Pentru zona

    Amenajarea terasei: cum să amenajați terasa în stil boho

    În ultimii ani, stilul boho a devenit din ce în ce mai popular, mai ales când vine vorba de designul interior. Acest lucru nu este surprinzător având în vedere că se caracterizează prin timp liber și libertate și, cu siguranță, o bună dispoziție care se trezește inevitabil în observator. Când adăugați la aceasta faptul că necesită investiții minime și că se pune accentul pe reutilizarea pieselor vechi de mobilier și a obiectelor decorative, suntem siguri că mulți dintre voi veți deveni interesați de aplicarea lui în locuința dumneavoastră. De data aceasta ne vom concentra pe modul de a amenaja terasa în stil boho.
    Articol de specialitate 331
    terasa boho stil
    Avem 531 executanți pentru domeniul Terase din lemn:

    Câteva curiozități despre stilul boho

    Știați că numele boho provine de fapt din cuvântul francez bohemien, care se referă la modul de viață boem? Parizienii l-au folosit pentru a descrie artiștii care au trăit o viață lipsită de griji, simplă, nonconformistă și au călătorit prin lume fără să-și facă griji în legătură cu problemele și să cunoască alte culturi și obiceiuri.

    Astăzi, stilul boho este răspândit la fel de mult în industria modei, cât este în arta decorațiunilor interioare și exterioare. Dacă sunteți sau doriți să fiți neîngrădit, cu spiritul liber și să vă bucurați de fiecare moment, atunci stilul boho este cu siguranță pentru dvs.

    Primăvara devreme este perioada în care ne îndreptăm atenția de la spațiile interioare către terase și grădini unde ne vom bucura de primele raze de soare și de temperaturile mai ridicate pe care le aduce această perioadă a anului. Cu câteva trucuri, terasa dvs poate deveni o oază boho în care vă puteți bucura de momente libere cu prietenii și familia, sau singur, fără obligații.

    Decorarea unei terase în stil boho necesită culori

    Unele dintre caracteristicile de bază ale stilului boho sunt coloritul și culorile strălucitoare, așa că să nu vă fie teamă să combinați ceea ce pare incompatibil, sau să introduceți cât mai multe nuanțe și să creați un contrast puternic. Cu cât sunt mai multe tonuri amestecate, cu atât efectul va fi mai frapant.

    Pernuțe colorate
    Să nu vă fie teamă să combinați ceea ce pare incompatibil sau să introduceți cât mai multe nuanțe și să creați un contrast puternic
    În acest context, portocaliul, galbenul, roșul aprins, toate nuanțele de verde, albastrul mării ies cel mai mult în evidență - cu alte cuvinte, tot ce este luminos, pufos și vesel.

    Cu toate acestea, terasa  dvs boho poate fi și în culori neutre, cum ar fi alb și crem sau tonuri pământii. Puteți adăuga câteva detalii negre la mobilier și decor în aceste tonuri pentru a crea o atmosferă mistică. Daca optezi pentru aceste culori mai moderate, important este doar ca sa fie cat mai multe, de fapt, sa fie cat mai multe nuante ale unei anumite culori.

    Amenajarea terasei în stil boho înseamnă revenirea mobilierului vintage

    Acest stil care inspiră, este relaxant, urmărește viața boemă și celebrează libertatea de a trăi, se caracterizează prin culori jucăușe și mobilier vintage. Poate ai o piesă veche în garaj cu care nu știi cu ce să faci. Dacă este încă în stare bună și are nevoie doar de reparații minore și de curățare, atunci poate fi ideal pentru terasa dvs. boho.

    Dacă nu aveți astfel de piese de mobilier, puteți găsi un tâmplar care să vă facă o masă, un scaun sau chiar otoman în stil vintage.
    Reconditionare mobila veche
    Mobilierul vechi poate fi ideal pentru terasa ta boho

    Cel mai important este să alegeți piese de mobilier în funcție de dimensiunea spațiului disponibil. Dacă terasa dvs.este mică, putețiopta pentru doua ăscaune sau taburete mai mici și o masă, un pouf sau un leagăn, iar dacă este un spațiu mai mare, puteți opta chiar pentru un set de scaune confortabil de care să se bucure mai multe persoane și un bufet pentru depozitarea pernelor și cuverturilor de pat.

    Chiar și obiectele vechi, uitate, pot fi folosite pentru a decora terasa în stil boho. Poți acoperi otomanul cu o pereche colorată pe care nu o mai porți la plajă sau, de exemplu, lămpi cu franjuri și un abajur din material textil, demult demodat, stilul boho a revenit la „ușa mare”.

    Stilul boho pune accent pe materiale naturale

    Stilul boho are cu siguranță  un caracter ecologic. Pe lângă faptul că susține reutilizarea mobilierului și decorațiunilor vechi, ceea ce reduce deșeurile din depozitul de gunoi și consumul de resurse necesare pentru realizarea altora noi, se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale precum răchită, lemn, ratan, trestie și țesături din fibre naturale.

    Puteți opta pentru scaune din ratan sau răchită, covoare din bambus, leagăne suspendate din răchită, scaune realizate manual din fire de iută țesute, cuverturi de in, suporturi pentru ghivece din macrame realizate de obicei din șnur de lână sau bumbac. Dacă sunteți creativ sau îndemânatic, puteți să le faceți singur.

    Materiale naturale
    Stilul boho se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale precum răchită, lemn, ratan, trestie și țesături din fibre naturale

    O soluție excelentă pentru o terasă în stil boho va fi mobilierul realizat din plețivechi. Măsurați cu atenție spațiul disponibil și creați sau comandați un set de paleți în conformitate cu acesta, ținând cont că europaleții au dimensiuni standard de 120x80 cm. Un lucru important la care trebuie să acordați atenție este că paleții pe care îi primiți nu sunt tratați cu substanțe chimice toxice.

    Cel mai bine este să folosiți un palet vertical ca spătar, astfel încât să nu se sprijine de peretele gol și să vă facă mai confortabil. Când se termină producția de mobilier din paleți din lemn, este timpul să achiziționați perne pentru șezut și odihnă. Pernele ar trebui să fie suficient de mari încât să nu simți golurile dintre scânduri de pe scaun, dar și suficient de groase încât să te poți sprijini confortabil și să nu simți scârțâitul scândurilor la spate.

    Mobilier din paleti
    Lucrul important la care trebuie să acordați atenție este că paleții nu sunt tratați cu substanțe chimice toxice

    Terasa boho are o mulțime de lumânări și lumini

    Decorul izbitor creează un spațiu boho. Alegeți lămpi cu abajururi din material textil și franjuri sau lămpi în stil marocan, care, pe lângă faptul că sunt decorative, vor lumina spațiul romantic, mai ales dacă îți place să petreci serile de vară afară. În loc de lămpi, poți folosi și lumânări de diferite dimensiuni, deși cel mai bine este să așezi mai multe lumânări mici cu parfum încântător de lavandă, rozmarin, argan, vanilie, lemn de santal, care să te relaxeze.

    Adăugați cât mai multe perne cu modele de inspirație orientală, covoare și cuverturiîin culori vii. O alegere bună sunt și coșurile din răchită, în care puteți păstra reviste sau alte lucruri mărunte, și nu uitați de ghivecele de flori. Folosiți-le pe cele de culori colorate și dimensiuni diferite, iar dacă sunteți un suflet creativ, artistic, poți picta singur ghivecele. Unul dintre detaliile indispensabile ale terasei în stil boho este un suport de ghiveci din macrame care vă va economisi mult spațiu pentru că plantele vor atârna. Cea mai bună alegere pentru terasa dvs. boho sunt: ​​crin verde sau plantă păianjen, suculente, arborele vieții, feriga...

    Suport macrame ghivece
    Un suport de ghiveci țesut din macrame va economisi spațiu, deoarece plantele vor atârna

    Nu uitați de un detaliu important - dreamcatcher, un detaliu atât de popular în stil boho.

    Articol de specialitate 331
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Terase din lemn?

    Avem 531 executanți pentru domeniul Terase din lemn:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 531 executanți pentru domeniul Terase din lemn
    10
    3

    SOLOMON PLUVIAL CONSTRUCT SRL


    9.6
    0

    BARANYKA ŞTEFAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ


    8.9
    0

    EURO MAR MAXIM SRL


    8.9
    1

    COSTI AUTO S.R.L.