Pentru zona

    2022 România - Tendințe și prețuri pentru pompele de căldură

    Articolul a fost citit chiar de 867+ utilizatori
    Daibau urmărește mișcarea prețurilor pe piața serviciilor, așadar, listele informative cu prețuri au fost recent actualizate cu scopul de a crește transparența pieței și siguranța consumatorilor. Am pregătit pentru dvs. un raport asupra prețurilor actuale pentru pompele de căldură.
    Noutăți 867
    2022K3 toplotne crpalke (3)

    Prețurile pompelor de căldură

    Prețurile pompelor de căldură variază în funcție de putere, model și, bineînțeles, de producător, așadar pentru prețul exact este necesar să verificați nevoile specifice individuale de energie și oferta producătorului. Pompele de căldură pot fi comparate și la modul general, ținând cont de faptul că prețul include montajul la cheie, garanția, service-ul pompei de căldură și certificatele. Pompele de căldură montate cel mai des la noi sunt cele de tipul aer-apă, cu o putere de 6 kW, prețul acestora fiind între 20.000 și 25.000 lei. Prețul pompelor de 12 kW, variază de la 28.000 la 32.000 lei. Case cu nevoi mai mari de energie, au nevoie de pompe de căldură aer-apă de 16 kW care costă între 36.000 și 50.000 lei. Puteți verifica prețurile unei pompe de căldură după model și tip în Calculatorul nostru.

    Prețurile pentru pompele de căldură în România diferă în funcție de regiune

    Am verificat și diferența de preț în funcție de oraș, iar aceasta este evidentă când vorbim de estul și vestul țării. La Timișoara prețul livrării și montării pompei de căldură variază între 5.000-6.000 lei. La Cluj-Napoca prețul variază între 7.500-10.000 lei. Când vorbim de capitală diferența este mare față de vestul țării. În București și județele limitrofe, prețul livrării și montării pompei variază între 11.000 și 12.500 lei.

    Prețurile pompelor de căldură în Europa

    Am verificat prețurile pompelor și în Europa și anume în Slovacia, Austria și Elveția. În capitala Slovaciei, Bratislava, prețurile de montaj variază între 12.500 lei și 15.000 lei, ceea ce nu reprezintă o diferență mare față de București. În Slovacia, cea mai bună ofertă este în orașul Zilina, unde prețurile pentru montaj încep de la 7.500 lei.

    În Austria, pompele sunt mult mai scumpe decât la noi, așadar, în funcție de putere, prețurile la cheie variază de la 60.000 lei pentru pompele de 9 kW până la 115.000 lei pentru cele de 14 kW. Montajul la Graz costă aproximativ 20.000 lei.

    La Zurich și Berna, Elveția, o pompă de căldură la cheie de 9 kW costă de la 100.000 lei până la 200.000 lei pentru pompe de 14 kW. Prețul montajului în Elveția începe de la 25.000 lei și ajunge și până la 75.000 lei.

    Tendințe viitoare ale prețurilor pentru pompele de căldură

    Conflictul actual dintre Rusia și Ucraina, precum și evenimentele de pe scena politică influențează prețul combustibililor fosili și oferta acestora. Rezultatul este o creștere a cererii altor surse, ceea ce a condus la o creștere rapidă a prețurilor de energie. Pompele de căldură nu fac excepție, ele au reprezentat și înainte de aceste evenimente o alegere financiară interesantă pentru încălzirea locuințelor, însă situația actuală de pe piață obligă populația să se decidă pentru instalarea unui sistem de pompă de căldură. Ceea ce definește acum prețul pompelor de căldură este cererea. Cererea mare a pompelor de căldură nu poate fi satisfăcută peste noapte, prin urmare și prețurile pompelor de căldură au început să crească.

    Noutăți 867
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Altele?

    Avem 123 executanți pentru domeniul Altele
    8.9
    1

    DIVIZIA DE SCHELE SRL


    8.9
    0

    IONESCU MARIAN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


    8.9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.


    8.9
    1

    ITALFLO SERV TERM S.R.L.