Pentru zona

  Construcții metalice și profile metalice

  Articolul a fost citit chiar de 1889+ utilizatori
  Construcțiile metalice sunt o concurență serioasă cu materialele de construcție convenționale (beton, cărămizi) de mulți ani și au numeroase motive pentru aceasta. Profilurile din oțel și fier sunt mai tipice pentru instalațiile comerciale și industriale, sunt oarecum mai rare în casele familiale, deși recent a existat o creștere și în acea zonă. Care sunt avantajele construcției cu construcții metalice, ce tipuri de profile sunt utilizate și care este costul aproximativ al unei astfel de construcții, citiți în restul textului.
  Articol de specialitate 1889
  construcție de oțel

  1. Construcții de fier, profile de fier

  1.1. Construcție de fier

  Construcția de fier sau profilele de fier sunt de fapt termeni incorecți, deoarece în construcțiile moderne, practic tot „fierul” este de fapt oțel. Prin urmare, termenul de structură de fier este o rămășiță a trecutului, când oțelurile nu erau încă bine cunoscute sau toate proprietățile lor, deci construcția metalică se baza pe fier; mai târziu, odată cu progresul metalurgiei, metalele au fost rafinate și structura lor chimică a fost modificată în funcție de anumite proprietăți necesare pentru diferite tipuri de construcții pentru a ajunge în cele din urmă la structuri din oțel. Când spunem astăzi construcția de fier, este cel mai probabil ca prima asociație pentru majoritatea dintre noi să fie poduri vechi din fontă, pentru care profilele de fier de dimensiuni mari au fost utilizate cel mai des.

  2. Construcție din oțel

  Putem spune că oțelul din care sunt fabricate astăzi structurile de oțel este materialul viitorului. Este susținut de proprietăți tehnice, cum ar fi rezistența la tracțiune, capacitatea de a acoperi întinderile mari (elasticitate), instalarea rapidă și precisă, întreținerea ușoară, elasticitatea și flexibilitatea. Pe lângă toate cele de mai sus, construcția din oțel se caracterizează prin optimizare din punct de vedere estetic, economic, de siguranță și, în cele din urmă, de mediu. Structura de oțel este considerată solidă, poate fi ușor combinată cu alte materiale de construcție, este considerată extrem de durabilă și sigură din punct de vedere al protecției împotriva cutremurelor.

  În acest context, ar trebui explicată diferența dintre construcția metalică și cea din oțel. Construcția din oțel, așa cum sugerează și numele său, este realizată din oțel, iar construcția metalică este un termen mai larg care cuprinde mai multe tipuri de metale. De exemplu, construcția din aluminiu este și metalică.

  Sfaturi de specialitate de la PARTNER CONS STEEL FRAME SRL

  Care sunt avantajele casei pe structură metalică?

  – Construcțiile civile sau industriale pe structură metalică nu sunt vulnerabile la rozătoare și mucegai;

  – O structură metalică nu arde și deci nici nu ajută la extinderea flăcărilor iî cazul izbucnirii unui incendiu;

  – In consecintă, acestea nu au nevoie de aplicarea unor tratamente speciale, așa cum se întâmplă, de pildă, în cazul construcțiilor din lemn sau pe structură de lemn, iar stratul superior de zinc al structurilor de oțel – obținut prin galvanizarea oțelului – ii asigură protecție împotriva coroziunii, ceea ce se traduce printr-o durată de viață îndelungată;

  – O casă pe structură metalică ușoară rezistă mai bine în cazul cutremurelor. Prin urmare și pierderile sau daunele produse în urma unui seism vor fi mai mici decât cele ale construcțiilor clasice;

  – Greutatea mică a unei case pe structură metalică presupune construirea unei fundații mai ușoare, deci și mai puțin costisitoare;

  – O casă pe acest tip de structură se ridică foarte rapid datorită faptului că toate elementele structurii sunt prefabricate;

  – În zonele montane stancoase fundația clasică poate fi înlocuită cu piloni metalici;

  – Datorită faptului că în acest tip de construcții se folosesc profile de mici dimensiuni, grosimea pereților este mult redusă, iar raportul dintre aria construită și cea utilă este extrem de avantajos; interiorul încăperilor fiind mult mai mare decât cel al construcțiilor din zidărie tradiționalaă, cu stâlpi și cadre din beton.

  Cât costă construcțiile metalice?

  Astfel, pentru construcţia unei case pe structură metalică se percep tarife pentru proiectarea de rezistenţă, pentru structura metalică, premontajul şi montajul structurii metalice. Per total, preţul începe de la 110e și poate ajunge până la 250e pe mp fără fundație, la care se adaugă TVA. Acest preţ include materialele şi manopera.

  Alexandra Suciu, PARTNER CONS STEEL FRAME SRL

  3. Profile de oțel

  3.1. Caracteristicile profilelor din oțel

  Profilele de oțel au proprietăți fizice excelente, motiv pentru care sunt de dorit și sunt adesea utilizate în special în construcția clădirilor mai mari. Profilele din oțel pot face distanțe excepționale, astfel încât acestea sunt adesea utilizate în construcția de clădiri care necesită întinderi mari de construcție, cum ar fi săli de sport și de producție, săli de concerte și facilități similare. Principalele avantaje ale oțelului din care sunt fabricate profilele din oțel sunt instalarea rapidă și economică, durata de viață lungă, flexibilitatea în construcție, combinația ușoară cu alte materiale de construcție, permițând punte de întinderi foarte mari, întreținerea ușoară, în timp ce planificarea și dimensionarea oferă o mare libertate designerilor și arhitecților. Și nu în ultimul rând, construcțiile din oțel sunt ecologice, deoarece toate materialele pot fi reciclate.

  Profilele din oțel sunt foarte grele și sunt întotdeauna prefabricate - ceea ce înseamnă că sunt îmbinate sau sudate numai pe șantier. Datorită greutății lor excepționale, profilele pentru construcțiile din oțel sunt transportate de către camioane și sunt ridicate de macarale mai mari sau mai mici.

  3.2. Instalarea profilelor din oțel

  Am menționat deja că astfel de construcții sunt considerate excelente pentru construcții foarte rapide și simple, deoarece profilele din oțel sunt relativ ușor de asamblat și instalat. Înainte de instalarea pe șantier, structura de oțel este realizată în producție, în interior în condiții climatice controlate și alte condiții, astfel încât procesul de producție este comparat cu cel pentru producerea de panouri din lemn pentru case modulare. La finalizarea procesului de producție, profilele din oțel (coloane, grinzi, ...) sunt transportate la șantier, unde sunt montate sau asamblate. După instalarea structurii de oțel portante, continuă construcția elementelor de fațadă și acoperiș.

  Construcțiile din oțel reprezintă o provocare specială pentru proiectanți, deoarece proprietățile diverse ale metalelor în sine, precum și elementele realizate din acestea, le permit o mare libertate de exprimare. Obiectele din astfel de construcții, din punct de vedere estetic, sunt considerate extrem de elegante, mai ales că permit realizarea unor idei complet atipice și foarte abstracte de proiectare și inginerie arhitecturală modernă. Aspectul estetic poate fi văzut în principal în posibilitatea utilizării suprafețelor mai mari de sticlă, a căror instalare este permisă de capacitatea portantă ridicată și depășirea întinderilor mari.

  4. Profile HEA, IPE sau U?

  Structurile de oțel constau din coloane, grinzi, stâlpi portanți și elemente similare compuse din diferite profile.  De exemplu, se utilizează profile I laminate la cald, profile IPE laminate la cald, profile HEA cu benzi paralele largi, profile HEB, HEM, U, L, unghiuri diferite, precum și țevi de oțel. Toate tipurile de profile din oțel și cerințele de dimensionare pentru structurile din oțel sunt specificate în Eurocodul 3 - standardul pentru proiectarea structurilor din oțel.

  4.1. Profiluri HEA, H, I și IPE

  Profilele IPE și profilele I sunt recunoscute rapid printr-o secțiune transversală tipică în formă de I. Profilele IPE au dimensiuni standard de înălțime de 80-600. Profilele I sunt foarte asemănătoare cu IPE, cu excepția faptului că dimensiunile standard sunt ușor diferite.

  4.2. Profile H, HEB și HEA

  Confuzia poate apărea atunci când se disting profilele H, HEB și HEA de profilele IPE și I. Profilele HEA și profilele H au o secțiune transversală foarte similară cu cea a profilelor IPE, dar diferența este că profilele IPE sunt mai subțiri și mai înguste, în timp ce profilele HEB, HEA și H au o secțiune mai pătrată și au o înălțime în funcție de lungime. Profilele HEB, H și HEA au, de asemenea, dimensiuni standard complet diferite; de exemplu profilele HEA sunt disponibile în înălțimi de 100-1.000 mm.

  4.3. Profile L și U

  Profilele L și U sunt foarte diferite în secțiune transversală față de celelalte. Au o secțiune transversală clară și imediat recunoscută în formă de U sau L. Profilele L sunt deseori numite colțuri sau profile unghiulare, deoarece forma lor permite amplasarea într-un unghi.

  5. Profile de oțel – preț

  Prețul produselor din oțel variază și depinde în principal de tipul sau vârsta de profil. Prețurile variază în principal din cauza dimensiunilor construcției din oțel, unde prețul pe kilogram este utilizat pentru instalații mai mari, cum ar fi halele de producție. În cazul copertinelor metalice, prețul se calculează pe m2. Prețul depinde și de contractant.

  Construcția din oțel, pentru care se utilizează profile zincate la cald, împreună cu livrarea și instalarea la fața locului, variază de la 12 la 15 lei / kg.

   Există multe tipuri de profile din oțel și sunt combinate în cea mai mare parte în timpul construcției
  Există multe tipuri de profile din oțel și sunt combinate în cea mai mare parte în timpul construcției

  Dacă vă decideți pentru construcția de oțel a oricărui obiect, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 1889
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul CONSTRUCȚII METALICE?

 • Construcții metalice Bucureşti
 • Construcții metalice Cluj-Napoca
 • Construcții metalice Constanţa
 • Construcții metalice Dumbrăveni
 • Construcții metalice Iaşi
 • Construcții metalice Timişoara
 • Construcții metalice Alba Iulia
 • Construcții metalice Arad
 • Construcții metalice Bacău
 • Construcții metalice Baia Mare
 • Construcții metalice Bârlad
 • Construcții metalice Bistriţa
 • Construcții metalice Botoşani
 • Construcții metalice Brăila
 • Construcții metalice Braşov
 • Construcții metalice Buzău
 • Construcții metalice Călăraşi
 • Construcții metalice Craiova
 • Construcții metalice Deva
 • Construcții metalice Drobeta-Turnu Severin
 • Construcții metalice Focşani
 • Construcții metalice Galaţi
 • Construcții metalice Giurgiu
 • Construcții metalice Hunedoara
 • Construcții metalice Mediaş
 • Construcții metalice Oradea
 • Construcții metalice Piatra-Neamţ
 • Construcții metalice Piteşti
 • Construcții metalice Ploieşti
 • Construcții metalice Râmnicu Vâlcea
 • Construcții metalice Reşiţa
 • Construcții metalice Roman
 • Construcții metalice Satu Mare
 • Construcții metalice Sfântu Gheorghe
 • Construcții metalice Sibiu
 • Construcții metalice Slatina
 • Construcții metalice Slobozia
 • Construcții metalice Suceava
 • Construcții metalice Târgovişte
 • Construcții metalice Târgu Jiu
 • Construcții metalice Târgu Mureş
 • Construcții metalice Tulcea
 • Construcții metalice Turda
 • Construcții metalice Vaslui
 • Construcții metalice Zalău
 • Construcții metalice Abrud
 • Construcții metalice Adjud
 • Construcții metalice Agnita
 • Construcții metalice Aiud
 • Construcții metalice Aleşd
 • Construcții metalice Alexandria
 • Construcții metalice Amara
 • Construcții metalice Anina
 • Construcții metalice Aninoasa
 • Construcții metalice Ardud
 • Construcții metalice Avrig
 • Construcții metalice Azuga
 • Construcții metalice Babadag
 • Construcții metalice Baia de Aramă
 • Construcții metalice Baia de Arieş
 • Construcții metalice Baia Sprie
 • Construcții metalice Băile Govora
 • Construcții metalice Băile Herculane
 • Construcții metalice Băile Olăneşti
 • Construcții metalice Băile Tuşnad
 • Construcții metalice Băileşti
 • Construcții metalice Bălan
 • Construcții metalice Bălceşti
 • Construcții metalice Balş
 • Construcții metalice Băneasa
 • Construcții metalice Baraolt
 • Construcții metalice Bechet
 • Construcții metalice Beclean
 • Construcții metalice Beiuş
 • Construcții metalice Berbeşti
 • Construcții metalice Bereşti
 • Construcții metalice Bicaz
 • Construcții metalice Blaj
 • Construcții metalice Bocşa
 • Construcții metalice Boldeşti-Scăeni
 • Construcții metalice Bolintin-Vale
 • Construcții metalice Borşa
 • Construcții metalice Borsec
 • Construcții metalice Brad
 • Construcții metalice Bran
 • Construcții metalice Breaza
 • Construcții metalice Brezoi
 • Construcții metalice Broşteni
 • Construcții metalice Bucecea
 • Construcții metalice Budeşti
 • Construcții metalice Buhuşi
 • Construcții metalice Bumbeşti-Jiu
 • Construcții metalice Buşteni
 • Construcții metalice Buziaş
 • Construcții metalice Cajvana
 • Construcții metalice Calafat
 • Construcții metalice Călan
 • Construcții metalice Călimăneşti
 • Construcții metalice Câmpeni
 • Construcții metalice Câmpia Turzii
 • Construcții metalice Câmpina
 • Construcții metalice Câmpulung
 • Construcții metalice Câmpulung Moldovenesc
 • Construcții metalice Caracal
 • Construcții metalice Caransebeş
 • Construcții metalice Carei
 • Construcții metalice Cavnic
 • Construcții metalice Căzăneşti
 • Construcții metalice Cehu Silvaniei
 • Construcții metalice Cernavodă
 • Construcții metalice Chişineu-Criş
 • Construcții metalice Ciacova
 • Construcții metalice Cisnădie
 • Construcții metalice Codlea
 • Construcții metalice Comăneşti
 • Construcții metalice Comarnic
 • Construcții metalice Copşa Mică
 • Construcții metalice Corabia
 • Construcții metalice Costeşti
 • Construcții metalice Covasna
 • Construcții metalice Cristuru Secuiesc
 • Construcții metalice Cugir
 • Construcții metalice Curtea de Argeş
 • Construcții metalice Curtici
 • Construcții metalice Dăbuleni
 • Construcții metalice Darabani
 • Construcții metalice Dărmăneşti
 • Construcții metalice Dej
 • Construcții metalice Deta
 • Construcții metalice Dolhasca
 • Construcții metalice Dorohoi
 • Construcții metalice Drăgăneşti
 • Construcții metalice Drăgăneşti-Olt
 • Construcții metalice Drăgăşani
 • Construcții metalice Dragomireşti
 • Construcții metalice Eforie
 • Construcții metalice Făgăraş
 • Construcții metalice Făget
 • Construcții metalice Fălticeni
 • Construcții metalice Făurei
 • Construcții metalice Feteşti
 • Construcții metalice Fieni
 • Construcții metalice Fierbinţi-Târg
 • Construcții metalice Filiaşi
 • Construcții metalice Flămânzi
 • Construcții metalice Frasin
 • Construcții metalice Fundulea
 • Construcții metalice Găeşti
 • Construcții metalice Gătaia
 • Construcții metalice Geoagiu
 • Construcții metalice Gheorgheni
 • Construcții metalice Gherla
 • Construcții metalice Ghimbav
 • Construcții metalice Gura Humorului
 • Construcții metalice Hârlău
 • Construcții metalice Hârşova
 • Construcții metalice Haţeg
 • Construcții metalice Horezu
 • Construcții metalice Huedin
 • Construcții metalice Huşi
 • Construcții metalice Ianca
 • Construcții metalice Iernut
 • Construcții metalice Ineu
 • Construcții metalice Însurăţei
 • Construcții metalice Întorsura Buzăului
 • Construcții metalice Isaccea
 • Construcții metalice Jibou
 • Construcții metalice Lehliu-Gară
 • Construcții metalice Lipova
 • Construcții metalice Liteni
 • Construcții metalice Livada
 • Construcții metalice Luduş
 • Construcții metalice Lugoj
 • Construcții metalice Lupeni
 • Construcții metalice Mangalia
 • Construcții metalice Mărăşeşti
 • Construcții metalice Marghita
 • Construcții metalice Medgidia
 • Construcții metalice Miercurea Nirajului
 • Construcții metalice Miercurea Sibiului
 • Construcții metalice Miercurea-Ciuc
 • Construcții metalice Mihăileşti
 • Construcții metalice Milişăuţi
 • Construcții metalice Mioveni
 • Construcții metalice Mizil
 • Construcții metalice Moineşti
 • Construcții metalice Moldova Nouă
 • Construcții metalice Moreni
 • Construcții metalice Motru
 • Construcții metalice Murfatlar
 • Construcții metalice Murgeni
 • Construcții metalice Nădlac
 • Construcții metalice Năsăud
 • Construcții metalice Năvodari
 • Construcții metalice Negreşti
 • Construcții metalice Negreşti-Oaş
 • Construcții metalice Negru Vodă
 • Construcții metalice Nehoiu
 • Construcții metalice Novaci
 • Construcții metalice Nucet
 • Construcții metalice Ocna Mureş
 • Construcții metalice Ocna Sibiului
 • Construcții metalice Ocnele Mari
 • Construcții metalice Odobeşti
 • Construcții metalice Odorheiu Secuiesc
 • Construcții metalice Olteniţa
 • Construcții metalice Oneşti
 • Construcții metalice Orăştie
 • Construcții metalice Oraviţa
 • Construcții metalice Orşova
 • Construcții metalice Oţelu Roşu
 • Construcții metalice Ovidiu
 • Construcții metalice Panciu
 • Construcții metalice Pâncota
 • Construcții metalice Paşcani
 • Construcții metalice Pătârlagele
 • Construcții metalice Pecica
 • Construcții metalice Petrila
 • Construcții metalice Petroşani
 • Construcții metalice Piatra-Olt
 • Construcții metalice Plopeni
 • Construcții metalice Podu Iloaiei
 • Construcții metalice Pogoanele
 • Construcții metalice Potcoava
 • Construcții metalice Predeal
 • Construcții metalice Pucioasa
 • Construcții metalice Răcari
 • Construcții metalice Rădăuţi
 • Construcții metalice Râmnicu Sărat
 • Construcții metalice Râşnov
 • Construcții metalice Recaş
 • Construcții metalice Reghin
 • Construcții metalice Roşiori de Vede
 • Construcții metalice Rovinari
 • Construcții metalice Roznov
 • Construcții metalice Rupea
 • Construcții metalice Săcele
 • Construcții metalice Săcueni
 • Construcții metalice Salcea
 • Construcții metalice Sălişte
 • Construcții metalice Săliştea de Sus
 • Construcții metalice Salonta
 • Construcții metalice Sângeorgiu de Pădure
 • Construcții metalice Sângeorz-Băi
 • Construcții metalice Sânnicolau Mare
 • Construcții metalice Sântana
 • Construcții metalice Sărmaşu
 • Construcții metalice Săveni
 • Construcții metalice Scorniceşti
 • Construcții metalice Sebeş
 • Construcții metalice Sebiş
 • Construcții metalice Segarcea
 • Construcții metalice Seini
 • Construcții metalice Sighetu Marmaţiei
 • Construcții metalice Sighişoara
 • Construcții metalice Simeria
 • Construcții metalice Şimleu Silvaniei
 • Construcții metalice Sinaia
 • Construcții metalice Siret
 • Construcții metalice Slănic
 • Construcții metalice Slănic-Moldova
 • Construcții metalice Solca
 • Construcții metalice Şomcuta Mare
 • Construcții metalice Sovata
 • Construcții metalice Ştefăneşti
 • Construcții metalice Ştefăneşti
 • Construcții metalice Ştei
 • Construcții metalice Strehaia
 • Construcții metalice Sulina
 • Construcții metalice Tălmaciu
 • Construcții metalice Ţăndărei
 • Construcții metalice Târgu Bujor
 • Construcții metalice Târgu Cărbuneşti
 • Construcții metalice Târgu Frumos
 • Construcții metalice Târgu Lăpuş
 • Construcții metalice Târgu Neamţ
 • Construcții metalice Târgu Ocna
 • Construcții metalice Târgu Secuiesc
 • Construcții metalice Târnăveni
 • Construcții metalice Tăşnad
 • Construcții metalice Tăuţii-Măgherăuş
 • Construcții metalice Techirghiol
 • Construcții metalice Tecuci
 • Construcții metalice Teiuş
 • Construcții metalice Ţicleni
 • Construcții metalice Tismana
 • Construcții metalice Titu
 • Construcții metalice Topliţa
 • Construcții metalice Topoloveni
 • Construcții metalice Turceni
 • Construcții metalice Turnu Măgurele
 • Construcții metalice Ulmeni
 • Construcții metalice Ungheni
 • Construcții metalice Uricani
 • Construcții metalice Urlaţi
 • Construcții metalice Urziceni
 • Construcții metalice Valea lui Mihai
 • Construcții metalice Vălenii de Munte
 • Construcții metalice Vânju Mare
 • Construcții metalice Vaşcău
 • Construcții metalice Vatra Dornei
 • Construcții metalice Vicovu de Sus
 • Construcții metalice Victoria
 • Construcții metalice Videle
 • Construcții metalice Vişeu de Sus
 • Construcții metalice Vlăhiţa
 • Construcții metalice Vulcan
 • Construcții metalice Zărneşti
 • Construcții metalice Zimnicea
 • Construcții metalice Zlatna