Pentru zona

    Montarea luminatoarelor: cum să postați corect luminatoare?

    Montarea unui luminator este la fel de importantă ca și montarea unei ferestre de perete, dacă nu mai mult. Oamenii aleg de obicei luminatoare atunci când construiesc un spațiu de locuit la mansardă sau dacă nu este suficientă lumină naturală care trece prin deschiderile de pe fațadă. În același timp, procedura corectă de montare este și mai importantă atunci când vine vorba de deschideri pentru acoperiș, deoarece acestea sunt deschideri în structură în care pot apărea pierderi mari de căldură, precum și pătrunderea apei meteorice. În același timp, acest element de tâmplărie suferă cel mai mult de toate influențele mediului extern.
    Articol de specialitate 489
    montaj ferestre mansarda
    Avem 590 executanți pentru domeniul Ferestre mansardă:

    1. Montarea luminatoarelor standard SNIP

    Din cauza construcției acoperișului, montarea luminatoarelor nu poate fi efectuată conform standardului care se aplică ferestrelor de perete. Abrevierea SNIP reprezintă metoda de montare asigură etanșarea în trei niveluri, care este cea mai bună modalitate de a preveni apariția punților termice. Deși acest tip de instalare a ferestrelor pe acoperiș nu este posibilă din cauza structurii și construcției în sine, prin montarea profesională se poate ajunge la cel mai înalt nivel de impermeabilitate și astfel se previne pierderile de energie în timpul încălzirii și răcirii mansardei, precum și ca întreaga clădire. Pentru a realiza acest lucru, se folosește un cadru izolator extern, blițuri secundare pentru o metodă de construcție etanșă la apă și instalarea unei bariere de vapori în interior, care servește la etanșarea tuturor deschiderilor și la protejarea construcției de pătrunderea umezelii.

    2. Montarea unui luminator: procedura corectă

    2.1. Instalarea unui luminator necesită postarea acestuia în poziția corectă

    Se recomandă ca luminatoarele să fie amplasate la o înălțime între 90 și 200 cm față de podea. Înălțimea la care fereastra va fi cel mai mult depinde de peretele fronton/călcâi, de înălțimea mansardei în sine și de locatari. Este o regulă generală ca fiecare fereastră să fie montată  în așa fel încât să fie ușor de manevrat, iar luminatoarele nu fac excepție. Nu este mai puțin important ca fereastra să permită o vedere neobstrucționată, fie că stați în picioare sau stând în cameră. Lățimea luminatorului este ajustată la distanța dintre grinzile și stâlpii de susținere, precum și pentru a ajunge cât mai puțin în structura acoperișului.

    2.2. Montarea  unui luminator va fi facilitată prin alegerea dimensiunilor corecte ale ferestrei

    Unul dintre primele sfaturi care va face mult mai ușoară montarea  unui luminator este ca lățimea acestuia să fie aceeași cu distanța dintre două grinzi adiacente (70-80 cm). Cu această metodă de instalare, atingerea în structura acoperișului este minimă. Pe un acoperiș înclinat, fereastra este așezată pe șipci, pe planul din spate al structurii acoperișului, iar dacă este un acoperiș plat, fereastra este așezată pe grinzi.

    Descrierea procesului de montare a luminatorului se consideră un exemplu de montare clasică pe acoperișul înclinat. 

    2.3. Locul de montare a luminatorului 

    Locul de montare a ferestrei depinde de poziția ultimei șipci pe care se sprijină acoperișul. Important este ca lățimea ferestrei să  fie mai mare cu aproximativ 4-6 cm, deoarece în acest fel se asigură spațiul necesar montării izolației între toc și structura acoperișului. În această porțiune, între cadru și structură, pot apărea cele mai mari pierderi de căldură în cazul unei izolații necorespunzătoare sau insuficiente. Prin urmare, izolația trebuie postată  pe tot parcursul de la planul exterior al ferestrei până la adâncimea structurii structurii acoperișului pe care sunt amplasate grinzile.

    Izolația este instalată ulterior din interior, unde un antreprenor calificat profesional trebuie să preseze cu precizie materialul de izolație până în planul instalării ferestrei.

     

    Montaj luminatoare
    Montarea lucarnului va fi mai simplă dacă este dimensionată în funcție de distanța dintre grinzile acoperișului

     

    3. Kit pentru montare - montarea lucarnului nu a fost niciodată atât de ușoară

    3.1. Montarea lucarnului cu ajutorului kit-ului pentru montare

    Pentru a preveni montarea  defectuoasă a lucarnelor și problemele de diferite tipuri, este întotdeauna recomandat să folosiți un kit special de instalare. Acest kit este format dintr-un cadru izolator care este realizat pe măsură și montat imediat înainte de montarea ferestrei în deschiderea deja realizată. În acest fel, izolația dintre fereastră și structura acoperișului este optimă, iar pierderile de căldură sunt minime. Fereastra de acoperiș este apoi pur și simplu fixată în cadrul izolator deja pregătit.

    3.2. Rezistența la apă a kitului de montare

    Kitul de instalare include și blițuri secundare, realizate tot la dimensiunea exactă a ferestrei și servesc la prevenirea pătrunderii apei. În plus, ele protejează fereastra de condens, care de obicei rămâne sub marginea acoperișului. Cantul este fixat de rama ferestrei, iar în jurul ei este plasată o folie permeabilă la vapori.

    3.3. Este necesară o barieră de vapori pentru montarea  corectă a lucarnului

    A treia parte din kit este bariera de vapori. Pur și simplu este plasată în jurul ferestrei din interior pentru a preveni pătrunderea umezelii și a aburului în construcție și astfel să protejeze atât izolația, cât și construcția acoperișului. Barajul de abur este, de asemenea, realizat la comandă.

    Izolare luminator
    O etanșare bună, adică etanșeitatea la apă și aer, sunt cheia pentru luminatoare

    4. Prelucrarea părții interioare a lucarnului

    Când este terminată montarea și protecția luminatorului din exterior, interiorul structurii acoperișului ar trebui să fie și el terminat. Pe lângă acoperiș, șipcile trebuie izolate, ceea ce completează prelucrarea întregii deschideri a acoperișului și a ferestrelor. Pe partea inferioară, șipcile trebuie să stea vertical, iar pe partea superioară, orizontal. Acest lucru are ca rezultat o circulație optimă a aerului și, în același timp, o utilizare maximă a luminii. Plăcile de lemn sau plăcile de gips-carton sunt folosite în principal pentru șipci. De regulă, alegerea depinde de materialele deja folosite în restul încăperii.

    5. Cât costă instalarea unui luminator?

    Cât costă luminatoarele? Aceste ferestre variază între 150 și 300 EURO/m2, așa că pentru o fereastră de 80x160 cm ai plăti aproximativ 300 EURO, în timp ce pentru lucrări de instalare și post-procesare ai avea nevoie de încă 45 - 72 EURO.

    Procesul de montare descris depinde, desigur, de cerințele dvs., de ferestrele în sine, precum și de furnizorul de servicii. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și furnizori și producători cu care cooperăm și care vor răspunde întrebării dumneavoastră cu o ofertă adecvată.
    Articol de specialitate 489
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Ferestre mansardă?

    Avem 590 executanți pentru domeniul Ferestre mansardă:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 590 executanți pentru domeniul Ferestre mansardă
    8.9
    0

    HIRUNDO RUSTICA S.R.L.


    8.9
    1

    TWINS PROFILE SRL


    8.9
    0

    ALMEK S.R.L.


    8.9
    0

    GABRIELLA INDUSTRIAL CONSTRUCT S.R.L.