Pentru zona

    Tablouri electrice pentru contoare, prețuri

    Articolul a fost citit chiar de 2340+ utilizatori
    Tablourile electrice pentru contoare fac parte integrantă din instalațiile electrice. Toate dispozitivele de măsurare și protecție (siguranțe) ale conexiunii principale și comutatoarele care permit monitorizarea instalațiilor electrice și protecția și siguranța casei dvs. sunt instalate în tablourile electrice. Tablourile electrice sunt realizate în majoritate din metale inoxidabile, dar și din materiale artificiale. Indiferent din ce este făcut și ce formă și dimensiuni are, cel mai important lucru pentru fiecare tablou electric este să fie de înaltă calitate, neinflamabil și rezistent la condițiile de mediu.
    Articol de specialitate 2340
    electroorman

    1. Ce se află în tabloul electric?

    Instalarea tablourilor electrice este necesară chiar înainte de începerea lucrărilor de construcție, deoarece electricitatea este necesară pentru a opera cel mai mare număr de mașini, scule și echipamente. Astfel, chiar și în faza lucrărilor grele de construcții, este necesară cablarea și instalarea tablourilor electrice temporare. Există mai multe feluri și se disting în primul rând prin metoda de asamblare. Ce trebuie să știți despre acest subiect, veți afla mai jos.

    1.1 Numărul necesar de tablouri electrice

    Tabloul electric pentru interiorul casei se numește tablou de distribuție. Numărul de tablouri este ajustat la nevoile individuale, astfel încât facilitățile mai mari au tablourile electrice la fiecare etaj, deși numărul și dispunerea lor depind mult mai mult de rețeaua electrică și de rețeua de telecomunicații planificată. Cu cât sunt mai mulți consumatori, cu atât trebuie să existe mai multe siguranțe, deci tablouri, adică instalații inteligente.

    Vă sfătuim să mai instalați câteva tablouri electrice de rezervă din cauza nevoilor care se vor extinde sau schimba în cele din urmă; deci este posibil să aveți nevoie de supraveghere video, mai multe modemuri sau conectori de iluminare LED. În acest sens, puteți găsi mai multe modele de soluții modulare pentru tablouri electrice, din plastic sau metal cu protecție IP40, care pot fi modernizate și combinate.

    1.2 Componente

    În general vorbind, în tablou se află siguranțe, care se mai numesc și întrerupătoare de instalație. Alături de acestea există relee, un comutator principal și protecție la supratensiune. O clădire mai mică, cu o suprafață netă de până la 120 m2, de exemplu, în tabloul electric trebuie să aibă:

    - 1x disjunctor diferențial FI40/0,03A

    - 12x întrerupator de instalație C/10A/1p

    - 14x întrerupator de instalație C/16A/1p

    - 3x întrerupator de instalație C/16A/1p

    - 1x întrerupator de instalație C/40A/1p

    - 8x releu bistabil pentru intalarea pe șină, 1x întrerupător 1P, 20A

    -1x protecție de supratensiune I+II

    Instalarea dulapurilor electrice pentru casa medie, instalarea siguranțelor pe șina DIN
    Instalarea tablourilor electrice pentru casa medie, instalarea siguranțelor pe șina DIN

    2. Tabloul electric – sub fațadă

    Tablourile electrice sub fațadă sunt încorporate în perete. La instalare, trebuie să se țină cont de grosimea izolației fațadei, deoarece izolația și capacul tabloului trebuie să se potrivească. Dacă fațada este deja terminată, atunci trebuie realizată o deschidere adecvată, astfel încât lățimea și înălțimea acesteia să fie cu 15-20 mm mai mare decât dimensiunile dulapului. Înainte de a instala tabloul în sine, trebuie instalate și conducte pentru instalațiile de drenaj și alimentare.

    Tabloul electric sub fațadă este fixat cu spumă poliuretanică (PU). Când spuma se usucă, se așează peste ea o ramă, care este înșurubată din interiorul tabloului. Rama trebuie să acopere complet deschiderea realizată, de 25 mm pe fiecare parte. Adâncimea tabloului electric trebuie să fie convexă de 20 mm în raport cu fațada pentru a putea fi montată rama. În acest caz, conductele pot fi utilizate și pentru alimentarea cablurilor.

    3. Tablou electric – pe fațadă

    Tabloul electric de fațadă este montat de fapt direct pe perete. Acest tablou trebuie fixat cu cel puțin 4 șuruburi pe interior. Partea din spate a tabloului trebuie să fie găurită și întărită cu șaibe. Deasupra tabloului însuși, la cererea clientului, poate fi amplasat un mic baldachin, astfel încât apa să se scurgă mai bine și astfel încât tabloul electric să fie mai sigur. Cablurile trebuie protejate cu conducte sau furtunuri.

    4. Tablou electric de sine stătător

    Tabloul electric de sine stătător face parte din conexiunea JT și este obligatoriu pentru toate instalațiile electrice. Componentele sale nu sunt aceleași cu cele din casă. Denumirea sa profesională este cabinet de măsurare PS-PMO.

    Dulap electric extern pentru 6 utilizatori
    Tablou electric extern pentru 6 utilizatori

    4.1 Baza de beton pentru tabloul electric

    Sfătuim executantul să realizeze fundamentul tabloului electric în timpul amenajării grădinii de pe lângă casă. Desigur, pe piață există piedestale tipice din beton sau metal. Le puteți utiliza, trebuie doar să urmați instrucțiunile privind înălțimea corespunzătoare și accesibilitatea.

    4.2 Cabinet de măsurare PS-PMO

    Aceste tablouri de distribuție sunt utilizate pentru a reduce tensiunea înaltă în sursa de alimentare publică la de 220 V siguri pentru gospodăria ta. În raport cu diferitele nevoi ale diferitelor numere de consumatori din conexiunea dvs. JT, proiectantul care va realiza o schiță de instalații electrice pentru dvs. va prezice numărul și tipul necesar de tablouri. Există tablouri din plastic și metal, dar cele din plastic sunt mult mai ieftine. Executantul va instala un întrerupător cu trei poli vertical și orizontal și întrerupător de siguranță pentru a proteja rețeaua de exterior.

    4.3 Contor electric trifazat

    Un element cheie într-un dulap PS-PMO este un contor trifazat. Contorul electronic trifazat direct de energie uzată citește consumul, pe care îl puteți monitoriza singur prin fereastra de sticlă. Unii furnizori oferă, de asemenea, citirea la distanță a costurilor, care facilitează controlul.

    4.4 Instalarea tabloului electric

    Tabloul electric de sine stătăror poate fi așezat pe o bază, fundație sau stâlp. Dacă alegeți un soclu sau fundație, acestea trebuie așezate la o înălțime și o distanță de cel puțin 50 cm. Un instalator capabil se va ocupa și de siguranță, astfel încât circuitul să reziste la toate șocurile termice și dinamice care pot apărea în mediul extern.

    Montarea pe un stâlp este o instalare mai diferită a unui dulap electric de sine stătător. Se fixează pe stâlp cu două benzi BR. În partea din spate a tabloului, două purtătoare sunt înșurubate mai întâi prin găurile forate. Benzile BR sunt apoi fixate pe purtătoare. Tabloul electric este ținut sprijinit de stâlp, astfel încât benzile înfășurate în jurul acestuia sunt traversate prin suport, în profile L, în care sunt înșurubate cu șuruburile obținute împreună cu dulapul.

    Sfaturi de specialitate de la MELIOR ELECTRO ENERGY SRL

    Când trebuie să schimbăm tabloul electric și de ce?

    Tabloul electric, dintr-o instalație electrică industrială sau casnică, ar trebui schimbat când:
    - se schimbă normele referitoare la protecția circuitelor electrice
    - se fac modificări în instalația electrică (apar circuite sau consumatori noi)
    - apar dispozitive de protecție noi, mai performante
    - tabloul electric se află într-un spațiu care își modifică destinația devenind impropriu pentru montajul tabloului electric
    - ori de câte ori considerăm necesar

    ing. Sorin MORANCEA, MELIOR ELECTRO ENERGY SRL

    5. Tablou electric temporar pentru construcții (șantiere)

    Tabloul electric pentru construcții permite accesul în siguranță la electricitate în timpul construcției și, astfel, buna funcționare a lucrărilor. Tabloul este testat înainte de conectarea la rețeaua publică. Există tablouri de distribuție standard pentru șantierele mai mici, iar pentru cele mai mari sunt realizate în funcție de necesități. Tabloul electric de construcție standard are mai multe conexiuni monofazate și trifazate, întrerupătoare și siguranțe automate și o siguranță FID. Prețul unui tablou electric pentru construcții este de aproximativ 1000 lei.

    6. Prețul

    Prețurile tablourilor electrice variază în funcție de putere și dimensiune și, cu siguranță, de producător.

    6.1 Prețul tabloului exterior

    Prețul aproximativ al unui tablou de măsurare extern împreună cu un contor trifazat cu două tarife, stand, siguranțe și MTKT este cuprins între 1000-6000 lei pe bucată.

    6.2 Prețul tabloului de distribuție intern

    Prețul unui tablou intern pentru casă de mărime medie variază între 100 și  674 lei pe bucată.

    Dacă vă decideți pentru tablouri electrice, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2340
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalații electrice, Electrician?