Pentru zona

    Case prefabricate ieftine: cele mai ieftine case prefabricate la cheie

    Articolul a fost citit chiar de 5714+ utilizatori
    Mulți oameni se întreabă dacă o casă prefabricată ieftină chiar există. Adesea puteți auzi despre casele prefabricate că sunt mai scumpe decât cele din cărămidă, așa că am decis să aflăm dacă acest lucru este adevărat și cât poate costa de fapt o casă prefabricată - și avem o veste bună pentru tine - contrar a ceea ce cred mulți - o casă ieftină prefabricată chiar există!
    Articol de specialitate 5714
    casa prefabricata
    Avem 2322 executanți pentru domeniul Case la cheie:

    1. Casa prefabricată ieftină există!

    Convingerea cum că nu există casă prefabricată ieftină este destul de răspândită, deoarece astfel de case sunt mai scumpe decât cele din cărămidă. Asta era valabil până acum 5 ani, dar de la începutul epidemiei de corona virus, prețurile în construcții au crescut vertiginos cu o medie incredibilă de 35-40% din cauza livrării lente a materiilor prime și a materialelor de reproducere și a stagnării proiectelor. Este important de menționat că, în același timp, clădirile din zidărie au devenit mai scumpe decât clădirile prefabricate. Din acest motiv, nu s-a mai spus de ceva vreme despre clădirile prefabricate că sunt mai scumpe decât cele din cărămidă. Prețurile sunt aproximativ aceleași și depind în primul rând de nevoile, capacitățile și cerințele dvs. Așa cum există o casă ieftină din cărămidă, există și o casă prefabricată ieftină.

    2. Casă prefabricată ieftină - prețul depinde de clasa de calitate

    2.1. Există case prefabricate ieftine

    Așa cum o casă poate fi construită cu aproximativ 1.700 RON/m2 (care este limita inferioară în 2022), dar și cu aproximativ 4.000 RON/m2, ridicarea clădirilor prefabricate variază la fel de mult. Prețul unei case prefabricate pe m2 este influențat de clasa de calitate la care aparține casa, iar proporțional casele prefabricate de peste 200 m2 sunt mai ieftine pe metrul pătrat decât cele mai mici.

    2.2. Cele mai ieftine case prefabricate la cheie ale clasei de mijloc

    O casă prefabricată cu preț redus este cea clasificată de la gamă cu clasa mică până la clasa medie, ceea ce înseamnă că are materiale standard și de bază încorporate. O casă prefabricată ieftină este întotdeauna tipică și designul ei nu poate fi schimbat sau ajustat de către client, cu excepția micilor detalii. Totuși, acest lucru nu se aplică celor construite la cele mai înalte standarde care permit modificări majore ale planului și au materiale și echipamente de cea mai înaltă calitate. Dacă vă doriți o casă prefabricată mai ieftină, optați pentru o casă cu o clasă mai mică. Clasele mai mici înseamnă într-adevăr folosirea materialelor și echipamentelor de clasă mijlocie, precum și faptul că tipul de proiect după care este realizat nu poate fi schimbat, dar aceste caracteristici nu influențează în niciun caz confortul de a locui în ele.

    „Chiar și casele prefabricate ieftine îndeplinesc cele mai stricte standarde energetice și, prin urmare, sunt eficiente și oferă un nivel ridicat al confortului de locuit.”
    Casele prefabricate ieftine nu permit ajustări de design sau modificări majore, așa că trebuie să vă descurcați cu ceea ce vă oferă ofertantul
    Casele prefabricate ieftine nu permit ajustări de design sau modificări majore, așa că trebuie să vă descurcați cu ceea ce vă oferă ofertantul

    3. Cât costă cele mai ieftine case prefabricate la cheie?

    3.1. Prețul unei case prefabricate ieftine

    Pe piață există mulți furnizori de case prefabricate ale căror prețuri nu variază excesiv. Prețul mediu al acestui tip de casă din clasa mică și mijlocie în 2022 era între 2.500-3.000 RON/m2, iar cel mai adesea, pentru cei după sistemul „la cheie”, este undeva la 3.500 RON/m2. Astfel, cea mai ieftină casă prefabricată din clasa mijlocie de 150 m2 ar costa în jur de 375.000 RON.

    3.2. Diferite pachete pentru construirea de case prefabricate

    În primul rând, trebuie spus că toți producătorii și furnizorii de clădiri prefabricate oferă diferite pachete de construcție, de la cel de bază, care include doar construcția casei până la etapa a 3-a, până la cea mai mare, care include lucrări complete de finisare, precum și pregătirea tuturor instalațiilor, astfel încât totul să fie pregătit pentru mutare. Prețurile pachetelor diferă, desigur - clienții le aleg pe cele mai mici dacă doresc să proiecteze și să decoreze fațada și interiorul după propriul gust, în cazul în care nu le place partea aceea din propunerea ofertantului. Cu toate acestea, trebuie spus că o astfel de abordare este mai costisitoare și, în plus, necesită mult mai mult timp și efort din partea dvs. decât lăsarea finalizării pe seama executantului.

    3.3. Ce nu este inclus în prețul unei case prefabricate ieftine?

    Mulți cumpărători nu știu exact ce este inclus în prețul unui pachet de case prefabricate ieftine. Desigur, prețul nu include achiziționarea terenului sau plata tuturor taxelor și racordurilor la utilități. Taxele și contribuțiile la utilități sunt costul pe care proprietarul terenului îl plătește pentru conexiunile de utilități și infrastructură care vor fi utilizate în timpul construcției și ulterior. Prețul unei case prefabricate nu include nici măcar potențiala construcție a unui subsol, deoarece ofertanții nu o oferă în general. Dacă doriți un subsol, va trebui să îl faceți singuri (inclusiv săpături adânci), iar investiția va crește cu aproximativ 20-25% în acest caz. Prețul de construcție pe m2 este în jur de 2.500-3.500 RON/m2, ceea ce înseamnă că ar trebui să plătiți în jur de 125.000 RON pentru un subsol de 50 m2. De asemenea, prețul celei mai ieftine case prefabricate la cheie nu include mobilierul încorporat sau cel mobil.

    Construirea unei case prefabricate ieftine este rapidă și curată
    Construirea unei case prefabricate ieftine este rapidă și curată

    4. Care sunt avantajele caselor prefabricate?

    4.1. O casă prefabricată ieftină se construiește rapid

    Unul dintre cele mai mari avantaje ale clădirilor prefabricate este cu siguranță construcția foarte rapidă și curată. Viteza de construcție este cel mai frecvent motiv pentru care clienții le aleg în general. Timpul mediu de construcție este de doar 5-6 luni de la începerea betonării plăcii de fundație (deși în reclame se precizează de obicei 45-60 de zile), în timp ce construcția unei case din cărămidă durează aproximativ 16-18 luni, deși poate dura mai mult de doi ani. Totuși, trebuie menționat că mulți producători și ofertanți au liste de așteptare și cu siguranță, construcția casei voastre nu va începe în prima zi de luni după semnarea contractului. Este aproape sigur că va trebui să așteptați câteva săptămâni sau luni până la începutul lucrărilor.

    4.2. Chiar și cele mai ieftine case prefabricate la cheie sunt eficiente din punct de vedere energetic

    Un alt avantaj al caselor prefabricate este eficiența energetica ridicată a acestora. Producătorii și furnizorii acestor tipuri de clădiri au fost printre primii care au început să construiască nu doar case prefabricate pasive, ci și case prefabricate cu energie aproape „zero”, care îndeplinesc cele mai stricte criterii de eficiență energetică. De ce este acest lucru important? Este important deoarece costurile de încălzire și întreținere a unei astfel de case sunt semnificativ mai mici în comparație cu o casă de clasă energetică inferioară. Cele mai ieftine case prefabricate pe principiul „la cheie” nu sunt doar obiecte care sunt construite pe bani puțini, ci și cele care nu necesită întreținere costisitoare, pe care proprietarii cu greu își pot permite.

    5. Plata pentru cea mai ieftină casa prefabricata la cheie

    Metoda de plată a unei case prefabricate este un element foarte important în întregul proces de cumpărare și vânzare, deoarece este destul de diferită de plata caselor din cărămidă. Pentru fiecare clădire prefabricată, de la cumpărător se așteaptă să plătească o mare parte din suma convenită în avans, ca acont, ceea ce poate fi o problemă pentru un anumit număr de persoane. Datorită vitezei de construcție, cumpărătorul trebuie să achite integral toate costurile înainte de a se muta, în timp ce la construcția locuinței, lucrările pot fi oprite, prelungite sau continuate în funcție de situația financiară actuală.

    Prin urmare, vă sfătuim să întrebați mai întâi ofertantul pe care îl alegeți, cu atenție și în detaliu, ce presupune contractul, ce obligații și responsabilități aveți atât dvs., cât și ei, pentru ca ulterior să nu apară surprize neplăcute sau consecințe nedorite. Pe de altă parte, nu ar fi o idee rea să verificați opțiunile de creditare la mai multe bănci.

    Articol de specialitate 5714
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case la cheie?

    Avem 2322 executanți pentru domeniul Case la cheie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2322 executanți pentru domeniul Case la cheie
    8.9
    0

    JODAKRISZ CONSTRUCT S.R.L.


    9.9
    0

    GENTIANA CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    MDG BAUTEHNIK STRUCTURE SRL


    8.9
    0

    RUMEHDI TAX S.R.L.