Pentru zona
  Am scris deja despre așezarea parchetului, dar am decis să revenim încă o dată la subiect pentru a vă ușura munca, dacă vă decideți să acceptați singuri lucrarea. Citiți cu atenție instrucțiunile și urmați pașii pe care i-am enumerat și cu siguranță, spre marea dvs. satisfacție, veți realiza totul cu succes. Urmăriți de care unelte și mijloace aveți nevoie, așa că începeți încet.
  Articol de specialitate 422
  montare-parchet.jpg
  Avem 2026 executanți pentru domeniul Montaj parchet:

  1. Pregătirea pentru montarea parchetului

  1.1. Uneltele pentru montarea parchetului

  Veți avea nevoie de uneltele potrivite pentru montarea profesională, rapidă și eficientă a parchetului. Acestea includ un fierăstrău sau un fierăstrău de masă, un fierăstrău numit coadă de vulpe, sau cel ca sabia, un ciocan de cauciuc și unul obișnuit, un metru, un creion, un unghi, o frânghie, o nivelă cu bulă și o riglă (bară de nivelare) și cuie de lemn.

  Desigur, materialul de montare în sine constă dintr-o anumită cantitate în metri pătrați de parchet sau laminat sub formă de plăci sau scânduri. La calcularea cantității de acoperiri necesare, trebuie adăugat întotdeauna cel puțin 10-15% din cauza decorațiunii colțurilor și a deșeurilor care rămân. Pentru montarea profesională a pardoselii de acest tip trebuie să se folosească folie PE, material de izolare fonică, benzi de margine, colțuri interioare și exterioare, șuruburi, „broaște” sau îmbinări de plăci, adeziv pentru parchet, compus pentru nivelare, profile de tranziție sau muluri și alte mijloace pentru prelucrarea ulterioară.

  1.2. Pașii de bază înainte de așezarea parchetului

  Există câteva sfaturi de bază de care trebuie să țineți cont atunci când montați parchet / parchet laminat. Parchetul și laminatul nu se instalează în încăperi neîncălzite, sanitare sau oriunde altundeva în exterior unde există umezeală. Se recomandă ca parchetul sau laminatul să stea în încăperea în care va fi montat cel puțin 48 de ore înainte de montare și să fie așezat și lăsat în ambalaj. La despachetarea pardoselilor, vă sugerăm să le aranjați și să le așezați mai întâi după dorință, deoarece vor diferi în nuanțe și modele. Toate plăcile sau scândurile de exact aceeași culoare, nuanță și model din același pachet apar la nivel de eroare statistică. Când totul este așa cum v-ați dori, atunci mergeți mai departe.

  „Șapa sau suprafața podelei pe care se va lucra trebuie să fie curățată temeinic, trebuie să fie plană și complet uscată.”

  Unul dintre primii pași este evaluarea, adică verificarea substratului, care trebuie să fie uscat și nivelat. Utilizați o nivelă cu bulă și o riglă pentru a verifica podeaua. În cazul în care apar abateri mai mari de 4 mm la o distanță de 1 m, acestea trebuie reparate, de fapt, umplute cu un compus de nivelare lichid. Când este gata, trebuie să așteptați să se usuce complet.

  1.3. Montarea izolației fonice

  Următorul pas important în montarea parchetului este scurtarea tocului ușii pentru înălțimea plăcilor de parchet și izolarea fonică, dacă este cazul. Pentru aceasta, se folosește un ferăstrău numit coadă de vulpe sau pește-spadă. În ceea ce privește folia PE, aceasta este așezată pe substraturi minerale, dar nu este folosită ca barieră de vapori pentru substraturile din lemn. Aceasta este urmată de montarea izolației fonice, care nu este doar protecție împotriva zgomotului, ci și un mijloc suplimentar de nivelare a tuturor adânciturilor.

  Așezarea parchetului necesită o fixare bună a plăcilor, iar pentru asta se folosește un ciocan din lemn sau cauciuc
  Așezarea parchetului necesită o fixare bună a plăcilor, iar pentru asta se folosește un ciocan din lemn sau cauciuc

  2. Montarea parchetului

  2.1 Montarea parchet-scânduri

  După ce ați montat izolația fonică se aranjează plăcile de parchet. La montarea plăcilor, este necesar să folosiți chei de lemn ca distanțiere pe lângă pereți. Distanța adecvată față de perete este esențială pentru dilatarea și contracția plăcilor de parchet („lucrarea parchetului”) în funcție de temperatura camerei. Distanțele față de perete și îmbinarea plăcilor trebuie să fie de cel puțin 10 mm în camerele mai mici și puțin mai mari în încăperile mai mari. La așezarea plăcilor de parchet se spune că plăcile de parchet mai lungi se așază în paralel cu direcția de pătrundere a luminii naturale, adică a soarelui.

  „Când vine vorba de spații mai mari, aplicați regula ca laturile mai lungi ale plăcilor să fie paralele cu latura mai lungă a încăperii.”

  2.2 Fixarea scândurilor sau plăcilor

  Scândurile sau plăcile pot fi lipite cu ușurință de substrat prin izolare fonică sau plasate ca așa-numită „podea plutitoare” prin sistemul „click”. Parchetele masive cu două straturi și mai multe straturi sunt lipite de substrat cu întreaga suprafață, iar cele cu trei straturi sunt cel mai adesea destinate realizării „parchetului plutitor”. Un ciocan de lemn sau de cauciuc va fi suficient pentru a așeza parchetul în acest fel.

  Datorită sistemului „click”, parchetul sau laminatul pot fi îmbinate fără lipirea îmbinărilor (lipire pe suport sau flotante) astfel încât scândurile sau plăcile de pe o parte să aibă o „penă” care pătrunde în crestătura sau canelura realizată pe cealaltă parte.  La montarea unei pardoseli „plutitoare”, îmbinările sunt lipite, iar dacă sunt deja lipite de bază, atunci nu sunt lipite unele de altele. Lipiciurile PVA sunt recomandate pentru lipirea „penelor” și canelurilor, iar la lipirea parchetului de substrat pe toată suprafața se folosește adeziv fără apă.

  2.3. Dificultățile la așezarea parchetului

  La montarea acestui tip de pardoseală veți întâmpina unele obstacole, precum țevile radiatoarelor, așa că întreg spațiul trebuie inspectat temeinic înainte de a începe lucrul. Pe aceste locuri, va fi necesar să tăiați corect plăcile sau să găuriți. Când ajungeți la ultima placă, marcați lungimea exactă și nu uitați să mai scădeți câțiva milimetri pentru a ține parchetul sau laminatul departe de perete. Pentru a finaliza procesul de montare, va trebui să blocați și să fixați toate șipcile de margine la locul lor. Tăiați șipcile la un anumit unghi sau utilizați colțurile interioare și exterioare, gata făcute.

   Plăcile sau scândurile din lemn sunt pur și simplu lipite de bază peste izolația fonică sau montate ca sistem de „podea plutitor click”
  Plăcile sau scândurile din lemn sunt pur și simplu lipite de bază peste izolația fonică sau montate ca sistem de „podea plutitor click”

  3. Montarea parchetului pe diferite suporturi

  Pardoselile vechi din vinil, linoleum sau plută sunt potrivite pentru așezarea parchetului flotant, dar numai dacă sunt lipite de substrat pe toată suprafața. Pardoseala de acest tip poate fi montată și pe plăci ceramice vechi, cu condiția să se monteze și hidroizolația. Desigur, ceramica trebuie curățată temeinic în prealabil.

  Peste sistemul de încălzire prin pardoseală pot fi amplasate numai materialele adecvate. Așezarea flotantă a parchetului pe încălzirea prin pardoseală se face peste bariera de vapori, iar temperatura parchetului nu trebuie să depășească 27 ° C. Nu este recomandat să montați parchetul din lemn pe pardoseala cu încălzire în pardoseală, inclusiv fag, măslin și paltin. De asemenea, parchetul nu este recomandat pentru încălzirea electrică prin pardoseală.

  4. Prețul montării parchetului

  Prețul manoperei pentru parchet din lemn masiv variază între 50 și 100 RON/mp, nu se include montarea plintelor, transportul molozului, șlefuirea sau lăcuirea parchetului, etc.

  Prețul minim pe care îl veți plăti pentru montarea unui parchet laminat este de 10 RON/mp, iar cel maxim este de 20 RON/mp.

  Montarea pentru parchetul stratificat costă în jur de 28 RON/mp.

  Montare parchet clasic

  Prețul lucrărilor de parchetare: stratificat, rașchetat, șlefuit, lăcuit, precum și montarea plintei este 30-80 RON/mp.

  Dacă decideți să montați sau să înlocuiți parchetul sau laminatul, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.   

  Articol de specialitate 422
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 2026 executanți pentru domeniul Montaj parchet:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 2026 executanți pentru domeniul Montaj parchet:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 2026 executanți pentru domeniul Montaj parchet
  9.3
  0

  SC TIBI MODERN CONSTRUCT SRL

  Reşiţa
  9.7
  0

  COCODAN ŞI ANDA S.R.L.

  Treznea
  9.6
  0

  EDIL CONSTRUCT 2004 SRL

  Voluntari
  10
  1

  SERANIPET-COMPANY S.R.L.

  CADASTRAL 335 Probota
  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL MONTAJ PARCHET?

 • Montaj parchet Abrud
 • Montaj parchet Adjud
 • Montaj parchet Agnita
 • Montaj parchet Aiud
 • Montaj parchet Alba Iulia
 • Montaj parchet Aleşd
 • Montaj parchet Alexandria
 • Montaj parchet Amara
 • Montaj parchet Anina
 • Montaj parchet Aninoasa
 • Montaj parchet Arad
 • Montaj parchet Ardud
 • Montaj parchet Avrig
 • Montaj parchet Azuga
 • Montaj parchet Babadag
 • Montaj parchet Bacău
 • Montaj parchet Baia de Aramă
 • Montaj parchet Baia de Arieş
 • Montaj parchet Baia Mare
 • Montaj parchet Baia Sprie
 • Montaj parchet Băile Govora
 • Montaj parchet Băile Herculane
 • Montaj parchet Băile Olăneşti
 • Montaj parchet Băile Tuşnad
 • Montaj parchet Băileşti
 • Montaj parchet Bălan
 • Montaj parchet Bălceşti
 • Montaj parchet Balş
 • Montaj parchet Băneasa
 • Montaj parchet Baraolt
 • Montaj parchet Bârlad
 • Montaj parchet Bechet
 • Montaj parchet Beclean
 • Montaj parchet Beiuş
 • Montaj parchet Berbeşti
 • Montaj parchet Bereşti
 • Montaj parchet Bicaz
 • Montaj parchet Bistriţa
 • Montaj parchet Blaj
 • Montaj parchet Bocşa
 • Montaj parchet Boldeşti-Scăeni
 • Montaj parchet Bolintin-Vale
 • Montaj parchet Borşa
 • Montaj parchet Borsec
 • Montaj parchet Botoşani
 • Montaj parchet Brad
 • Montaj parchet Brăila
 • Montaj parchet Bran
 • Montaj parchet Braşov
 • Montaj parchet Breaza
 • Montaj parchet Brezoi
 • Montaj parchet Broşteni
 • Montaj parchet Bucecea
 • Montaj parchet Bucureşti
 • Montaj parchet Budeşti
 • Montaj parchet Buhuşi
 • Montaj parchet Bumbeşti-Jiu
 • Montaj parchet Buşteni
 • Montaj parchet Buzău
 • Montaj parchet Buziaş
 • Montaj parchet Cajvana
 • Montaj parchet Calafat
 • Montaj parchet Călan
 • Montaj parchet Călăraşi
 • Montaj parchet Călimăneşti
 • Montaj parchet Câmpeni
 • Montaj parchet Câmpia Turzii
 • Montaj parchet Câmpina
 • Montaj parchet Câmpulung
 • Montaj parchet Câmpulung Moldovenesc
 • Montaj parchet Caracal
 • Montaj parchet Caransebeş
 • Montaj parchet Carei
 • Montaj parchet Cavnic
 • Montaj parchet Căzăneşti
 • Montaj parchet Cehu Silvaniei
 • Montaj parchet Cernavodă
 • Montaj parchet Chişineu-Criş
 • Montaj parchet Ciacova
 • Montaj parchet Cisnădie
 • Montaj parchet Cluj-Napoca
 • Montaj parchet Codlea
 • Montaj parchet Comăneşti
 • Montaj parchet Comarnic
 • Montaj parchet Constanţa
 • Montaj parchet Copşa Mică
 • Montaj parchet Corabia
 • Montaj parchet Costeşti
 • Montaj parchet Covasna
 • Montaj parchet Craiova
 • Montaj parchet Cristuru Secuiesc
 • Montaj parchet Cugir
 • Montaj parchet Curtea de Argeş
 • Montaj parchet Curtici
 • Montaj parchet Dăbuleni
 • Montaj parchet Darabani
 • Montaj parchet Dărmăneşti
 • Montaj parchet Dej
 • Montaj parchet Deta
 • Montaj parchet Deva
 • Montaj parchet Dolhasca
 • Montaj parchet Dorohoi
 • Montaj parchet Drăgăneşti
 • Montaj parchet Drăgăneşti-Olt
 • Montaj parchet Drăgăşani
 • Montaj parchet Dragomireşti
 • Montaj parchet Drobeta-Turnu Severin
 • Montaj parchet Eforie
 • Montaj parchet Făgăraş
 • Montaj parchet Făget
 • Montaj parchet Fălticeni
 • Montaj parchet Făurei
 • Montaj parchet Feteşti
 • Montaj parchet Fieni
 • Montaj parchet Fierbinţi-Târg
 • Montaj parchet Filiaşi
 • Montaj parchet Flămânzi
 • Montaj parchet Focşani
 • Montaj parchet Frasin
 • Montaj parchet Fundulea
 • Montaj parchet Găeşti
 • Montaj parchet Galaţi
 • Montaj parchet Gătaia
 • Montaj parchet Geoagiu
 • Montaj parchet Gheorgheni
 • Montaj parchet Gherla
 • Montaj parchet Ghimbav
 • Montaj parchet Giurgiu
 • Montaj parchet Gura Humorului
 • Montaj parchet Hârlău
 • Montaj parchet Hârşova
 • Montaj parchet Haţeg
 • Montaj parchet Horezu
 • Montaj parchet Huedin
 • Montaj parchet Hunedoara
 • Montaj parchet Huşi
 • Montaj parchet Ianca
 • Montaj parchet Iaşi
 • Montaj parchet Iernut
 • Montaj parchet Ineu
 • Montaj parchet Însurăţei
 • Montaj parchet Întorsura Buzăului
 • Montaj parchet Isaccea
 • Montaj parchet Jibou
 • Montaj parchet Lehliu-Gară
 • Montaj parchet Lipova
 • Montaj parchet Liteni
 • Montaj parchet Livada
 • Montaj parchet Luduş
 • Montaj parchet Lugoj
 • Montaj parchet Lupeni
 • Montaj parchet Mangalia
 • Montaj parchet Mărăşeşti
 • Montaj parchet Marghita
 • Montaj parchet Medgidia
 • Montaj parchet Mediaş
 • Montaj parchet Miercurea Nirajului
 • Montaj parchet Miercurea Sibiului
 • Montaj parchet Miercurea-Ciuc
 • Montaj parchet Mihăileşti
 • Montaj parchet Milişăuţi
 • Montaj parchet Mioveni
 • Montaj parchet Mizil
 • Montaj parchet Moineşti
 • Montaj parchet Moldova Nouă
 • Montaj parchet Moreni
 • Montaj parchet Motru
 • Montaj parchet Murfatlar
 • Montaj parchet Murgeni
 • Montaj parchet Nădlac
 • Montaj parchet Năsăud
 • Montaj parchet Năvodari
 • Montaj parchet Negreşti
 • Montaj parchet Negreşti-Oaş
 • Montaj parchet Negru Vodă
 • Montaj parchet Nehoiu
 • Montaj parchet Novaci
 • Montaj parchet Nucet
 • Montaj parchet Ocna Mureş
 • Montaj parchet Ocna Sibiului
 • Montaj parchet Ocnele Mari
 • Montaj parchet Odobeşti
 • Montaj parchet Odorheiu Secuiesc
 • Montaj parchet Olteniţa
 • Montaj parchet Oneşti
 • Montaj parchet Oradea
 • Montaj parchet Orăştie
 • Montaj parchet Oraviţa
 • Montaj parchet Orşova
 • Montaj parchet Oţelu Roşu
 • Montaj parchet Ovidiu
 • Montaj parchet Panciu
 • Montaj parchet Pâncota
 • Montaj parchet Paşcani
 • Montaj parchet Pătârlagele
 • Montaj parchet Pecica
 • Montaj parchet Petrila
 • Montaj parchet Petroşani
 • Montaj parchet Piatra-Neamţ
 • Montaj parchet Piatra-Olt
 • Montaj parchet Piteşti
 • Montaj parchet Ploieşti
 • Montaj parchet Plopeni
 • Montaj parchet Podu Iloaiei
 • Montaj parchet Pogoanele
 • Montaj parchet Potcoava
 • Montaj parchet Predeal
 • Montaj parchet Pucioasa
 • Montaj parchet Răcari
 • Montaj parchet Rădăuţi
 • Montaj parchet Râmnicu Sărat
 • Montaj parchet Râmnicu Vâlcea
 • Montaj parchet Râşnov
 • Montaj parchet Recaş
 • Montaj parchet Reghin
 • Montaj parchet Reşiţa
 • Montaj parchet Roman
 • Montaj parchet Roşiori de Vede
 • Montaj parchet Rovinari
 • Montaj parchet Roznov
 • Montaj parchet Rupea
 • Montaj parchet Săcele
 • Montaj parchet Săcueni
 • Montaj parchet Salcea
 • Montaj parchet Sălişte
 • Montaj parchet Săliştea de Sus
 • Montaj parchet Salonta
 • Montaj parchet Sângeorgiu de Pădure
 • Montaj parchet Sângeorz-Băi
 • Montaj parchet Sânnicolau Mare
 • Montaj parchet Sântana
 • Montaj parchet Sărmaşu
 • Montaj parchet Satu Mare
 • Montaj parchet Săveni
 • Montaj parchet Scorniceşti
 • Montaj parchet Sebeş
 • Montaj parchet Sebiş
 • Montaj parchet Segarcea
 • Montaj parchet Seini
 • Montaj parchet Sfântu Gheorghe
 • Montaj parchet Sibiu
 • Montaj parchet Sighetu Marmaţiei
 • Montaj parchet Sighişoara
 • Montaj parchet Simeria
 • Montaj parchet Şimleu Silvaniei
 • Montaj parchet Sinaia
 • Montaj parchet Siret
 • Montaj parchet Slănic
 • Montaj parchet Slănic-Moldova
 • Montaj parchet Slatina
 • Montaj parchet Slobozia
 • Montaj parchet Solca
 • Montaj parchet Şomcuta Mare
 • Montaj parchet Sovata
 • Montaj parchet Ştefăneşti
 • Montaj parchet Ştefăneşti
 • Montaj parchet Ştei
 • Montaj parchet Strehaia
 • Montaj parchet Suceava
 • Montaj parchet Sulina
 • Montaj parchet Tălmaciu
 • Montaj parchet Ţăndărei
 • Montaj parchet Târgovişte
 • Montaj parchet Târgu Bujor
 • Montaj parchet Târgu Cărbuneşti
 • Montaj parchet Târgu Frumos
 • Montaj parchet Târgu Jiu
 • Montaj parchet Târgu Lăpuş
 • Montaj parchet Târgu Mureş
 • Montaj parchet Târgu Neamţ
 • Montaj parchet Târgu Ocna
 • Montaj parchet Târgu Secuiesc
 • Montaj parchet Târnăveni
 • Montaj parchet Tăşnad
 • Montaj parchet Tăuţii-Măgherăuş
 • Montaj parchet Techirghiol
 • Montaj parchet Tecuci
 • Montaj parchet Teiuş
 • Montaj parchet Ţicleni
 • Montaj parchet Timişoara
 • Montaj parchet Tismana
 • Montaj parchet Titu
 • Montaj parchet Topliţa
 • Montaj parchet Topoloveni
 • Montaj parchet Tulcea
 • Montaj parchet Turceni
 • Montaj parchet Turda
 • Montaj parchet Turnu Măgurele
 • Montaj parchet Ulmeni
 • Montaj parchet Ungheni
 • Montaj parchet Uricani
 • Montaj parchet Urlaţi
 • Montaj parchet Urziceni
 • Montaj parchet Valea lui Mihai
 • Montaj parchet Vălenii de Munte
 • Montaj parchet Vânju Mare
 • Montaj parchet Vaşcău
 • Montaj parchet Vaslui
 • Montaj parchet Vatra Dornei
 • Montaj parchet Vicovu de Sus
 • Montaj parchet Victoria
 • Montaj parchet Videle
 • Montaj parchet Vişeu de Sus
 • Montaj parchet Vlăhiţa
 • Montaj parchet Vulcan
 • Montaj parchet Zalău
 • Montaj parchet Zărneşti
 • Montaj parchet Zimnicea
 • Montaj parchet Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate