Pentru zona

    Terasă

    Articolul a fost citit chiar de 780+ utilizatori
    Zilele însorite încep și din ce în ce mai mult timp este petrecut afară. Terasa este o parte indispensabilă a oricăror amenajări ale casei. Dacă încă nu v-ați apucat să vă gândiți la construcție sau decorare, acum este momentul! Desigur, ideea amenajării spațiului din jurul casei ridică, de asemenea, întrebări cu privire la modul de proiectare a unei terase, unde să o amplasați, cum să pregătiți baza pentru ea și ce pardoseli să alegeți în general.
    Articol de specialitate 780
    terasă din lemn
    Avem 519 executanți pentru domeniul Terase din lemn:

    1. Baza terasei

    Terasa poate fi realizată în fața casei, pe un acoperiș plat, precum și deasupra altor camere de locuit sau auxiliare, cum ar fi garaje sau subsoluri. Când terasa este deasupra camerei, aceasta trebuie izolată corespunzător; de fapt, termoizolația și hidroizolația sunt foarte importante în acest caz. Cu toate acestea, dacă terasa este setată independent, este necesar să pregătiți corect baza pentru aceasta. În plus față de pregătirea substratului, dacă terasa este amplasată lângă clădire, aceasta trebuie separată prin dilatare.

    Terasa poate fi realizată prin extinderea plăcii de beton AB existente, cu ajutorul unei construcții adecvate din oțel sau lemn. Cel mai simplu mod de a amplasa terasa este direct pe sol, fără construcție intermediară, dar în acest caz solul trebuie umplut și compactat. De fapt, mai întâi este excavat un strat de sol cu ​​dimensiunile prevăzute, apoi se toarnă un strat de nisip și pietriș, care este compactat până se obține o bază omogenizată și dură, așa-numitul tampon. Puteți citi mai multe despre pregătirea substratului în articolele noastre https://www.daibau.ro/revista/pavaj .

    2. Terasă și canalizare

    2.1. Panta terasei

    Dacă terasa este situată deasupra încăperilor de locuit sau a camerelor auxiliare, este și mai important să aveți grijă de drenajul de calitate. Terasa nou construită trebuie să aibă mai întâi un drenaj aranjat corespunzător și este important ca întreaga suprafață să aibă o pantă, adică o înclinare de aproximativ 2%. Panta adecvată poate fi creată prin teșirea suprafeței de beton, șapă sau șapă de ciment, unde această pantă ar trebui să fie de aproximativ 1 cm pe metru. Apa meteorică va curge astfel într-un canal de scurgere conectat la ieșirea pe care trebuie să o aibă fiecare terasă și de acolo în sol sau într-un rezervor.

    2.2. Hidroizolație

    Orice terasă care este plasată deasupra spațiului de locuit trebuie să fie foarte atent impermeabilizată. Acesta este singurul mod în care poate preveni scurgerea apei în încăperile inferioare și provocând daune minore sau majore. Hidroizolarea este de obicei o folie bituminoasă care este sudată sau fixată în alt mod pe substrat astfel încât să nu rămână nici cea mai mică fisură prin care ar putea trece apa. Dacă terasa este situată în grădină sau pe streașină, nu este necesară îngrijorarea cu hidroizolația.

    3. Podeaua terasei

    Terasele sunt de obicei acoperite cu lambriuri din lemn, gresie sau piatră. Lemnul este o placare exterioară foarte potrivită pentru terase, deoarece face mediul mai ospitalier și mai plăcut, dar trebuie protejat în mod adecvat. În plus, materialul selectat în sine ar trebui să fie realizat din lemn mai dur și de calitate superioară, cum ar fi zada siberiană sau tec. În mod similar, dacă optați pentru plăci ceramice, acestea trebuie să fie destinate utilizării în exterior, adică trebuie protejate de influențele externe și de o calitate suficientă pentru a fi rezistente și de lungă durată. Mai puțin problematică este alegerea unei pietre care este durabilă în sine. Cu toate acestea, ar trebui să vă adresați ofertantului sau arhitectului cu privire la tipul de piatră, deoarece nu toate sunt potrivite în acest scop.

    4. Podea din scânduri, decking

    Scândurile sau plăcile sunt una dintre cele mai populare modalități de acoperire a terasei. Acest lucru se datorează faptului că sunt foarte plăcute la atingere, puteți merge desculți pe ele, nu se încălzesc excesiv la soare și, în același timp, arată natural și autentic. Scândurile și plăcile din lemn pentru terase, care sunt mai bine cunoscute și denumite de către comercianți în mod comun decking, se potrivesc practic în fiecare casă. În același timp, trebuie să fiți conștienți de faptul că, dacă plăcile de terasă sunt realizate din lemn masiv sau tratat termic, lemnul va fi mai sensibil la condițiile meteorologice și la oscilațiile de temperatură, chiar și pe lângă tratamentul de protecție și acoperiri.

    5. Pardoseli de terasă WPC

    O bună alternativă la scândurile de lemn și plăcile de terasă este WPC. WPC este de fapt un compozit din lemn care este disponibil în multe modele și culori diferite, deci este un înlocuitor excelent pentru lemnul natural. Scândurile și plăcile WPC pentru curte și terasă sunt mult mai durabile, rezistente și de lungă durată, deși sunt oarecum diferite de lemnul natural. Plăcile și scândurile WPC sunt excelente pentru locurile cu multă umiditate și apă, deoarece rezistă mult mai bine decât lemnul natural. Sunt ideale pentru zonele din jurul piscinelor, iazurilor și altele asemenea.

    Plăcile WPC sau plăcile de terasă sunt extrem de rezistente și frumoase
    Plăcile WPC sau plăcile de terasă sunt extrem de rezistente și frumoase

    Dacă decideți să realizați o terasă, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 780
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Terase din lemn?

    Avem 519 executanți pentru domeniul Terase din lemn:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 519 executanți pentru domeniul Terase din lemn
    8.6
    0

    SZTOJKA MICI ACOPERISURI INTELIGENTE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ


    9.5
    0

    FOIȘOARE ART DESIGN SRL


    9.3
    0

    CESO ACTIV GOLD CONSTRUCT S.R.L.


    9.9
    0

    COMANDA UN ACOPERIS S.R.L