Pentru zona

    Cămin apometru, prețul realizării

    Articolul a fost citit chiar de 4493+ utilizatori
    Căminul pentru apometru și apometrul în sine sunt amenajate pentru case familiale și facilități similare, mai mici, așa-numiți consumatorii individuali de apă. Care sunt caracteristicile lor? Cum se fac căminele apometru, unde și în ce mod și cât costă? Cum este protejat de îngheț? Cu acest text, vom răspunde la toate întrebările similare.
    Articol de specialitate 4493
    cămin apometru
    Avem 2980 executanți pentru domeniul Instalator sanitar:

    1. Cămin de vizitare pentru apometru

    Căminul pentru apometru este realizat în așa fel încât construcția în sine îl protejează de îngheț, chiar și atunci când nu există consum de apă. Căminul nu are fund, astfel încât căldura poate trece din straturile inferioare ale pământului prin stratul de izolație termică a căminului. Aici se acumulează căldura și astfel se împiedică înghețarea apometrului și a tuturor instalațiilor conectate. Interiorul instalației căminului constă din țevi și cuplaje din polipropilenă. Dacă totul este pus și instalat corect, structura din polipropilenă garantează o durată de viață de 50 de ani. Utilizarea diferitelor elemente de legătură și țevi asigură faptul că această construcție nu va rugini și nici polipropilena nu va emite mirosuri sau gusturi neplăcute. Suprafețele interioare ale căminului sunt netede și, prin urmare, nu se formează depuneri pe ele. Avantajul căminului pentru apometru este că apometrele sunt mai ușor de accesat, sunt mai ușor de schimbat în caz de defecțiune, materialul lor termoizolant poate fi înlocuit fără nicio excavare, iar structura nervurată în sine previne deformarea căminului.

    1.1. Cămin din beton

    Căminul din beton este destinat suprafețelor foarte încărcate, pasabile și poate rezista la presiunea, să zicem, a traficului de marfă. Se estimează că poate rezista până la 15 tone. Datorită dimensiunilor sale mai mari, are de obicei scări și orificii de drenaj. Întregul cămin din beton de acest tip cântărește singur 3 tone.

    1.2. Cămin din PVC

    Căminul pentru apometru în aer liber din PVC este o alegere foarte comună, ca să nu spunem preferată, mai ales din cauza prețului foarte favorabil. Transportul și instalarea nu sunt prea solicitante și, dacă căminul pentru apometru este protejat de lumina directă a soarelui, poate dura zeci de ani.

    2. Cum se face căminul de vizitare?

    Căminul de vizitare pentru apometru este realizat în două moduri, în funcție de tipul de suprafață, deși lucrarea în sine nu este fundamental diferită: căminul de vizitare este instalat pe o suprafață circulabilă sau necirculabilă.

    2.1. Suprafață circulabilă (drum de acces, curte)

    În groapa excavată care măsoară aproximativ 100x100x115 cm, se toarnă pietrișul unei fracțiuni cuprinse între 0-4 mm și o înălțime între 10 și 15 cm. Acest strat, așa-numitul tampon, trebuie să fie bine comprimat. Pe o astfel de bază, este plasat un cadru de beton în care este așezat un cămin pentru apometru. Apoi urmează conectarea tuturor conductelor - pentru alimentarea cu apă de la apeduct și distribuția către consumator. Atunci când toate conductele sunt conectate corect, groapa este umplută cu pământ, care asigură condiții termice și de legătură mai bune decât nisipul și pietrișul. Pământul este turnat în straturi de 20 cm și compactat, având grijă deosebită să nu se deterioreze conductele de instalare peste care este așezat. În cele din urmă, pe suprafețele circulabile, asfaltul sau betonul ajung pănă la marginea exterioară a căminului din oțel inoxidabil.

     Căminul pentru apometru oferă acces mai ușor la principalele supape și contoare de apă
    Căminul pentru apometru oferă acces mai ușor la principalele supape și contoare de apă

    2.2. Suprafață necirculabilă (gazon)

    Când căminul pentru apometru este așezat pe o suprafață impracticabilă, cum ar fi un gazon, nu se utilizează niciun cadru de beton sau cerc de oțel inoxidabil. Deoarece căminul nu va rezista la sarcină sau povară, este instalat un capac din PE în locul celui din oțel sau fontă. Restul procedurii este identic.

    3. Cum este protejat căminul pentru apometru de îngheț?

    Apometrul și instalațiile din cămin sunt protejate de îngheț în primul rând prin construcție și instalare corespunzătoare. În practică, acest lucru înseamnă de fapt că acest cămin trebuie să aibă o adâncime suficientă și că în partea lui de jos există un material termoizolant. Izolarea termică a apometrelor este de asemenea importantă. Apometrul este protejat prin izolație termică suplimentară - cel mai adesea prin curele sau pungi umplute cu material termoizolant.

    Cu toate acestea, proprietarului revine inspectarea, curățarea și întreținerea în mod regulat a căminului de vizitare. Acest lucru permite longevitatea echipamentului și funcționarea corectă a acestuia, precum și un acces mai ușor și măsurarea consumului.

    4. Prețul căminului pentru apometru

    Cum poate un cămin ieși mai ieftin? Oferta specială sau prețul regulat al căminului pentru apometru cu toate instalațiile necesare variază de la 430 la 1.320 lei, fără instalare. Prețul variază în funcție de model, material, instalație și, desigur, executant. Lățimea standard al căminului este de 55 cm, iar înălțimea de 110 cm.

    Dacă decideți să instalați un cămin pentru apometru, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 4493
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalator sanitar?

    Avem 2980 executanți pentru domeniul Instalator sanitar:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 2980 executanți pentru domeniul Instalator sanitar
    9.7
    0

    MURAL SERV SRL


    9.2
    0

    VEL DESIGN CONSTRUCT S.R.L.


    9.4
    0

    MARIUS SYC CLUB S.R.L.


    9.2
    0

    DOROTERM PLUS SRL