În continuare:
1. Duș exterior
Dușurile în aer liber devin din ce în ce mai populare. Sunt o soluție deosebit de bună și practică dacă aveți o piscină pe proprietatea dumneavoastră, iar după înot doriți să spălați substanțele chimice și să vă schimbați în haine curate și uscate. Un duș în aer liber este, de asemenea, binevenit dacă casa dvs este lângă plajă - nimic mai rău decât copiii plini de nisip care se plimbă prin casă pentru a ajunge la baie.
Cea mai bună alegere pentru o curte sau o grădină este un duș solar. Astfel, apa calda din belșug vă va fi mereu la dispoziție fără a fi nevoit să instalați alte dispozitive.
2. Ce este un duș solar?
Un duș solar este un duș exterior caracterizat prin numeroase avantaje; este un duș exterior care încălzește apa folosind energia solară. Apa caldă din dușurile exterioare nu este nimic special - se poate face oriunde, chiar și la dușul din curte sau din grădină, dar este o sarcină mare, invazivă și costisitoare. O alternativă bună este un duș solar, care produce apă caldă fără alte dispozitive. Principiul prin care funcționează dușul solar astfel încât să poată folosi energia radiației solare va fi prezentat mai jos.
3. Cum funcționează dușul solar
Ca și în cazul altor sisteme alimentate cu energie solară, dușul solar încălzește apa din rezervor folosind energia soarelui. Funcționarea sa este simplă - așezați-l în locul dorit, apoi conectați pur și simplu furtunul de cauciuc și robinetul. Fiecare duș solar are un rezervor de culoare închisă și găsim și dușuri de acest tip al căror întreg corp este un rezervor de apă. Fie că este un rezervor separat sau este încorporat în cabina de duș, acesta ar trebui să fie întotdeauna de culoare închisă, deoarece atrag mai mult soarele și se încălzesc mai repede și mai eficient. Rezervorul încălzit încălzește apoi apa din el. Bazat pe utilizarea acestui principiu străvechi și de bază, dușul solar valorifică energia soarelui.
4. Dușuri solare de diferite culori și forme
4.1. Dușuri solare cu rezervor integrat
Ca toate celelalte dușuri exterioare și solare, acestea pot fi de diferite forme și dimensiuni, de fapt, tipuri și tipuri. Cele mai simple sunt sub forma unui tub cu un diametru mai mare. Acest tip de duș are de obicei rezervorul integrat în corpul dușului propriu-zis, așa că totul este de culoare închisă. Un astfel de design este convenabil, deoarece obțineți două lucruri într-unul - rezervorul nu este vizibil și, prin urmare, nu este o pacoste vizuală, în timp ce, pe de altă parte, nu puteți alege între multe tonuri sau nuanțe, deoarece datorită principiilor pe care funcționează , orice duș solar cu rezervor integrat trebuie să fie închis (verde închis, albastru închis, gri sau negru).
4.2. Dușuri solare cu rezervor separat
Dacă optați pentru un duș solar cu rezervor separat, veți avea la dispoziție mai multe culori și forme, dar rezervorul situat deasupra dușului va fi foarte atrăgător. Acest lucru poate fi deosebit de enervant dacă cabina de duș nu este înconjurată de verdeață sau plasată într-un colț, ci chiar în centrul spațiului.
5. Duș solar iarna
Vestea bună este că dușul solar poate fi îndepărtat cu ușurință iarna. În acest fel, apa din el nu va putea îngheța, deci nu vor exista daune nedorite.
6. Prețul dușurilor solare
Prețurile medii pentru dușurile solare variază între 200 și 300 EURO, dar pot merge până la 500 EURO. Prețul depinde în principal de dimensiunea rezervorului, iar modelul de bază al dușului solar îl poți obține cu puțin mai mult de 100 EURO.