Pentru zona
    Tendințele contemporane în amenajările interioare din ultimii ani sunt în general mai în favoarea liniilor minimaliste, drepte și reduse, așa că acest lucru se reflectă și asupra ideilor pentru băi. Printre altele, așa au apărut rezervoarele încastrate, adică rezervoarele ascunse în perete. Tehnologia de realizare și utilizare a acestor rezervoare a devenit foarte fiabilă, iar soluțiile de pe piață devin tot mai accesibile. Rezervoarele încastrate au devenit parte integrantă a băilor moderne, așa că am decis să ne ocupăm cu ele.
    Articol de specialitate 237
    rezervor wc incastrat
    Avem 2982 executanți pentru domeniul Instalator sanitar:

    1. Cum este de fapt un rezervor încastrat?

    Un rezervor încastrat este un tip de element sanitar care este încorporat în perete sau în mobilierul de baie, de obicei deasupra podelei, astfel încât partea principală a rezervorului să fie ascunsă într-un dulap de perete sau perete. Este vizibil doar butonul de spălare a toaletei, iar restul elementului este ascuns în spatele peretelui, oferind băii un aspect mai curat, mai raționalizat, estetic. Rezervorul încastrat este folosit pentru spălarea vasului de toaletă și astăzi este aproape un design standard - toaletele clasice sunt tot mai rar întâlnite.

    2. Cum se instalează un rezervor încastrat?

    Rezervorul încastrat este cel mai des și cel mai ușor instalat în gips-carton. Trebuie instalat înainte ca zidăria să fie terminată și peretele să fie închis. Aceste modele de rezervoare sunt mai subțiri decât cele clasice, deoarece grosimea lor nu depășește 15 cm, dar sunt, prin urmare, mai late și mai înalte. Instalarea unui rezervor ascuns este de obicei efectuată de un instalator sau un executant de instalații mecanice, deși, în afară de racordurile la canalizare și alimentare, adică de alimentare cu apă și canalizare, instalarea acesteia necesită și lucrări de construcție uscată.

    Rezervoarele încastrate se livrează împreună cu o structură metalică, care este fixată de perete pe o parte, în timp ce panourile din gips-caton sunt montate pe cealaltă parte. Suprafața acestor plăci este apoi prelucrată conform dorințelor clientului sau acoperită cu plăci ceramice.

    3. Cum să alegeți rezervorul încastrat potrivit?

    În prezent, pe piață se găsește o mare ofertă de rezervoare încastrate - de la modele de bază până la versiuni foarte moderne. Prin urmare, vă sugerăm să vă consultați cu designerul sau meșterul dumneavoastră cu privire la achiziție. Mai presus de toate, aveți grijă să alegeți un producător care să garanteze service și livrarea pieselor de schimb. Durata de viață a producătorilor dovediți ai acestui tip de echipamente sanitare este de câteva decenii. Astăzi, piața oferă o selecție largă de rezervoare încorporate - de la modele de bază până la versiuni foarte moderne. Prin urmare, vă sugerăm să vă consultați cu designerul sau meșterul dumneavoastră cu privire la achiziție. Mai presus de toate, aveți grijă să alegeți un producător care să garanteze service și livrarea pieselor de schimb. Durata de viață al acestui tip de echipamente sanitare la producători dovediți este de câteva decenii.

    Rezervoarele încastrate sunt foarte elegante - doar butoanele pentru spălarea toaletei sunt vizibile, în timp ce totul este ascuns în perete
    Rezervoarele încastrate sunt foarte elegante - doar butoanele pentru spălarea toaletei sunt vizibile, în timp ce totul este ascuns în perete

    4. Avantajele rezervoarelor încastrate moderne

    Rezervoarele încastrate permit flexibilitate la instalarea vasului de toaletă, deoarece este posibil să alegeți diferite înălțimi și adâncimi de montare și să reglați spălarea cu apă în funcție de nevoile utilizatorului. În plus, asigură și curățarea ușoară a podelei din jurul vasului de toaletă, deoarece nu există obstacole sub formă de îmbinări sau țevi vizibile. Rezervoarele încastrate sunt tot mai populare datorită atractivității lor estetice, optimizării spațiului și curățării ușoare. Pe de altă parte, oferă mai multe funcții, cum ar fi spălarea dublă, funcționarea silențioasă și flexibilitatea în reglarea cantității de spălare.

    5. Funcții suplimentare ale rezervoarelor încastrate

    5.1. Rezervoare încastrate cu spălare fără contact

    Modul clasic de a activa clătirea cu apă în aceste rezervoare este să apăsați butonul, iar acesta este cazul majorității modelelor. Însă, mai ales în toaletele și băile publice cu o frecvență ridicată de utilizare, acest lucru înseamnă o igienă îndoielnică, mai multă murdărie și, prin urmare, mai multe bacterii, precum și riscul de infecție. Dacă se aspiră la adevăratul minimalism, butonul reprezintă o limită a posibilităților de estetică înaltă. Totuși, dacă se instalează un sistem fără contact, toaleta se va spăla și atunci când doar apropiați mâna la comutatorul fără contact.

    5.2. Rezervoare încastrate cu butoane ascunse

    Noile versiuni ale butoanelor de spălare a toaletei sunt instalate la nivelul peretelui. În acest fel, baia dumneavoastră va rămâne uniformă din punct de vedere stilistic, fără excepții precum proeminențe pe perete, adică butoane de comandă. Mai mult, puteți alege butoanele din sticlă sau cromate care se potrivesc perfect într-o baie modernă.

    6. Prețul rezervoarelor încastrate

    Rezervoarele încastrate sunt de câteva ori mai scumpe decât cele clasice, în principal datorită sistemului și metodei de instalare mai complexe. Prețul mediu al unui rezervor încastrat este între 850 și 1.350 RON, un set de butoane pentru rezervoarele de toaletă sunt în jur de 100 RON; există modele care se vând la set: rezervor, butoane pentru rezervoare și structură metalică și costă de la 550 RON în sus, în timp ce instalațiile în sine grosiere și fine pentru o casă unifamilială de dimensiuni medii costă între 7 și 30 RON/mp.

    Articol de specialitate 237
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalator sanitar?

    Avem 2982 executanți pentru domeniul Instalator sanitar:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2982 executanți pentru domeniul Instalator sanitar
    8.9
    0

    TOP DESIGN INTERNATIONAL SRL


    10
    3

    METALPIN LUCIO S.R.L.


    8.9
    0

    ANDRA SORION CONSTRUCT S.R.L.


    8.8
    0

    VIDA ENGINEERING S.R.L.