Pentru zona

    Benzi bituminoase: hidroizolarea acoperișului plat cu membrană bituminoasă

    La un acoperiș plat, ca și la alte tipuri de acoperișuri, hidroizolația este extrem de importantă. Trebuie selectat corect și executat corect, astfel încât acoperișul să nu se prăbușească mai târziu. Hidroizolarea unui acoperiș plat se realizează cel mai ușor dacă se folosesc benzi bituminoase.
    Articol de specialitate 251
    acoperis plat hidroizolatie
    Avem 381 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș:

    1. Hidroizolarea acoperișurilor plate - tipuri

    Acoperișurile plate sunt izolate în mai multe moduri - pot fi utilizate hidroizolații bituminoase standard benzi bituminoase armate cu țesătură de sticlă sau o membrană hidroizolatoare sintetică. Aceste tipuri sunt cele mai frecvent utilizate, deși există și alte metode.

    2. De ce benzile bituminoase sunt o hidroizolație excelentă?

    Unul dintre cele mai mari avantaje oferite de benzile bituminoase este execuția simplă. Benzile sunt aliniate una lângă alta astfel încât marginile lor să se suprapună cu cel puțin 10 cm, iar acele îmbinări sunt apoi sudate, sau mai exact, unite prin topire pentru a le face impermeabile. Rezultatul este o suprafață complet impermeabilă. Un alt avantaj al benzilor de bitum este prețul lor relativ scăzut. Banda de bitum pentru hidroizolație este practic universală, deoarece poate fi folosită atât pentru acoperișuri înclinate, cât și pentru acoperișuri plate. Nu în ultimul rând, benzile de bitum sunt relativ ușor de reparat atunci când sunt deteriorate sau deformate. Zona deteriorată este ușor tăiată și decojită, apoi înlocuită cu o bandă nouă; locul reparat se sudează din nou și lucrarea este terminată.

    3. Benzi bituminoase - tipuri

    3.1. Benzi bituminoase obișnuite 

    Benzile bituminoase sunt încă folosite cel mai des pentru hidroizolarea acoperișurilor plate. Sunt fabricate din polimeri și sunt favorabile pentru diferite condiții meteorologice. La un acoperiș plat clasic, acestea sunt amplasate deasupra termoizolației, în timp ce la un acoperiș plat inversat, hidroizolația este sub termoizolație. Se pot alege benzi bituminoase standard sau benzi de înaltă calitate.

    Avantajul benzilor bituminoase  este că sunt flexibile și au capacitatea de a se adapta la terenuri instabile. De asemenea, sunt ușor de postat și reparat.

    3.2. Șisturi bituminoase

    Șisturile bituminoase din șisturi minerale rezistente la UV  adesea folosite pentru hidroizolarea streșinilor, a șoprurilor și a altor acoperișuri ale construcțiilor mai mici care pot fi văzute cu ochiul liber. Acest tip de benzi bituminoase arată vizual mai frumos decât cele obișnuite. Cel mai adesea sunt produse în roșu, verde închis, gri, negru și culoarea nisipului. Șisturile bituminoase sunt utilizate în principal pentru a acoperi acoperișurile pe care se poate umbla, deoarece șistul în sine face suprafața mai aspră și, prin urmare, mai puțin alunecoasă.

    3.3. Benzi bituminoase cu armătura din fibră de sticlă

    Banda bituminoasă specială are proprietăți similare benzilor bituminoase clasice doar că este mult mai rezistentă și mai durabilă. Banda este astfel încât să reziste la forțele longitudinale și transversale mari. Avantajul acestui tip de bandă bituminoasă în comparație cu benzile încărcături cu temperaturi ridicate. Asemenea benzi consolidate sunt, de asemenea, mult mai rezistente la îmbătrânire și au o rezistență mecanică mai mare.

    Benzile bituminoase se fixează pe bază prin ardere, adică prin topire
    Benzile bituminoase se fixează pe bază prin ardere, adică prin topire

    4. Membrană sintetică din poliofelină 

    De asemenea, puteți opta pentru o membrană hidroizolatoare sintetică din poliolefină. Membrana este rezistentă la apă, precum și la influența razelor solare și a radiațiilor, dar și a altor condiții meteorologice. Membrana poate fi utilizată pentru a izola toate tipurile de acoperișuri, părți subterane ale clădirilor, corpuri de apă etc. Avantajul membranei speciale este că benzile de membrană sunt sudate între ele cu aer cald, ceea ce face instalarea lor mai rapidă și mai ușoară. Un alt avantaj al materialului este că nu îmbătrânește, astfel că folia specială realizează o durată de viață mai lungă.

    Hidroizolația cu membrană este potrivită și pentru reabilitarea  hidroizolațiilor uzate, deoarece contactul cu bitumul nu interferează cu acesta.
    Articol de specialitate 251
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case fără acoperiș?

    Avem 381 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 381 executanți pentru domeniul Case fără acoperiș
    8.9
    0

    MARC O'POLO BUILDINGS & TRADE S.R.L.


    8.9
    0

    EUROMIL PRESTSERV SRL


    8.9
    0

    RUUFART BEST CONSTRUCT SRL


    8.7
    0

    MM GAVRIL EXPERT IN CONSTRUCTII S.R.L.