Pentru zona
    Foarte des se întâmplă ca oamenii să adapteze tavanul adică transformarea acestuia în mansardă din necesitate. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să fie întotdeauna cazul, deoarece spațiile de mansardă pot fi foarte interesante și amenajarea lor este o provocare mult mai mare pentru oricine se ocupă de interioare. La adaptarea tavanului, de fapt la amenajarea mansardei este extrem de important să acordați o atenție deosebită iluminatului, decorațiunii acoperișului și amenajării mobilierului.
    Articol de specialitate 202
    reamanajare tavan
    Avem 794 executanți pentru domeniul Mansarda:

    1. Design interior al mansardei

    Tavanurile sunt un spațiu cu totul special, deoarece sunt delimitate de laturi înclinate. Acele suprafețe trebuie tratate într-un mod specific, dar în așa fel încât să asigure luminozitate maximă.

    Designerii recomandă, în general, ca întregul spațiu să rămână complet deschis, astfel încât elementele de construcție să rămână vizibile. Dacă acoperișul este din lemn, cu atât mai bine. Este grozav și când nu există beton sau pereți despărțitori, de atunci totul pare mai luminos, aerisit și spațios, departe de locurile claustrofobe pe care odinioară erau mansardele.

    Mansarda renovare
    Se recomandă ca tavanele mansardelor să nu fie inchise, iar grinzile să rămână vizibile, deoarece astfel întreg spațiul pare mai deschis.

    2. Reamenajarea tavanului - izolarea este indispensabilă!

    Un apartament la mansardă trebuie să fie izolat corespunzător dacă doriți să vă asigurați o locuire confortabilă și eficientă din punct de vedere energetic. Un spațiu de mansardă izolat necorespunzător poate provoca pierderi inutile de căldură, condens și creșterea mucegaiului, ceea ce duce inevitabil la o sănătate precară și la costuri generale mari.

    Când vă gândiți la izolarea mansardei, este important să luați în considerare mai mulți factori. În primul rând, alegeți tipul potrivit de izolație - una care se potrivește nevoilor și bugetului dumneavoastră. În al doilea rând, asigurați-vă că izolația este montată corect și, în sfârșit, este esențial să izolați întreaga mansardă, inclusiv pereții, podeaua și tavanul.

    2.1. Vata minerală pentru un apartament la mansardă

    Unul dintre cele mai comune tipuri de izolații pentru mansarde este vata minerală. Acest tip de izolație este realizată din fibră de sticlă sau vată bazaltică și poate fi montată cu ușurință între grinzile de tavan sau pereți. Vata minerală este o soluție eficientă pentru reducerea pierderilor de căldură, și se caracterizează și prin faptul că reduce cantitatea de praf.

    2.2. Polistiren expandat pentru mansardă

    O altă opțiune este să folosiți polistiren expandat (EPS), care este adesea folosit pentru a izola pereții și tavanele. Polistirenul expandat are o conductivitate termică extrem de scăzută, ceea ce înseamnă practic că reduce pierderile de căldură. În plus, se caracterizează prin faptul că reduce cantitatea de praf și previne dezvoltarea mucegaiului.

    Spațiul de locuit de sub acoperiș trebuie să fie bine izolat, astfel încât să se poată locui confortabil într-un mod eficient din punct de vedere energetic ​
    Spațiul de locuit de sub acoperiș trebuie să fie bine izolat, astfel încât să se poată locui confortabil într-un mod eficient din punct de vedere energetic

    2.3. Montarea izolației în spațiul mansardei

    Vata minerală sau celuloza sunt adesea folosite pentru a se izola podeaua mansardei. Vata minerală poate fi plasată între grinzile podelei sau introdusă în golurile dintre podelele existente și cele noi. Izolația din celuloză este realizată din hârtie reciclată și are proprietăți excelente de izolare termică și fonică.

    Sfatul nostru: Indiferent că puteți izola singuri spațiul de mansardă - este mai bine să lăsați o astfel de muncă unui executant experimentat. Montarea necorespunzătoare a izolației poate duce la formarea condensului și, prin urmare, a umezelii și mucegaiului, care sunt periculoase pentru sănătate și cu siguranță nu sunt de dorit nici într-o zonă rezidențială.

    2.4. Avantajele izolației adecvate a mansardei

    Izolația îmbunătățește calitatea aerului prin reducerea pătrunderii frigului și a umezelii în pod, prevenind astfel dezvoltarea mucegaiului și a umezelii. Aerul umed provoacă alergii și probleme respiratorii, așa că un astfel de microclimat cu siguranță nu este de dorit și trebuie evitat.

    Pe lângă îmbunătățirea calității aerului și confortului, izolarea adecvată a spațiului de locuit de sub acoperiș poate duce la economii semnificative la facturile de încălzire și răcire. Cu o izolare adecvată, veți putea menține casa caldă în lunile reci și răcoroasă în lunile de vară, contribuind la un stil de viață mai durabil.

    Sfatul nostru: La izolarea mansardei trebuie luate în considerare calitatea și vechimea acoperișului existent. Dacă acoperișul este vechi sau deteriorat, pot apărea scurgeri, precum și apariția umezelii și a condensului. În acest caz, înainte de montarea izolației, se recomandă mai întâi înlocuirea acoperișului și, dacă este necesar, renovarea structurii acoperișului.

    3. Dispunerea ferestrelor în pod

    Este foarte important ca dispunerea ferestrelor, adică deschiderile ferestrelor de pe acoperiș, să maximizeze spațiul optic și să permită să patrundă cât mai multa lumină naturală. Pentru a realiza acest lucru, acoperișul trebuie să rămână deschis. Luminatoarele sunt mai greu de montat decât cele clasice, așa că pot fi înlocuite cu unele panoramice, dar cel mai important este că sunt suficiente.

    Numărul de ferestre este determinat în funcție de părțile lumii cărora pantele le sunt întoarse,  precum și de gradul acestora. Este recomandat ca iluminatoarele să fie instalate la o înălțime de nu mai puțin de 90 cm, deși există și cele care se află sub creasta în sine. In acest fel se obtin efecte de iluminare mai interesante, mai ales noaptea.

    Se recomandă ca toate luminatoarele să fie la o distanță de podea de la 90 cm în sus Se recomandă ca toate luminatoarele să fie la o distanță de podea de la 90 cm în sus
    Se recomandă ca toate luminatoarele să fie la o distanță de podea de la 90 cm în sus 

    Dacă există posibilitatea de a folosi partea frontală a mansardei, livingul ar trebui să fie amplasat cu siguranță acolo. Dacă nu există o astfel de posibilitate, se recomandă ca iluminatorul să fie mai mare de 2 m2. Pentru a oferi suficientă lumină, se poate instala fie un iluminator, fie o casă de acoperiș; ambele pot fi observate pe fațadă, cu faptul că casa adaugă spațiu și pare mai dinamică.

    4. Apartament la mansardă - amenajarea spațiului și aranjarea mobilierului

    Dispunerea mobilierului la renovarea mansardei nu este un element neglijabil al amenajării. Dacă întreaga mansardă este suficient de înaltă încât să poți sta în picioare în mod normal și să vă mișcați în ea, nu este nicio problemă. Totuși, dacă peretele parapetului (peretele de pe părțile laterale ale podului) este mai jos, acesta poate fi folosit ca loc pentru piese de mobilier mai mici. De obicei, piesele de mobilier mai mari de dimensiuni standard nu pot să încape în mansardă, așa că proiectarea mobilierului este o sarcină mai solicitantă care necesită imaginație, expertiză și inventivitate. Poate este o idee bună să angajați un arhitect pentru asta, pentru că dânsul va ști să potrivească toate elementele indispensabile și necesare conform cerințelor dumneavoastră.

     

    Articol de specialitate 202
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mansarda?

    Avem 794 executanți pentru domeniul Mansarda:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 794 executanți pentru domeniul Mansarda
    8.9
    0

    XENEDU TRADING SRL


    8.9
    0

    JOHAN TINICHIGERIE SRL


    8.9
    0

    BASAJ CONSTRUCT 2016 SRL


    8.9
    0

    MIKLOS MÁROȘAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ