Pentru zona
    Vă mutați în sfârșit în propria mansardă? Felicitări! Sunteți unul/una dintre puținii norocoși din România care a reușit să rezolve problema locuirii. Însă, aceste tipuri de apartamente au specificul lor, din cauza cărora s-ar putea să vă confruntați cu numeroase provocări atunci când le mobilați. Camerele pot fi cu adevărat frumoase, dar din cauza acoperișului înclinat, necesită și mobilier și echipamente diferite. Se referă în general la grinzile și ferestrele de mansardă și la rolul lor în proiectarea întregului spațiu. Sistemele de umbrire externe sau rulourile de pe ferestre sunt absolut necesare. Dacă doriți să vă transformați mansarda într-un loc minunat pentru o viață calitativă, iată ce nu ar trebui să neglijați.
    Articol de specialitate 461
    amenajare mansarda
    Avem 794 executanți pentru domeniul Mansarda:

    1. Elemente frumoase ale spațiului de locuit sub acoperiș

    1.1. Construcția mansardei este cea mai interesantă

    Oamenii aleg să locuiască la mansardă datorită farmecului lor unic, s-ar putea spune, irezistibil. În zonele urbane, desigur, este un mare avantaj când puteți privi cerul nesfârșit sau întâmplările de pe stradă de la acea înălțime. Apartamentele de mansardă oferă o experiență complet diferită a împrejurimilor și a orașului decât cele obișnuite de la etajele inferioare. În afară de priveliștea nelimitată, decorul arhitectural al unor astfel de spații este și fascinant: grinzi și buiandrugi din lemn sau oțel, coloane, armături triunghiulare și multe altele. În loc să ascundeți elemente structurale atât de frumoase, este mult mai bine să le încadrați într-un concept de design unic.

    Nu uitați, apartamentele de mansardă sunt unități rezidențiale unice tocmai datorită calităților specifice privind spațiul, a căror parte integrantă sunt elementele structurale brute clar vizibile.

    1.2. Apartamente tip mansardă în stil industrial

    În unele apartamente, în special în cele mai noi de la mansardă, structura de susținere este adesea formată din stâlpi și grinzi din oțel. Spre deosebire de lemn, ele nu pot fi lăsate în „starea” lor brută, netratată, deoarece reglementările cu privire la siguranță în caz de incendiu impun ca oțelul să fie protejat prin acoperiri sau vopsea. Concret, aceasta înseamnă că toate părțile structurii din oțel care ar rămâne vizibile trebuie vopsite cu agenți de protecție rezistenți la foc. Din fericire, în ofertă există foarte multe tipuri, adică tonuri și nuanțe de culori, încât nu va fi greu să o găsiți pe cea potrivită.

    1.3. Structura fantastică din lemn a acoperișului

    Apartamentele de sub acoperișurile clădirilor (mansarde) sau cele obținute prin remodelarea tavanului sunt cu totul foarte specifice, deși pot fi spații de locuit fantastice, dacă sunt atent proiectate și amenajate cu pricepere. Cea mai importantă caracteristică a unor astfel de apartamente este cu siguranță construcția acoperișului. Grinzile din lemn însuflețesc spațiul și creează o ambianță unică, dar numai dacă sunt în armonie cu restul interiorului. Așa că aveți două variante: fie le lăsați vizibile și le vopsiți în culoarea dorită, fie le ascundeți cu un tavan suspendat.

    Ascunderea cu plăcile din gips-carton este o alegere din necesitate, unde spațiul trebuie împărțit în două sau mai multe unități, adică camere. În acest caz, cel mai bine este să urmați linia construcției - stâlpii și grinzile – fiindcă atunci compartimentarea spațiului nu va arăta impusă în așa mare măsură. Nu vă fie teamă să experimentați și să veniți cu soluții pe care le puteți discuta cu un arhitect sau un designer de interior.

    Nu există o rețetă universală: în unele apartamente de tip mansardă contrastele arată perfect, iar în altele uniformitatea este o soluție mult mai bună.
    Unul dintre cele mai fascinante elemente ale locuirii sub acoperiș este tocmai structura impresionantă a acoperișului; în clădirile vechi este în mare parte din lemn, iar în clădirile noi este din metal
    Unul dintre cele mai fascinante elemente ale locuirii sub acoperiș este tocmai structura impresionantă a acoperișului; în clădirile vechi este în mare parte din lemn, iar în clădirile noi este din metal

    2. Mobilierul ideal - mobilier la comandă

    2.1. Mansarde cu acoperiș înclinat

    Apartamentele la mansardă pot fi locuințe excepționale, dar necesită o decorare atentă. Tavanele înclinate sunt o altă caracteristică care face apartamentele la mansardă unice, dar această unicitate are un preț: mobilierul clasic nu li se potrivește. Problema cea mai mare apare în bucătărie, unde din cauza pantei se pierde spațiul necesar dulapurilor suspendate sau rafturilor pentru depozitarea lucrurilor.

    Soluția ideală, și uneori singura posibilă în astfel de situații este un mobilier la comandă, deoarece permite utilizarea maximă a spațiului. În plus, echipamentele și mobilierul la comandă sunt de calitate superioară, deci mai durabile, și pe deplin adaptate posibilităților spațiului și nevoilor dumneavoastră. Și bineînțeles – dorințelor voastre.

    2.2. Mobilă la comandă pentru copii

    Mobilierul la comandă îi atrage cel mai mult pe copii, deoarece le încurajează lumea imaginară. Atunci când alegeți mobilierul pentru camera copiilor, dar și pentru alte camere, uitați de regulile stricte și vă eliberați imaginația. Este clar că aici nu este posibilă convenționalitatea, așa că nu ezitați și urmați instinctul alegând forme, culori sau elemente care vă plac, indiferent de faptul că rezultatul final nu va fi un stil sau un trend clar definit.

    Ferestrele pentru mansardă pot fi în mai multe rânduri, una deasupra celeilalte
    Ferestrele pentru mansardă pot fi în mai multe rânduri, una deasupra celeilalte

    3. Lumina este cel mai important lucru pentru orice apartament la mansardă

    Nu poate fi subliniat îndeajuns cât de importante sunt ferestrele mari pentru un apartament la mansardă. Deoarece unitățile de mansardă au deseori pereții joși, așa-numite frontoane sau calcan, toate pantele pot părea atât de monolitice încât spațiul de sub ele este înghesuit și sufocant. De aceea, pe lângă nuanțele deschise ale pereților și mobilierului, o parte a soluției de amenajare trebuie să fie ferestrele mari pentru mansardă. Acestea pot fi repartizate în mai multe rânduri astfel încât să fie utilizată întreaga înălțime a pantelor acoperișului. Apartamentul de sub acoperiș va părea astfel aerisit, însorit, spațios și optic mai mare decât în realitate.

    Toate ferestrele pentru mansardă trebuie să fie prevăzute cu sisteme de umbrire exterioare adecvate pentru a preveni supraîncălzirea vara. În plus, în interior se pot monta un fel de perdele sau rulouri, care vor oferi suficient întuneric pentru un somn liniștit.

    4. Nuanțele luminoase: vor rezulta cu o schimbare incredibilă a mansardei!

    4.1. Ce nuanțe să alegeți pentru apartamentele la mansardă?

    Ultimul punct în amenajarea oricărui spațiu de locuit, inclusiv a unei mansarde ca aceasta, este nuanța de culoare. Fiecare are culorile lui preferate, culori care îi liniștesc, îi relaxează și îi amintesc de ceva frumos. Acest lucru este perfect și normal, totuși, atunci când vine vorba de spațiile de locuit ca acesta, este necesară o atenție mai mare. Regula este simplă: alegeți tonuri de alb, bej și gri deschis sau culori deschise, pastelate. Culorile mai intense, precum roșu deschis sau roșu închis, nuanțele de albastru, verde, violet și similare, sunt potrivite doar ca accente, nu și ca principalele din interior. Această regulă se aplică și pentru majoritatea apartamentelor, nu numai pentru cele de la mansardă.

    4.2. O combinație a elementelor mari și mici

    Această regulă poate fi aplicată și în felul următor: toate elementele principale ale clădirii, cum ar fi pereții, tavanele și podelele, dar și piesele de mobilier mari precum dulapuri, șifoniere, bucătărie, canapea, pat, masă pentru sufragerie, covoare și altele asemenea trebuie să fie în culori luminoase, pe când cele de dimensiuni mai mici pot fi în nuanțe oarecum mai îndrăznețe. Elementele interioare mici includ fotolii, fotolii sau scaune de birou, scaune de sufragerie, comode, taburete, noptiere sau măsuțe de cafea, lămpi, perne și pături pentru canapele și paturi ș.a.m.d. În acest fel, se realizează echilibrul și unicitatea conceptului de design interior, iar încăperile în sine vor părea mai mari decât sunt în realitate.

     Culorile din spațiile de locuit de sub acoperiș ar trebui să fie luminoase și calmante
    Culorile din spațiile de locuit de sub acoperiș ar trebui să fie luminoase și calmante

     

    Articol de specialitate 461
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mansarda?

    Avem 794 executanți pentru domeniul Mansarda:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 794 executanți pentru domeniul Mansarda
    8.9
    0

    LAKATOS E. GABOR ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ


    8.9
    0

    GARDEN VISION SRL


    10
    0

    MARCRIST CONSTRUCT SRL


    8.9
    1

    SERANIPET-COMPANY S.R.L.

    CADASTRAL 335 Probota