Pentru zona
    Despre curte se spune că este oglindă fiecărei case, iar amenajării acesteia trebuie acordată o atenție deosebită, mai ales în perioada mai caldă a anului. Prima asociere cu o curte amenajată este un gazon „proaspăt” cosit, a cărui verdeață relaxează mintea. În loc de iarba naturală, alegerea comună a multora este iarba artificială, mai ales acolo unde iarba naturală nu poate reuși. În cele ce urmează, cercetăm dacă iarba artificială este o soluție mai bună decât cea adevărată, care sunt avantajele și dezavantajele acesteia?
    Articol de specialitate 306
    iarba artificiala
    Avem 381 executanți pentru domeniul Amenajări grădini:

    Iarba artificială a fost folosită pentru prima dată în a doua jumătate a secolului trecut în scopuri sportive. Și anume, un stadion de baseball a fost construit în Houston în anii 1960, iar din moment ce lumina soarelui i-a deranjat pe jucătorii de pe teren, plăcile complet transparente au fost acoperite cu vopsea albă pentru a reduce reflexia soarelui. Totuși, această acțiune a avut un efect negativ asupra ierbii - îi lipsea soarele. Datorită necesității unui substrat mai bun decât pietrișul, a fost creată iarba artificială. A fost imediat clar că iarba artificială are potențial pentru o utilizare mai largă.

    A „parcurs un drum lung” de atunci, iar în formele actuale, odată cu progresul constant al tehnologiei de producție, arată ca un gazon natural bine întreținut și proaspăt cosit în care s-a investit mult timp, atenție și dragoste, iar diferența este greu de observat la prima vedere. Totuși, pe lângă avantaje, iarba artificială are anumite dezavantaje.

    Iarba artificială – avantaje

    Viața de zi cu zi grăbită ne lasă puțin timp liber pentru bucurie alături de cei dragi sau de odihnă. Prin urmare, un număr mare de oameni subliniază că cel mai important avantaj al gazonului artificial este că nu necesită întreținere - cosit, udare, fertilizare, însămânțare și tratament cu erbicide. Cu iarba artificială veți avea întotdeauna un gazon îngrijit și "proaspăt tăiat". În felul acesta, veți economisi bani pe care altfel i-ați cheltui pentru achiziționarea uneltelor și materialelor pentru întreținerea unui gazon natural. Și ceea ce este și mai important, cea mai prețioasă resursă naturală și pe cale de dispariție - apa - este conservată. De ani de zile s-au făcut eforturi la nivel mondial pentru a se reduce consumul de apă potabilă.

    Iarba artificială nu are nevoie de udare, astfel încât utilizarea sa are un caracter ecologic.

    De asemenea, însăși textura gazonului artificial s-a îmbunătățit vizibil, metodele moderne de fabricație și progresul tehnologiei de producție au dus la faptul că vizual greu se distinge de iarba naturală.

    Pe lângă faptul că este foarte practică, iarba artificială se caracterizează și prin montarea rapidă
    Pe lângă faptul că este foarte practică, iarba artificială se caracterizează și prin montarea rapidă

    Iarba artificială este utilizată pe scară largă în sport, pentru ce a și fost creată inițial, iar motivul este simplu - denivelările, găurile, noroiul și alergiile care apar în timpul activităților pe suprafețele de iarbă naturală dispar. Este moale și protejează împotriva rănilor, ceea ce este deosebit de important în locurile în care se joacă copiii.

    Iarba artificială o aleg proprietarii restaurantelor pentru a acoperi grădini, pentru locuri de joacă pentru copii și diverse clădiri de afaceri, dar este tot mai folosită și pentru decorarea spațiilor private - curți și terase. Iarba artificială este ideală pentru toți cei care nu reușesc să întrețină un gazon natural, dar vor să aibă o curte îngrijită care fascinează. De asemenea, puteți amplasa iarba artificială acolo unde nu ați putea iarba naturală. De exemplu, dacă locuiți într-o clădire cu mai multe etaje și doriți ca mica dumneavoastră terasă să devină un fel de oază de verdeață, o puteți acoperi cu iarbă artificială.

    Puteți monta iarba artificială acolo unde nu poate fi iarba naturală
    Puteți monta iarba artificială acolo unde nu poate fi iarba naturală

    Pe lângă faptul că este foarte practică, iarba artificială se caracterizează și prin montare rapidă. Deoarece rulourile de iarbă artificială sunt de obicei suficient de grele în sine și nu necesită fixarea suplimentară la sol. Iarba artificială poate fi tăiată într-o formă potrivită, iar atunci când nu mai aveți nevoie de ea, poate fi ușor îndepărtată.

    Piața de astăzi oferă multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea gazonului artificial și vă rămâne doar să îl alegeți pe cel care se potrivește cerințelor, nevoilor și finanțelor dumneavoastră.

    Iarba artificială – dezavantaje

    Este important de subliniat că, pe cât de bine arată iarba artificială și face curtea dumneavoastră să arate îngrijită, nu creează un microclimat favorabil și nici nu produce oxigen precum plantele naturale. Iarba naturală joacă un rol vital în colectarea prafului, a particulelor de fum și a poluanților, absoarbe dioxidul de carbon. Se poate spune că este un agent natural de „răcire”.

    Iarba artificială se încălzește mai repede și mai puternic decât iarba naturală, așa că aspersoarele ar trebui instalate în lunile de vară - este mai ușor să călcați când este răcită.

    Deși iarba artificială nu are nevoie de cosit, fertilizare sau alte lucrări detestate - întreținerea - în ceea ce privește curățarea și dezinfecția, este necesară. Și anume, iarba artificială nu poate fi purificată biologic de la sine ca iarba naturală, astfel încât impuritățile și microorganismele rămân în ea. Dacă animalele de companie stau pe suprafețe acoperite cu iarbă artificială, aceasta ar trebui să fie curățată și mai des.

    Întreținerea gazonului artificial, în ceea ce privește curățarea și dezinfecția, este necesară
    Întreținerea gazonului artificial, în ceea ce privește curățarea și dezinfecția, este necesară

    Este important să acordați atenție calității gazonului artificial înainte de cumpărare. Dacă nu este fabricat la cele mai înalte standarde, colțurile vor începe să se îndoaie și să se uzeze. Prin urmare, cumpărați iarba artificială în role sau în plăci de la furnizorii verificați care garantează calitatea acesteia. Montarea este, de asemenea, importantă - suprafața pe care este montată iarba artificială ar trebui să fie pregătită corespunzător, iar acest lucru poate necesita utilizarea anumitor mașini de construcții dacă terenul este neuniform.

    Dacă sunteți în căutarea unui ofertant și a unei persoane care să monteze iarbă artificială pe zonele dorite, puteți solicita ajutor pe daibau.ro. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru, iar ofertanții și executanții vă vor contacta în curând cu o ofertă potrivită.

    Articol de specialitate 306
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări grădini?

    Avem 381 executanți pentru domeniul Amenajări grădini:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 381 executanți pentru domeniul Amenajări grădini
    10
    1

    DDG AIRON STON SRL


    8.9
    0

    DUPLIKE CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    BEN PAV GROUP S.R.L.


    10
    1

    XELA ONE S.R.L.