Pentru zona

    Construcții metalice și profile metalice

    Articolul a fost citit chiar de 2353+ utilizatori
    Construcțiile metalice sunt o concurență serioasă cu materialele de construcție convenționale (beton, cărămizi) de mulți ani și au numeroase motive pentru aceasta. Profilurile din oțel și fier sunt mai tipice pentru instalațiile comerciale și industriale, sunt oarecum mai rare în casele familiale, deși recent a existat o creștere și în acea zonă. Care sunt avantajele construcției cu construcții metalice, ce tipuri de profile sunt utilizate și care este costul aproximativ al unei astfel de construcții, citiți în restul textului.
    Articol de specialitate 2353
    construcție de oțel
    Avem 1109 executanți pentru domeniul Construcții metalice:

    1. Construcții de fier, profile de fier

    1.1. Construcție de fier

    Construcția de fier sau profilele de fier sunt de fapt termeni incorecți, deoarece în construcțiile moderne, practic tot „fierul” este de fapt oțel. Prin urmare, termenul de structură de fier este o rămășiță a trecutului, când oțelurile nu erau încă bine cunoscute sau toate proprietățile lor, deci construcția metalică se baza pe fier; mai târziu, odată cu progresul metalurgiei, metalele au fost rafinate și structura lor chimică a fost modificată în funcție de anumite proprietăți necesare pentru diferite tipuri de construcții pentru a ajunge în cele din urmă la structuri din oțel. Când spunem astăzi construcția de fier, este cel mai probabil ca prima asociație pentru majoritatea dintre noi să fie poduri vechi din fontă, pentru care profilele de fier de dimensiuni mari au fost utilizate cel mai des.

    2. Construcție din oțel

    Putem spune că oțelul din care sunt fabricate astăzi structurile de oțel este materialul viitorului. Este susținut de proprietăți tehnice, cum ar fi rezistența la tracțiune, capacitatea de a acoperi întinderile mari (elasticitate), instalarea rapidă și precisă, întreținerea ușoară, elasticitatea și flexibilitatea. Pe lângă toate cele de mai sus, construcția din oțel se caracterizează prin optimizare din punct de vedere estetic, economic, de siguranță și, în cele din urmă, de mediu. Structura de oțel este considerată solidă, poate fi ușor combinată cu alte materiale de construcție, este considerată extrem de durabilă și sigură din punct de vedere al protecției împotriva cutremurelor.

    În acest context, ar trebui explicată diferența dintre construcția metalică și cea din oțel. Construcția din oțel, așa cum sugerează și numele său, este realizată din oțel, iar construcția metalică este un termen mai larg care cuprinde mai multe tipuri de metale. De exemplu, construcția din aluminiu este și metalică.

    Sfaturi de specialitate de la PARTNER CONS STEEL FRAME SRL

    Care sunt avantajele casei pe structură metalică?

    – Construcțiile civile sau industriale pe structură metalică nu sunt vulnerabile la rozătoare și mucegai;

    – O structură metalică nu arde și deci nici nu ajută la extinderea flăcărilor iî cazul izbucnirii unui incendiu;

    – In consecintă, acestea nu au nevoie de aplicarea unor tratamente speciale, așa cum se întâmplă, de pildă, în cazul construcțiilor din lemn sau pe structură de lemn, iar stratul superior de zinc al structurilor de oțel – obținut prin galvanizarea oțelului – ii asigură protecție împotriva coroziunii, ceea ce se traduce printr-o durată de viață îndelungată;

    – O casă pe structură metalică ușoară rezistă mai bine în cazul cutremurelor. Prin urmare și pierderile sau daunele produse în urma unui seism vor fi mai mici decât cele ale construcțiilor clasice;

    – Greutatea mică a unei case pe structură metalică presupune construirea unei fundații mai ușoare, deci și mai puțin costisitoare;

    – O casă pe acest tip de structură se ridică foarte rapid datorită faptului că toate elementele structurii sunt prefabricate;

    – În zonele montane stancoase fundația clasică poate fi înlocuită cu piloni metalici;

    – Datorită faptului că în acest tip de construcții se folosesc profile de mici dimensiuni, grosimea pereților este mult redusă, iar raportul dintre aria construită și cea utilă este extrem de avantajos; interiorul încăperilor fiind mult mai mare decât cel al construcțiilor din zidărie tradiționalaă, cu stâlpi și cadre din beton.

    Cât costă construcțiile metalice?

    Astfel, pentru construcţia unei case pe structură metalică se percep tarife pentru proiectarea de rezistenţă, pentru structura metalică, premontajul şi montajul structurii metalice. Per total, preţul începe de la 110e și poate ajunge până la 250e pe mp fără fundație, la care se adaugă TVA. Acest preţ include materialele şi manopera.

    Alexandra Suciu, PARTNER CONS STEEL FRAME SRL

    3. Profile de oțel

    3.1. Caracteristicile profilelor din oțel

    Profilele de oțel au proprietăți fizice excelente, motiv pentru care sunt de dorit și sunt adesea utilizate în special în construcția clădirilor mai mari. Profilele din oțel pot face distanțe excepționale, astfel încât acestea sunt adesea utilizate în construcția de clădiri care necesită întinderi mari de construcție, cum ar fi săli de sport și de producție, săli de concerte și facilități similare. Principalele avantaje ale oțelului din care sunt fabricate profilele din oțel sunt instalarea rapidă și economică, durata de viață lungă, flexibilitatea în construcție, combinația ușoară cu alte materiale de construcție, permițând punte de întinderi foarte mari, întreținerea ușoară, în timp ce planificarea și dimensionarea oferă o mare libertate designerilor și arhitecților. Și nu în ultimul rând, construcțiile din oțel sunt ecologice, deoarece toate materialele pot fi reciclate.

    Profilele din oțel sunt foarte grele și sunt întotdeauna prefabricate - ceea ce înseamnă că sunt îmbinate sau sudate numai pe șantier. Datorită greutății lor excepționale, profilele pentru construcțiile din oțel sunt transportate de către camioane și sunt ridicate de macarale mai mari sau mai mici.

    3.2. Instalarea profilelor din oțel

    Am menționat deja că astfel de construcții sunt considerate excelente pentru construcții foarte rapide și simple, deoarece profilele din oțel sunt relativ ușor de asamblat și instalat. Înainte de instalarea pe șantier, structura de oțel este realizată în producție, în interior în condiții climatice controlate și alte condiții, astfel încât procesul de producție este comparat cu cel pentru producerea de panouri din lemn pentru case modulare. La finalizarea procesului de producție, profilele din oțel (coloane, grinzi, ...) sunt transportate la șantier, unde sunt montate sau asamblate. După instalarea structurii de oțel portante, continuă construcția elementelor de fațadă și acoperiș.

    Construcțiile din oțel reprezintă o provocare specială pentru proiectanți, deoarece proprietățile diverse ale metalelor în sine, precum și elementele realizate din acestea, le permit o mare libertate de exprimare. Obiectele din astfel de construcții, din punct de vedere estetic, sunt considerate extrem de elegante, mai ales că permit realizarea unor idei complet atipice și foarte abstracte de proiectare și inginerie arhitecturală modernă. Aspectul estetic poate fi văzut în principal în posibilitatea utilizării suprafețelor mai mari de sticlă, a căror instalare este permisă de capacitatea portantă ridicată și depășirea întinderilor mari.

    4. Profile HEA, IPE sau U?

    Structurile de oțel constau din coloane, grinzi, stâlpi portanți și elemente similare compuse din diferite profile.  De exemplu, se utilizează profile I laminate la cald, profile IPE laminate la cald, profile HEA cu benzi paralele largi, profile HEB, HEM, U, L, unghiuri diferite, precum și țevi de oțel. Toate tipurile de profile din oțel și cerințele de dimensionare pentru structurile din oțel sunt specificate în Eurocodul 3 - standardul pentru proiectarea structurilor din oțel.

    4.1. Profiluri HEA, H, I și IPE

    Profilele IPE și profilele I sunt recunoscute rapid printr-o secțiune transversală tipică în formă de I. Profilele IPE au dimensiuni standard de înălțime de 80-600. Profilele I sunt foarte asemănătoare cu IPE, cu excepția faptului că dimensiunile standard sunt ușor diferite.

    4.2. Profile H, HEB și HEA

    Confuzia poate apărea atunci când se disting profilele H, HEB și HEA de profilele IPE și I. Profilele HEA și profilele H au o secțiune transversală foarte similară cu cea a profilelor IPE, dar diferența este că profilele IPE sunt mai subțiri și mai înguste, în timp ce profilele HEB, HEA și H au o secțiune mai pătrată și au o înălțime în funcție de lungime. Profilele HEB, H și HEA au, de asemenea, dimensiuni standard complet diferite; de exemplu profilele HEA sunt disponibile în înălțimi de 100-1.000 mm.

    4.3. Profile L și U

    Profilele L și U sunt foarte diferite în secțiune transversală față de celelalte. Au o secțiune transversală clară și imediat recunoscută în formă de U sau L. Profilele L sunt deseori numite colțuri sau profile unghiulare, deoarece forma lor permite amplasarea într-un unghi.

    5. Profile de oțel – preț

    Prețul produselor din oțel variază și depinde în principal de tipul sau vârsta de profil. Prețurile variază în principal din cauza dimensiunilor construcției din oțel, unde prețul pe kilogram este utilizat pentru instalații mai mari, cum ar fi halele de producție. În cazul copertinelor metalice, prețul se calculează pe m2. Prețul depinde și de contractant.

    Construcția din oțel, pentru care se utilizează profile zincate la cald, împreună cu livrarea și instalarea la fața locului, variază de la 12 la 15 lei / kg.

     Există multe tipuri de profile din oțel și sunt combinate în cea mai mare parte în timpul construcției
    Există multe tipuri de profile din oțel și sunt combinate în cea mai mare parte în timpul construcției

    Dacă vă decideți pentru construcția de oțel a oricărui obiect, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2353
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Construcții metalice?

    Avem 1109 executanți pentru domeniul Construcții metalice:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1109 executanți pentru domeniul Construcții metalice
    10
    1

    DDG AIRON STON SRL


    8.9
    0

    METAL GRUP CHIŢIGAS.R.L.


    8.9
    0

    ARHIMAR CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    MILAR CONSTRUCT SRL