Pentru zona

    Demolarea pereților despărțitori și spargerea pereților pentru a monta uși

    Articolul a fost citit chiar de 1250+ utilizatori
    Atunci când renovăm o locuință, de multe ori dorim să unim anumite încăperi sau să executăm conexiuni noi și să montăm uși între camere. Pentru aceasta este necesară demolarea totală sau parțială a anumitor pereți sau spargerea pereților.
    Articol de specialitate 1250
    demolare usa
    Avem 790 executanți pentru domeniul Demolări:

    Pentru demolarea pereților despărțitori, nu avem nevoie de autorizație. De obicei, executăm această lucrare manual. Pentru demolarea totală sau parțială a pereților de susținere - care au un rol fundamental în asigurarea stabilității obiectului - și pentru modificarea construcției de susținere a clădirii, avem nevoie de autorizație de construire.

    Din motive de siguranță, pereții se demolează de sus în jos. Este interzisă dărâmarea pereților prin săparea la baza acestora, pentru că astfel ei ar putea cădea în mod neașteptat.

    Pentru a conecta anumite camere, putem executa numai o deschidere – spargerea peretelui -pentru a trece dintr-o cameră în alta. Deschizătura în perete se execută de obicei cu un fierăstrău special, pentru a nu deteriora zona înconjurătoare a deschizăturii. Deschizătura trebuie să fie întărită prin montarea unui element de susținere, a unei grinzi. Tipul elementului de susținere sau al grinzii depinde de mărimea deschizăturii executate în perete. În cazul deschizăturilor de mici dimensiuni - pentru montarea de uși - se poate folosi o grindă ceramică prefabricată, în timp ce pentru deschizături mari se folosesc profiluri din oțel I.

    Demolarea și spargerea pereților, ca și montarea grinzilor de susținere sunt executate de zidari. Înainte de a începe lucrările, în mod obligatoriu trebuie să vă consultați cu un expert în statică, mai ales dacă veți afecta construcția de susținere și dacă dimensiunile suprafețelor afectate depășesc 1,5 m.

    Articol de specialitate 1250
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Demolări?

    Avem 790 executanți pentru domeniul Demolări:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 790 executanți pentru domeniul Demolări
    8.9
    0

    GEOTRV SRL


    8.9
    1

    DIVIZIA DE SCHELE SRL


    8.9
    0

    SC MAN-INVEST ENGINEERING SRL


    8.9
    0

    S & A MARA BAU S.R.L.