Pentru zona
    Acoperișurile verzi sunt din ce în ce mai cunoscute ca versiuni moderne ale acoperișurilor plate. Astfel de acoperișuri sunt caracterizate de numeroase avantaje, atât estetice, dar și alte caracteristici pozitive. S-ar putea spune că astfel de acoperișuri sunt considerate o soluție care susține foarte mult dezvoltarea durabilă. Prin urmare, în acest articol, am abordat caracteristicile și avantajele unui acoperiș plat verde, precum și instalarea corectă a acestuia.
    Articol de specialitate 200
    acoperis plat verde
    Avem 253 executanți pentru domeniul Acoperiș verde:

    1. Avantajele acoperișurilor verzi

    1.1. Cu acoperișurile verzi, cel puțin o parte din ceea ce a fost luat prin construcție se returnează naturii

    Unul dintre cele mai evidente avantaje ale unui acoperiș verde este tocmai faptul că, în acest fel, avem posibilitatea de a returna naturii o parte din vegetația care trebuia îndepărtată înainte de construcția clădirii. După cum se știe, plantele sunt un factor foarte important în orice mediu natural, deoarece produc oxigen care face posibilă viața. O condiție prealabilă pentru toate avantajele oferite de un acoperiș verde este execuția corectă și de înaltă calitate a acoperișului și a tuturor detaliilor însoțitoare. Când acoperișul este realizat profesional și fără erori, atunci există și posibilitatea înverzirii acestuia, din care reiese și plăcerea trăită de toate beneficiile pe care le aduce.

    1.2. Acoperișurile verzi aduc economisiri

    Un acoperiș plat verde aduce și economisiri, deoarece iarna, și mai ales vara, reprezintă un strat suplimentar de izolație. Economisirile se observă mai ales la costurile de încălzire, deși utilizarea aerului condiționat sub acoperișul verde este, de asemenea, redusă semnificativ. Putem spune cu siguranță că verdeața este un tip special de izolație termică, deoarece acoperișul de sub ea nu se supraîncălzește niciodată și, de fapt, răcește toate straturile inferioare și structura în sine.

    1.3. Vegetația prelungește durata de viață a acoperișului

    Vegetația contribuie și la longevitatea acoperișului în sine, deoarece straturile sale le protejează pe toate cele aflate deasupra lor. În acest fel, hidroizolația este protejată de influențele meteorologice și daunele mecanice.

    1.4. Acoperișul verde este și un spațiu suplimentar

    Un acoperiș plat verde poate fi un spațiu suplimentar pentru locuit, adică o terasă pentru odihnă, o grădină cu mirodenii și altele asemenea.

    1.5. Acoperișurile verzi reduc nivelul de zgomot

    Acest tip de acoperiș nu contribuie doar la estetica clădirii în sine, ci și la reducerea zgomotului.

    1.6. Vegetația îmbunătățește calitatea aerului

    Vegetația de pe acoperiș îmbunătățește calitatea aerului, deoarece filtrează praful și smogul și reduce nivelul de dioxid de carbon.

    1.7. Acoperișurile verzi protejează de grindină

    În ceea ce privește avantajele, nu trebuie să uităm că acoperișul verde protejează și însăși structura de avariile care pot fi cauzate de grindină.

    2. Tipuri de verdeață pe acoperișurile plate

    Acoperișul plat verde este împărțit în două grupe în funcție de tipul de verdeață care poate fi cultivată pe acesta: extensiv și intensiv.

    2.1. Acoperișuri verzi extensive

    Verdeața extensivă este una dintre cele mai simple moduri de înverzire a acoperișurilor plate. Este format din plante perene scunde, cum ar fi ierburi, plante erbacee, suculente, cactuși și mușchi. Acest tip de verdeață este ușor de întreținut, în timp ce grosimea maximă a stratului de sol este de 10 cm, ceea ce înseamnă și o greutate mai mică a acoperișului în sine.

    2.2. Acoperișuri verzi intensive

    Verdeața intensivă pentru acoperișuri plate include flori, stufuri și copaci. Verdeața intensivă este mai solicitantă de întreținut (tunderea ierbii etc.), în funcție de tipul de plante, bineînțeles. Stratul de sol trebuie să aibă cel puțin 15 cm, iar în cazul plantării arborilor mai mari, mai mult de 1 m. În acest fel crește însă greutatea acoperișului, lucru care trebuie luat în considerare la proiectarea și analiza straturilor altor construcții ale clădirii și acoperișului plat.

    3. Straturile acoperișului plat verde

    Pentru execuția calitativă a unui acoperiș plat, abordarea cu pricepere și profesionalitate a meșterului este la fel de importantă ca și utilizarea materialelor calitative, în special hidroizolația, care este cel mai important element în sistemul acoperișului verde.

    Un acoperiș verde clasic are următoarele straturi: placă AB, acoperire bituminoasă de bază, barieră de vapori sudată, 2 straturi de termoizolație EPS, primul strat de hidroizolație (benzi autoadezive), al doilea strat de hidroizolație (benzi care împiedică pătrunderea rădăcinilor), membrana care împiedică pătrunderea rădăcinilor, stratul de drenaj, substrat cu fibre minerale, sol și vegetație. Profilele în unghi în formă de L și pietrișul sunt amplasate pe margini. Cum ar arăta în practică puteți vedea pe schiță - un acoperiș masiv verde, cald.

    straturi-acoperis-verde.jpg

    Straturile unui acoperiș plat verde care sunt realizate în timpul construcției:

    1 - Vată bazaltică, tip special pentru acoperișuri plate.
    2 - Fixarea mecanică a izolației pe structură. Fixarea mecanică este cea mai comună modalitate de instalare a unei folii de hidroizolație pe o structură de acoperiș portantă.
    3 - Marginea profil L pentru separarea stratului de vegetație de parapet.
    4 - Strat de vegetație 2-4 cm.
    5 - 4 cm baza.
    6 - Strat de drenaj 2,5 cm. Posibilitatea de a aranja stratul de drenaj cu sau fără rezervor.
    7 - Folie specială anti-rădăcină. Folia se instalează dacă hidroizolația nu are protecție de rădăcinile plantelor. Membranei clasice de hidroizolație se adaugă aditivi chimici, datorită cărora rădăcinile se întorc în cealaltă parte și astfel nu deteriorează structura acoperișului.
    8 - Folie hidroizolatoare anti-rădăcină.
    9 - Vată bazaltică - tipuri speciale pentru acest tip de construcție de acoperiș.
    10 - Vata de piatra - un tip special pentru izolația termică.
    11 - Bariera de vapori pentru a preveni umezeala în interiorul structurii clădirii.
    12 - Placă din beton armat, 20 cm.

    Articol de specialitate 200
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Acoperiș verde?

    Avem 253 executanți pentru domeniul Acoperiș verde:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 253 executanți pentru domeniul Acoperiș verde
    8.9
    0

    FIPLEMENT SAMARITEANS CONSTRUCT S.R.L


    8.9
    0

    TURCU PRODUCT CONS S.R.L.


    9.8
    0

    DYNAMIC ROOF CONSTRUCT S.R.L.


    10
    4

    RAFI RUPI PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ