Pentru zona

    Prețul renovării mansardei

    Articolul a fost citit chiar de 1367+ utilizatori
    În multe case mansarda nu este amenajată și folosită, deși aceasta ar putea fi foarte utilă dacă ar fi transformată într-un spațiu confortabil de locuit. De cele mai multe ori este necesar doar a izola și închide acoperișul și a monta câteva ferestre de acoperiș. Dacă v-ați întrebat cât costă renovarea mansardei, vă dăm în continuare răspunsul.
    Articol de specialitate 1367
    hop hop2
    Avem 793 executanți pentru domeniul Mansarda:

    Proiectul de renovare a mansardei

    Pentru calcularea prețului renovării mansardei am luat ca și exemplu un proiect pentru o mansardă cu, cuadratura podelei de 110 m2, iar cea a suprafețelor acoperișului înclinat de 230 m2. Mansarda trebuie să fie izolată și căptușită cu plăci din ghips-carton. De asemenea, în mansardă trebuie să fie montate și prelucrate adecvat 5 ferestre de acoperiș. În preț am calculat și costul netezirii și zugrăvirii tavanului mansardei.

    1. Costul izolării mansardei

    Izolarea acoperișului este o lucrare extrem de importantă pentru renovarea mansardei. Pentru asigurarea confortului și a eficienței energetice, se recomandă montarea a 30 cm de lână din piatră sau din fibră de sticlă. Executantul va aplica izolația moale sau dură între construcția din lemn a acoperișului, după care va monta al doilea strat de lână din piatră sau din fibră de sticlă sub construcție. Apoi se va aplica și bariera de abur prin montare uscată.

    Costul izolării unei mansarde cu 30 cm de vată minerală de sticlă sau cu vată de piatră și al execuției barierei de abur variază între 20-25 lei/m2.

    2. Prețul montării plăcilor din gips-carton sub construcția acoperișului

    Deja în timpul montării izolației trebuie să fie executată construcția din aluminiu pe care vor fi montate plăcile din ghips-carton sau Knauf, care pot fi ignifuge, impermeabile sau clasice.

    Pentru căptușirea mansardei cu plăci din ghips Knauf cu grosimea 12,5 cm, care sunt armate și ignifuge, veți plăti 20 lei/m2.

    Sfaturi de specialitate de la OPTIONS CONSTRUCT S.R.L.

    La ce trebuie să fim atenți atunci când dorim să renovăm mansarda?

    Trebuie să fim atenți când vine vorba de termoizolație care trebuie să fie corespunzătoare conform proiectului. Pentru trecerile de instalații electrice recomandăm materiale antifoc. 

    Care este cea mai bună tehnică de izolare a mansardei? De ce?

    Mansardele sunt independente. La case sau blocuri mansardele sunt cele mai friguroase încăperi pentru că nu există vecini. Tavanul și pereții pe toate părțile sunt exterioare, fără vreo altă protecție. 

    OPTIONS CONSTRUCT S.R.L. recomandă doar vata bazaltică de grosime minim 20 cm, plus folie anticondens. Una dintre cele mai mari greșeli este să nu se foloseacă folia specială pentru mansardă specificată de către arhitect. Folia anticondens este mai scumpă iar majoritatea folosesc varianta mai ieftină.

    OPTIONS CONSTRUCT S.R.L. oferă clienților diverse cursuri interesante legate de construcții. Cursuri de specialitate: "Cum să te încadrezi în buget și cum să găsești constructori pricepuți", "Cum să-ți construiești casa cu mâinile tale". Cel mai popular curs este și gratuit: "12 secrete pe care trebuie să le știi atunci când vrei să-ți construiești o casă".

    Doina Schedan, OPTIONS CONSTRUCT S.R.L.

    3. Costul montării ferestrelor de acoperiș

    Ferestrele de acoperiș au o importanță esențială pentru crearea sentimentului de confort și sunt poate obiectul oricărei renovări a mansardei. Montatorul acestor ferestre vi le va achiziționa și instala, după care va monta și marginile ferestrelor în câteva zile. 

    Prețul mediu al ferestrelor de acoperiș este de 300 EUR/m2; prețul marginilor ferestrelor este în jur de 60 EUR/m2; prețul instalării unei ferestre de acoperiș este de 100 EUR; lucrările de montare uscată și prelucrare a marginilor ferestrelor costă 25EUR/fereastră.

    4. Zugrăvirea mansardei

    Zugrăvirea mansardei cuprinde netezirea plăcilor din ghips-carton deja armate și zugrăvirea pereților de două ori cu vopsea cu semi-dispersie.

    hop hop 2.jpgZugrăvirea costă aproximativ 16 lei/m2.

    Costul renovării mansardei

    Pentru izolarea mansardei veți plăti de la 20000 lei, pentru izolația sub-construcției și montarea plăcilor Knauf 6000 lei, pentru ferestrele de acoperiș de la 2.600 EUR, iar pentru zugrăvire 2.500 lei. Astfel, prețul total al renovării mansardei este de la 20000 lei. Dacă calculăm cuadratura suprafeței utilizabile, care în acest caz este de 110 m2, costul renovării unei astfel de mansarde este de 200 lei/m2.

    Articol de specialitate 1367
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mansarda?

    Avem 793 executanți pentru domeniul Mansarda:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 793 executanți pentru domeniul Mansarda
    8.9
    0

    CRISWILFING HAUS S.R.L


    9.5
    0

    BRT EXPERT ROOF S.R.L.


    8.9
    0

    LCEN BUILDING S.R.L


    8.9
    0

    ALL BUSINESS DIRECTORY AD SRL