Pentru zona

    Jurnal de Șantier necesar zilnic pe șantier

    Articolul a fost citit chiar de 833+ utilizatori
    Jurnalul de Șantier este un document obligatoriu care trebuie să fie întotdeauna pe șantier. Numele în sine indică faptul că servește în mod regulat la ținerea evidenței stării și evenimentelor de pe șantier atâta timp cât construcția continuă, adică până la recepția la terminarea lucrărilor la clădire. Jurnalul de Șantier este responsabilitatea executanților și a dirigintelui de șantier, iar pentru dumneavoastră va fi bine să știți câteva lucruri de bază despre el, fie că este în format electronic sau pe hârtie.
    Articol de specialitate 833
    jurnal de santier
    Avem 153 executanți pentru domeniul Supervizare lucrări de construcții:

    1. Jurnal de Șantier: scop și conținut

    Fie că este pe hârtie sau în formă electronică, Jurnalul de Șantier este un document din care puteți vedea cum a decurs construcția, cine au fost participanții, cine și ce materiale au fost montate și toate celelalte detalii. În plus, se poate afla din Jurnal dacă a fost vorba de un proiect obișnuit sau urgent pe șantier.

    2. Când se întocmește jurnalul de Șantier?

    2.1. Un Jurnal de Șantier este esențial pentru aproape orice tip de construcție

    Se spune că întocmirea unui Jurnal de Șantier este obligatorie pe șantierele clădirilor pentru care s-a eliberat autorizație de construire. Acest tip de document nu este necesar doar în situațiile când realizați o clădire simplă, cum ar fi un perete de sprijin sau o streașină pentru mașină.

    2.2. Jurnalul de Șantier: înscrieri și reparații

    Înregistrările și schițele din Jurnalul de Șantier trebuie scrise sau desenate cu un pix, sau mai bine zis, cu un pix care nu poate fi șters fără a lăsa o urmă vizibilă. Ele pot fi introduse și prin computer, dar pe un mediu vizibil permanent. Acestea trebuie semnate de mână, iar data semnării trebuie indicată. Toate intrările incorecte trebuie tăiate pentru a rămâne lizibile. Toate corecțiile trebuie să aibă data la care a fost descoperită eroarea și semnătura persoanei care a observat eroarea și a introdus/marcat corecțiile.

    Limba Contractului și a tuturor comunicărilor, inclusiv a Jurnalului de Șantier,  dintre Antreprenor, Beneficiar și Supervizor sau reprezentanții lor va fi limba română, cu excepția cazului în care este prevăzut altfel în Acordul Contractual.

    3. Forma și conținutul Jurnalului

    3.1. Copertă și foile de lucru

    Jurnalul de Șantier constă din prima pagină pe care sunt scrise informații de bază despre proiect și participanți și foile care sunt completate și adăugate zi de zi, pe măsură ce construcția progresează. Jurnalele zilnice sunt un tip de rapoarte zilnice. Într-un astfel de document, sunt introduse toate datele relevante pe baza cărora pot fi determinate cursul și metoda de construcție a clădirii în ansamblu, precum și pe faze individuale și informațiile și datele care influențează sau pot influența cursul așteptat, metoda și termenul de construcție, adică lucrările. În fișele zilnice se înscriu condițiile meteorologice în timpul executării lucrărilor, numărul de muncitori de pe șantier și uneltele, mașinile, echipamentele și dispozitivele utilizate pe anumite părți ale șantierului.

    Antreprenorul descrie, de asemenea, exact ce lucrări au fost efectuate și ce materiale au fost montate, cine sunt producătorii acestora, numerele de serie și alte marcaje.

    3.2. Completarea jurnalului de șantier: formă și model

    Forma și conținutul, precum și modul de completare a primei pagini și a foilor zilnice ale Jurnalului de Șantier, sunt determinate cu precizie și nu pot fi schimbate și pot fi găsite pe Internet. Marca sau logo-ul investitorului sau al antreprenorului pot fi lipite pe partea superioară sau inferioară a foii introductive și a foii zilnice, dacă investitorul și antreprenorul convin. Dacă înregistrările enumerate pentru o zi sunt prea cuprinzătoare pentru o singură coală, pot fi folosite mai multe pagini (fișe), marcate cu același număr și dată, iar ordinea lor cu litere sau cifre.

    3.3. Câte copii sunt necesare?

    Jurnalul de Șantier se scrie separat, pe o foaie separată pentru fiecare zi, care se înscrie întotdeauna în dublu exemplar (folosind un sistem de autocopiere) sau, dacă este necesar, în mai multe exemplare. La cererea Supervizorului, Antreprenorul va pune la dispoziția Supervizorului, în locul specificat de acesta, o copie a Jurnalului de Șantier.

    Jurnalul de șantier trebuie ținut zilnic, pentru fiecare zi lucrătoare pe șantier, și începe cu înregistrarea șantierului.
    Jurnalul de șantier trebuie ținut zilnic, pentru fiecare zi lucrătoare pe șantier, și începe cu înregistrarea șantierului.

    4. Cum se ține Jurnalul de Șantier?

    4.1. CÂND începe Jurnalul?

    Ținerea Jurnalului începe cu prima zi lucrătoare la șantier și se încheie la data de recepție a clădirii. Persoana responsabilă introduce datele în fiecare zi, iar participanții la construcția clădirii le semnează la fiecare inspecție sau control.

    În Jurnalul de Șantier se introduc date de la începutul lucrărilor pregătitoare, cum ar fi excavarea gropii de construcție și compactarea terenului etc.

    4.2. CINE ține Jurnalul de Șantier?

    Jurnalul de șantier (precum și carnetul de măsurători de calcul când este prescris) trebuie păstrate pe șantier de către o persoană desemnată de antreprenor, pentru toate lucrările și sarcinile pe care antreprenorul le are în timpul construcției. Acea persoană împuternicită ține un jurnal pe toată durata executării lucrărilor, până în momentul predării lucrării efectuate de acel antreprenor. Pentru lucrările legate de clădirea aflată în construcție, dar efectuate în afara șantierului, Jurnalul de Șantier nu se ține.

    4.3. CINE semnează Jurnalul de Șantier?

    Jurnalul de Șantier se ține pe șantier de o persoană autorizată în numărul de exemplare convenit. Înscrierile sunt semnate mai întâi de acea persoană autorizată, apoi de către conducătorul responsabil de lucrări și în final de către supervizorul responsabil sau adjunctul acestuia - supervizorul responsabil pentru un tip de lucru. Dacă persoanele responsabile cu sarcinile individuale și meșterul responsabil nu sunt de acord cu o anumită înregistrare, aceasta se înscrie și în Jurnal împreună cu o explicație, datată și semnată.

    În cazul în care beneficiarul acelei investiții responsabil pentru obținerea autorizației de construcție, în timpul construcției clădirii, observă discrepanțe, observații și sugestii privind modul de corectare a situației, acest lucru la fel se înscrie în Jurnal.

    4.4. CUI trebuie să fie disponibil Jurnalul de Șantier?

    Jurnalul de construcție trebuie să fie disponibil pentru înscrieri tuturor participanților la construcția clădirii și controlorilor competenți. Extrasul original din înscrierea în Jurnalul de Șantier poate fi dat persoanei responsabile, în timp ce originalul rămâne în Jurnal pe șantier.

    4.5. CÂND se termină Jurnalul?

    Înregistrările în Jurnalul de Șantier se încheie cu finalizarea lucrărilor, adică la recepția clădirii.

    5. Temeiul juridic al Jurnalului de Șantier

    Despre Jurnalul de Șantier puteți citi mai mult în Condiții din 10 ianuarie 2018 generale și specifice și acordul contractual pentru contractele de execuție de lucrări publicat în Monitorul Oficial. Aici se menționează următoarele: ”Orice comunicare scrisă dintre Beneficiar și/sau Supervizor, pe de o parte, și Antreprenor, pe de altă parte, va indica denumirea Contractului și numărul de identificare și se va trimite prin poștă, fax, e-mail cu semnătură digitală sau se va livra personal, la adresa corespunzătoare indicată de părți în acest scop în Acordul Contractual.”

    Articol de specialitate 833
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Supervizare lucrări de construcții?

    Avem 153 executanți pentru domeniul Supervizare lucrări de construcții:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 153 executanți pentru domeniul Supervizare lucrări de construcții
    9.8
    0

    SUPERCON SRL


    10
    0

    POINT ARCHITECTS SRL


    9.5
    0

    AGUA KANGEN ARAGON SRL

    1
    9.5
    0

    EMAR GRUP SRL