Pentru zona

  Daibau analiza pieței construcțiilor pentru trimestrul 4 2022

  Articolul a fost citit chiar de 1564+ utilizatori
  Rezultatele aferente trimestrului 4 din 2022 reflectă impactul perioadei mai reci și a vacanțelor de iarnă. Vă oferim în cele ce urmează o analiză concisă și transparentă a pieței construcțiilor care urmărește indicatorii cheie a mișcării constructorilor și a clienților lor. Datele sunt obținute din bazele de date publice disponibile, cu ajutorul partenerilor și a analizelor interne pe un eșantion mare.
  1564
  RO (3)

  Piața construcțiilor în perioada de iarnă

  În ultimul trimestru al anului 2022, impactul vacanțelor de iarnă asupra construcțiilor a fost vizibil. Comparativ cu trimestrul al treilea, interesul pentru construcții și renovări a scăzut, totodată și constructorii având mai puțin de lucru.

  Prețul materiilor prime 

  Tendința de scădere a prețurilor materiilor prime continuă. Comparativ cu trimestrul al treilea, prețurile au scăzut cu 1,8%

  Materii prime.png

  Investiții și servicii

  Comparativ cu trimestrul 3 din anul 2022, numărul proiectelor noi a scăzut cu 32% iar numărul executanților activi pe platforma Daibau a crescut cu 5.1%. Institutul Național de Statistică INSSE nu a emis încă date oficiale cu privire la numărul de autorizații de construcție eliberate pe luna decembrie. În luna noiembrie au fost emise 3.179 de autorizații de construire, în scădere cu 3,6%, faţă de luna octombrie 2022. În octombrie au fost emise 3.290 de autorizații de construire, în scădere cu 15,2%, faţă de luna septembrie 2022. 

  Cereri.png

  Executanti activi pe Daibau.png

  Autorizatii de construire.png

  În cadrul platformei Daibau există 3 categorii de proiecte: mari (renovare apartament, renovare casă, construcție nouă, construcție casă), mijlocii (fațada, acoperiș, renovare baie, gips, șapa) și mici (zugrăvit, montare mobilă, renovare bucătărie, șlefuire parchet). În trimestrul 4 observăm o scădere a proiectelor noi ceea ce este de așteptat având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă. 

  Previziuni.png

  1564
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Asistentul dvs. pentru construire sau renovare

  Serviciu gratuit
  Căutăm local
  Fără comisioane
  Trimiteți o cerere executanților pentru oferte >