Pentru zona

    Acoperiș plat pe casă

    Articolul a fost citit chiar de 2101+ utilizatori
    Ați auzit cu siguranță, că anumite persoane ar dori să își monteze un acoperiș plat pe casă sau pe aripa adăugată a acesteia. În arhitectura modernă, acoperișul plat este aproape obligatoriu. Și mai atractivă este montarea unui acoperiș plat circulabil, pe care se poate deci merge și petrece timpul. În acest articol, am scris câte ceva despre lucrurile pe care trebuie să le cunoașteți cu privire la acoperișurile plate.
    Articol de specialitate 2101
    depunerea
    Avem 375 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș:

    1. Acoperiș plat

    Acoperișurile plate în arhitectură și construcții au apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea odată cu progresul tehnologiei, de fapt, odată cu inventarea betonului armat. Desigur, conceptul este bine cunoscut încă din cele mai vechi timpuri, dar numai în zonele calde din punct de vedere geografic, fără precipitații și zăpadă. Doar noua tehnologie a permis un acoperiș plat și în părțile de nord.

    Acoperișurile plate oferă multe opțiuni de amenajare, așa că nu este de mirare că sunt atât de populare. Tehnologia acoperișurilor plate a avansat atât de mult încât există o soluție pentru aproape orice tip de clădire și situație. Prima diferență în tehnologia și construcția acoperișurilor plate este că există un anumit spațiu izolat disponibil direct sub acesta. În cazul în care doriți să devină rezidențial, izolarea termică bună, executată cu precizie și hidroizolarea de calitate a unui acoperiș plat și un sistem de drenaj corespunzător sunt elementele cele mai importante.

    2. Acoperiș plat fără izolație

    Un acoperiș plat deasupra unui spațiu neîncălzit nu necesită izolație termică. Nu este necesar nici în unele zone geografice din sudul Europei. Dacă decideți să construiți un acoperiș plat deasupra unui garaj sau spațiu care nu este încălzit, este suficient să faceți hidroizolația corect. Indiferent de tipul substructurii garajului (garaj solid din beton sau structură prefabricată din oțel sau plăci OSB) procedura este aceeași. Acoperișul este izolat cu un strat dublu de hidroizolație, o folie de acoperiș, un strat bituminos cu terasament sau o soluție alternativă care poate fi propusă de executant.

    Prețul unui acoperiș plat deasupra garajului, adică prețul unui acoperiș plat fără izolație variază între 250 și 300 RON/m2, dar prețul depinde de sistemul de drenaj, de calitatea construcției și de materialele folosite.

    3. Acoperiș plat cu izolație

    Construcția unui acoperiș plat peste spații rezidențiale este complet diferită. Dacă vă decideți pentru o casă sau o pe o parte adăugată cu acoperiș plat, trebuie acordată o mare atenție termoizolației și hidroizolației, precum și soluției de scurgere a apei pluviale.

    3.1. Izolație termică a unui acoperiș plat

    Izolația acoperișului plat are nu numai funcția de reținere, adică de prevenire a pierderilor de căldură, ci și de protecție împotriva zgomotului din mediul apropiat. În plus, izolația termică previne formarea condensului apei în structură, care poate fi problematică, mai ales în cazul substraturilor din beton armat. În plus, se poate spune că previne expunerea excesivă a structurii la schimbările de temperatură, care într-o singură ziua de vară ploioasă poate varia între 15° și 30°C.

    Mai rar se folosesc acoperișuri plate ventilate sau combinate, care au un strat de aer între construcție și izolație. „Acoperișurile calde” sunt folosite mai ales în casele familiale, unde toate straturile sunt conectate între ele. Conform cerințelor PURES, datorită conductibilității termice scăzute, se recomandă un strat izolator de minim 25 cm. Dacă alegeți o izolație de calitate și o montați bine, atunci acoperișul poate fi potrivit, ceea ce adaugă o dimensiune estetică și funcțională. Este obișnuit să se așeze mai multe straturi de polistiren sau XPS de 8 până la 12 cm grosime cu o clapă pe acoperiș, pentru protecție suplimentară împotriva apei.

    1.1.jpg

    3.2. Hidroizolarea acoperișului plat

    Cu siguranță că ați auzit deja, că pentru execuția unui acoperiș plat, este primordial ca acesta să fie foarte bine hidroizolat. În funcție de modul de execuție a hidroizolației, cunoaștem mai multe tipuri de acoperișuri plate: acoperișul plat clasic, acoperișul plat întors și acoperișul plat „plus“. Având în vedere cerințele actuale, cel mai bun este acoperișul plat „plus“, care împiedică în mod excelent infiltrarea apei pluviale în casă.

    Mai întâi, pe sub-construcția din beton se aplică o soluție bituminoasă rece, care închide structura betonului înclinat. Apoi se sudează pe el în diferite puncte membranele bituminoase, care servesc ca și barieră de vapori. După acest strat se montează styrodur. Următorul strat al hidroizolației trebuie să fie un strat sudat în diferite puncte de membrană bituminoasă elastomerică, cu grosimea totală de aproximativ 10 mm.  Pe acesta se montează suplimentar izolația termică, pe care se pune și învelișul final al acoperișului.

    4. Realizarea unui acoperiș plat

    După cum am menționat, există mai multe tipuri de acoperișuri plate și, de aceea, straturile componente ale acestora diferă. Iată cum se construiește respectiv cum arată în secțiune un acoperiș plat întors care are un strat suplimentar de hidroizolație:


    1. stratul protector, care este de cele mai multe ori din pietriș spălat și are grosimea de 70 mm
    2. stratul filtru: film de polipropilenă, min. 135 g/m2, cu grosimea <2 mm
    3. izolația termică suplimentară: styrodur – XPS, cu formarea în trepte a marginilor și cu grosimea 100 mm
    4. hidroizolația: 2 straturi de membrană bituminoasă elastomerică sudată cu suport, stratul superior este sudat complet, iar stratul inferior este sudat în diferite puncte, cu grosimea 0,9 cm
    5. izolația termică: polistiren min. 100 kPa, lipit dacă se poate cu adeziv de acoperiș, lipit de bariera de abur, cu grosimea 200 mm
    6. bariera de abur: 1 membrană bituminoasă cu bandă adezivă din fibră de sticlă Knauf și cu folie din aluminiu, sudată în diferite puncte, cu grosimea <1 mm
    7. un strat de soluție bituminoasă
    8. elementul de înclinare: beton, min. 2%
    9. construcția: placă din beton armată a cărei grosime este stabilită de către expertul în statică.

    5. Acoperișuri plate – preț

    Prețul acoperișului plat depinde de calitatea execuției și a materialelor. În nici un caz să nu alegeți ofertele cele mai ieftine, pentru că repararea unui acoperiș plat prin care se infiltrează apa este foarte scumpă și complicată.

    Prețul unui acoperiș plat variază între 250 și 350 RON/m2.

    Prețul unui acoperiș plat circulabil este de aproximativ 500 RON/m2.

    Prețul unui acoperiș verde, cu zonă verde extinsă, este în jur de 700 RON/m2.

    Dacă decideți să renovați sau să reamenajați un acoperiș plat, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2101
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case fără acoperiș?

    Avem 375 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 375 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș
    9.4
    0

    MR.MALTER SRL


    9.8
    0

    TURCU PRODUCT CONS S.R.L.


    9.6
    0

    KRON ALIEN STOICA SRL


    9.6
    0

    GIGI METALROOF S.R.L.