Pentru zona

    Componentele unui acoperiș plat

    Articolul a fost citit chiar de 569+ utilizatori
    La toate acoperișurile, una dintre cerințele principale este o modalitate eficientă de scurgere a apei de pe acoperiș cât mai repede posibil; firesc, pentru ca acest lucru să fie posibil, este important ca toate materialele să fie calitative, folosite corespunzător și suficient de izolante pentru a oferi protecție maximă pentru interiorul clădirii. Când vine vorba de un acoperiș plat, toate aceste elemente sunt și mai importante, în special hidroizolația, întrucât datorită pantei mici apa curge mult mai încet și astfel se reține mai mult. Unul dintre cele mai des folosite tipuri de sisteme de hidroizolație este cel cu benzi de bitum.
    Articol de specialitate 569
    componentele unui acoperis plat
    Avem 375 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș:

    1. Tipuri de acoperișuri plate

    Pentru a vă clarifica aceste lucruri, vă vom descrie câteva soluții tehnice pentru execuția unor acoperișuri plate calde clasice cu acoperire de bitum, acoperiș clasic plat cu un strat final încărcat de pietriș și acoperișuri plate circulabile, inversate, cu plăci de beton spălat. Aceste soluții se referă la așa-numitele versiuni clasice sau de bază ale acoperișurilor plate.

    2. Acoperiș plat termoizolat cu bitum clasic - detalii

    Sistemul de realizare a unui acoperiș plat cald cu bitum este considerat simplu, funcțional și economic și poate fi folosit practic pentru toate tipurile de clădiri.

    Acoperiș plat clasic cu folie de bitum
    Acoperiș plat clasic cu folie de bitum

    2.1. Placă AB, strat de bitum de bază și barieră de vapori

    Când se construiește un acoperiș plat clasic peste o placă de beton armat, se pune o membrană de vapori, urmată de izolație termică, peste care trece un strat dublu de hidroizolație. Stratul superior de hidroizolație este protejat cu pietriș.

    Există, de asemenea, o acoperire de bază din bitum între bariera de vapori și placa de tavan AB. Baza portantă - placa de beton armat - acoperită cu bitum trebuie să fie curată și uscată înainte de montarea barierei de vapori. Bariera de vapori este realizată din benzi de bitum care sunt asigurate. Benzile de bitum, care se îmbină între ele, au în miez armătură cu vată de sticlă și folie de aluminiu, care împiedică trecerea directă a vaporilor de apă în izolația termică. În acest caz, este un sistem difuz, închis, care asigură „apărare” eficientă împotriva pătrunderii și trecerii aburilor în izolația termică, ceea ce ar reduce proprietățile izolatoare ale materialului.

    2.2. Izolație termică

    Probabil că nu trebuie evidențiat faptul că izolația termică, pe lângă reducerea pierderilor de căldură ale clădirii, servește și la crearea unui microclimat plăcut atât vara, cât și iarna. EPS este cel mai potrivit pentru izolarea termică a punții fără balast, deoarece, spre deosebire de XPS, nu se micșorează, nu se întinde sau se deformează din cauza diferențelor de temperatură. Termoizolația se montează de obicei în două straturi, sau prin suprapunerea plăcilor la îmbinări, care trebuie să fie cât mai rezistente. EPS oferă rezistență ridicată, adică rezistență la presiune, greutatea lor este mică, sunt ușor de prelucrat, au proprietăți izolante excelente și sunt accesibile.

    2.3. Hidroizolație, strat de pietriș (balast)

    Ultimul strat de pe un acoperiș plat clasic este impermeabilizarea, iar stratul final, așa-numita stropire cu pietriș. Când vine vorba de un acoperiș plat clasic, fără încărcătură, hidroizolația este expusă la diferite influențe externe, în special vremea. De aceea este important ca acesta să fie așezat în două straturi. Pentru hidroizolarea finală se folosesc benzi polimer-bitum de înaltă calitate. Un material de calitate este Aries Stripes. Astfel de benzi de polimer-bitum sunt armate cu suporturi din poliester flexibile și rezistente și acoperite cu bitum modificat, care este foarte rezistent la schimbările de temperatură. Straturile finale de hidroizolație trebuie fixate mecanic. De regulă, ancorele sunt plasate sub pliul primului strat de hidroizolație prin izolația termică în structura portantă. Primul strat de hidroizolație trebuie asigurat de calitatea îmbinărilor sudate. Stratul final (al doilea) de hidroizolație se așază prin sudarea contactelor de suprafață cu un aparat de sudură, cu sau fără flacără. Partea superioară a stratului final de hidroizolație este protejată printr-un strat cu pietriș spart sau mai fin.

    3. Acoperiș plat clasic - detalii

    Componentele unui acoperiș plat clasic sunt practic întotdeauna aceeași. Greutatea, adică încărcarea acestui tip de acoperiș, se obține prin turnarea pietrișului mai fin, care formează stratul final, dar care este separat de cele două straturi finale de hidroizolație printr-un strat de separare cu difuzie de deschidere. Straturile acoperișului clasic se realizează în următoarea ordine, văzută de jos în sus: placa AB cu beton sub pantă, strat de bază de bitum, primul strat de termoizolație EPS, al doilea strat de termoizolație EPS dosit, apoi hidroizolația în două straturi și difuzie de deschidere pe stratul de izolație și un strat de pietriș.

     Acoperiș plat clasic cu strat de pietriș
    Acoperiș plat clasic cu strat de pietriș

    4. Acoperiș plat inversat – detalii

    Al treilea exemplu sunt acoperișurile plate inversate. Detaliile diferă între platforma plată clasică și cea inversată, deoarece stratul final de hidroizolație de pe acoperișul plat inversat se află sub stratul de izolație termică. Acoperișul plat inversat are următoarele straturi: placa AB cu beton sub pantă, strat de bază din bitum, termoizolație XPS, difuzie cu deschideri pe stratul de izolație, pietriș și plăci spălate.

    Acoperiș plat inversat cu plăci spălate
    Acoperiș plat inversat cu plăci spălate

    Dacă decideți să montați sau să înlocuiți un acoperiș plat, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu oferte adecvate.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 569
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case fără acoperiș?

    Avem 375 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 375 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș
    9.1
    0

    IZOPET SRL


    9.6
    0

    CARMARIONE SERV SRL


    9.3
    0

    CONSTANTIN BAUWERKE S.R.L.


    9.6
    0

    ROOF SYSTEMS UTIL SRL