Pentru zona

    Acoperiș plat preț

    Care este prețul unui acoperiș drept? Deși prețul unui acoperiș drept este ceva mai ridicat decât cel al unui acoperiș în două ape clasic, cel dintâi prezintă numeroase avantaje: spațiul în totalitate circulabil de sub el, iar pe el terasa pe acoperiș, ceea ce sporește în mod semnificativ spațiozitatea casei dumneavoastră. Prețul de execuție depinde în special de următorul factor: va fi spațiul de sub acoperiș încălzit sau nu? În caz afirmativ, va fi necesară de asemenea buna izolare termică a acoperișului. Prețul unui acoperiș drept deasupra garajului sau prețul unui acoperiș drept neizolat se situează între 250 și 300 lei pe m2, iar prețul unui acoperiș izolat, între 300 și 400lei/m2. Și un acoperiș verde este o investiție ceva mai mare: acesta izolează suplimentar casa, iar vara o umbrește și o răcește, ceea ce pe termen lung vă economisește bani pentru încălzire, respectiv răcire. Dacă doriți un acoperiș drept circulabil, prețul este de 500lei/m2, iar prețul unui acoperiș verde cu vegetație extensivă se situează în jur de 700 lei/m2. Nu vă lăsați nicidecum seduși de soluțiile ieftine, deoarece reabilitarea unui acoperiș plat care prezintă scurgeri este scumpă și complexă.

    Cui să încredințați realizarea unui acoperiș plat? Trimiteți o cerere către executanții de acoperișuri plate din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul unui acoperiș drept


    Prețul unui acoperiș drept. Prețul pentru realizarea unui acoperiș drept cu hidroizolare, termoizolare și strat de pietriș. Preț fără drenaj.

    250 RON/mp

    PREȚ MINIM
    RON/mp

    PREȚ MEDIU
    350 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    ALTE PREȚURI PENTRU Case fără acoperiș

    Acoperiș verde


    Care este prețul unui acoperiș verde? Un acoperiș verde plat vă permite să faceți economii, deoarece...

    Verificați și: Acoperiș verde preț mp

    Hidroizolație acoperiș plat, bloc


    Prețul unui acoperiș drept depinde de tipul de acoperiș drept(acoperiș drept cu bitum, acoperiș drep...

    Verificați și: Hidroizolație acoperiș preț

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    ACOPERIȘ PLAT - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Acoperiș plat - ce trebuie să știți?

    1.1. Acoperișuri plate de-a lungul istoriei

    Astăzi, acoperișurile plate se găsesc practic mult mai des decât cele în o apă sau mai multe, în special în construcția clădirilor publice. În construcțiile private, un astfel de acoperiș pare a fi ales ca simbol al arhitecturii moderne. Acoperișurile plate au fost utilizate pe scară largă încă din epoca modernistă, la începutul secolului al XX-lea, când Le Corbusier a ridicat un acoperiș plat pentru unul dintre cele 5 puncte ale arhitecturii moderne. El a fost rapid urmat de alții, iar la expoziția de arhitectură contemporană din 1932 au fost expuse doar casele cu acoperiș plat, așa că au preluat de fapt monopolul. Tehnologia era deja atât de avansată în acel moment încât aplicarea lor era posibilă, dar detaliile cerute de acest tip de construcție nu au fost perfecționate. Prin urmare, acoperișurile plate ale perioadei moderniste s-au confruntat ulterior cu multe critici, în ceea ce privește neajunsurile tehnice, deoarece curgerile de apă, adică scurgerile, au apărut ca o problemă constantă. Din păcate, în timp, acoperișul plat a fost chiar echivalat cu scurgeri și, pentru o vreme, o astfel de soluție a fost abandonată în prealabil. Din fericire, în a doua jumătate a secolului XX, tehnologia a avansat atât de mult încât astăzi un acoperiș plat nu este mai puțin fiabil decât orice acoperiș înclinat. Mai mult, în ultimele decenii a fost un tip absolut dominant pentru clădirile de afaceri, industriale și comercial-rezidențiale.

    Acoperișurile plate au devenit un simbol al arhitecturii moderne
    Acoperișurile plate au devenit un simbol al arhitecturii moderne

    1.2. Acoperișuri plate în România

    Un acoperiș plat este foarte popular, dar trebuie avut în vedere faptul că este mai puțin de dorit în unele zone, în special în cazul în care scopul este de a păstra designul arhitectural tradițional și tipic cu acoperișuri cu două ape. Acoperișurile plate din aceste părți nu ar fi o soluție practică sau gândită, deoarece cantități mari de zăpadă ar rămâne pe acoperiș în loc să cadă de pe el cât mai curând posibil. Unghiurile ascuțite cu pante de 35-45 ° sunt o consecință logică a mediului în care se află astfel de case. Vă recomandăm ca, înainte de a vă decide să construiți un acoperiș plat, să consultați un arhitect sau un designer local care, cu siguranță, știe foarte bine astfel de lucruri.

    2. Ofertanți și executanți

    Acoperișul plat va fi realizat de un executant care va prelua toate celelalte lucrări de construcție. Dacă este o construcție standard din cărămidă cu legături din beton armat, acoperișul va fi realizat de cel care a construit restul structurii casei; dacă este o casă construită în întregime din beton armat, acest lucru va face executantul capabil să construiască o casă din acest material. Este foarte important ca, atunci când alegeți un executant, să alegeți o companie care știe și poate face toată treaba, deoarece acoperișul este una dintre părțile construcției și structurii clădirii, nu mai puțin importante decât celelalte, indiferent de forma sa. Dacă ofertantul nu a construit niciodată nicio casă de beton, cel mai probabil este să nu-l lăsați să o facă nici pe a dumneavoastră, deoarece riscați greșeli ireparabile în construcție și cu siguranță costuri mai mari. Asigurați-vă că solicitați și aruncați o privire bună la exemplele lor de referință ale caselor de familie finalizate, astfel încât vă va fi mai ușor să decideți care ofertant este cel mai bun pentru dvs.

    3. Construcția acoperișului plat

    Construirea unui acoperiș plat nu este posibilă din toate materialele, adică utilizarea unora nici măcar nu are sens. Grinzile din lemn, în combinație cu grinzile transversale și căpriorii, sunt un sistem bun pentru construirea acoperișurilor în două și în mai multe ape, dar nu și plate. Dacă casa este construită din cărămidă cu legături din beton armat, acoperișul plat este, de fapt, o placă de beton între etaje și va fi la fel în cazul în care întreaga casă este din beton. O altă posibilitate este acoperișurile plate din piese prefabricate de construcție modulară, de ex. conform sistemului de tavane modulare, unde este o structură compusă din cărămidă și beton sau o structură similară compusă din blocuri de beton și beton. A treia opțiune este o construcție din oțel, care este altfel complet lipsită de sens pentru casele de familie datorită prețului ridicat și a întinderilor mici sau a unei construcții ușoare din metal din grinzi de oțel sau aluminiu și tablă trapezoidală. Ultimul sistem de construcție este foarte frecvent în zonele geografice ceva mai calde, de ex. pe coasta de vest a Statelor Unite și a Australiei, care a devenit foarte popular după al Doilea Război Mondial cu apariția proiectului ”Case Study Houses” din Statele Unite, când arhitecții au explorat posibilitățile unui nou mod de viață și utilizarea materialelor ieftine.

    4. Izolație termică a acoperișului plat

    4.1. Acoperiș plat neizolat

    Dacă acoperișul plat este situat deasupra încăperilor care nu sunt încălzite, nu are nevoie de izolație termică. De asemenea, este de prisos în acele zone geografice în care temperaturile medii anuale sunt ridicate, de ex. în Mediterana sau în sudul Europei. În țara noastră, întâlnim construcții fără izolație termică doar atunci când vine vorba de clădiri nerezidențiale sau piese ale acestora, precum garaje, depozite sau hale. Realizarea unui acoperiș plat fără izolație termică este relativ simplă, dar nu trebuie să uităm de impermeabilizare. Indiferent de tipul de spațiu în cauză (garaj din beton, construcție din oțel, placă OSB ...), procesul de construire a unui acoperiș plat este foarte similar. Acoperișul trebuie protejat cu un strat dublu de impermeabilizare, urmat de folie de acoperiș, acoperiș plat bituminos turnat sau altă suprafață a acoperișului propusă și garantată de executant.

    4.2. Acoperiș plat izolat

    Acoperișul este adesea numit a cincea fațadă a casei. Până la 25% din căldura din clădire se poate pierde prin aceasta, deci o izolare termică bună este extrem de importantă. Datorită temperaturilor de iarnă și a tendinței de a economisi energie, un acoperiș plat protejat corespunzător și complet este întotdeauna o soluție dorită. Acoperișurile plate izolate termic deasupra spațiului de locuit necesită un design complet diferit în comparație cu acoperișurile plate neizolate. Dacă doriți o casă sau o extensie cu acoperiș plat, acordați o atenție deosebită acoperișului să fie de înaltă calitate - într-un cuvânt, izolat termic și impermeabil. Doar în acest fel se va asigura o bună drenare a apei de ploaie, iar costurile de încălzire vor fi mai mici. Izolația termică a unui acoperiș plat are ca scop menținerea confortului de locuit atât în ​​timpul iernii, când împiedică evacuarea căldurii, cât și în timpul verii, când împiedică supraîncălzirea clădirii și menține temperatura internă dorită.

    5. Detalii ale izolației acoperișului plat

    5.1. Izolație termică a acoperișului plat

    Scopul izolației termice a unui acoperiș plat nu este doar termoreglarea, ci și protecția împotriva zgomotului din mediu înconjurător. Izolația termică previne condensarea apei în structură, ceea ce poate fi deosebit de problematic în legătură cu substraturile din beton armat. În acest caz, armătura din beton, în contact cu condensatul, se oxidează, adică începe să ruginească. Izolarea termică a unui acoperiș plat, printre altele, împiedică structura însăși să fie prea expusă fluctuațiilor de temperatură în timpul construcției, asigurându-i astfel stabilitatea termică. Fluctuațiile de temperatură determină contracția și dilatația materialelor de construcție, ceea ce poate duce la deteriorarea și deformarea structurii în sine, ce ar duce în consecință la o durată de viață mai scurtă. Prin urmare, izolația termică a unui acoperiș plat protejează construcția clădirii în mai multe moduri.

    5.2. Cum se realizează izolarea termică a unui acoperiș plat

    Acoperișurile plate ventilate sau combinate sunt mai puțin frecvente în țara noastră. Într-o astfel de construcție, izolația termică a unui acoperiș plat are un strat de aer între construcție și izolație. În casele familiale cel mai des sunt utilizate așa-numitele „Acoperișuri calde”, ceea ce înseamnă că toate straturile sunt interconectate. Având în vedere cerințele din ce în ce mai stricte ale Directivei privind performanța energetică a clădirilor, care se referă la limita de scădere a permeabilității termice, vă recomandăm să instalați cel puțin 25 cm de izolație pe un acoperiș plat. Este important să alegeți o izolație termică de calitate care să reziste presiunii, dacă decideți să faceți acoperișul potrivit. De obicei, mai multe straturi de polistiren sau XPS grosime de 8-12 cm sunt așezate pe un acoperiș plat, cu pliuri, astfel încât pătrunderea apei de ploaie să fie complet prevenită.

    5.3. Reglementarea tehnică a izolației acoperișului plat

    Regulamentul privind eficiența energetică a clădirilor a determinat că valorile maxime ale coeficientului de conductivitate termică (transferul de căldură) trebuie să fie astfel încât să satisfacă elementele învelișului termic, iar un acoperiș plat este o parte integrantă a învelișurilor termice a clădirii. Astfel, se definește că valoarea maximă a coeficientului de conductivitate termică trebuie să fie U = 0,15 W / m2K. Acest lucru înseamnă practic că la clădirile noi, pentru un acoperiș plat deasupra spațiului încălzit, trebuie instalat un minim de 24 cm de izolație termică din vată minerală bazaltică, în timp ce la renovarea clădirilor existente, datorită eficienței energetice necesare, cel puțin o alți 18 cm de izolație termică sunt așezate pe acoperiș cu condiția că izolația existentă nu a eșuat și că îndeplinește toate condițiile tehnice. Grosimea exactă a izolației pe un acoperiș plat este calculată separat utilizând un program special de computer, unde unul dintre cei mai importanți factori este gradul de condensare a vaporilor de apă, care determină tipul de folie care va fi instalat în sistemul de acoperiș plat pentru a maximiza controlul vaporilor de apă.

    5.4. Hidroizolarea acoperișului plat

    Hidroizolarea este, pe lângă izolația termică, unul dintre elementele cheie ale construirii unui acoperiș plat. Convingerea că de pe acoperișurile plate nu se scurge apa și că, prin urmare, există probleme constante cu acestea este învechită și incorectă. Acoperișul izolat și proiectat corespunzător are un efect pozitiv asupra vieții clădirii, a eficienței energetice, precum și a confortului și siguranței locatarilor. În alte privințe, proiectarea și determinarea straturilor structurale sunt importante pentru fiecare acoperiș, precum și pentru unul plat, deci dacă toate elementele - calcul, material și instalare - sunt adecvate și executate profesional, atunci nu există loc de îngrijorare.

    5.5. Executarea hidroizolațiilor pe acoperișurile plate

    Hidroizolarea unui acoperiș plat se realizează prin aplicarea mai întâi a unei acoperiri bituminoase reci pe baza de beton, care închide porii în structura de beton. Este necesar ca placa de beton să fie turnată la un anumit unghi, de fapt, să aibă așa-numita cădere, astfel încât apa meteorică să se scurgă fără să se rețină. Peste primul strat de acoperire bituminoasă, benzi de bitum sunt așezate și sudate în anumite puncte, care acționează ca o barieră de vapori, iar apoi este rândul la polistiren expandat. Următorul strat de hidroizolație a acoperișului plat sunt benzi din bitum elastomer, cu o grosime totală de aproximativ 10 mm, care sunt, de asemenea, sudate în anumite puncte. Apoi vine stratul suplimentar de izolație termică și apoi stratul final al unui acoperiș plat - de obicei un strat de pietriș sau pietriș cu o fracțiune mai mică. Hidroizolarea acoperișului plat realizată în acest mod va servi impecabil timp de multe decenii.

    5.6. Tipuri de acoperiș plat

    Există mai multe tipuri de construcții de acoperiș plat în funcție de straturile de hidroizolație și izolație termică. Pentru un acoperiș plat cald de calitate, este necesar să instalați un baraj de abur sub stratul de protecție termică, în timp ce cu un acoperiș plat inversat, această funcție a barajului de abur este preluată de ansamblul de hidroizolație.

    Hidroizolarea este protejată cel mai bine de influența mediului extern în sistemul de acoperiș inversat, în timp ce pentru versiunile calde sau reci ale unui acoperiș plat, este necesară o protecție suplimentară împotriva intemperiilor și a influențelor mecanice.

    Tipuri de acoperișuri plate în funcție de straturile de hidroizolație și termoizolație:

    - acoperiș cald (neventilat): structură portantă, apoi izolație termică și hidroizolație;
    - acoperiș rece (ventilat): structură portantă, apoi izolație termică, strat de aer și, în final, hidroizolație;
    - acoperiș plat inversat (ventilat): mai întâi structură portantă, apoi hidroizolație și, în final, izolație termică într-un singur strat;
    - acoperiș plat „plus”, obișnuit în renovările energetice: mai întâi structură portantă, izolație termică și hidroizolație, apoi un alt strat de izolație termică;
    - acoperiș verde (formă specială a acoperișului): din punct de vedere structural, este la fel ca un acoperiș cald sau inversat, doar i se adaugă un strat de protecție împotriva pătrunderii rădăcinilor plantelor.

    În funcție de tipul de acoperiș plat, cele mai potrivite tipuri de izolație termică sunt:

    - EPS, polistiren expandat pentru acoperișuri calde și reci,
    - XPS, polistiren extrudat pentru acoperișuri inversate,
    - vată minerală bazaltică pentru acoperișuri calde și reci.

    5.7. Un exemplu tipic de acoperiș plat

    Pentru a vă face procesul de construire a unui acoperiș plat cât mai clar posibil, vom da un exemplu concret de acoperiș plat inversat cu un strat suplimentar de hidroizolație, care este cel mai adesea căutat în țara noastră:

    1. strat protector: de obicei pietriș de 70 mm,
    2.  strat de filtrare: pâslă de polipropilenă, min. 135 g / m2, grosime <2 mm,
    3. izolație termică suplimentară: polistiren extrudat -XPS, pliuri în trepte, grosime 100 mm,
    4. hidroizolație: strat dublu de benzi de sudare bitum elastomer; strat superior complet sudat, strat inferior sudat punctat, d = 0,9 cm,
    5. izolație termică: polistiren min. 100 kPa - este de dorit să fie laminat cu pâslă de acoperiș și lipit de bariera de vapori, grosime 200 mm,
    6. bariera de abur: bandă de sudură bituminoasă mono strat cu fibre de sticlă și inserție de folie de aluminiu, sudată la fața locului, grosime <1 mm,
    7. grund bituminos rece,
    8. panta: beton turnat sub o panta de min. 2%,
    9. construcție: placă de beton armat a cărei grosime este determinată prin calcul static.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case fără acoperiș?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Case fără acoperiș lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    375+ FIRME PENTRU Case fără acoperiș
    SERVICIU GRATUIT
    FĂRĂ COMISIOANE
    OBȚINE O OFERTĂ