Pentru zona

    Structuri metalice pentru hale - care sunt avantajele lor?

    Halele sunt clădiri specializate, de obicei de dimensiuni mai mari, care nu sunt destinate pentru scopuri rezidențiale, ci pentru scopuricomerciale (pentru diverse ramuri ale industriei și agriculturii ca producție, spații de depozitare) sau chiar pentru târguri, evenimente culturale și sportive. Sunt de obicei prefabricate, cu o construcție metalică și au numeroase avantaje. Prin urmare, subiectul nostru sunt  construcțiile metalice pentru hale, aplicarea lor, beneficiile și modul în care sunt realizate.
    Articol de specialitate 103
    constructii metalice pentru hale
    Avem 1110 executanți pentru domeniul Construcții metalice:

    Din ce material sunt de obicei realizate structurile metalice pentru hale?

    Oțelul este cel mai frecvent material utilizat pentru producerea structurilor metalice, atât datorită durabilității, rezistenței la tracțiune și durabilității sale, cât și datorită rezistenței sale mecanice ridicate și a altor caracteristici mecanice care nu se modifică în timp. Fiecare ramură a economiei trebuie să răspundă provocărilor de mediu, inclusiv sectorului construcțiilor, și este important de subliniat că oțelul este considerat un material prietenos cu mediul, deoarece poate fi reciclat de mai multe ori fără a-și pierde proprietățile.

    ”Oțelul este un aliaj de fier căruia, pe lângă alte elemente de aliere, i s-a adăugat carbonul ca element cel mai important. Astăzi, structurile din fier au fost înlocuite cu cele din oțel, iar cele din aluminiu sunt folosite doar pentru anumite părți ale clădirilor.

    Construcția de metal este formată din construcția primară și secundară. Cea primară este formată din cadre portante și elemente de stabilizare și asigură stabilitatea clădirii, transferând sarcina la fundație. Construcția secundară este formată din acoperișul și substructura fațadei.

    Sunt folosite din ce în ce mai mult în construcția modernă și vom afla de ce în restul textului.

    Cum sunt realizate structurile metalice pentru hale?

    Halele cu construcție metalică sunt construcții din prefabricate al căror proces de realizare este strict definit prin proiectul de construcție. Viitoarea structură trebuie adaptată tuturor nevoilor, iar la planificare trebuie luată în considerare posibilitatea extinderii sau remodelării halei datorită noilor tendințe.

    Prin urmare, proiectul este creat pentru fiecare investiție în mod individual, în funcție de nevoile și scopul final al obiectului. Procesul de proiectare presupune dezvoltarea componentelor care sunt cele mai relevante pentru funcția ulterioară, fie că sunt hale de depozit, de producție sau comerciale. Abia după faza de proiectare urmează producția din fabrică a elementelor de construcții metalice, transportul și asamblarea pieselor finite. Structura metalică este acoperită cu tablă sau panouri sandwich, în funcție de nevoile investitorului.

    ”Un lucru este cert - structurile metalice pentru hale au avansat datorită utilizării mașinilor moderne și dezvoltării tehnologiilor de producție.

    Avantajele construcției metalice pentru hale

    Există o serie întreagă de motive pentru care multe companii din lume, dar și din România, preferă să opteze pentru structuri metalice prefabricate, decât pentru clădiri din zidite.

    Primul avantaj al constructiei metalice pentru hale pe care îl vom menționa este aplicarea sa largă. Indiferent dacă construcția metalică este din zăbrele sau cadru, fie că este pe una sau două ape, cu  etaj sau nu, este o alegere din ce în ce mai des întâlnită la ridicarea acestui tip de clădiri, atât în ​​România, cât și în lume. Sunt utilizate în principal pentru instalațiile de producție și industriale, depozite, dar și în unități de vânzare și clădiri de birouri.

    hala
    Construcțiile metalice sunt utilizate în principal în instalațiile de producție și industriale, depozite...

    Foarte des, construcțiile metalice pot fi văzute ca bază a obiectivelor sportive. Halele din construcții metalice pot fi extinse, modernizate și răspund în general la cerințele specifice ale clienților.

    ”Structura metalică poate fi realizată dintr-un profil solid sau zăbrele, în funcție de scopul viitoarei clădiri.

    Un alt avantaj este asamblarea rapidă - instalarea lor este mult mai rapidă decât construcția standard a clădirii. Elementele din oțel folosite sunt toate semifabricate, adică sunt produse în fabrică. Acest lucru are ca rezultat un alt avantaj - datoritaăcontrolului procesului de producție, toate profilele sunt standardizate, precis definite și de înaltă calitate. Elementele sunt transportate cu camioane la șantier unde sunt asamblate în structura dată. Profilele de oțel în sine au caracteristici fizice și mecanice excelente care sunt o consecință a proprietăților oțelului ca material de construcție. Pot atinge o rază de acțiune extraordinară, pot conecta puncte foarte îndepărtate. Tocmai acesta este motivul pentru care ele sunt folosite în construcția acelor structuri care creează poduri, precum hale, săli, poduri, stadioane și obiective similare.

    ”Construcțiile metalice se realizează rapid și se montează într-un timp scurt, astfel că se caracterizează printr-un termen mai scurt de finalizare a lucrărilor.

    Pe lângă asamblarea rapidă și precisă, avantajele acestei construcții sunt construcția economică, întreținerea ușoară (după construcție, elementele sunt imediat protejate de coroziune în condiții controlate), combinarea simplă cu alte materiale de construcție, durata de viață lungă. O asemenea construcție este sigură din punct de vedere al protecției împotriva cutremurelor.

    ”Construcția din oțel prezintă numeroase avantaje din punct de vedere economic, estetic, de siguranță și de mediu.
    executanți
    Structurile metalice pentru hale au avansat datorită utilizării mașinilor moderne și dezvoltării tehnologiilor de producție

    Astăzi, construcțiile metalice sunt din ce în ce mai folosite ca o soluție rapidă care aduce mari economii cu înaltă calitate și siguranță. Prețul structurii metalice în sine depinde în mare măsură de dimensiunea acesteia, deoarece pentru obiective mari, cum ar fi, de exemplu, hale de producție, prețul este calculat pe kilogram de material, nu pe dimensiuni. De asemenea, prețul va depinde de tipul de profile din oțel precum și de furnizorul de servicii.

    Dacă sunteți în căutarea unor antreprenori profesioniști cărora le-ați încredința producția sau achiziția și montarea unei structuri metalice, puteți solicita ajutor la daibau.ro și este complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând contractorii vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

     

    Articol de specialitate 103
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Construcții metalice?

    Avem 1110 executanți pentru domeniul Construcții metalice:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1110 executanți pentru domeniul Construcții metalice
    8.9
    0

    FASTER DINAMIC CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    PRODACOM CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    COMIR SRL


    8.9
    1

    MAISON - TAD SRL