Pentru zona

    Ferestre de mansardă - care sunt avantajele și dezavantajele acestora?

    Ferestrele de mansardă sunt ferestre încorporate în structura acoperișului. Sunt elemente de tâmplărie foarte căutate, atât în ​​clădirile rezidențiale, cât și în cele comerciale, deoarece oferă numeroase beneficii. Cu toate acestea, ferestrele de mansardă au și unele dezavantaje. Mai jos cercetăm avantajele și dezavantajele acestora.
    Articol de specialitate 347
    Ferestre de mansarda
    Avem 592 executanți pentru domeniul Ferestre mansardă:

    Ferestrele de mansardă pot avea geamuri fixe care nu se deschid sau nu sunt poziționate pentru ventilație - se deschid și se închid complet. Trapa poate fi controlată de un motor electric sau deschisă și închisă manual.

    Ferestre de mansardă  - avantaje

    1. Iluminare suplimentară

    Unul dintre principalele avantaje ale ferestrelor de mansardă este cu siguranță cantitatea mai mare de lumină solară. Acest tip de ferestre transformă o cameră întunecată și mohorâtă într-una luminoasă și primitoare. Nu este vorba doar despre lumina zilei - în timpul nopții camera va fi iluminată de lumina lunii. Ferestrele de mansardă permit cu până la 30% mai multă lumină în interior decât ferestrele obișnuite. Acest lucru este deosebit de important în lunile de iarnă când zilele sunt mai scurte și fiecare minut de lumină solară contează.  Acest lucru ne duce automat la un alt beneficiu - mai multă radiație solară în zilele reci înseamnă facturi mai mici la încălzire.

    Pentru a realiza acest beneficiu, este importantă o bună poziționare a ferestrelor. Cea mai bună alegere în acest scop este cu siguranță partea de sud, deoarece astfel se va asigura cantitatea maximă de lumină solară și căldură, ceea ce este deosebit de important în lunile de iarnă. Ferestrele din vest și est vor oferi căldură dimineața sau după-amiaza, în timp ce partea de nord trebuie evitată - acea parte primește cea mai mică cantitate de lumină solară.

    2. Mai mult spațiu

    Din primul avantaj rezultă al doilea - camerele care primesc o cantitate mai mare de lumină naturală par mai spațioase, mai mari decât sunt în realitate.

    Ferestrele de mansardă vor oferi locuinței sau spațiului dumneavoastră de afaceri o nouă energie și atmosferă, iar sejurul dumneavoastră va fi mai plăcut.

    De asemenea, oferă o impresie vizuală mai bună. Ferestrele de mansardă nu sunt doar o parte a spațiului, ci și un element special. Prin aceste ferestre veți avea o vedere neobstrucționată asupra cerului. Însăși estetica spațiului interior este sporită de instalarea ferestrelor de mansardă, în special în interioarele moderne.

    Deschidere ferestre de mansarda
    Luminatoarele nu sunt doar o parte a spațiului, ci și un punct focal.

    3. Mai mult aer curat

    Un alt avantaj al unui lor este cu siguranță un flux mai bun de aer proaspăt. Și anume, aerul cald se ridică, iar când deschidem ferestrele iese din încăpere împreună cu fum, polen, praf și alte tipuri de poluanți și alergeni. În ultimii ani, am aflat cât de importantă este ventilația cu regularitate  pentru păstrarea sănătății oamenilor, iar aceste ferestre sunt o soluție excelentă în acest scop.

    Sfaturi de la TRIUNION SRL

    Puteți să ne oferiți o scurtă prezentare a companiei dumneavoastră și a istoricului său în domeniul montajului ferestrelor de mansardă?

    De peste 20 de ani, în județul Constanța, am încercat să dăm valoare mărcii TRIUNION - RĂMÂNEM PRIETENI INDIFERENT DE VREME, prin orientarea către client. Am considerat mereu că beneficiarul unui acoperiș, a unei mansarde, a unei ferestre de mansardă, a unei hidroizolații sau a unei fațade ventilate este un partener și, de multe ori, un prieten (nu credem în sintagma "clientul nostru, stăpânul nostru"). Deasemenea, am crezut că lucrurile le facem ca pentru noi acasă, cu aceeași grijă, atenție la detalii și responsabilitate. 
    Transpunerea în practică s-a tradus prin... Specialiști în a 5-a fațadă: acoperișul cu tot ceea ce presupune acesta: plecând de la cosoroabă, apoi dulgheria pentru șarpantă, ignifugarea, fereastra de mansardă, scara de acces în mansardă, coșul de fum, șemineul, paratrăznetul, învelitoarea propriu-zisă (țiglă ceramică, țiglă de beton, țiglă metalică, membrană bituminoasă etc), sistemul pluvial (inclusiv sistemul de degivrare al jgheabului) și sageacul (metalic sau din lemn).
    Și, dacă tot am ajuns până aici, putem continua cu termoizolarea acoperișului, a celorlalte 4 fațade ale casei, finisarea cu tencuieli decorative sau cu o fațadă ventilată, montaj uși de garaj sau acționări electrice porți.
    Având în spate experiența, credem că aproape orice lucrare de construcții, ce aparține domeniului rezidențial, o putem aborda cu profesionalism.
    Provocările ultimilor ani (aglomerarea marilor orașe, digitalizarea, crizele sanitare etc) ne-au împins pe fiecare dintre noi către amenajarea unui spațiu personal multifuncțional, unde am ajuns să ne petrecem majoritatea timpului. Acest lucru a însemnat și redefinirea unor spații existente, primul dintre acestea fiind mansarda.
    Mansarda unei case, prin renovarea acoperișului, termoizolarea șarpantei, montarea unei ferestre de mansardă sau recompartimentare poate deveni:
    -    biroul de lucru al afacerii noastre sau al serviciului de la distanță
    -    atelierul hobby-urilor noastre 
    -    spațiul de joacă al copiilor noștri 
    -    micul nostru cinematograf și putem continua...
    Astfel, fereastra de mansardă a devenit un element central al renovării unei mansarde, spațiul-cheie prin care ne putem optimiza funcționalitatea casei

    Cum contribuie ferestrele de mansardă instalate de firma dumneavoastră la eficiența energetică și izolarea termică a unei locuințe?

    Peste tot în lume, ferestrele de mansardă VELUX  contribuie la crearea unor spații de locuit sănătoase, permițând aerului proaspăt și luminii naturale să  pătrundă prin acoperiș.

    Ținând cont de standardele care se cer de la o casă cu eficiență energetică înaltă, și ferestrele de mansardă Velux răspund acestor cerințe prin următoarele caracteristici:
    - 3 foi de sticlă 
    - foaia de sticlă cu izolare termică Ug = 0,50 W/m²K
    - kit termoizolație BDX

    Aveți anumite recomandări sau cerințe speciale pentru clienți înainte de instalarea ferestrelor de mansardă?

    Am putea adăuga o listă de elemente de care se poate ține cont dar ideal ar fi să consulte un montator autorizat Velux pentru o soluție cât mai bună. 
    O soluție care să fie cât mai funcțională pentru client dar și validă din punct de vedere tehnic.

    Care ar fi câteva din condiționările tehnice de care trebuie să se țină seama atunci când vrem să punem în valoare o mansardă?

    Astăzi putem descrie mansarda drept una sau mai multe încăperi așezate imediat sub acoperiș, fiind practic ultimul nivel locuibil al unei construcții. Accentul este pus tocmai pe noțiunea de locuibil, fiind tocmai factorul care diferențiază mansarda față de podul unui imobil.

    O altă condiție, pe lângă cea a existenței posibilității de locuire într-o mansardă, este prezența unor elemente definitorii: pereți înclinați în pante diferite, existența posibilității de iluminare prin ferestre verticale specifice, numite lucarne. Prin urmare, nu orice pod cu o înălțime suficient de mare cât să devină circulabil, luminat și aerisibil prin ferestre tip Velux poate fi numit mansardă, denumirea corectă fiind mai degrabă cea de "pod mansardat".  Multe dintre imobilele vechi, în special construcțiile interbelice, abundă de spații ce pot fi mansardate și exploatate la adevărata lor valoare. Este nevoie însă de o vedere în perspectivă prin care beneficiarul să înțeleagă că podul nu trebuie folosit întotdeauna strict pentru depozitare și că poate avea funcțiuni foarte diverse, de la spațiu de locuit până la spațiu de lucru (birou) și nu numai.

    Unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie să se țină cont în masardarea unui pod îl reprezintă înălțimea liberă. Pentru a fi funcțional, înălțimea liberă în mijloc ar trebui să fie de 2,55 m, iar în lateral între 1,00 – 1,50 m, în funcție de înclinația pantei. Cotele prezentate se referă la cote finite, după montarea straturilor termo și hidroizolante și a finisajelor interioare aferente tavanelor și pardoselilor. Înălțimea liberă minimă pentru fluxurile de circulații trebuie să permită accesul și circulația liberă fără a genera probleme sau accidente; astfel pentru circulații este prevăzută o înălțime minimă de H = 1,90 m. Dacă aceste dimensiuni nu pot fi îndeplinite, respectivul spațiu nu poate fi considerat a fi locuibil.

    O altă caracteristică vitală pentru un pod mansardat o reprezintă izolarea și consumul eficient din punct de vedere energetic. O reabilitare termică proiectată cu atenție pentru detalii și care preîntâmpină anumite probleme poate diminua foarte mult pierderile de căldură prin acoperiș, ce se traduc prin facturi mai mici la încălzire pe timpul iernii și un confort termic optim în perioada verii.

    Dl. Răzvan Ionescu, TRIUNION SRL

    Ferestre de mansardă  - slăbiciuni

    1. Supraîncălzire vara

    Primul avantaj pe care l-am menționat în zilele toride de vară este și dezavantajul lor. Și anume, o ferestră încastrată în acoperiș pe partea de sud este o soluție excelentă în lunile de iarnă, dar în timpul verii se pierde prea multă lumină și căldură, mult mai mult decât este necesar. Atmosfera în astfel de camere nu este prea plăcută.

    Din fericire, soluția la această problemă este foarte simplă - adăugând jaluzele. Datorită acestora, puteți întuneca complet spațiul împiedicând pătrunderea luminii solare prin sticla luminatorului sau puteți „lăsa” doar parțial lumina. Un număr mare de producători de ferestre oferă și jaluzele care se potrivesc pe deplin cu tipul lor. Este important doar ca jaluzelele să fie montate în exterior, deoarece dacă jaluzelele sunt amplasate doar pe interiorul geamului, acestea vor întuneca spațiul și vor proteja interiorul de expunerea directă la soare, dar nu vor reduce supraîncălzirea spațiului.

    2. Scurgeri de umiditate și influența condițiilor atmosferice

    Este important de reținut imediat că acest defect poate apărea numai dacă ferestrele de mansardă nu sunt instalate corect. Așa cum instalația proastă a lemnului este responsabilă pentru pierderile de căldură și punțile termice, este responsabilă și de umiditate. O cantitate excesivă de umiditate duce la apariția mucegaiului, care, desigur, nu este bun pentru sănătatea umană. Umiditatea acumulată în timp poate afecta, de asemenea, întreaga construcție, iar ceea ce părea o mică problemă la început, devine mai mare și mai complexă în timp.

    Acest tip de ferestre este mai expus influențelor atmosferice decât ferestrele clasice, așa că nu este de mirare că oamenii, atunci când iau în considerare decizia de a instala luminatoare, se tem de vreme rea și posibile inundații, precum și de deteriorarea mecanică a ferestrelor. Cu toate acestea, teama  nu mai este întemeiată, deoarece tehnologiile moderne de producție au făcut posibilă crearea acestui tip de ferestre extrem de durabile, rezistente la grindină și la alte cauze de deteriorare mecanică. Când vorbim de ploi puternice, inundațiile pot avea loc numai dacă luminatorul este complet deschis.

    Curatare ferestre de mansarda
    Printre punctele slabe ale luminatoarelor se numără și faptul că nu sunt atât de ușor de întreținut

    3. Curățare mai solicitantă

    Ferestrele de mansardă nu sunt doar mai expuse influențelor atmosferice decât cele obișnuite, ci și acumulării de praf. Dacă locuiți într-un mediu urban, murdăria orașului se va acumula pe fereastră, în timp ce polenul se va depune pe cele din zonele rurale înconjurate de verdeață. În plus, chiar și cea mai slabă ploaie va lăsa urme clare pe geamul lor în timp ce toamna, dacă sunt copaci în apropiere, vor rămâne frunze. Prin urmare, unul dintre punctele slabe ale luminatoarelor este faptul că nu sunt atât de ușor de întreținut.

    Aproape toate aceste defecte pot fi evitate prin instalarea lor corectă. Dacă este instalat profesional, nu vor exista pierderi de căldură prin luminator sau umezeală, iar un meșter cu experiență vă va putea sfătui care este cea mai bună parte pentru a amplasa fereastra și pentru a evita supraîncălzirea în lunile de vară.

    Dacă doriți să instalați un luminator în locuința dvs. sau în sediul comercial și aveți nevoie de un meșter de încredere pentru asta, puteți solicita ajutor la daibau.ro, complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând meșterii vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Puteți găsi informații despre prețurile de instalare a luminatoarelor în calculatorul nostru.

     

    Articol de specialitate 347
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Ferestre mansardă?

    Avem 592 executanți pentru domeniul Ferestre mansardă:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 592 executanți pentru domeniul Ferestre mansardă
    8.9
    0

    COMPLEX 93 SRL


    8.9
    0

    RUSU JANOS ATTILA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ


    8.9
    0

    HOUSE PROCONS EXPERT SRL


    8.9
    0

    PROFESIONAL BUILDING SRL