la acesta) și acoperirea aleasă pentru acoperiș. Dacă doriți un acoperiș verde, peste hidroizolație se montează drenajul, protecția împotriva rădăcinilor plantelor și un substrat pentru plante.

    3. Hidroizolații pentru acoperișuri plate

    Există mai multe tipuri de hidroizolații pentru acoperișuri plate. Acestea sunt de obicei sub formă de folie din PVC, așa că vom compara două tipuri standarde. Folia PVC pentru acoperiș Sikaplan este rezistentă la abraziune, rădăcini și foc. Este ușoară și elastică, dar în același timp se caracterizează printr-o rezistență și stabilitate excepțională. Folia este sub formă de benzi de 2 m lățime, așa că se montează foarte rapid și ușor. Acest tip de folie este de culoare gri-negru, astfel încât, deoarece pare destul de acceptabil, este posibil să fie stratul final al acoperișului; există chiar și opțiunea de a se alege o altă culoare pentru comenzi mai mari. O membrană alternativă de hidroizolare este Fatrafol, disponibilă în mai multe grosimi. Acest tip de hidroizolație este, de asemenea, rezistent la uzură, rupere, rădăcini și foc.

    Prin alegerea unei hidroizolații calitative și unui executant bun, un acoperiș plat poate servi zeci de ani fără probleme.

     Sudarea hidroizolației pe un acoperiș plat
    Sudarea hidroizolației pe un acoperiș plat

    Dacă vă decideți pentru un acoperiș plat, obișnuit sau verde, circulabil sau nu, ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și furnizorii și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

     

    Articol de specialitate 121
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case fără acoperiș?

    Avem 381 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 381 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș
    8.6
    0

    GEREBENEŞ D. LUDOVIC ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


    10
    1

    ART DESIGN CONSTRUCŢII COMPANY S.R.L.


    8.9
    0

    KRATOS DEVELOPMENT S.R.L.


    8.9
    0

    HOUSE BOBICONSTRUCT SRL