Pentru zona

    Încărcătoarele pentru vehicule electrice devin la fel de comune ca prizele

    Având în vedere că societatea modernă tinde din ce în ce mai mult să abandoneze combustibilii fosili neregenerabili și să le înlocuiască treptat cu surse de energie regenerabilă, pe lângă alte moduri de exploatare conștiente de mediu, achiziționarea de vehicule electrice este din ce în ce mai încurajată. Mașinile electrice, desigur, au nevoie de încărcătoare electrice pentru a încărca bateriile. Din acest motiv, încărcătoarele de acasă devin din ce în ce mai mult o parte a echipamentelor de uz casnic, ca și cum ar fi prize obișnuite. Am tratat acest subiect și iată tot ce trebuie să știți despre încărcătoarele electrice, dacă vă hotărâți să cumpărați o mașină electrică și să o încărcați acasă.
    Articol de specialitate 269
    Încărcătoare pentru mașini electrice
    Avem 3901 executanți pentru domeniul Instalații electrice, Electrician:

    1. Vehicule electrice – tipuri

    Dacă doriți să înțelegeți sistemele de încărcare a vehiculelor electrice, trebuie să înțelegeți mai întâi că termenul de „vehicul electric” este foarte general, deoarece există multe tipuri și tipuri de vehicule electrice. Depinde mult de tipul de vehicul, inclusiv de metoda de încărcare. Diferite vehicule electrice necesită lungimi și frecvențe de încărcare diferite.

    1.1. Vehicule complet electrice

    Vehiculele electrice sunt mijloacele de transport la care toată lumea se gândește mai întâi. Vorbim despre vehicule la care se referă în primul rând abrevierea BEV (vehicul electric cu baterie) și care sunt conduse exclusiv de motoare electrice. Aceasta înseamnă că bateria electrică este singura sursă de energie pentru mașină, iar mașina electrică se încarcă exclusiv la încărcătoare electrice. Pentru acest tip de vehicul electric, un încărcător electric este ceea ce este benzina pentru un vehicul obișnuit.

    1.2. Vehicule hibride

    Vehiculele hibride, numite și HV (vehicul hibrid), folosesc două sau mai multe surse de energie pentru propulsie. Dacă vorbim despre vehicule hibride electrice, atunci acestea sunt de fapt vehicule HEV (vehicule electrice hibride), care sunt și cele mai comune vehicule hibride. În astfel de vehicule, generatorul este un motor cu ardere internă, iar antrenarea se face printr-un motor electric.

    Un alt tip este vehiculele hibride plug-in (PHEV), care funcționează pe un principiu similar cu hibrizii, dar permit și încărcarea electrică de la rețeaua externă.

    1.3. Vehicule electrice cu celule de combustibil

    Al treilea tip de vehicule electrice care necesită încărcătoare electrice sunt FCEV-urile, vehiculele electrice cu celule de combustibil. În aceste vehicule, acționarea este un motor electric, iar bateria este încărcată din celulele de combustie și parțial prin regenerare de energie. Acest tip de conducere nu este obișnuit la mașinile de pasageri, dar este obișnuit în scaunele cu rotile electrice, vehiculele de transport mai mici, cărucioarele de golf, stivuitoarele și altele asemenea.

    Încărcătoare private
    Există încărcătoare publice și private pentru vehicule electrice

    2. Încărcătoare electrice publice

    Deși din ce în ce mai mulți oameni dețin vehicule electrice, majoritatea folosesc în principal încărcătoare electrice publice. Motivele pentru aceasta sunt variate; în general, nu au spațiu pentru a instala o stație de încărcare electrică acasă sau nu își permit. Dacă este o instalație existentă, adesea nu există o infrastructură adecvată pe care stația să poată fi modernizată. Soluția sunt, desigur, încărcătoare publice pentru vehicule electrice, adică locuri publice pentru încărcare cu energie electrică.

    2.1. Unde se află stațiile  publice de încărcare a energiei electrice?

    Încărcătoarele electrice publice pentru vehicule electrice sunt puncte de încărcare situate în zone publice, adică în parcări publice, benzinării sau în centre comerciale. Sunt disponibile pentru toți șoferii de vehicule electrice. Majoritatea sunt plătite conform tarifului companiei care deține încărcătorul electric, deși spre bucuria tuturor deținătorilor de astfel de vehicule cu patru roți, încărcarea este în continuare gratuită. Trebuie doar să descărcați aplicația unde sunt marcate locurile în care sunt amplasate încărcătoarele electrice și să găsiți cel mai apropiat. Există însă anunţuri că realimentarea va începe să fie percepută anul acesta, dar că tariful va rămâne mai favorabil decât la benzinăriile şi petrolul, precum şi parcările şi taxele. Dacă călătoriți în străinătate, atunci ar trebui să descărcați și aplicațiile recomandate și să urmați instrucțiunile date.

    Instrucțiunile pentru înregistrarea, identificarea și utilizarea stației de încărcare se află de obicei pe stația de încărcare în sine.

    Stațiile publice de încărcare sunt aproape întotdeauna proiectate astfel încât să poată încărca două sau mai multe vehicule în același timp. În timp ce încărcați un vehicul electric, aveți de obicei parcare gratuită pentru câteva ore (2-4).

    2.2. Cum funcționează încărcătoarele publice pentru vehicule electrice?

    Majoritatea stațiilor de încărcare publice sunt proiectate astfel încât o stație de încărcare să poată alimenta simultan două vehicule electrice, ceea ce înseamnă că este situată între două locuri de parcare. După înregistrarea și identificarea cu succes, șoferul trebuie să folosească cablul său pentru a conecta vehiculul și încărcătorul electric. Unele încărcătoare publice pentru vehicule electrice au cabluri instalate cu prize standard, dar astfel de încărcătoare publice electrice sunt rare și se găsesc doar pe încărcătoarele rapide. Deși astfel de încărcătoare au trei prize, vehiculul se încarcă extrem de rapid cu doar una conectată.

    Încărcătoare publice
    Încărcătoarele publice sunt proiectate astfel încât o stație să alimenteze două vehicule electrice în același timp, dar încărcarea rapidă este posibilă dacă doar unul este pornit

    3. Instalarea unui încărcător electric la domiciliu

    3.1. Înființarea unei stații de încărcare acasă - noi obiective 

    Tot mai mulți oameni optează pentru încărcătoarele electrice de acasă, deși acestea reprezintă încă o minoritate în țara noastră. O stație de încărcare electrică la domiciliu este o soluție grozavă dacă vă construiți o casă nouă, deoarece puteți prevedea și proiecta din timp toată infrastructura și echipamentele necesare pentru o astfel de stație de încărcare.  Dacă construiți o casă nouă, vă recomandăm cu siguranță să cumpărați un încărcător electric pentru casă, deoarece permite cea mai rapidă, mai eficientă și mai presus de toate cea mai sigură încărcare.

    3.2. Instalarea unei stații de încărcare a energiei electrice la domiciliu – obiective existente

    Instalarea unui încărcător electric într-o clădire existentă este puțin mai complicată, deoarece trebuie instalate noi infrastructuri și echipamente electrice - vehiculele electrice nu pot și nu sunt încărcate în siguranță la prize obișnuite. Pentru aceasta, este instalat un dispozitiv special cu accesorii adecvate.

    Stație de încărcare
    O stație de încărcare electrică la domiciliu este o soluție excelentă dacă construiți o casă nouă

     

    4. Încărcătoare electrice și viteza de încărcare

    4.1. Viteza de încărcare la un încărcător public

    Cea mai frecventă întrebare a viitorilor proprietari de astfel de vehicule cu patru roți este cu siguranță cât timp durează încărcarea unui vehicul electric. Răspunsul nu este atât de simplu, deoarece depinde de mai mulți factori. Viteza de încărcare depinde în primul rând de tipul stației de încărcare. Încărcătoarele electrice publice extrem de rapide încarcă o mașină în doar 20-30 de minute, dar acest interval de timp se aplică numai dacă se încarcă o singură mașină. Această regulă se aplică și tuturor celorlalte stații de încărcare obișnuite - cu cât sunt încărcate mai multe mașini în același timp, cu atât va dura mai mult încărcarea, deoarece același curent este împărțit în mai multe locuri.

    Dacă încărcați la încărcătoare obișnuite ca singura mașină electrică conectată, vehiculul dumneavoastră va fi încărcat în aproximativ 2 ore. Dacă un alt vehicul este conectat la aceeași stație de încărcare, timpul de încărcare este dublat, ceea ce înseamnă că încărcarea durează 4 ore.

    Un alt factor important este puterea stației publice de încărcare. Mai multă putere înseamnă încărcare mai rapidă. Ca al treilea factor, metodele de încărcare ar trebui evidențiate. Unele încărcătoare pentru vehicule electrice permit doar așa-numita încărcare ecologică, care, datorită utilizării economice a energiei electrice, încarcă vehiculul mult mai lent decât stațiile obișnuite de încărcare. Timpul de încărcare depinde și de capacitatea și tipul bateriei instalate în vehiculul electric.

    Simplu spus - în medie, va dura aproximativ 4 ore dacă mai multe vehicule folosesc aceeași stație de încărcare. Dacă doar al dvs. este conectat, va dura aproximativ 2 ore pentru a încărca.

    4.2. Viteza de încărcare la încărcătorul electric de la domiciliu

    Încărcătoarele electrice de acasă sunt de obicei alese în funcție de timpul de încărcare. Dacă timpul nu este o problemă pentru dvs., deoarece veți încărca mașina peste noapte, sunt disponibile încărcătoare electrice monofazate de acasă cu putere între 3,7 kW și 7,4 kW. Cu toate acestea, dacă încărcarea rapidă este importantă pentru dvs., alegeți o putere trifazată de până la 22 kW. În orice caz, trebuie mai întâi să verificați și, dacă este necesar, să schimbați instalațiile electrice dacă este o casă existentă sau să le proiectați special dacă este o construcție nouă.

     

    Articol de specialitate 269
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalații electrice, Electrician?

    Avem 3901 executanți pentru domeniul Instalații electrice, Electrician:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 3901 executanți pentru domeniul Instalații electrice, Electrician
    9.8
    0

    TEHNOLOGICA AR INSTAL SRL


    9.6
    0

    COMIR SRL


    9.5
    0

    BETON HOUSE SRL


    9.8
    0

    TEAMBUILD CONSTRUCTION GROUP S.R.L.