Pentru zona
    Parchetul poate fi montat pe orice podea. Poate fi montat cu ușurință pe plăcile de beton, placaj, substructuri din lemn, ceramică existentă, plută sau cauciuc. Înainte de a monta parchetul, este necesar să verificați dacă suprafața podelei este plană, solidă și curată. Temperatura din încăperea în care se montează parchetul trebuie să fie între 15°C și 25°C, iar umiditatea relativă între 50% și 65%.
    Articol de specialitate 112
    pregatirea substratului pentru parchet
    Avem 2761 executanți pentru domeniul Montaj parchet:

    1. Când se începe cu montarea parchetului?

    Montarea parchetului începe când toate celelalte lucrări din cameră sunt terminate, nicidecum în decursul acestora. Nu trebuie efectuate lucrări paralele în zona în care se montează parchetul. Suprafața podelei trebuie să fie pregătită corespunzător, plană, uscată, curată și fără crăpături. Dacă există încălzire în pardoseală sub parchet, înainte de pardoseala finală, este necesar să se efectueze o probă și testarea sistemului conform protocolului prevăzut - încălzire la maxim în două cicluri.

    Dacă parchetul este așezat peste o șapă de ciment, se recomandă ca suprafața să fie mai întâi șlefuită, deoarece astfel se vor îndepărta toate resturile mai moi și mai fine care altfel s-ar putea despica. După șlefuire, întreaga suprafață trebuie acoperită cu un strat de poliuretan, care este un liant suplimentar și permite o mai bună aderență a parchetului pe suport.

    2. Ce este necesar pentru montarea parchetului?

    Pentru montarea parchetul aveți nevoie de un liniar, un fierăstrău electric, distanțiere și un ciocan de cauciuc. Între parchet și substrat se recomandă amplasarea unui strat protector sau vreo folie similara cu aceleași caracteristici, plută sau placi izolante de grosimi diferite. Aceste materiale oferă o izolare fonică și termică suplimentară, precum și protecție. În general, nu se recomandă montarea parchetului doar peste încălzirea electrică în pardoseală. Atunci când angajați un meșter, aveți grijă să scoateți în evidență faptul că parchetul trece peste instalațiile de încălzire, din cauza modului de lucru și a uneltelor.

    Dacă decideți să montați parchet, cel mai bine ar fi să angajați parchetari. Pe site-ul nostru veți găsi firme și meșteri cu care cooperăm, care vor răspunde rapid la cererea dumneavoastră cu ofertele lor.

    3. Montarea parchetului

    Parchetul se fixează cu adeziv poliuretanic epoxidic bicomponent sau adeziv poliuretanic monocomponent. Când parchetul este asamblat, nu trebuie călcat pe acesta sau încărcat cel puțin 24 de ore (timp de reacție a adezivului) pentru a se evita deteriorarea mecanică. Din același motiv, alte lucrări precum găurirea, vopsirea, transplantarea florilor, asamblarea sau altele asemenea nu trebuie făcute. Doar atunci când, conform instrucțiunilor producătorului de parchet, totul este bine integrat și uscat, puteți continua cu lucrările precum montarea ușilor sau prizei în cameră, a întrerupătoarelor.

    Montarea parchetului peste podeaua veche
    Montarea parchetului peste podeaua veche

     

    Articol de specialitate 112
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj parchet?

    Avem 2761 executanți pentru domeniul Montaj parchet:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2761 executanți pentru domeniul Montaj parchet
    8.9
    0

    PLASTROM CONSTRUCT INVEST SRL


    8.9
    0

    TRANDAFIR COSOR CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    THE MICIU S.R.L.


    8.9
    0

    MARY AGRO LAND SRL