Pentru zona

    Terasă

    Articolul a fost citit chiar de 1873+ utilizatori
    Terasa este o cameră de zi în aer liber și, prin urmare, probabil este cel mai important adaos oricărei case. Vara, agitația de seară, care are loc în centrul casei în perioadele mai reci ale anului, este transferată pe terasă. Terasa devine brusc un loc pentru întâlniri și relaxare. În acest text, vă vom atrage atenția asupra a ceea ce ar trebui să acordați atenție atunci când proiectați și designați o terasă; mai ales pe elemente precum dimensiunea, materialele și, desigur, prețurile.
    Articol de specialitate 1873
    wpc profile
    Avem 530 executanți pentru domeniul Terase din lemn:

    1. Planificarea terasei

    Când planificați o terasă, ar trebui să vă întrebați mai întâi pentru ce va fi utilizată, adică ce fel de activități ar putea avea loc pe ea. Veți face baie de soare pe ea? Va servi drept loc de joacă pentru copii sau bucătărie în aer liber cu o sufragerie? Sau vreți să leneviți și nimic mai mult? Înainte de a vizita un arhitect și de a-i încredința intențiile, căutați pe internet imagini cu terase de vis. Este important să știți exact ce v-ați dori, pentru că abia atunci terasa va putea fi proiectată în funcție de așteptările dvs. Din colecția de fotografii, arhitectul poate afla, de asemenea, ce stil vă place cel mai mult.

    2. Orientarea terasei

    Utilizarea și poziția terasei sunt direct legate. Dacă pe terasă doriți o piscină pe lângă care ați face plajă, atunci un loc din partea de sud este, desigur, cea mai bună alegere. Acest lucru asigură o zi întreagă la soare. Terasa din partea de vest înseamnă soare după-amiaza și seara, de fapt, să urmăriți apusul dacă sunteți un suflet romantic. Pe de altă parte, terasa din partea de est este destinată persoanelor matinale, cărora le place a sorbi cafeaua de dimineață cu primele raze de soare. În cele din urmă, terasa orientată spre nord oferă umbră și răcoare pe tot parcursul zilei. Înainte de a decide până la urmă unde să faceți construcția, vă sugerăm, dacă puteți, să stați în fiecare dintre aceste locuri cel puțin o oră sau mai mult; în acest fel veți obține o imagine mai bună și veți afla mai multe detalii despre locație, cum ar fi lățimea câmpului vizual și poziția verdeții.

    3. Dimensiunea terasei

    Dimensiunea terasei depinde pentru ce va fi folosită. Cumva se obișnuiește să fie minimum 3x3 m. Acestea sunt dimensiunile care permit libera circulație pe terasă. Cu toate acestea, este necesar să fiți conștienți de faptul că terasa are nevoie de protecție chiar și iarna, când nu este folosită. Suprafața mare a terasei înseamnă nu numai o vacanță mai plăcută, ci și costuri mai mari de întreținere.

    4. Amenajarea terasei

    Dacă terasa este lângă casă sau este conectată la ea, atunci ar trebui elaborat cu siguranță conceptul de coordonare a culorilor interioare și exterioare. Verdele de pe terasă oferă umbră, dar și protecție împotriva vederilor nedorite, deși nu ar trebui să ignorăm faptul că, plantând anumite specii de plante, veți ține departe insectele nedorite.

    5. Mobila pentru terasă

    Cel mai important lucru este, în primul rând, să proiectezi o terasă după propriile dorințe. Doar pentru că, să spunem, bucătăriile deschise sunt în tendințe nu înseamnă că aveți nevoie de una. Dacă sunteți pentru un stil romantic ca o completare a unei grădini parfumate, ni se pare că alegerea potrivită este mobilierul din fontă sau ratan, iar dacă sunteți mai mult pentru liniile reduse și minimaliste, atunci mobilierul de grădină ar trebui să fie la fel. Dacă luați fotolii tapițate, șezlonguri, terasa se va transforma rapid într-un living în aer liber confortabil și de dorit.

    6. Pardoseli pentru terasă

    Podeaua terasei poate fi din lemn, plăci de piatră naturală, beton sau plăci ceramice.

    6.1. Podele de lemn

    Pardoselile din lemn au avantajul că suprafața lor nu se încălzește atât de repede, așa că mersul pe ele este mai plăcut. În același timp, terasele din lemn par optic mai moi decât pardoselile din piatră, dar piatra este mai durabilă în comparație cu lemnul.

    Sfaturi de specialitate de la TOTAL PROFIL CONSTRUCT S.R.L. 

    Ce tip de balustrade recomandati pentru terase?

    Când vine vorba despre balustradele exterioare, există mai multe feluri pentru care clientul poate să opteze. Balustrada din lemn este varianta mai ieftină, după care vine fierul forjat. Balustrada din inox este varianta cea mai scumpă. 

    Când vine vorba despre pardoselile pentru terase, care sunt avantajele podelelor din lemn?

    Deși sunt foarte pretențioase la întreținut, căldura unei podele de lemn este greu de atins cu alt tip de material. Lemnul este și va fi permanent la modă pentru cunoscători. Varianta mai ieftina este gresia de exterior pe care o recomandăm clienților pentru că este mult mai practică.

    Gabriel Ludovic, TOTAL PROFIL CONSTRUCT S.R.L. 

    6.2. Podea de piatra

    Plăcile ceramice vă permit să decorați terasa în diferite moduri, deoarece acestea vin în nenumărate nuanțe și modele. Dar atenție! Aveți grijă atunci când alegeți pardoseala exterioară, deoarece acestea devin alunecoase în timpul iernii sau când ploaie. De aceea, atunci când cumpărați ceramică pentru terasă este important să acordați atenție proprietăților tehnice bune, inclusiv rezistenței ridicate la alunecare.

    6.3. Pardoseli compozite

    Termenul de pardoseală compozită este un alt nume pentru terasele WPC. Recent, cele mai populare și mai căutate sunt acoperirea de podea din fibre de bambus și plastic (scânduri sau plăci din compozite din fibre de lemn, 70% și polimeri, 30%). WPC se caracterizează prin instalare ușoară, rezistență, durabilitate și faptul că aici căptușeala în sine este fabricată din plastic, ceea ce înseamnă că este potrivită și pentru suprafețele expuse la apă - în jurul piscinelor, iazurilor sau pe suprafețe fără acoperiș.

    7. Pardoseli exterioare pentru terase - prețuri și metode de instalare

    Prețul terasei depinde de dimensiuni, materiale, metoda de instalare și, nu în ultimul rând, de ofertant.

    7.1. Așezarea podelelor exterioare din lemn

    Costul aproximativ al instalării unei pardoseli exterioare din lemn din tec sau alte tipuri de cherestea, ținând cont de consumul standard de materiale, este de aproximativ 85 lei / m2.

    7.2. Preț terasă din lemn

    Prețul aproximativ al unei terase din lemn de zadă siberiană pe o substructură de până la o înălțime de 20 cm este de la 60-100 lei / m2.

    7.3. Preț terasă WPC

    Prețul terasei WPC, fără instalare, cu profil Konsta maro WPC 21x140x2500 mm este de 118,57 lei / m2. Terasa WPC este formată din scânduri sau panouri compozite din lemn atașate la substructură.

    Sperăm că, datorită sfaturilor noastre, terasa dumneavoastră va deveni mult mai mult decât un spațiu pentru socializare - un loc în care vor fi create în fiecare zi niște amtiri de neuitat.

    Exemplu de plăci ceramice pentru terasă
    Exemplu de plăci ceramice pentru terasă

    Dacă decideți să construiți o terasă, ne puteți contacta și pe daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi pe acest subiect, dar și executanți și producători cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă potrivit.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1873
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Terase din lemn?

    Avem 530 executanți pentru domeniul Terase din lemn:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 530 executanți pentru domeniul Terase din lemn
    8.9
    0

    DOMENIUL VERDE S.R.L


    9.2
    1

    TOTAL PROFIL CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    MARITRANS SRL


    8.9
    0

    ALPODEC SRL