Pentru zona
    Un diriginte de șantier este un expert care se va asigura de funcționarea fără probleme a construcției dumneavoastră și vă va economisi mulți bani. Dar ce înseamnă de fapt supervizarea construcției?
    Articol de specialitate 329
    supravegherea constructiei
    Avem 158 executanți pentru domeniul Supervizare lucrări de construcții:

    1. Când este necesară supervizarea construcției și cum funcționează?

    Conform Legii 177/2015 care modifică şi completează Legea 10/1995 privind calitatea în construcţi, supravegherea construcției este obligatorie pentru toate clădirile solicitante, ceea ce înseamnă și pentru construcția unei case de familie. Supravegherea construcției trebuie să fie asigurată cel târziu în ziua începerii lucrărilor pregătitoare pe șantier, adică înainte de pilonarea clădirii.

    Practic, supravegherea construcției presupune efectuarea unui control profesional cuprinzător pe șantier. Aceasta înseamnă că se verifică dacă această construcție este realizată în conformitate cu documentația de proiect pentru care ați primit autorizația de construire și alte documente și reglementări relevante. Un bun diriginte de șantier poate economisi mulți bani, nervi și probleme și poate preveni greșelile în timpul construcției pe care executanții și furnizorii de servicii ar dori să le ascundă și, mai ales, vă poate proteja prin monitorizarea și verificarea cantităților calculate și reale de materiale și a lucrărilor terminate; de asemenea, poate fi foarte util atunci când negociați cu executanții. Un bun expert poate economisi până la 30%, fără a compromite în niciun fel calitatea construcției. Desigur, este necesar ca acesta să fie o persoană complet independentă de toți cei implicați și interesați.  

    Există diferite tipuri de supervizare, de la dirigintele de șantier care vizitează șantierul doar din când în când, până la colaborarea strâns legată cu dumneavoastră și asistența în toate fazele proiectului, inclusiv în construcția financiară. Depinde în mare măsură de modul în care îl angajați și de nivelul său de profesionalism.

    2. Servicii bune de control al construcțiilor

    Există să zicem, două opțiuni când vine vorba de supervizarea construcției. Puteți asigura doar respectarea minimelor legale, iar dirigintele de șantier va face vizita doar de câte ori este necesar. Totuși, dacă doriți un serviciu complet și profesionist, unde ridicarea casei dumneavoastră să fie realizată optim în toate sensurile - ceea ce înseamnă pe lângă alegerea și montarea materialelor calitative, în cantități precis determinate, negocierea și angajarea executanților și prestatorilor de servicii, control zilnic și complet asupra tuturor aspectelor lucrărilor de pe șantier până la încheierea tuturor lucrărilor și predarea lucrării, vă sfătuim să planificați alocarea mai multor surse financiare. O bună supervizare a construcției va include cel puțin următoarele activități:

    2.1. Asistență în alegerea unui executant

    Dirigintele de șantier al dumneavoastră va colecta oferte de la executanții calitativi care sunt potriviți pentru tipul de construcție solicitat, până nu începeți să construiți. Împreună cu dânsul, puteți pregăti un fișier Excel, în care apoi puteți compara ofertele și articolele individuale.

    De asemenea, este recomandat să se lucreze cu meșterii sau firmele alese la optimizarea cantităților și tipurilor de materiale înainte de începerea construcției și, în consecință, la revizuirea contractului de construcție.

    2.2. Supravegherea construcției

    Pe lângă monitorizarea conformității construcției cu documentele de proiectare și toate celelalte documente relevante, un expert bun va controla calitatea și metoda de montare a materialelor. Dacă așa ați făcut înțelegerea, acesta își va asuma sarcina de a monitoriza și verifica în permanență dacă sunt montate materialele adecvate și dacă sunt aplicate soluțiile de sistem planificate, precum și dacă toate instalațiile și toate dispozitivele tehnice și tehnologice necesare și echipamentele însoțitoare sunt la locul lor.

    2.3. Optimizarea costurilor de construcție

    Funcția cheie a dirigintelui de șantier este de a optimiza toate costurile directe și indirecte. Din practică se știe că multe detalii pot fi realizate mai rapid, mai eficient și într-un mod mai simplu decât și-a imaginat arhitectul. Angajând un profesionist experimentat și profesionist, puteți economisi foarte mult, la toate tipurile de lucrări și servicii de construcții și de meșteșug, începând de la fundație până la acoperiș și grădină.

    2.4. Coordonarea executanților

    Dacă sunteți de acord, dirigintele de șantier se va ocupa și de organizarea și întreținerea șantierului. Un adevărat profesionist va ști să creeze un program detaliat și cuprinzător al șantierului, să gestioneze estimările costurilor pentru situații individuale și să supravegheze optimizarea costurilor de construcție.

    3. Costul supravegherii construcției

    Costul supravegherii iese de obicei la 0,9-1,5 % din valoarea totală a investiției. Supravegherea de bază va costa între 1.500 și 2.000 RON și aproximativ 2.000 și 4.000 RON pentru supravegherea constantă.

    Dirigintele de șantier va examina documentația completă
    Dirigintele de șantier va examina documentația completă

    supraveghere-santier.jpg

    Articol de specialitate 329
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Supervizare lucrări de construcții?

    Avem 158 executanți pentru domeniul Supervizare lucrări de construcții:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 158 executanți pentru domeniul Supervizare lucrări de construcții
    8.9
    0

    9H BIROU ARHITECTURA SRL


    8.9
    0

    DIMMER SRL


    8.9
    0

    OCEAN 2000 SRL


    8.9
    0

    DEROM TOTAL SRL