Pentru zona
    De data aceasta, v-am pregătit informații despre construcția din ce în ce mai populară și mai căutată a unei case la cheie - ce este și ce fel de construcție este, de ce ar trebui să optați pentru aceasta, ce factori pot influența, cine sunt contractori și, cu siguranță, la ce fel de prețuri vă puteți aștepta. In ceea ce priveste preturile, am luat in calcul diferite metode de constructie, adica case din caramida si prefabricate. Sperăm că acest lucru vă va ușura decizia.
    Articol de specialitate 387
    casa la cheie
    Avem 2322 executanți pentru domeniul Case la cheie:

    1. Ce este o „casa la cheie”?

    Pe scurt, acest tip de construcție presupune în general ridicarea și amenajarea clădirii până la etapa a 5-a de construcție, care include în principiu toate lucrările pregătitoare și de construcție până la predarea definitivă a cheilor, adică casa în sine pentru utilizare de către proprietarul. Există, desigur, anumite diferențe între ridicarea unei case din cărămidă și a unei case prefabricate după principiul „la cheie”, despre care vom vorbi în continuare. Pentru o comparație specifică a prețurilor, am luat în considerare o casă familială medie cu o suprafață de 150 m2, cu materiale de construcție de calitate medie și alt mobilier.

    1.1. Ce este o „casă la cheie” ca o „construcție gri”?

    „Construcția gri” este denumirea colocvială pentru construcția clădirilor până în faza a 4-a, mai exact, terminând cu faza a 3-a complet finalizată. În termeni practici, aceasta înseamnă că toate lucrările brute de construcție au fost finalizate. Casa este închisă și izolată din toate laturile, s-au finalizat lucrările de zidărie, au fost puse liniile electrice și instalațiile de apă, precum și instalațiile mecanice ale sistemului de încălzire și răcire.

    1.2. Ce este o „casă la cheie”?

    Aceasta este o clădire complet finisată cu toată construcția finalizată, lucrări brute și fine și uneori (în funcție de contract) o grădină amenajată. Deci, casa este complet pregătită pentru ca familia să se mute.

    2. Prețul unei case din caramidă dupa sistemul „la cheie”

    Prețul unei case din cărămidă construită în cadrul acestui tip de contract include costurile de excavare, fundație, canalizare, alimentare cu apă, construcția pereților exteriori, betonarea scărilor, lucrările de acoperiș și tablă, construcția fațadei, montarea tâmplăriei exterioare ( ferestre, uși de intrare), închiderea pereților și tavanelor, pardoseli clădiri (șapă), distribuție brută și fină a instalațiilor electrice, distribuție brută și fină a instalațiilor de apă și canalizare, achiziționarea și punerea în funcțiune a aparatelor de încălzire și răcire a locuințelor, zugrăvire interioară, parchet și lucrări ceramice, montaj echipamente sanitare, iluminat și montaj uși încăperi 

    Prețul unei case din cărămidă până la treapta a 5-a de construcție despre care vorbim aici, „la cheie”, de 150 m2 este în jur de 400-900 EURO/m2, care ar totaliza între 52.000 și 120.000 EURO. Totodată, rețineți că am calculat costurile de instalare a materialelor medii de calitate medie, că construcția exterioară este din cărămizi goale/blocuri, în timp ce acoperișul este tot din cărămidă. Casa are o fațada clasică de contact din Styrofoam cu o grosime de 15 cm.

    2.1. Ce nu este inclus în prețul unei astfel de case din cărămidă?

    Atunci când încheiați un contract pentru construcția unei case din cărămidă, rețineți că dacă nu includeți în contract mobilarea interiorului și amenajarea exteriorului, vă mutați într-o casă goală. Deci, depinde de tine să amenajezi interiorul cu mobilier și să-ți aduci bunurile. În ceea ce privește terasa, depinde și de dvs. să cumpărați mobilierul de grădină și alte elemente la alegere.

    3. Pretul unei case din prefabricate după sistemul "la cheie"

    Prețul unei case din prefabricate construite după același sistem include organizarea șantierului, producerea pieselor componente în fabrică, transportul și ridicarea casei pe șantier, instalarea tâmplăriei exterioare (ferestre, uși de intrare), acoperișuri, construcție de fațade, închidere pereți și tavane, construcție pardoseli mecanice (șapă), distribuție brută și fină de instalații electrice, instalații de apă și canalizare, lucrări de vopsire și vopsire, achiziție și punere în funcțiune aparate de încălzire și răcire, parchete, lucrări ceramice, montaj echipamente sanitare, scări interioare, iluminat și montaj uși încăperi.

    Prețul unei case prefabricate până la faza a 5-a de construcție, "la cheie", dimensiune 150 m2, este în jur de 300-600 EURO/m2. Cert este că este o casă din prefabricate, din materiale de calitate medie, iar pentru structura de susținere a fost folosit un sistem de construcție cadru-panou.

    3.1. Ce nu este inclus în prețul unei astfel de case din prefabricate?

    De menționat că această valoare a casei din prefabricate după sistemul „la cheie” despre care vorbim, se referă exclusiv la procesul de construcție, adică la ridicarea casei din prefabricate cu toate elementele ei modulare. În acel preț nu sunt incluse costurile de pregătire și excavare a gropii de construcție, construirea posibilelor subsoluri, realizarea plăcii de fundație, realizarea tuturor racordurilor la rețeaua de utilități și, în final, decorarea exterioară a împrejurării casei. Firma cu care încheiați un contract de ridicare a unei case din prefabricate nu are nicio legatură cu lucrările de construcții menționate, deoarece sunteți singurul responsabil pentru acestea. Printr-o înțelegere, firma pe care o alegeți vă poate ajuta desigur și vă poate sugera un antreprenor care execută lucrări de construcție de bază și cu care să coopereze și la alte proiecte.

    Articol de specialitate 387
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case la cheie?

    Avem 2322 executanți pentru domeniul Case la cheie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2322 executanți pentru domeniul Case la cheie
    8.9
    0

    NELCIVIL 2008 SRL


    8.9
    0

    PRO CASA XXI S.R.L.


    8.9
    0

    NECHIFOR CONSTRUCȚII CASE S.R.L.


    8.9
    1

    EMC PYRAMID ENGINEERING SRL