Pentru zona

    Alegeți o pardoseală: plută, parchet sau laminat?

    Articolul a fost citit chiar de 583+ utilizatori
    Pardoselile protejează structura clădirii, sau mai precis, podelele, de deteriorare, iar pe de altă parte, oferă confort mai mare și un contact mai plăcut cu suprafața. Acoperirile pot reprezenta și un element estetic, deoarece înfrumusețează orice spațiu interior. De data aceasta ne vom axa pe cele trei tipuri de pardoseli mai populare. Ce gândiți dumneavoastră: plută, parchet sau laminat?
    Articol de specialitate 583
    alegere pardoseala
    Avem 2761 executanți pentru domeniul Montaj parchet:

    1. Parchet

    Utilizarea lemnului în interior oferă acestuia o căldură, confort și valoare estetică deosebită. Ba mai mult, parchetul este un material foarte ecologic, deoarece este natural. În plus, durata de viață a acestuia este relativ lungă în comparație cu alte tipuri de pardoseli, deoarece poate servi timp de câteva decenii, desigur, cu o întreținere și reparare corespunzătoare.

    Pentru parchet se folosesc complet diferite tipuri de lemn - cu cât industria avansează mai mult, cu atât mai multe tipuri și variante există - deci sunt disponibile tot mai multe culori și modele pentru dumneavoastră, astfel încât să găsiți ușor tipul care se potrivește perfect cu stilul dumneavoastră de decorare. Lemnul de stejar este cel mai des folosit pentru parchet, care-i foarte rezistent, la fel și zada, fagul, arțarul, castanul, cireșul și alte specii similare.

    „Regula generală este că pentru parchet poate fi folosit numai lemnul de esență tare.”

    Parchetul poate fi împărțit în trei clase, în funcție de structura lemnului. Diferența dintre clase este în culoarea diferită și structura fibrelor. Prima clasă include lemnul care este uniform în primul rând în culoare și apoi în alte caracteristici; a doua clasă include lemnul standard, iar a treia, așa-zis lemnul rustic, care are o textură mai pronunțată.

    Cu o întreținere corespunzătoare, parchetul vă poate servi zeci de ani
    Cu o întreținere corespunzătoare, parchetul vă poate servi zeci de ani

    1.1. Parchet – durabilitate

    Durata medie de viață a parchetului este de 80 de ani. Cum și cât de repede se va uza parchetul depinde de scopul încăperii (de exemplu, bucătăria este mai ocupată și totul în ea se uzează mai repede decât în ​​dormitor), rezistența și calitatea parchetului și, bineînțeles, cât de regulat și corespunzător este întreținut și reînnoit.

    „Diferite tipuri de parchet au diferite cerințe de întreținere.”

    1.2. Parchet – preț

    Tipurile de parchet gata fabricate fără montaj, 1200 x 160 x 20 mm (pachet de 1,92 mp), în funcție de tipul de lemn și clasa de parchet costă aproximativ 365 RON.

    2. Laminat

    Laminatul este o pardoseală sintetică multistratificată care de obicei are o suprafață din imitație de lemn. Este extrem de ușor de montat și întreținut, motiv pentru care înlocuiește parchetul tot mai des.

    Laminatul puteți și singuri să-l montați, deoarece are un sistem extrem de simplu din plăci laminate cu fante și „pene” care se îmbină între ele folosind sistemul „click”.

    Pardoselile de podea, ca orice alt produs, au anumite dezavantaje. Pe o perioadă lungă de timp, contactele dintre plăci se pot slăbi și încep să se îndepărteze, iar pe suprafețe se pot prezenta semne de uzură.

    Dacă apar deteriorari, plăcile laminate pot fi înlocuite fiecare individual
    Dacă apar deteriorari, plăcile laminate pot fi înlocuite fiecare individual

    2.1. Laminat - durata de viață

    Durata de viață a laminatului este mult mai scurtă decât cea garantată pentru parchet și este undeva în jur de 20 de ani. Totuși, laminatul este ușor de curățat și întreținut și este mai rezistent la uzură decât parchetul. Piesele deteriorate pot fi ușor înlocuite cu altele noi.

    2.2. Laminat - preț

    Laminat fără montare costă de la 80 RON în sus, pe 1. 85 mp/cutie, în funcție de tip și calitate.

    3. Plută

    O altă opțiune interesantă pentru podele este pluta, care este făcută din scoarța stejarului de plută (care crește pe coasta Mediterană). Pluta înfrumusețează interiorul, îl face mai plăcut și mai confortabil, iar podeaua este moale și confortabilă pentru deplasare.

    Pluta este un material natural, foarte elastic. La fel, este și un bun izolator termic și fonic. În plus, datorită elasticității sale, este rezistent la șocuri și ușor de curățat și întreținut.

    Pluta ca pardoseală a existat de secole. Odinioară era așezat în mod clasic - prin lipire, iar astăzi cel mai răspândit este sistemul simplu de montare „click”. Asemănător cu laminatul, sistemul este destul de simplu, așa că plăcile de plută le puteți monta singuri.

    Un expert ar trebui să șlefuiască pluta ocazional, să o lăcuie înc-odată și să o acopere cu un strat de etanșare.
    Un expert ar trebui să șlefuiască pluta ocazional, să o lăcuie înc-odată și să o acopere cu un strat de etanșare.

    3.1. Plută – întreținere

    Atunci când este instalată corect, pardoseala din plută este relativ ușor de îngrijit și întreținut. Măturarea și aspirarea regulată asigură îndepărtarea impurităților care pot provoca deteriorări. Dacă se varsă lichid pe ea, aceasta trebuie ștearsă imediat pentru a evita petele sau, dacă se varsă mai mult sau se produc inundații, plăcile trebuie ridicate.

    „Pluta poate avea o viață lungă dacă este îngrijită corespunzător.”

    Un expert ar trebui să șlefuiască ocazional pardoseala din plută, să o lăcuiască din nou și să o acopere cu un strat de etanșare. De câte ori poate fi șlefuită depinde de grosimea plutei. Ca și în cazul laminatului, plăcile individuale de plută deteriorate pot fi înlocuite ușor cu altele noi.

    3.2. Plută - preț

    Pluta este disponibilă în diferite grosimi și finisaje, astfel încât prețurile diferitelor tipuri de produse variază foarte mult. Pluta fără montaj costă aproximativ 163 RON/m2.

    4. Ce spun experții?

    Parchetul este întotdeauna preferat pentru spațiile de locuit, mai ales în cazurile în care cumpărătorii ezită între acesta și laminat, deoarece parchetul are o durată de viață semnificativ mai lungă, este mai rezistent, nu scârțâie și, în același timp, este un material 100% natural, spre deosebire de laminat, care nu este.

    Baza pentru montarea pardoselii este o acoperire finisată și pregătită corespunzător, adică șapă. De asemenea, se recomandă să lipiți parchetul, deoarece în cazurile în care acesta este montat ca podea flotantă, apar adesea complicații și mai devreme sau mai târziu începe să scârțâie. Pentru laminat și plută este mai practic să folosiți sistemul „click”.

    Articol de specialitate 583
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj parchet?

    Avem 2761 executanți pentru domeniul Montaj parchet:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2761 executanți pentru domeniul Montaj parchet
    8.9
    0

    SEROMI CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    KROMSTON S.R.L.


    8.9
    0

    DENRAR COMPACT S.R.L.


    9.2
    0

    MIHAI DESIGN CONSTRUCT S.R.L.