Pentru zona

    Ferestre de mansardă respectiv ferestre de acoperiș. Prețuri

    Articolul a fost citit chiar de 865+ utilizatori
    Ferestrele de acoperiș constituie o soluție ideală pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit la mansardă. Acestea permit atât ca lumina zilei să pătrundă în cantități suficient de mari în interior, cât și aerisirea camerelor. Pe piață, există mai multe tipuri de ferestre de acoperiș. Am scris câteva cuvinte despre ce fel de ferestre de acoperiș trebuie să alegem.
    Articol de specialitate 865
    fereastra de mansarda

    1. Ferestre de mansardă clasice

    Cea mai comună versiune a unei ferestre de acoperiș este cea cu fixare centrală. Aceasta înseamnă, că fereastra acoperișului se deschide rotindu-se în jurul unei axe. Maneta de deschidere poate fi montată fie în partea superioară, fie în partea inferioară a ferestrei. Materialele din care se produc ferestre de acoperiș sunt diferite. Multe persoane aleg ferestre de mansardă din lemn impregnat și protejat pe partea exterioară cu aluminiu. Aceste ferestre creează o senzație plăcută în spațiile de la mansardă. Mai există și ferestre de acoperiș din PVC și din aluminiu. Ferestrele de mansardă din aluminiu sunt adecvate pentru deschideri mai mari. Ferestrele de mansardă de ultimă generație facilitează aerisirea încăperilor prin locurile în care sunt montate manetele de deschidere. Dimensiunile ferestrelor de acoperiș variază între 70 cm și 160 cm.

    1.1. Prețurile ferestrelor de mansardă

    Care este prețul ferestrelor de acoperiș? Prețul ferestrelor de acoperiș variază între 713  și 1.191 RON/buc. Deci, pentru o fereastră de mansarda Baudeman DPY B900, 66 x 118 cm, prețul este 774 lei/buc.

    Sfaturi de specialitate de la TRIUNION SRL

    La ce trebuie să fim atenți când alegem ferestrele de mansardă?

    Atunci când hotărâm să renovăm mansarda pentru a o câștiga ca un spațiu optim de locuit, aerisit și luminos, ar trebui să avem în vedere următoarele:
    - panta acoperișului trebuie să fie de minim 15grade (prin lucrări speciale de dulgherie și tinichigerie se poate coborâri sub această pantă dar e bine să evităm)
    - dimensiunea totală a spațiului vitrat obținut; optimul reprezintă 10% din suprafața podelei. În funcție de structura acoperișului și dispunerea căpriorilor, se poate opta pentru mai multe ferestre mici, montate în combinații sau ferestre mai mari, montate individual.
    - destinația/funcția spațiului ce se vrea luminat și aerisit. Mansarda poate fi termoizolată sau nu, poate avea funcție de baie sau de bucătărie; funcție de aceste situații se aleg ferestrele, astfel încât să evităm neplăceri: condens, pierderi de căldură etc.
    Dacă se apelează la un distribuitor/montator autorizat, cu siguranță ferestrele de mansardă aduc plusvaloare casei.

     Cum putem fi siguri în calitatea ferestrelor de mansardă?

    Calitatea ferestrelor de mansardă este dată de 2 elemente:

    - producătorul trebuie să fie unul de tradiție, cu experiență de zeci de ani în spate, care să ofere garanții de minim 10 ani pentru produs dar și servicii de post-vânzare (piese de schimb, rețea de montatori autorizați). Din acest punct de vedere, Velux, Fakro și Roto sunt furnizori solizi.
    - vânzătorul/montatorul ferestrei trebuie să fie agrementat de producătorul de ferestre de mansardă. Astfel, beneficiarul este sigur că fereastra de mansardă își poate susține garanția dată de producător dar și că poate avea servicii de întreținere de calitate.

    Răzvan Ionescu, TRIUNION SRL

    2. Ferestre de mansardă panoramice

    Ferestrele de mansardă panoramice sunt ideale pentru crearea unei atmosfere deosebite. Datorită dimensiunilor și a designului lor, acestea facilitează o vizibilitate mărită către exterior și aduce multă lumină în mansardă. Practic, o fereastră panoramică este o fereastră clasică ușor modificată. Caracteristica specială a ferestrelor panoramice este aceea că ele pot fi deschise din partea inferioară. Versiunile mai bune au, de asemenea, opțiunea aerisirii, având un filtru special, care împiedică intrarea insectelor și a aerului murdar. Ferestrele panoramice se montează la o înălțime cuprinsă între 100 și 150 cm, și aceasta pentru a se asigura vizibilitatea bună către exterior și deschiderea mai ușoară a ferestrei.

    3. Ferestre de balcon respectiv balcoane de mansardă

    În mansarda înaltă, balconul este ceva ce ți-ai dori cu adevărat. Modelele speciale de ferestre de acoperiș vă permit să vă deschideți foarte simplu un balcon util și să pășiți într-o zonă exterioară însorită. Producători bine-cunoscuți de ferestre de acoperiș au dezvoltat așa-numita fereastră-balcon, compusă din două părți: partea superioară a ferestrei se deschide în sus, partea inferioară spre exterior, iar pe lateral, se deschide gardul de siguranță. Astfel, în câteva secunde vă creați un balcon mic la mansardă. Dimensiunile balconului de mansardă sunt undeva între 100 x 200 cm.

    balcon acoperiș luminator
    O fereastră de balcon de acoperiș poate fi transformată într-un balcon aerisit în cel mai scurt timp.

    3.1. Prețurile ferestrelor de balcon

    Prețul pentru fereastra de balcon Velux GDL, dimensiunea 78x252 cm este 9.239 RON/buc.

    4. Ferestre de mansardă la comandă

    În cazul în care peretele înclinat este înalt și doriți multă lumină în mansarda dumneavoastră, puteți combina într-un mod foarte simplu și funcțional ferestre verticale cu ferestre înclinate. Ferestrele verticale sunt ideale, deoarece permit o vizibilitate neobstrucționată către exterior, în timp ce ferestrele înclinate ”absorb” lumină pe tot parcursul zilei. În acest fel, veți crea o mansardă cu suprafețe vitrate mari.

    fereastra mansarda
    Combinând mai multe ferestre de acoperiș, puteți crea un acoperiș de sticlă adevărat.

    Prețul unei ferestre se situează între 1000 si 1500 lei/m2, prin urmare, pentru o fereastră de dimensiunile 80 x 160 cm veți plăti în jur de 1500 lei. Pentru montajul și livrarea ferestrei veți plăti încă 300 - 500 lei, iar pentru execuția ramei de etanșare, încă circa 200 lei. Ferestrele de acoperiș pot fi montate între căpriori, care se află de obicei la o distanță de 70 până la 100 cm unul de altul.

    Dacă decideți să instalați ferestre de mansardă, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 865
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Ferestre mansardă?