Pentru zona
    Prețul demolării unei case de familie obișnuite depinde de mulți factori. Primii factori sunt dimensiunea și compoziția structurală a clădirii care este demolată. Pe lângă casa în sine, prețul demolării depinde și de locația parcelei, adică de configurația terenului și de dificultatea de acces. Toate acestea sunt elemente care pot crește în cele din urmă costul total al lucrărilor de demolare.
    Articol de specialitate 471
    demolare casa
    Avem 790 executanți pentru domeniul Demolări:

    1. Când decideți să demolați casa?

    1.1. Demolarea casei din cauza unor deteriorări structurale grave

    În cazul în care casa este grav avariată de dezastre naturale, cutremure sau alte cauze, iar renovarea se dovedește că nu e practică sau e prea costisitoare, singura decizie rezonabilă este de a o demola și de a construi una nouă. De fapt, renovările ar fi atât de costisitoare și consumatoare de timp încât investiția ar fi practic aceiași cu dărâmarea și construirea unei noi. Deși repararea daunelor structurale grele și mari nu are sens, investiția în altele mai mici cauzate de vechime nu este fără rost.

    1.2. Demolarea casei vechi

    Ca toate lucrurile, clădirile au durata lor. În cazul în care casa existentă este foarte veche, dărăpănată și nu corespunde standardelor moderne de construcție și nici nu oferă o viață de calitate conform cerințelor actuale, renovarea de multe ori nu are sens. De cele mai multe ori, prin renovare nu se poate schimba sau adapta radical planul casei. În plus, casele vechi și deosebit de necalitative au probleme precum construcția dărăpănată, defecte de fundație sau probleme serioase la alimentarea cu apă, instalații electrice sau canalizare, care determină anual costuri mari de întreținere. În astfel de situații, demolarea este cu siguranță o opțiune mai rezonabilă și mai oportună.

    1.3. Amenajarea inadecvată a camerelor

    Viața contemporană aspiră către spații conectate, fluide, cu deschideri mari de ferestre care leagă interiorul cu exteriorul. În cazul în care camerele din casă nu se potrivesc nevoilor sau stilului dumneavoastră de viață, iar remodelarea nu este fezabilă din niciun motiv sau ar fi prea costisitoare, puteți lua în considerare demolarea și ridicarea unei clădiri noi cu un aspect mai bun.

    1.4. Demolarea casei din cauza pericolelor pentru sănătate

    Ultimul motiv pentru care este inteligent să vă decideți să demolați casa sunt riscurile pentru sănătate. Dacă există riscuri pentru sănătate, cele prezentate de izolarea slabă, mucegaiul și umezeala, dăunătorii sau prezența unor substanțe toxice precum azbestul (se găsește adesea pe acoperișurile caselor vechi), demolarea și construirea unei noi clădiri este adesea singura alternativă mai bună.

    Uneori, demolarea casei este soluția optimă, semnificativă și cea mai rentabilă
    Uneori, demolarea casei este soluția optimă, semnificativă și cea mai rentabilă

    2. Cât durează să demolați o casă?

    În general, demolarea casei durează de la câteva zile la câteva săptămâni. În primul rând, depinde de materialul de construcție din care a fost construită casa. Casele modulare se demontează ușor, iar componentele sunt luate pentru prelucrare sau la deșeuri. Demolarea casei modulare va fi astfel finalizată în câteva zile, dacă se ia în calcul și demolarea plăcii de fundație. Demolarea unei case din cărămidă durează de obicei una până la două săptămâni, pe când cel mai mult timp este necesar pentru demolarea unei case din beton armat - poate dura două până la trei săptămâni. Timpul demolării depinde și de mărimea casei.

    Complicațiile neprevăzute, cum ar fi probleme neașteptate cu materialele de construcție sau structurile subterane, pot prelungi termenul limită pentru demolarea unei case.

    3. Este necesară o autorizație de construire pentru demolarea unei case?

    Da, în cele mai multe cazuri este necesară o autorizație de construire pentru demolare, chiar și impusă de lege. De fapt, este necesară o autorizație de construire pentru demolarea tuturor structurilor mai mari, inclusiv a caselor de locuit sau a spațiilor comerciale. În astfel de cazuri, trebuie depusă documentația corespunzătoare înainte de începerea demolării, inclusiv planurile de demolare, măsuri de siguranță și potențiale impacturi asupra mediului. Autorizația de construire pentru demolarea clădirilor mai mici, cum ar fi clădirile auxiliare mai mici, șoproanele sau garajele nu este necesară în principiu, cu excepția cazului în care clădirea este protejată ca monument, dacă este situată într-o zonă naturală sau protejată în alt fel. Același lucru este și în cazul în care clădirea face obiectul unui litigiu juridic.

    Nerespectarea cerințelor privind autorizația de construire în timpul demolării poate duce la consecințe legale și amenzi, de aceea este întotdeauna recomandabil să obțineți autorizațiile necesare și să respectați reglementările locale.
    Demolare casa
    Prețul demolării casei depinde de dimensiune, materiale și construcție; cea mai dificilă și mai costisitoare este demolarea clădirilor din beton armat.

    4. Când nu este posibilă demolarea casei?

    4.1. Protejarea patrimoniului cultural

    Demolarea casei nu este de obicei posibilă sau nu este permisă atunci când întreaga clădire sau o parte a acesteia este protejată ca monument cultural și sub supravegherea Institutului Național al Patrimoniului din România. Diferite părți ale clădirii sunt adesea evaluate diferit, ceea ce înseamnă că unele părți pot fi demolate, altele păstrate la aceleași dimensiuni, iar altele păstrate sau restaurate exact așa cum sunt (cel mai înalt grad de protecție). În astfel de cazuri, trebuie să vă consultați cu Institutul și autoritățile locale.

    4.2. Protecția mediului și demolarea caselor

    În cazul în care casa este construită într-o zonă de mare sensibilitate ecologică, precum zonele cu specii protejate de plante sau animale, zonele cu corpuri de apă sau zonele de mare frumusețe naturală, pot exista restricții la demolare din cauza protecției mediului. Demolarea ar putea pune în pericol ecosistemele sensibile și, prin urmare, nu este permisă.

    4.3. Contracte și limite legale

    Uneori există limite legale care decurg din contracte sau acorduri. De exemplu, dacă dumneavoastră sau proprietarul anterior v-ați obligat să păstrați casa sau dacă clădirea face parte dintr-un aranjament de teren sau de proprietate.

    5. Demolare case: preț

    Prețul demolării unei case depinde de mai mulți factori, dar cheia este, desigur, dimensiunea casei. Mai simplu spus, cu cât casa este mai mare, cu atât este nevoie de mai multă muncă pentru demolare, ceea ce mărește costul. Prețul demolării este influențat și de tipul de material de construcție utilizat în construcție. De exemplu, o casă din cărămidă necesită mai multă muncă și costuri mai mari pentru demolare decât cea din lemn. Demolarea unei clădiri din beton armat necesită cea mai mare muncă și timp, unde trebuie folosite utilaje speciale, mașini și unelte cu lame de tăiere diamantată.

    Prețul demolării unor ziduri din cărămidă de până la 15 cm grosime se ridică la 30-60 RON/m2. Cu alte cuvinte, demolarea unei case familiale de 120 m2 ar costa între 3.600 și 7.200 RON.

    Prețul este ușor influențat de locația și distanța până la deșeurile de construcții. În cazul în care casa este greu accesibil sau la mare distanță, costurile de transport și de îndepărtare a molozului vor fi cu siguranță mai mari. Dacă o casă este contaminată cu materiale periculoase, cum ar fi azbest sau alte toxine, vor fi necesare protecție suplimentară, muncă și, prin urmare, costuri pentru îndepărtarea în siguranță a acestor materiale.

    Articol de specialitate 471
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Demolări?

    Avem 790 executanți pentru domeniul Demolări:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 790 executanți pentru domeniul Demolări
    8.9
    0

    LEND CONCEPT CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    AGUA KANGEN ARAGON SRL

    1
    8.9
    0

    DIANA DIAMANT S.R.L.


    8.9
    0

    DECODESIGN PLUS S.R.L.