Pentru zona

    Conducte de canalizare menajeră

    Articolul a fost citit chiar de 590+ utilizatori
    Pentru a funcționa fără probleme canalizarea apelor uzat, rețeaua de canalizare din și în jurul casei trebuie construită corespunzător. Cu siguranță că ați fost martori la mirosuri neplăcute, scurgeri sau alte probleme de canalizare. Executarea necorespunzătoare este, din păcate, aproape obișnuită, așa că de data aceasta vom acorda atenție acestui segment de instalații mecanice din locuință.
    Articol de specialitate 590
    conducte canalizare
    Avem 2980 executanți pentru domeniul Instalator sanitar:

    1. Conducte de canalizare

    1.1. Conducte de scurgere: scurgeri verticale

    Conductele de evacuare sau evacuările instalațiilorr sanitare, precum toalete, băi sau chiuvete și mașini de spălat rufe sau vase, sunt distribuite vertical și orizontal prin casă. Pentru liniile verticale, dacă nu este soluționat altfel, cel mai adesea se străpung  plăcile de susținere, adică plăcile între etaje, astfel încât liniile și direcțiile în care merg acestea trebuie cunoscute cu exactitate. Poziția lor este deja planificată la proiectare, de fapt, întocmirea documentației pentru PAD. Orice forare și perforare ulterioară a betonului și armăturii este o muncă costisitoare și solicitantă care poate fi însoțită de anumite dificultăți.

    Pentru a reduce costurile de construcție, este important să aveți cât mai puține verticale. Vă recomandăm să planificați băile și toaletele una sub alta împreună cu arhitectul. În acest fel, acestea vor fi  unul sub celalalt iar țevile dintre ele vor fi cât mai scurge posibile. Țevile din PVC care se postează iî acest scop au cel mai des diametrul de 11 cm.

    1.2. Conducte de scurgere: scurgeri orizontale

    Pe lângă țevile verticale de canalizare menajeră, se realizează și cele orizontale. Se realizează de-a lungul pardoselilor sau chiar, prin ele - mai exact - prin șape de ciment sau șape umede sau uscate. Diametrul conductelor de canalizare este de la 7,5 la 11 cm, dar bineînțeles depinde de echipamentul sanitar și de sarcină. Panta minimă pentru liniile orizontale este de 2%, ceea ce înseamnă că este necesară o cădere de 10 cm pentru cinci metri! Deseori se întâmplă să nu existe suficient spațiu în placa de pardoseală pentru o cădere de 2%, astfel încât instalațiile de canalizare se realizează și sub tavanul suspendat. Dacă scurgerile sunt separate în acest fel, trebuie instalată și izolație fonică.

    1.3. Racordare la canalizare publică

    O parte importantă a instalațiilor locuinței este racordarea la rețeaua publică de canalizare, o fosă septică sau o mică stație de epurare a apelor uzate. De obicei, o astfel de conexiune se face cu țevi cu diametrul de 20 cm. Ieșirile din clădire se realizează prin intermediul revizuirii puțurilor  pentru întreținere (cel mai bine este atunci când la fiecare joncțiune a două sau mai multe țevi există un puț) care sunt acoperite cu capace din fontă.

    Canalizarea trebuie amplasată pe o bază pregătită corespunzător, altfel conductele se pot scufunda și crăpa, ceea ce ar duce la noi probleme și la cheltuieli mai mari pentru remediere. Conductele trebuie așezate sub punctul de îngheț, care  la noi este în medie la o adâncime între 60 și 80 cm.

    Pentru racordarea la sistemul rețelei de canalizare publică, trebuie să atașați documentația corespunzătoare și să obțineți acordul întreprinderii locale competente.

    La finalizarea construcției sistemului de canalizare, executantul trebuie să testeze debitul și etanșeitatea. În timpul testului, canalizarea nu trebuie să prezinte scurgeri sau să prezinte alte neajunsuri. Procesul-verbal, care se întocmește după examinare, este semnat de executantul lucrărilor.

    Distribuția canalizării publice: conductele de drenaj sunt conectate subteran într-un puț de canalizare
    Distribuția canalizării publice: conductele de drenaj sunt conectate subteran într-un puț de canalizare

    2. Ce trebuie făcut în cazul în care conducta de drenaj are scurgeri?

    2.1 Cum să opriți o scurgere a conductei de scurgere

    În cazurile în care o conductă de scurgere are undeva scurgeri, este important să acționați imediat pentru a preveni deteriorarea ulterioară și posibilele inundații sau contaminarea solului. Chemați cât mai repede posibil un instalator cu experiență și, în timp ce așteptați sosirea lui, acordați atenție următoarelor lucruri. Dacă scurgerea are legătură cu instalațiile sanitare, închideți robinetul principal de alimentare din casă. Acest lucru va preveni scurgerile ulterioare și va permite oprirea temporară a curgerii apei. Dacă scurgerea este în apropierea instalațiilor sau a aparatelor electrice, opriți cu atenție alimentarea de la siguranța principală. Așezați vase sau prosoape sub conducta care curge pentru adunarea apei care se scurge și prevenirea răspândirii acesteia în cameră. Dacă este posibil, utilizați o găleată sau găleți pentru colectarea apei.

    2.2. Curățați și uscați încăperea

    După îndepărtarea defectului, este important să uscați bine zona afectată. Utilizați prosoape, ventilatoare sau dezumidificatoare pentru a îndepărta umezeala și pentru a preveni mucegaiul sau igrasia. În cazul în care materialele sunt deteriorate sau contaminate, trebuie reabilitată și încăperea, ceea ce va necesita un cost mai mare.

    Conducte canalizare
    Pentru a ieftini execuția, vă recomandăm să planificați instalarea băilor una deasupra celeilalte

    3. Ce se întâmplă dacă canalizarea publică nu este disponibilă?

    Dacă în zona dumneavoastră nu există canalizare publică, există alternative pentru eliminarea și tratarea apelor uzate. Una dintre opțiuni este instalarea unei stații individuale de epurare a apelor uzate. Această instalație va epura apele uzate de pe proprietatea dumneavoastră înainte ca acestea să fie eliberate în mediu. O altă alternativă este o fosă septică. Este un rezervor în care se colectează și se descompune apa uzată. A treia alternativă este compostarea în toaletă, o metodă ecologică de epurare a apelor uzate. Acest sistem folosește procese biologice pentru a descompune deșeurile naturale și a produce compost utilizabil. Este recomandat să consultați un expert înainte de a alege un sistem de canalizare într-o zonă fără canalizări publice.

    4. Canalizare menajeră: preț

    Pentru canalizare menajeră, cu o montare a unei fose septice veți plăti aproximativ 2.000 RON. La acest preț se va adăuga și prețul cu manopera, adică montajul fosei septice, de 1.500 – 2.000 RON.

    Articol de specialitate 590
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalator sanitar?

    Avem 2980 executanți pentru domeniul Instalator sanitar:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2980 executanți pentru domeniul Instalator sanitar
    8.9
    0

    VEGA INSTAL SRL


    8.9
    0

    ALTECOVENT SRL


    8.9
    0

    XANDRANET SRL


    8.9
    0

    SCHON & ELSATERM SRL